Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот NOMER14 » 04 апр 2020 19:42

Гледам тук половината са гледали повечко игрални филми за зарази и зомбита, а другите предпочитат футуристични филми за тоталитарни общества. :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 апр 2020 20:31

CSKA 78 написа:Аре, стига си преувеличавал! Всекидневно четял той за самоубийства, които са заради пандемията, или заради рестриктивните мерки! От началото на Извънредното положение са минали 3 седмици, а не три месеца, или 3 години! Вярно е, че има хора, които са нестабилни психически, но те са били такива и преди пандемията, и преди Извънредното положение! Започвам да се питам дали всъщност се "трудиш" от сърце в този сайт, или е за няколко сребърника повече?!

ПП А постоянното висене в къщи води до изнервяне! Та ходи напазарувай два пъти и ще ти мине! ;)

Реално ти преувеличаваш постоянно, а сега скачаш на другите понеже не всички са шантави паникьори.

Ок, хора били нестабилни психически и преди пандемията. Тези с кръвна захар 27 и пред инсулт, тези на по 80 години с 10 заболявания, не са ли "нестабилни" физически и преди "пандемията" (каквато не съществува по установените норми за заразени на глава от населението) или важи само когато ти е изгодно? :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 20:39

vvessel написа:Абе не ми се прави на генерал Майтапчийски и да ми даваш тон в живота, бе момче! Ти ли ще ми кажеш какво съм чел и какво не съм? Гледай си задълженията и не се опитвай да коментираш всеки мой коментар. Освен ако не го праиш по служба, но и тогава не си извинен. Айде у лево :evil:

За форумите си е просто да се джафкаме и забавляваме. Голямата пара са медиите и грантовете.Конкретно Гугъл сега влагат една много голяма пара да борят "фейковете". Само покрай сухото да не изгори и мокрото.

Иначе има много фейкови глупости, вероятно, но по медии не съм виждал - освен веднъж хванах по Канал1. Но във Фейсбук има, това е 100 про. Еди къде си в България имало умрели, болни, те ги криели. Спасявало еди-какво си, еди що си. В Китай в началото на всичко някакъв бил казал, че пиенето на белина спасявало и се гътнали не знам колко народ. Там под предлог, че борят фейковете изчезнаха едни доктори, едни блогъри. Докторът, който пръв алармира и по-късно почина е бил принуден да подписва едни неща да не разпространява фейкове. И Европа приветства "усилията" на Китай и "черпят" от техния опит. :lol:

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 04 апр 2020 20:56

Thsmith написа:Реално ти преувеличаваш постоянно, а сега скачаш на другите понеже не всички са шантави паникьори.

Ок, хора били нестабилни психически и преди пандемията. Тези с кръвна захар 27 и пред инсулт, тези на по 80 години с 10 заболявания, не са ли "нестабилни" физически и преди "пандемията" (каквато не съществува по установените норми за заразени на глава от населението) или важи само когато ти е изгодно? :lol: :lol:

Реално аз пиша по факти! А фактите ми са от достоверни източници, а не от Ютуб и Фейсбук, като при теб и твоя колега! А тези на по 80 години е нормално да не са стабилни физически, но ги е довършил вирусът, и ако не бяха заболели от него, е могло да изкарат още някоя и друга година! А това че ти вярваш на някоя фейсбук "икона", и затова пишеш доста често откровени глупости, това си е за теб! :lol:

ПП А тези под 50! Тези на 40! Намерихте ли им някаква друга болест във фейсбук общността, за да не е от вируса!? Или още търсите?!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 21:09

NOMER14 написа:Гледам тук половината са гледали повечко игрални филми за зарази и зомбита, а другите предпочитат футуристични филми за тоталитарни общества. :lol:

Много хора, вероятно по-млади, настояват да са част от някакво голямо мазало - зомби апокалипсис ли ще е, някаква такава шитня. Филмите, видеоигрите им създават някаква нереална представа или и аз не знам какво. Цитираш им - годишно по света, в развитите страни, умират над 2 000 000 човека от респираторни заболявания. Те даже не могат да направят едно просто изчисление. Не.
[offtopic]Добре, че не знаят за една комета, дето учените не са сигурни точно как ще мине в края на май, че си е евало (в едно клипче в ютуб - не алармистко, на някакъв астрофизик или нещо подобно, го обясни простичко - "кометите са като котките - и двете имат опашки, и двете не знаеш накъде ще решат да тръгнат". :lol: ).[/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 04 апр 2020 21:23

metodito написа:
vvessel написа:Абе не ми се прави на генерал Майтапчийски и да ми даваш тон в живота, бе момче! Ти ли ще ми кажеш какво съм чел и какво не съм? Гледай си задълженията и не се опитвай да коментираш всеки мой коментар. Освен ако не го праиш по служба, но и тогава не си извинен. Айде у лево :evil:

За форумите си е просто да се джафкаме и забавляваме. Голямата пара са медиите и грантовете.Конкретно Гугъл сега влагат една много голяма пара да борят "фейковете". Само покрай сухото да не изгори и мокрото.

Иначе има много фейкови глупости, вероятно, но по медии не съм виждал - освен веднъж хванах по Канал1. Но във Фейсбук има, това е 100 про. Еди къде си в България имало умрели, болни, те ги криели. Спасявало еди-какво си, еди що си. В Китай в началото на всичко някакъв бил казал, че пиенето на белина спасявало и се гътнали не знам колко народ. Там под предлог, че борят фейковете изчезнаха едни доктори, едни блогъри. Докторът, който пръв алармира и по-късно почина е бил принуден да подписва едни неща да не разпространява фейкове. И Европа приветства "усилията" на Китай и "черпят" от техния опит. :lol:

Абе не знам за кви фейкове говориш, , но е факт че хората откачат. Чувам от приятели и познати, че техни колеги и познати са се ошашкали сериозно.
Друго интересно, което ми направи впечатление днес е, че на два пъти ми искаха реклама да си кача някакви приложение да следя на живо как вървяла заразата. Не да купя нещо, а да гледам колко хора мрат :shock: Ние и без това си имаме такъв бот във форума , който си спами, а и не ме интересува, но в цялата работа има пари със сигурност. В този вирус някой е вложил много и се действа по всички фронтове. Гледа ли видеото от Щатите в което показват че уж болниците били пълни, отвън чакат опашки за тестове, има и опънати палатки, а когато човек отиде на другия ден, когато ги няма телевизиите, няма никой и палатките празни. Прави си изводите за какво става дума. Манипулацията е огромна и започва с починал човек от инсулт и записан от коронавирус и стига до репортажи с тренировки, които се представят за реални събития. Гледал си " Да разлаем кучетата" предполагам.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 21:26

vvessel написа:Абе не знам за кви фейкове говориш, , но е факт че хората откачат. Чувам от приятели и познати, че техни колеги и познати са се ошашкали сериозно.
Друго интересно, което ми направи впечатление днес е, че на два пъти ми искаха реклама да си кача някакви приложение да следя на живо как вървяла заразата. Не да купя нещо, а да гледам колко хора мрат :shock: Ние и без това си имаме такъв бот във форума , който си спами, а и не ме интересува, но в цялата работа има пари със сигурност. В този вирус някой е вложил много и се действа по всички фронтове. Гледа ли видеото от Щатите в което показват че уж болниците били пълни, отвън чакат опашки за тестове, има и опънати палатки, а когато човек отиде на другия ден, когато ги няма телевизиите, няма никой и палатките празни. Прави си изводите за какво става дума. Манипулацията е огромна и започва с починал човек от инсулт и записан от коронавирус и стига до репортажи с тренировки, които се представят за реални събития. Гледал си " Да разлаем кучетата" предполагам.

Ами, аз да ти кажа съм скептичен към тези видеа с празните отделения. Да, гледах ги, но както ти казах съм скептичен. Но кой знае? Ти знаеш, но... не си инсталирай никакви работи - хакерите са полудели покрай тея неща в момента. А също и внимавай с официалните приложения, като това на А1. Ние така или иначе сме си следени, но поне да е от държавата. :lol: Внимавай и със сайтовете, че бая народ остана без регистрациите си във фейсбук и с криптирани компютри около ковид-мовид.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 апр 2020 21:40

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Реално ти преувеличаваш постоянно, а сега скачаш на другите понеже не всички са шантави паникьори.

Реално аз пиша по факти! А фактите ми са от достоверни източници, а не от Ютуб и Фейсбук, като при теб и твоя колега! А тези на по 80 години е нормално да не са стабилни физически, но ги е довършил вирусът, и ако не бяха заболели от него, е могло да изкарат още някоя и друга година! А това че ти вярваш на някоя фейсбук "икона", и затова пишеш доста често откровени глупости, това си е за теб! :lol:

ПП А тези под 50! Тези на 40! Намерихте ли им някаква друга болест във фейсбук общността, за да не е от вируса!? Или още търсите?!

Koe точно съм копирал от Ютуб или фейсбук(какъвто нямам)?
Да, ако не бяха се разболели, можеше да избутат още малко. А ако се бяха разболели от обикновен грип? Или ако нещо им беше паднало на главата? Хипотези много. Точно ти вярваш на някакви икони и си представяш апокалипсис. Аз казвам, че е много по лошо да разрушиш икономиката от това да рискуваш с хората с различни тежки заболявания. Отговорността трябва да е тяхна, те да се пазят и да се карантинират, а не да затвориш цяла държава за нищожна цифра.
Последното би било оправдано ако смъртността, смъртността подчертавам, а не заразените е сравним с чумата от средните векове. Не да говорим за загинали някакви нищожни % от популацията и заради това дай да се вкараме в по тежки времена от голямата депресия, да съсипем живота на 95% от хората и да палим свещи.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 04 апр 2020 21:56

NOMER14 написа:Гледам тук половината са гледали повечко игрални филми за зарази и зомбита, а другите предпочитат футуристични филми за тоталитарни общества. :lol:

Оо, не подценявай в никакъв случай мощта на киното и телевизията. Правиш ли го, автоматично се превръщаш в жертва.
Животът ни е една игра. Винаги е бил. Правилата са прости - трябва да си наясно с тях (правилата) и да се съгласиш с тях. Проблемът ни е, че гледаме твърде избирателно и пропускаме основните неща, а проблема си остава личен, защото всичко е било представено независимо под каква форма. Не се ли нагаждаш според правилата - губиш. Правиш ли се на твърде принципен - губиш!
Виж един пример:
Някъде в далечното бъдеще през 2020 година в Лондон е плъзнала епидемия, която се разпространява из цяла Европа. На власт е диктаторско правителство, което контролира народа, насаждайки страх и конформизъм. Полицейски патрули контролират денонощно улиците, хора, считани за „нежелани“ са изпращани в изолационни центрове, а медиите работят за правителството и служат като средство за манипулация.
„???“ представя едно дистопично общество, в което насилието и потисничеството са основни методи за блокиране на неподчинението. Надеждата идва чрез една идея, идея, скрита зад маска, която и гарантира не толкова анонимност, колкото универсалност. Защото идеята няма нужда от идентичност, за да бъде разбрана и реализирана. Филмът представя борбата за свобода – политическа и индивидуална. Освобождението от страха чрез страх е преминаването през необходимия катарзис, победата, която всеки трябва да постигне първо на интровертно равнище. Понякога е нужно да преминеш теста на болката, за да се убедиш, че си достатъчно силен, за да се изправиш срещу самия страх.

Това е ревю на филма „В като Вендета“. Текста го копирах, единствената промяна е болднатия текст които направих и трите ??? с които скрих заглавието на филма ;)

Сега чета много хора да казват „Абе то се очакваше на политическата сцена да стане нещо такова, ама баш така не го очаквах!“
Напротив!, бих казал аз. Напълно очаквано е! Хората са ти го написали черно на бяло и представили цветно по кината (телевизора) още преди няколко години. Ако си се шашнал и паникьосал - губиш. Ако нямаш карти за този ход, пак губиш!
Игра - един печели, друг губи! ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 22:00

Нещо за Швеция? Туй-онуй?
https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE% ... 7U-UkiBMgI

Върни се в “Свободна зона”