язе написа:Е нали се сещаш, че няма как да си върне влиянието върху Чехия и Полша например. Или там прибалтиката... затова и залага на православието, поне в европейски мащаб- България, Сърбия, Македония, Молдова и Гърция, и ходът никак не е невъзможен. Само не знам Гърция какво ще я прави с тоя коллосален дълг. Иначе една България, въпреки че политическата клика е тотално прозападна, не е толкова трудна цел- народа е ограбен и гладен, и няма какво да го спре, ако Русия се появи отново като освободител...
Та, съвсем нормално- за различните цели Путин си използва различни постулати. Нищо невиждано и нечувано- от една страна да са спасението на православието, а от друга да си джиткат и с такива дето изобщо не са християни даже.
Не виждам нищо ненормално, Путин да опитва да осъществява контрол навсякъде, където има някакви козове- Русия е сериозно притисната, а най- добрата защита е атаката.

Няма невъзможни неща в политиката, всичко е въпрос на време.
Полша действително изглежда трудна, поне що се отнася да е в ареала на Русия, отново.
Чехия е страна тип BOX to BOX, така, този термин от футбола ми идва на ума за най-точно определение в политиката и към момента.
Тоест, отворена е за сътрудничество с Русия, но няма да зарежат Запада.
Унгария също изглеждат по-този начин.
Гърците ми се струва, че по-скоро флиртуваха с Русия, за да подтикнат Запада да и опрости колосалните дългове.
Сърбия са кандидати за ЕС, не знам колко скоро ще ги огрее, и дали въобще на ЕС ще му стигне времето за едно ново разширяване... Но сърбите са тартикати хора, и така, както се обесняват в любов на Русия, така и ще направят нещо, което няма да се хареса на руснаците.
Ние... Не само настоящите управляващи, но и всяко младо поколение израства с приоритет към Запада.
Съответно, почитателите на Русия намаляват с отиването в миманса на по-старите поколения.
По-мое мнение, ако не се върнем в ареала на влияние на Русия до 10-на години, това едвали ще стане вече някога.
"Макетата" и Молдова няма какво да ги коментираме... Днес ги има тези Държави, но утре е по-вероятно да ги няма.
Мисълта ми е, че Русия няма как да обедени всички православни... Винаги ще има "предатели", дали Ние, дали сърбите, за Гърция е ясно.
За това съм на мнение, че Кабинета Путин се цели в бившите членове на СИВ... Сам посочи, че всички трудно ще успее да ги спечели отново, но си мисля, че не това е и целта.
Достатъчни са само няколко, за да бъдат разклатени ЕС и НАТО.