Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Много глупаво разсъждавате за Хитлеристка Германия. Това беше големия шанс света да стане много добро място за живеене. Само, че скочиха всички дружно за попречат на това. Давате ли си сметка една победена страна от ПСВ, унижена по всякакъв начин, икономически, военен, морален да се вдигне и да помете цяла Европа, да прати подводници до Ню Йорк и американците да треперят от страх и да е на стотина метра от река Волга в Сталинград, след което падаха руснаците. Можете ли да го осмислите какъв подвиг невиждан в историята направи онзи дребничкия вегетарианец с мустачките. Аз също като малък го мислех за най-голямото зло, но след като разбрах цялата работа около провокацията да се включи САЩ в ПСВ, заради което Германия губи войната, в това число и ние. След това как се гаврят с Германия по ужасно унизителен начин, в това число и с нас, по такъв по който всички са си го заслужили. Малко им е това което им се случи, трябваше по-твърдо да действа Хитлер и да не остави британците да се измъкнат в Белгия. Там евреите му направиха номер и го спряха. Беше ли ги разбил там британците, а не да ги остави да се измъкнат, щеше да му остане само източния фронт и жална им майка на руснаците. Нямаше да има американци в Европа. Първо щеше да смаже руснаците, а после с японците щеше да покори САЩ. Да не говоря през нашата призма как щеше да си вземем всичко от съседите от територии до всичките пари с лихвите които сме им платили от ПСВ. Нямаше да има Македония, Щеше да сме и на Бяло море и още какво ли не. И ние и Германия и света загуби от това, че Хитлер беше победен. Не той е злото, той е противодействието, което роди действието на победителите от ПСВ. Надеждата умря, но не съвсем за мен, защото го има днешен Китай. Сега подобна надежда да наложи на света нещо различно от статуквото въведено от Русия и САЩ, виждам в Китай. Има много различия с Германия, но има и прилики.
Player написа:Много глупаво разсъждавате за Хитлеристка Германия. Това беше големия шанс света да стане много добро място за живеене. Само, че скочиха всички дружно за попречат на това. Давате ли си сметка една победена страна от ПСВ, унижена по всякакъв начин, икономически, военен, морален да се вдигне и да помете цяла Европа, да прати подводници до Ню Йорк и американците да треперят от страх и да е на стотина метра от река Волга в Сталинград, след което падаха руснаците. Можете ли да го осмислите какъв подвиг невиждан в историята направи онзи дребничкия вегетарианец с мустачките. Аз също като малък го мислех за най-голямото зло, но след като разбрах цялата работа около провокацията да се включи САЩ в ПСВ, заради което Германия губи войната, в това число и ние. След това как се гаврят с Германия по ужасно унизителен начин, в това число и с нас, по такъв по който всички са си го заслужили. Малко им е това което им се случи, трябваше по-твърдо да действа Хитлер и да не остави британците да се измъкнат в Белгия. Там евреите му направиха номер и го спряха. Беше ли ги разбил там британците, а не да ги остави да се измъкнат, щеше да му остане само източния фронт и жална им майка на руснаците. Нямаше да има американци в Европа. Първо щеше да смаже руснаците, а после с японците щеше да покори САЩ. Да не говоря през нашата призма как щеше да си вземем всичко от съседите от територии до всичките пари с лихвите които сме им платили от ПСВ. Нямаше да има Македония, Щеше да сме и на Бяло море и още какво ли не. И ние и Германия и света загуби от това, че Хитлер беше победен. Не той е злото, той е противодействието, което роди действието на победителите от ПСВ. Надеждата умря, но не съвсем за мен, защото го има днешен Китай. Сега подобна надежда да наложи на света нещо различно от статуквото въведено от Русия и САЩ, виждам в Китай. Има много различия с Германия, но има и прилики.
Каквото и да си говорим, България е губеща от това развитие на събитията

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Player написа:Много глупаво разсъждавате за Хитлеристка Германия. Това беше големия шанс света да стане много добро място за живеене. Само, че скочиха всички дружно за попречат на това. Давате ли си сметка една победена страна от ПСВ, унижена по всякакъв начин, икономически, военен, морален да се вдигне и да помете цяла Европа, да прати подводници до Ню Йорк и американците да треперят от страх и да е на стотина метра от река Волга в Сталинград, след което падаха руснаците. Можете ли да го осмислите какъв подвиг невиждан в историята направи онзи дребничкия вегетарианец с мустачките. Аз също като малък го мислех за най-голямото зло, но след като разбрах цялата работа около провокацията да се включи САЩ в ПСВ, заради което Германия губи войната, в това число и ние. След това как се гаврят с Германия по ужасно унизителен начин, в това число и с нас, по такъв по който всички са си го заслужили. Малко им е това което им се случи, трябваше по-твърдо да действа Хитлер и да не остави британците да се измъкнат в Белгия. Там евреите му направиха номер и го спряха. Беше ли ги разбил там британците, а не да ги остави да се измъкнат, щеше да му остане само източния фронт и жална им майка на руснаците. Нямаше да има американци в Европа. Първо щеше да смаже руснаците, а после с японците щеше да покори САЩ. Да не говоря през нашата призма как щеше да си вземем всичко от съседите от територии до всичките пари с лихвите които сме им платили от ПСВ. Нямаше да има Македония, Щеше да сме и на Бяло море и още какво ли не. И ние и Германия и света загуби от това, че Хитлер беше победен. Не той е злото, той е противодействието, което роди действието на победителите от ПСВ. Надеждата умря, но не съвсем за мен, защото го има днешен Китай. Сега подобна надежда да наложи на света нещо различно от статуквото въведено от Русия и САЩ, виждам в Китай. Има много различия с Германия, но има и прилики.
На Бяло море, а? А висок, синеок и атлетичен ли си? Демек ариец. Щот ако не си, за теб е била предвидена една друга роля.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
-
CTAHKO написа:Абе играч, ти каква история четеш бре, момчеВземи и наистина отвори някоя историческа книжка
Гледам ти, чета ти постовете...търпиш, търпиш, ама то твоето вече не се трае бре
Толкова да си далече от истината, че не е истина
Както писах ...
THE G.A.M.E написа:Аргументи, факти, нещо ...![]()
Кое от написаното не е вярно ?
Ако ще се замеряме с обвинения, пак няма начин да спечелиш.

Губим Междусъюзническа и Балканска война, заради лицемерието и завистта на съседите ни. И в ПСВ ни идва шанса да им го върнем. И щяхме ако не беше онази провокация с американския кораб пратен нарочно при немците за да ги провокира и да бъде потопен за да имат оправдание да влязат във войната САЩ, щеше да сме победители тогава и много неща още тогава щяха да са станали както трябва. Най-вероятно нямаше да има ВСВ. Подобно направиха САЩ с Пърл Харбър, за настрои обществото си, че е нужно за да влязат във ВСВ. Те дори в края на 19 век, го правят, като си взривяват кораб в Хавана, за да влязат във война с Испания. Все се месят където никой не ги питат. За 11 септември 2001 всички знаят. Така, че от моята гледна точка на българин, няма как да харесвам САЩ, защото те прецакаха две големи войни наричани световни в които ние се оказваме губещи. В първата сме на правилната страна, разберете го, защото трябваше да им набием канчетата на съседите ни които си правят все съюзи зад гърба ни, за да ни взимат пари и територии. За втората си държим правилно неутралитет, след поуките от загубените не заради нас войни, но когато Хитлер ти казва, че от нас зависи дали ще влезе като враг или съюзник, нямахме друг избор.
-
fcb_bg написа:На Бяло море, а? А висок, синеок и атлетичен ли си? Демек ариец. Щот ако не си, за теб е била предвидена една друга роля.
Той щото Хитлер е бил такъв ...

А по-интересното е, че славяните по са били на вид арийци, от мнозинството немци.
Ама знаем какво е считал за тях мустакатия.
Мнозина бъркат и преписват на нацистите неща, които въобще не са им били приоритет.
fcb_bg написа: На Бяло море, а? А висок, синеок и атлетичен ли си? Демек ариец. Щот ако не си, за теб е била предвидена една друга роля.
Не съм само синеок, но ако си мислиш, че Хитлер е щял да убие всеки който не е рус, много са те объркали. Самият той не е рус, както и много офицери около него. Казвали са ми баби и дядовци, как като са дошли тук немците са си плащали и са били чисти и спретнати, а като са дошли руснаците са били бедни и въшлясали и само са искали безплатно всичко. Казва го дори едната ми баба която е комунистка цял живот и сутрин първа тича да гласува за БСП.
Player написа:fcb_bg написа: На Бяло море, а? А висок, синеок и атлетичен ли си? Демек ариец. Щот ако не си, за теб е била предвидена една друга роля.
Не съм само синеок, но ако си мислиш, че Хитлер е щял да убие всеки който не е рус, много са те объркали. Самият той не е рус, както и много офицери около него. Казвали са ми баби и дядовци, как като са дошли тук немците са си плащали и са били чисти и спретнати, а като са дошли руснаците са били бедни и въшлясали и само са искали безплатно всичко. Казва го дори едната ми баба която е комунистка цял живот и сутрин първа тича да гласува за БСП.
Нямаше да те трепе, щеше да копаш. И за копане требе да има хора. Питай франсетата за кой са копали в началото на 40-те миналия век.
Плащали са с пресни напечатани банкноти? Познах ли? Ще сравняваш немец в тила и немец на фронта ли? Нали не го казваш сериозно?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
THE G.A.M.E написа:CTAHKO написа:Абе играч, ти каква история четеш бре, момчеВземи и наистина отвори някоя историческа книжка
Гледам ти, чета ти постовете...търпиш, търпиш, ама то твоето вече не се трае бре
Толкова да си далече от истината, че не е истина
Както писах ...THE G.A.M.E написа:Аргументи, факти, нещо ...![]()
Кое от написаното не е вярно ?
Ако ще се замеряме с обвинения, пак няма начин да спечелиш.
На първо време, чел ли си "История Славянобългарска" или не

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Player написа:fcb_bg написа: На Бяло море, а? А висок, синеок и атлетичен ли си? Демек ариец. Щот ако не си, за теб е била предвидена една друга роля.
Човече ,тези немци са били като на курорт тук.Колко пъти трябва да се повтаря ,че ние сме били съюзник с тях.Тези въшлясалите руснаци идват от един огромен фронт.Ние сме враг за тях в този момент.Я се замисли културните немци, ако се връщаха от Източния фронт и не бяхме съюзници, баба ти и дядо ти какво щяха да ти разправят.Най-добре обаче попитай бабите и дядовците в Русия,Полша,Чехия...
Последна промяна от FLANKER на 18 мар 2015 13:06, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.