Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 29 мар 2015 22:57

гражданин от село написа:
diplomat написа:
гражданин от село написа:
pomiqr257 написа:Американци и руснаци си играят заедно, а глупците си мислите, че са врагове.

Тази теза на НПО-тата отдавна се изтърка и не хваща дикиш. ;)

То в твойта куха тиква само мухъл хваща.

Психопатче не.докла.тено,разбирам,че живота ти е виртуален,но се опитай поне една ч.Икия да си удариш вече.След това ще ти обясня и как да се престрашиш да излезеш на вън и без придружител.Освен за мангалите трябва и за умствено увредените да се грижим.Ако си се напишкал или наакал не се притеснявай,мама и тате ще се погрижат.И ние стискаме палци другият път да задържиш,всичко е упоритост и воля. ;)

Май пак си пушил конски фъшкии? :?:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 мар 2015 23:08

Аз знам за проект за пътуване до Марс започващо през 2019г. и след 7 години трябва да кацнат пътуващите. Само че не се обмисля връщането им и това води до големи спорове, колко е морално да се прави така. Повече никои няма да види тези хора живи все пак.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 29 мар 2015 23:16

Player написа:Аз знам за проект за пътуване до Марс започващо през 2019г. и след 7 години трябва да кацнат пътуващите. Само че не се обмисля връщането им и това води до големи спорове, колко е морално да се прави така. Повече никои няма да види тези хора живи все пак.

Дааа,билетът на този етап се очертава като еднопосочен... :roll:
П.П.Една поправка само: Пътуването трябва да трае шест или седем месеца.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 30 мар 2015 00:08

Tommi написа:Ами положението на руската икономика е далеч от цветущо.
А обезценката на валутата в дължава от типа на Русия носи предимно вреди и изобщо не им изнася.

Не знам как се определя цветущото, но определено си върви
И аз това се чудя, защо ли Китай толкова години непрекъснат икономически растеж, а юана все недооценен - и как им се отразява на икономиката.
Tommi написа:
Синьо сърце написа:
pomiqr257 написа:Американци и руснаци си играят заедно, а глупците си мислите, че са врагове.

За странния факт, че след санкциите стокооборотът Русия-САЩ се е повишил в пъти, също писах тук. Никой не обърна внимание, не знам защо...

Няма такова нещо.

Да-а-а, няма. И не може да се намери информация по въпроса...
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 30 мар 2015 00:17

Синьо сърце написа: А в Русия показаха, че с рублата могат да спекулират, както им изнася.

Всъщност в случая руснаците копираха един похват на Китай отпреди няколко десетилетия, но изглежда на Запад са прекалено самоуверени и си мислят, че винаги те командват парада. Докато Хонгконг беше под британско управление, правителството на Китай периодично пускаше слухове, че ще си го върне със сила още преди края на 100-годишния договор, цените на имотите се сриваха и чрез подставени лица се изкупуваха от това същото правителство. После ситуацията се успокояваше, цените се връщаха - и така поне четири пъти с различна интензивност значителна част от хонгконгската недвижимост беше "покитайчена" и носеше съответните доходи в твърда валута още по времето, когато Китай не беше работилницата на света, а юанът не беше конвертируем.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 мар 2015 00:21

valheru написа:
А обезценката на валутата в дължава от типа на Русия носи предимно вреди и изобщо не им изнася.

И аз това се чудя, защо ли Китай толкова години непрекъснат икономически растеж, а юана все недооценен - и как им се отразява на икономиката.

Подценената валута се отразява благоприятно на китайската икономика, но не може да се каже същото за руската. Причината е, че китайците имат по-висока еластичност на вноса и износа и подцененият юан увеличава износа в количествено изражение. При руснаците е по-различно и при тях преобладава не количествен ефект, а ценовият ефект, т.е. обезценката на рублата води до поевтиняване на износа и поскъпване на вноса.

valheru написа:
Tommi написа:
Синьо сърце написа:

За странния факт, че след санкциите стокооборотът Русия-САЩ се е повишил в пъти, също писах тук. Никой не обърна внимание, не знам защо...

Няма такова нещо.

Ето ти информация по въпроса https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 30 мар 2015 00:52

Tommi написа:
valheru написа:

Подценената валута се отразява благоприятно на китайската икономика, но не може да се каже същото за руската. Причината е, че китайците имат по-висока еластичност на вноса и износа и подцененият юан увеличава износа в количествено изражение. При руснаците е по-различно и при тях преобладава не количествен ефект, а ценовият ефект, т.е. обезценката на рублата води до поевтиняване на износа и поскъпване на вноса.

Даже няма да коментирам това буквоизлияние

Tommi написа:
valheru написа:
Tommi написа:
Синьо сърце написа:

Няма такова нещо.

Ето ти информация по въпроса https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html

Извинявам се - моя е грешката, че не прочетох внимателно какво е написал колегата Синьо.сърце - наистина не може да става дума за увеличение в пъти. Увеличението е само в процентно отношение.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 30 мар 2015 09:01

Русия изнася много повече отколкото внася, затова и през последните 15 години дръпнаха толкова. Иначе казано продават за долари и евро и пазарят със същите валути но накрая на годината са спечелили да кажем 10 милиарда, а са похарчили 4. Демек остават им едни 6 милиарда които могат да вкарат в собствената си икономика и те го правят. Сега вече дали ще ги обърнат в рубли или в злато това те си го решават.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 30 мар 2015 11:01

FLANKER написа:
Player написа:Аз знам за проект за пътуване до Марс започващо през 2019г. и след 7 години трябва да кацнат пътуващите. Само че не се обмисля връщането им и това води до големи спорове, колко е морално да се прави така. Повече никои няма да види тези хора живи все пак.

Дааа,билетът на този етап се очертава като еднопосочен... :roll:
П.П.Една поправка само: Пътуването трябва да трае шест или седем месеца.

Да, ама е имало 200 000 желаещи за пътуването :lol: :lol: Сега има shortlist и са останали 100-тина ...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7DYA1raD-YY[/youtube]
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 30 мар 2015 11:09

dunavfc написа:Вие сте болен, ФАКТ !

А вие сте болен и прост гербераст!ФАКТ! 8-)
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Върни се в “Свободна зона”