MainEventer написа:sin4ec написа:Колкото до въпроса ти-аз ще чакам до последно да се яви формация или човек, който да даде алтернатива
Ето ти алтернатива - НФСБ
Подкрепям за НФСБ.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
MainEventer написа:sin4ec написа:Колкото до въпроса ти-аз ще чакам до последно да се яви формация или човек, който да даде алтернатива
Ето ти алтернатива - НФСБ
Alexx написа:Съгражданина dunavfc с извинение има "овчо" мислене в случая и както повечето хора. Ако не са ГЕРБ ще са ДПС или БСП. За това нямаме алтернатива като овце сме. Дай да си даваме овчаря да ни стрижи и дои,че е по-добре от лошия вълк в гората. Алтернатива винаги може да се намери, но тя не е в политическите партии и политическата система на България. И да искат ГЕРБ няма как да променят нищо към добро, защото те са част от цялостната система. И да искат ГЕРБ няма как да променят нищо към добро, защото нашата държава ако е акционерно дружество, то акциите се притежават от чужденци,а нашите политици са просто изпълнителни директори. Така,че не търсете някакво политически решение или политическа алтернатива. Политическите партии са инструмент за изпълнение на определени цели. За това аз примерно не обвинявам ГЕРБ, защото те са просто маска,а трябва да се търси тези които стоят зад ГЕРБ и повечето мейнстрийм партии
А колкото до сънят на министър Дянков, той си е наред! Във връзка с това - има един много хубав филм на Куросава: The Bad Sleep Well .
dunavfc написа:Alexx написа:Съгражданина dunavfc с извинение има "овчо" мислене в случая и както повечето хора. Ако не са ГЕРБ ще са ДПС или БСП. За това нямаме алтернатива като овце сме. Дай да си даваме овчаря да ни стрижи и дои,че е по-добре от лошия вълк в гората. Алтернатива винаги може да се намери, но тя не е в политическите партии и политическата система на България. И да искат ГЕРБ няма как да променят нищо към добро, защото те са част от цялостната система. И да искат ГЕРБ няма как да променят нищо към добро, защото нашата държава ако е акционерно дружество, то акциите се притежават от чужденци,а нашите политици са просто изпълнителни директори. Така,че не търсете някакво политически решение или политическа алтернатива. Политическите партии са инструмент за изпълнение на определени цели. За това аз примерно не обвинявам ГЕРБ, защото те са просто маска,а трябва да се търси тези които стоят зад ГЕРБ и повечето мейнстрийм партии
А колкото до сънят на министър Дянков, той си е наред! Във връзка с това - има един много хубав филм на Куросава: The Bad Sleep Well .
Падаря,след като си открил топлата вода с тезата си,че трябва да заменим политическите партии и политическата система с нещо друго,бих искал да чуя,какво е то ?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
W84me написа:dunavfc написа:
Падаря,след като си открил топлата вода с тезата си,че трябва да заменим политическите партии и политическата система с нещо друго,бих искал да чуя,какво е то ?
СОЦИАЛИЗЪМ! Като този в Дания,Швеция, Норвегия и Финландия!
vaskonti написа:Май идея си нямаш какво е социализъм и капитализъм? Знаеш ли, че в Швеция данъците са 50%? Как се съчетава социализма с такива безбожни данъци? Дали си навит тук да плащаш такива данъци?
А знаеш ли, че три от тези държави са монархии?
Е така като почне някой да говори по инерция за "социализма" в Скандинавия, ми става много забавно
W84me написа:vaskonti написа:Май идея си нямаш какво е социализъм и капитализъм? Знаеш ли, че в Швеция данъците са 50%? Как се съчетава социализма с такива безбожни данъци? Дали си навит тук да плащаш такива данъци?
А знаеш ли, че три от тези държави са монархии?
Е така като почне някой да говори по инерция за "социализма" в Скандинавия, ми става много забавно
Данъците не са единствения белег на социализма или капитализма, набий си го в тиквата!
IvanG73 написа: bluesupport написа:
Kairqkov написа:След като изчетах повечето коментари реших да добавя моя.
Защо АДЖАБА все някой ни е виновен.Защо.
Истината е една на българина не му се работи не му се мисли и не иска да гради.
Българина е типичния пример за ВЪШКА. Иска да се уреди да смучи някаде каде на държавна работа къде някаде другате да бута там.Заплатата да минава на картата и до там.За утре никой не мисли. И така седят нещатата.
Щели да облагат парите от лихви? Ами разбира се това си е все едно инвестираш и това е печалба.А както знаем как се облага печалбата или дохода?
Затова стига ревахте от Бойко (не съм му фен) а започнете да работите и да си правите сметка какво правите.
Гледам в метрото- четат книги от ТАБЛЕТИ?
Затова един ден ще чакаме някой от опашката да ни плати сметката.
Мдаа, много точно казано! Голяма част от българите са супер мързеливи и нагли. Свикнали сме някой да ни уреди някъде на работа, да си вземаме заплатката, пък ако може и да не работим, най-добре. Никой обаче не помисля, че по този начин самата фирма не върви и ако няма за собственика, няма и за работника. Освен това много хора работят за ниски заплати или нямат работа, но не правят нищо това да се промени. Ако някой дойде и им предложи по-добра работа, ще я приемат, но сами никога няма да отидат на интервю.
Това ако се отнася за обкръжението в което се намирате и за самите вас, то не означава, че всички българи са такива. Аз пък имам наблюдение, че хората не са мързеливи и си вършат работата добре, като не малко работят на 2 места, както беше и с мен, когато графика 2 на 2 ми позволяваше да работя на още едно място. Никой работодател няма да търпи такъв който не му върши работа, така, че това което сте написали са пълни глупости и въобще не отговаря на истината и не е причина за ниските заплати и пенсии, както и за фалитите. Дадох пример с фалиращите заведения и тези, които съкращават персонал поради пълната забрана на пушенето. Първо накараха собственицете да обособят зали за пушачи и непушачи, да поставят венталиционни системи, което им струваше хиляди левове за да отговарят на изискванията и след година им казват, че тези пари са хвърлени на вятъра, тъй като пушенето вече е забранено в закрити помещения. Къде тук е мързела на българина и той ли е виновен, че един не малък отрасъл е притиснат до стената и е застрашен от фалит. Мързела на българина ли е виновен, че Държавата не плаща задълженията си към частни фирми, които са наети от нея за дадена работа и са я свършили, но не са си получили парите, те пък от своя страна не могат да платят на подизпълнителите, те на работниците, а работниците задлъжняват на банки, ТЕЦ, ВиК и т.н., което пък води до непостъпване на пари в тези дружества и също започват да не успяват да съберат пари за подържането на системите и заплатите на собствените си работници, които от своя страна също задлъжняват. От всичко това пада покупателната способност на населението, което се отразява и на магазините, някои които са принудени да съкращават персонал, а другите по-малки фалират.
Така, че не бизнеса и работещите са виновни за случващото се, а тези които управляват и задължението им е да създават добра среда за бизнеса, със законови действия да го принуждават да не укрива данъци и да плаща осигуравки, което ще доведе до по-голям приход в хазната, а не да го притискат и фалират с действията си, които описах.
vaskonti написа:Не са, само дето няма НИКАКЪВ шанс социализъм и високи данъци да съжителстват. Толкова по въпроса за "социализма" в Скандинавията. Не, че има шанс да си набиеш това крайно елементарно правило в тиквата, но все пак то си е валидно...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта