Циганска престъпност, новини и случки свързани с цигани

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smurfcho
Контакти:

Re: До къде я докарахме!

Мнениеот smurfcho » 22 юли 2014 21:07

Възрастен написа:Принуждаваш ме да ти отговарям: Въпросът е глобален, ама мозъкът ти е извратен (фенски) - явно няма как да го осъзнаеш. Жив и здрав, за глупаците животът е прекрасен.

Именно, че проблема е глобален и някав ваш се пръква и пуска статия за човек нямаш нищо общо със статията, че си сменял името, и човек които е отстрани на нашите войни се чуди защо го прави! Новината е изклютелно неприятна, но вие трябва си покажете магариите и да покажете колко много ни мразите, дори и в темата, за която трябва да се мисли малко по-глобално и над фенщината!
"Локо е като Феникс, трябва да изгори в пепелта, за да се възроди още по-силен и могъщ пловдивски тим, любим и непобедим."

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 22 юли 2014 21:09

Най-големият цигански квартал в Европа е в Пловдив, така че не е нещо неочаквано. И по-зле ще става, ако не се вземат мерки.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 22 юли 2014 21:56

Най-притеснителното в случая е, че досегашният кмет, отстранен заради длъжностни нарушения, може да посочи кой да наследи длъжността. А в това, че тази чалма едва ли има качества за кмет, а по-скоро е политическо назначение, едва ли някой се съмнява.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 22 юли 2014 22:04

demy27 написа:Най-притеснителното в случая е, че досегашният кмет, отстранен заради длъжностни нарушения, може да посочи кой да наследи длъжността. А в това, че тази чалма едва ли има качества за кмет, а по-скоро е политическо назначение, едва ли някой се съмнява.

Да, и за мен това е най-странното! При отнети правомощия - заповед за назначаване. Друг е въпросът, че съгласно ЗМС районните кметове се избират от Общ. съвет по предложение на Мамин Ваньо. Ама нейсе - в цялата държава властвува посредствеността, ние за Пловдив се притесняваме.

Tatone
Контакти:

За правото да имаш дом

Мнениеот Tatone » 24 юли 2014 17:39

Избрах си този форум за да пиша в него за нещата, които ме вълнуват истински в тези вълнуващи дни. Дните на моят живот.

За начало ще се "хвърля" в тема от последната седмица. Правото да имаш покрив над главата. Тази седмица, в един български град, едни хора срутиха къщите на други хора. Вероятно това е създало голямо вълнение на всички присъстващи, но не само. Това създаде вълнение и в мен. Защо? Защото стоя и гледам, гледам и стоя, слушам, но не разбира. Излиза, че ако аз, хипотетично, ще видите колко често ще говоря в сферата на хипотезите, та ако аз реша да си построя къща, защото имам нужда от къща, та ако реша да си построя къща в, да речем, в средата на Борисовата градина ( за хората които не знаят, това е голям централен парк в София ) и ако тя, къщата ми е построена с тухли и цимент, то тогава аз мога да претендирам, че това си е моят дом и аз имам право на него. Така излиза. Така се опитват да ме убедят тези дни. Така ли е? Не, не е така.

Първо ако започна да сторя къща в Борисоата градина, то в рамките на тридесет минути при мен трябва да дойде, поне полицай, който да ме арестува. След това трябва да дойде общински инспектор, който да ме глоби. След това трябва да си изчистя боклуците, за които пък пак трябва да ме глобят. Първата глоба е защото съм започнал строеж, демек съм изкопал дупка. Мога ли да копая дупка в земята? Да. На пясъка, на плажа, мога. В парка? Не.
Тук започвам да се вълнувам. На едни хора ( виждате, че съм толерантен и наричам всички участници хора ), построили си къщите в парка, сега трябва да им съчувствам, защото те имали право на дом. Ми добре. Да си купят земя в регулация и да си построят дом. Аз така правя. И аз съм човек като тях, нали. Или не? Май не съм. Но, не. Те не могат да си купят земя, защото са бедни. Това е тъжно. Да учиш, толкова години. 11 в училище и още поне 5 в университет и да си беден. Това е жалко.

Виновни ли са хората, че имат къщи в парка, на по два,три етажа, тухлени, с бетонни колони, с дълбоки основи? Да виновни са, но по-виновни са тези които са им разрешили да си построят тези къщи. Кой разреши на циганите да си построят къщите в парка? Кой? Пак ли някой невидим? Писна ми от невидими. Писна ми от чиновнически духчета. Знае ли се кога са строени тези къщи? Знае се? Тогава, като се знае, всички които са отговорни за тяхното появяване, трябва сега да положат доброволен труд за да възстановят парка. За този парк хората преди тях са си съдирали задниците. Така се вълнувам в момента, че дори започнах да си представям невъзможни неща. Кой в това пробито корито с едвам различимо име "България" е виновен за нещо. Мирише, ама никой не е акал. Мирише си от нищото.

Ако бяхме държава, циганите нямаше да могат да си построят къщи в парка. Нямаше тези къщи да имат канализация и ток. Нямаше тази седмица да гледаме как циганчета спят на цветните дивани, върху руините на родните им домове.
Ако бяхме държа аз нямаше да се вълнувам, като малко момиченце пред магазин за кукли, а щях да живея един истински живот на нормален човек.

За правото да имаш дом.
Днес беше и все още е 24.07.2014

Вълнение първо от многото, които ме тресат.

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Re: За правото да имаш дом

Мнениеот Daniel Levski » 24 юли 2014 17:51

Абсолютно сте прав. Тези прекалиха навсякъде се заселват незаконно, обикновенно на най-хубавите места. В София в центъра, на Стамболийски и Батова воденица, във Варна на най-хубавото място където е Максуда, в Ст.Загора в парка и т.н. и виждаш ли имали права. И тези платени мазни адвокатчета и адвокатки от БХК ги защитават. Аз нямам ли права като български гражданин да ме защитят от техните мърсотии, кражби, незаконни жилища и т.н., само те ли имат права. Писна ми от тези роми, които си правят каквото си поискат защото видиш ли били гласоподаватели на ДПС и комунистите. Трябва това да се спре и да се прочистят градовете като се спазва закона.

Потребителски аватар
blanco
Контакти:

Мнениеот blanco » 24 юли 2014 18:06

Законите в тази държава трябва да се спазват. Докато тези т.нар. от малцинството (вече не съм сигурен дали са малцинство) не се научат поне малко да спазват законите, да се налага сила, ако е необходимо( както в случая). Знам, че веднага ще ме атакуват защо не бутат на богатите къщите, ами да ги бутат и тях, но да бутнат и всички незаконни постройки направени от циганите на територията на цялата страна, да видим тогава. А това, че т. нар. ни държава както винаги не се е намесила в зародиша на целия процес, факт неоспорим е. Но грешките които са направени до сега, дано някога да успеят да се поправят, което мен лично много ме съмнява.
Последна промяна от blanco на 24 юли 2014 18:07, променено общо 1 път.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 24 юли 2014 18:11

blanco написа:Законите в тази държава трябва да се спазват. Докато тези т.нар. от малцинството (вече не съм сигурен дали са малцинство) не се научат поне малко да спазват законите, да се налага сила, ако е необходимо( както в случая). Знам, че веднага ще ме атакуват защо не бутат на богатите къщите, ами да ги бутат и тях, но да бутнат и всички незаконни постройки направени от циганите на територията на цялата страна, да видим тогава.

Тук няма как да не съм съгласен, обаче според мен, това си е мое мнение, освен да бутнат къщите, трябва да има и големи глоби, а освен това хората КОИТО СА ПОЗВОЛИЛИ ТЕЗИ КЪЩИ ДА СЕ ПОСТРОЯТ, и те трябва да бъдат наказани. Това са общински инспектори, полицай, общинари, кметове, директори на сграден фонд, главни архитекти ... и има вероятно и още и още. Една къща, особено като тези в Стара Загора се строи с месеци. А освен това повечето незаконни къщи имат ток и вода? Стига бе?????? Кой? Кой го е прокарал, до незаконният строеж? С каква документация е станало прокарването?????

Това е болката. На циганите лесно ще се съборят къщите, трудно ще се накажат виновните. Аз искам да има виновни защото вина има? Искам всеки който заема определена позиция в тази държава да носи определена отговорност. Много ли искам?

Потребителски аватар
blanco
Контакти:

Мнениеот blanco » 24 юли 2014 18:15

Tatone написа:
blanco написа:Законите в тази държава трябва да се спазват. Докато тези т.нар. от малцинството (вече не съм сигурен дали са малцинство) не се научат поне малко да спазват законите, да се налага сила, ако е необходимо( както в случая). Знам, че веднага ще ме атакуват защо не бутат на богатите къщите, ами да ги бутат и тях, но да бутнат и всички незаконни постройки направени от циганите на територията на цялата страна, да видим тогава.

Тук няма как да не съм съгласен, обаче според мен, това си е мое мнение, освен да бутнат къщите, трябва да има и големи глоби, а освен това хората КОИТО СА ПОЗВОЛИЛИ ТЕЗИ КЪЩИ ДА СЕ ПОСТРОЯТ, и те трябва да бъдат наказани. Това са общински инспектори, полицай, общинари, кметове, директори на сграден фонд, главни архитекти ... и има вероятно и още и още. Една къща, особено като тези в Стара Загора се строи с месеци. А освен това повечето незаконни къщи имат ток и вода? Стига бе?????? Кой? Кой го е прокарал, до незаконният строеж? С каква документация е станало прокарването?????

Това е болката. На циганите лесно ще се съборят къщите, трудно ще се накажат виновните. Аз искам да има виновни защото вина има? Искам всеки който заема определена позиция в тази държава да носи определена отговорност. Много ли искам?

Виновници са всички политици на т. нар. преход, защо го наричат така и аз самия не знам, оставиха ги заради единия шибан глас да правят каквото си искат, но по лошото е, че ние ще им сърбаме попарата. А дали ще има наказани.... не в България, никога не наказват виновните.

Nate
Контакти:

Мнениеот Nate » 24 юли 2014 18:18

Dexter, изсра едно .. и сега си почнал да го размазваш, ходи некаде, че тука засмърдя покрай теб.

Върни се в “Свободна зона”