Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: КТБ2! Честито на Борисов и Ахмед Доган!

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 22:33

trex написа:Колебая се тук човек от парламента ли имаме или обикновен член на партия :?
Аз говоря за коли той ми говори за ланския сняг :lol:
Понеже като чета мненията говориш за целувки, пускам тези целувки заснети, за да може да отклоняваш вниманието от темата:
[offtopic]Изображение[/offtopic]

"Целта е всеки осигурен в частен фонд да заяви дали иска да остане там и ако не го направи в определен срок да се прехвърля автоматично в НОИ. Според предварителна информация срокът ще е символичен - 1 месец."
Ако има над 2млн работещи как ще минат за това време и защо не е обратно. Ако искаш да се преместиш да подадеш заявление. Тези хора работят по 8-10-12 часа. При 22 работни дни как ще стане това оставане? Не чакам смислен отговор. В момента има свобода на избор и може да се преместиш където искаш.

1.ГЕРБ е в коалиция с РБ и да се вменява някакво задкулисие с ДПС заради еднакво гласуване в парламента е несериозно!
2.Мога ли сега да избера всичките ми вноски да са в НОИ?
3.Време е фондовете да се размърдат и да се борят за всеки свой клиент.Така хората ще предпочетат тях,а не НОИ!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 19 дек 2014 22:34

Не се карайте-всичко е от калтак нагоре! Другото е, че няма бсп, герб, дпс , атака и ташака, всички са едно цяло и са боклуци.
Последна промяна от шивача на 19 дек 2014 22:35, променено общо 1 път.
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 22:35

trex написа:
"Целта е всеки осигурен в частен фонд да заяви дали иска да остане там и ако не го направи в определен срок да се прехвърля автоматично в НОИ. Според предварителна информация срокът ще е символичен - 1 месец."

Това категорично не е вярно!
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

pomiqr204

Мнениеот pomiqr204 » 19 дек 2014 22:35

Кой от вас е виждал пропектозакона, че го коментирате толкова ожасточено? Защо грабеж, след като имаш право да избереш държавата или частния фонд? Няма смисъл да пишете, колкото да не заспите!!!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 дек 2014 22:36

trex написа:Колебая се тук човек от парламента ли имаме или обикновен член на партия :?
Аз говоря за коли той ми говори за ланския сняг :lol:
Понеже като чета мненията говориш за целувки, пускам тези целувки заснети, за да може да отклоняваш вниманието от темата:

Ако има над 2млн работещи как ще минат за това време и защо не е обратно. Ако искаш да се преместиш да подадеш заявление. Тези хора работят по 8-10-12 часа. При 22 работни дни как ще стане това оставане? Не чакам смислен отговор. В момента има свобода на избор и може да се преместиш където искаш.

И все още никой не е дал смислено обяснение защо гробарите бързаха като пърле пред майка си за да приемат закона. "Ама после ще направим и промени". Е, за какъв уй тогава го приемате, бе, Горанов?
Баси експресния закон, коалицията се опъна и го приеха с благоволията на ДПС.
Нема такива мърши.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 22:36

Tommi написа:
GOLEADOR написа:
Levskifan1914 написа:GOLEADOR, ето ти Проф. Йордан Христосков, изключително просто го е обяснил и няма как да не го разбереш. Ако и след това пишеш глупости значи си платен
драскач.

http://www.slavishow.com/%D0%BF%D1%80%D ... 14-%D0%B3/

Обясни ми как ГЕРБ ще ми открадне парите (лично,без линкове) като аз определям къде ще отидат те!За това престани да пишеш глупости.

Примерно, един възможен ефект е да падне доходността на инвестициите на дружеството заради натиска върху капиталовия пазар вследствие на разпродаването на инструменти, а от това потърпевш ще си ти. Отделно има косвени ефекти върху икономиката, от което пак ти ще си потърпевш.

Това важи ли ако ГЕРБ не направят тази реформа?Ако отговора е ДА,какъв е проблема?Къде ще са защитени моите пари от фалит,в НОИ или при частните фондове?

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 19 дек 2014 22:37

GOLEADOR написа:
Levskifan1914 написа:
GOLEADOR написа:Лайнара твърди,че при Орешарски е по-добре,а зад него седи БСП и ДПС!Та кой викаш е смешен?

Стига си спамил, а осъзнай какво ни правят ДПС и ГЕРБ. Повечето хора тук сме дясно мислещи и не гласуваме за ГЕРБ именно поради тази причина.

GOLEADOR написа:Обясни ми как ГЕРБ ще ми открадне парите (лично,без линкове) като аз определям къде ще отидат те!За това престани да пишеш глупости.

Сто пъти ти го обясниха хората, а ти продължаваш да пишеш. Значи си платен.

1.Айде бе!Нима лайнара не написа (цитирам) " Орешарски е в пъти повече човек и експерт от Борисов и неговите подлоги!" и "И за сведение,ако не бяха платените протести-със сигурност БГ щеше да е по -добре сега,отколкото се очаква да бъде след 4 години!"?Нещо за спам чувам ли?А?
2.Един път искам да ми го обясниш.Оставям си парите в частен фонд и ББ ги открадва .....как?
Сега очаквам отговор!

Голия,обясних го,но си твърде тъп.за да го разбереш! Затова пиша бавно,защото четеш бавно,а си много интелектулано ограничен,за да четеш малки букви! ПРИЕМА СЕ НОВИЯ ЗАКОН. ПРИВИДНО ИМАШ ПРАВО НА ИЗБОР. ИЗЧАКВАШ. С ПОМОЩТА НА МЕДИИТЕ,ТЪПОТИЯТА И ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НА БЪЛГАРИНА СЕ ВНУШАВА,ЧЕ САМО НОИ Е СИГУРЕН ПЛАЩАЧ НА ПЕНСИИ,ДОРИ И В МИНИМАЛЕН РАЗМЕР. НАРОДЪТ СЕ ЮРВА И СИ ПРХВЪРЛЯ ПАРИТЕ ТАМ. ДА,АМА НОИ Е РАЗХОДОПОКРИВЕН. И ПОНЕЖЕ РАБОТЕЩИТЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ВНОСКИТЕ НЕ СА ДОСТАТЧЪЧНИ. И НОИ,С ПОМОЩТА НА ДОПЪЛВАНЕТО ОТ ДЪРЖАВАТА ТИ ДАВА НЯКАКВА ПЕНСИЯ. ДА РЕЧЕМ,ЧЕ СИ НА МАКС ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ.И КАТО ТАКЪВ ДЪРЖАВАТА ТИ ДАВА 840 ЛВ. ЗАСЕГА. АКО СИ САМО ТАМ ТОВА СИ Е МАКСИМУМА. АКО ,ОБАЧЕ ,ИМАШ ПАРТИДА В ЧПФ ДЪРЖАВАТА ТИ ДАВА,ДА РЕЧЕМ ОКОЛО 700 ЛВ,ЗАЩОТО ТАМ СА ОТИВАЛИ НЕ ВСИЧКИ ПАРИ ОТ ОСИГУРОВКИ. ОТ ЧПФ ПОЛУЧАВАШ 200 ЛВ.ОБЩО 900 ЛВ,Т Е. С 90 ЛВ ПОВЕЧЕ.ТОВА Е В ИДЕАЛНИЯ СЛУЧАЙ. КОЙТО Е МАЛКО ВЕРОЯТЕН.ПО-ВАЖНОТО Е ДРУГО-КОГАТО СЕ ПЕНСИОНИРАШ ИМАШ ПРАВОТО ДА СИ ИЗТЕГЛИШ ПАРИТЕ В ПАРТИДАТА,ДА ГИ ИНВЕСТИРАШ В НЕЩО,ИЛИ ДА ГИ ВКАРАШ ДРУГАДЕ ЗА ДИВИДЕНТИ. А АКО ПУКНЕШ ПРЕДИ ТОВА-НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМАТ ПРАВО ВЪРХУ ТЕЗИ ПАРИ. НЕЩО,КОЕТО В НОИ ГО НЯМА.ВСЪЩНОТ ББ НЯМА ДА ПОСМЕЕ ДА ГИ ОТКРАДНЕ ДИРЕКТНО ,КАКТО НАПРАВИ С НЗОК. ПРОСТО КОГАТО ТЕЗИ ПАРИ ВЛЯЗАТ В НОИ,ПОНЕ ЗА ГОДИНА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ДА ГО ДОПОПЪЛВА .ПАРИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕНАСОЧАТ Я КЪМ ЛИЛИ ТАЛПАТА,ЗА МАГИСТРАЛИ,Я ЗА НЕЩО ДРУГО,ДЕТО ДА СЕ ОТКРАДНЕ ИЛИ ВЗЕМАТ КОМИСИОННИ. ПО ТОЗИ НАЧИН,МАКАР И ИНДИРЕКТНО,ЩЕ БЪДАТ ОЩЕТЕНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 22:41

GOLEADOR написа:1.ГЕРБ е в коалиция с РБ и да се вменява някакво задкулисие с ДПС заради еднакво гласуване в парламента е несериозно!
2.Мога ли сега да избера всичките ми вноски да са в НОИ?
3.Време е фондовете да се размърдат и да се борят за всеки свой клиент.Така хората ще предпочетат тях,а не НОИ!

1. Не е задкулисие, видно е.
2. Сега не можеш да си изцяло в НОИ, но не можеш и да си изцяло в друг фонд. След това може да си изцяло в НОИ, но пак не може да си изцяло в друг фонд. ;)
3. Това ще се случи, когато се либерализира пазарът. Когато има такава асиметрия, изразяваща се във водещо положение на НОИ, борбата за клиенти е доста по-трудна. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 22:43

Всеки има глава на раменете си за да мисли с нея.И като взима грешни решения да не обвинява друг за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 22:45

GOLEADOR написа:Това важи ли ако ГЕРБ не направят тази реформа?Ако отговора е ДА,какъв е проблема?Къде ще са защитени моите пари от фалит,в НОИ или при частните фондове?

Никъде не са защитени на 100%. И под дюшека у вас да си ги държиш пак не са защитени на 100%. Въпросът е, че такава реформа предизвика изкуствен натиск върху капиталовия пазар, а това предизвиква инфекции.

Върни се в “Свободна зона”