Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 01:13

Highlander написа:[
Твърдиш, че се позоваваш само на официални и достоверни източници на информация. Обаче не веднъж даваш статистиката за Китай, с 80 хил. заболели и 3300 починали. Това би трябвало да означава, че официалната информация обявена от комунистическата държава Китай е достоверна??? Сериозно?

Това са официалните данни! И тях приемам за достоверни, защото и другите държави представят техните официални данни! Ясно е, че китайците са покрили доста от жертвите и заболелите, но не мога да ги гадая, защото няма да е достоверно! ;) :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 01:32

Thsmith написа:И колко е средната възраст на загиналите? :lol: И още един въпрос. Хора на по 40 години и по-малко не е ли възможно да са тежко болни, да имат рак, тежък диабет и тн? Не е казано, че само възрастни хора са с лошо здраве.
САЩ са 350 млн грубо. Не е възможно да имат 1300 умрели, ами 5000? Леле каква трагедия! Колко иначе умират на ден при 350 млн бре? Колко млн според теб умират в 350 млн държава годишно? И без корона имам предвид?

Wo alle straßen enden!

Жертвите в момента са 64,577 и на тази база
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old 840 души
1.3%
40-49 years old 260 души
0.4%
30-39 years old 130 души
0.2%
20-29 years old 130 души
0.2%
10-19 years old -130 души
0.2%
0-9 years old
no fatalities

Изкарал съм по-младите! Числата не изглеждат големи! Но трагедията е голяма за всички семейства на починалите, и най-вече за тези с по-младите от 10-19 и от 20-29 години!

Но това не е единственият проблем! Както в предишния ми коментар написах- тежко и критично болните са над 40% от всички на възраст между 20 и 50 години! За щастие има огромен процент от тези хора, които са се преборили за живота си!
Но при този вирус се развива фиброза на белите дробове при тежко болните, и тя е до живот! Като допълнение - прекарване в болницата за поне 2 седмици, и след нея още месеци на възстановяване, което написах по-горе не е пълно!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 апр 2020 01:34

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:И колко е средната възраст на загиналите? :lol: И още един въпрос. Хора на по 40 години и по-малко не е ли възможно да са тежко болни, да имат рак, тежък диабет и тн? Не е казано, че само възрастни хора са с лошо здраве.
САЩ са 350 млн грубо. Не е възможно да имат 1300 умрели, ами 5000? Леле каква трагедия! Колко иначе умират на ден при 350 млн бре? Колко млн според теб умират в 350 млн държава годишно? И без корона имам предвид?

Wo alle straßen enden!

Жертвите в момента са 64,577 и на тази база
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old 840 души
1.3%
40-49 years old 260 души
0.4%
30-39 years old 130 души
0.2%
20-29 years old 130 души
0.2%
10-19 years old -130 души
0.2%
0-9 years old
no fatalities

Изкарал съм по-младите! Числата не изглеждат големи! Но трагедията е голяма за всички семейства на починалите, и най-вече за тези с по-младите от 10-19 и от 20-29 години!

Но това не е единственият проблем! Както в предишния ми коментар написах- тежко и критично болните са над 40% от всички на възраст между 20 и 50 години! За щастие има огромен процент от тези хора, които са се преборили за живота си!
Но при този вирус се развива фиброза на белите дробове при тежко болните, и тя е до живот! Като допълнение - прекарване в болницата за поне 2 седмици, и след нея още месеци на възстановяване, което написах по-горе не е пълно!

Това страшни проценти ли трябва да са? Я ги сравни с последиците от голямата депресия? :lol: Това са %, които казват само "Още утре отваряйте всичко на макс и да свършва тази паника за 20 тина дена". Който е здрав ще го преодолее, който се пази също.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 01:44

Thsmith написа:Това страшни проценти ли трябва да са? Я ги сравни с последиците от голямата депресия? :lol: Това са %, които казват само "Още утре отваряйте всичко на макс и да свършва тази паника за 20 тина дена". Който е здрав ще го преодолее, който се пази също.

Какво значи "страшни" проценти?! Явно не четеш всичко написано! Тези 40% млади и на средна възраст, които са в тежко или критично състояние - повечето от тях са се преборили за живота си, но на никого не е приятно да е на ръба, ако ме разбираш?! А и не дай боже да си сред този малък процент неуспели! Особено в здравна система като нашата, където ако се изпуснат нещата, процентите ще са много по-големи на неуспелите да се преборят, защото няма да има апаратура за всички! Сега картината по-ясна ли е?!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 апр 2020 02:21

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Това страшни проценти ли трябва да са? Я ги сравни с последиците от голямата депресия? :lol: Това са %, които казват само "Още утре отваряйте всичко на макс и да свършва тази паника за 20 тина дена". Който е здрав ще го преодолее, който се пази също.

Какво значи "страшни" проценти?! Явно не четеш всичко написано! Тези 40% млади и на средна възраст, които са в тежко или критично състояние - повечето от тях са се преборили за живота си, но на никого не е приятно да е на ръба, ако ме разбираш?! А и не дай боже да си сред този малък процент неуспели! Особено в здравна система като нашата, където ако се изпуснат нещата, процентите ще са много по-големи на неуспелите да се преборят, защото няма да има апаратура за всички! Сега картината по-ясна ли е?!

Не, ти не четеш. Колко бяха прогнозите? Над 95% ли беше, че изобщо няма да го усетят и минава през тях. Да, ако имаш един камион заболявания не е от значение дали си на 20 или 80. От какъвто и грип да се разболееш, ако те изпуснат ефекта ще е същия при съпътстващи заболявания.
Не се опитвай да ми пробутваш доматите с колци и да преиначаваш % така, че да се разбират тези 40% спрямо всички граждани, а не само спрямо нищожния %, които са в тежко състояния.

На мен ми е достатъчно ясна тази дивотия още от началото. Чакам на теб да ти се изясни.

Как и да е, аз макар и да трябва да свия малко разходите, някак ще се оправя. Тези, които съм пуснал в неплатен отпуск и които ще трябва да се разделя поради ограниченията в неплатения отпуск обаче нз до къде ще го докарат.

пп За мен не се притеснявай, аз съм разумен човек и не разчитам на държавна здравна с-ма. За тези неща има застраховки, има абонаменти към токуда има дори частни линейки от години. Нали ще си говорим за факти? :lol:
Последна промяна от Thsmith на 05 апр 2020 02:26, променено общо 2 пъти.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2020 02:22

Смъртните случаи колко са сред младите. Нещо мнозина не се вързаха на програмното говорене, че сега и младите намесиха. Да, точно така е и в живота - вирусните инфекции хващат всички, изпращат в гроба обаче само тези, чиито организми не могат да се справят с вируса или са се отнесли несериозно и не са потърсили помощ. За съжаление, не само в България вече се чуха за случаи, в които къде нарочно или не им е била отказана навременна помощ, а всяко заболяване, колкото по-рано се хване, толкова по-лесно се овладява - колкото по-късно, толкова по-зле. Не знам дали има някой, който да твърди, че заплахата не съществува. Просто има доста условности и подозрителности. Включая и числата. Добави говоренето на медии и политици. Домусчиев пък го нарече "грипче".

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2020 02:42

Oxford-Based Group Stops Using WHO Data for Coronavirus Reporting, Citing Errors
https://fee.org/articles/oxford-based-g ... ng-errors/

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 02:50

Thsmith написа:Не, ти не четеш. Колко бяха прогнозите? Над 95% ли беше, че изобщо няма да го усетят и минава през тях. Да, ако имаш един камион заболявания не е от значение дали си на 20 или 80. От какъвто и грип да се разболееш, ако те изпуснат ефекта ще е същия при съпътстващи заболявания.
Не се опитвай да ми пробутваш доматите с колци и да преиначаваш % така, че да се разбират тези 40% спрямо всички граждани, а не само спрямо нищожния %, които са в тежко състояния.
На мен ми е достатъчно ясна тази дивотия още от началото. Чакам на теб да ти се изясни.
Как и да е, аз макар и да трябва да свия малко разходите, някак ще се оправя. Тези, които съм пуснал в неплатен отпуск и които ще трябва да се разделя поради ограниченията в неплатения отпуск обаче нз до къде ще го докарат.

пп За мен не се притеснявай, аз съм разумен човек и не разчитам на държавна здравна с-ма. За тези неща има застраховки, има абонаменти към токуда има дори частни линейки от години. Нали ще си говорим за факти? :lol:

Никой не се опитва да ти продава нещо! Ти просто си си много мнителен! И постоянно мислиш, че някой те лъже! Правителството те лъже с мерките! Светът те лъже с вируса! :lol:
А всъщност истината е, че в момента има 42,324 критични случаи в света! А 40% от тях са хора между 20 и 50 години! Това означава, че те са около 17 хиляди души!
Освен това от графиката си забелязал, че смъртността при хората над 65 години е много висока! Ти може и сам да си живееш, и да нямаш по-възрастни хора около себе си! Но около 80% от българите имат! И ако повечето по-млади могат да се преборят, то за по-възрастните си е направо като чума този вирус! Като добавим и продължителният инкубационен период, който в повечето случаи е без симптоми! То при всяко посещение на по-възрастен роднина трябва да се питаш дали няма да го пратиш в гроба без да искаш!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 апр 2020 04:11

Ти пак се правиш на не разбрал.
- Не се съмнявам, че съществува въпросния грип.
- Не се съмнявам, че хората с проблеми и много заболявания могат да ритнат камбаната, точно как не се съмнявам в същото от всеки по тежък грип, който хванат.

До тук ясно ли е?
- Твърдя обаче, че мерките са непропорционални на заплахата.
- Твърдя, че икономическите жертви и отражението им върху живота е многократно по голямо от вероятни жертви на това заболяване.
- Твърдя, че жертвите са нищожно малко на фона на населението или на нормалното количество смъртни случаи дори без този вирус.
Твърдя, че е най добре всичко да се пусне, всички да се заразим по най-бързия начин и каквото сабя покаже. После живота да си продължи нормално след няма и месец и да сме оставили това зад гърба си.

Всичко това не е мнителност, а практичност!

Успя ли да ме разбереш?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2020 08:45

Между другото, нещо, за което спомена и vvessel - за тея клипчета от Щатите... Абе, не искам да дърпам дявола за опашката, но конкретно в момента какво се прави в българските болници - отменено едно, отменено друго, напълниха Армеец с болнични легла, само гробове предварителни дето не са изкопали. Новини за хора, които не са обслужени няма само у нас. Та, без да говоря за това, което ще се случи в бъдеще, говорим за настоящето.

Върни се в “Свободна зона”