Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Re: КТБ2! Честито на Борисов и Ахмед Доган!

Мнениеот Dobri » 19 дек 2014 21:35

GOLEADOR написа:
Tommi написа:
GOLEADOR написа:Някой замисля ли се защо шефа на КНСБ иска да се хване на бас,че след 10 години тези които прехвърлят партидите си НОИ ще взимат по-големи пенсии от другите пенсионери (Референдум по БНТ)?Явно има проблеми с фондовете.

Аз мога да ти кажа защо, но хайде да не казвам, защото ще го обидя. :) Иначе аз съм готов да се хвана на бас, защото при сегашната водеща роля на първия стълб на пенсионното осигуряване (задължителното осигуряване в НОИ), разходно-покривният принцип на действие и влошената демографска ситуация в държавата просто ще доведат до спукване на балона.
Изходът е постепенно да се промени съотношението между първия и втория стълб (задължителното осигуряване в НОИ и задължителното допълнително осигуряване във фонд по избор) в полза на втория, като това ще осигури водеща роля в пенсионната система на капиталопокривния принцип.

За мен реформата трябва да включва лична партида на всеки и в НОИ.Така всеки ще получи това което си е заработил.

НОИ и партиди? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако искаха това просто трябваше да създадат държавен УПФ. Обаче така трябва да инвестират парите, а не да ги дават за пенсии и помощи.
Влязат ли стотинките в НОИ до 1 месец максимум са си излезли.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 19 дек 2014 21:36

fcb_bg написа:
sin4ec написа:Ако ББ успее да даде бързо разрешителни и тръбата стигне до България, може да му се простят фалстартовете на кабинета, все пак този път е коалиция и далеч не всичко зависи от него,м както предния му мандат. До нас да дойде газта, а на другите-ПНХ! :)
После ще иде в Сърбия и Турция и да се оправят. Ние да сме подсигурени.

Ся ко ше правим последно ЮП, Бокоеврохъб или какво? Какво става с 3-ия пакет и руснаците ей така ще се навият да строят морската(скъпата) част и от там... прочети ми подписа с думите на Боко.

Аз отдавна съм казал, че пакет 3 няма никаква власт над ЮП. Това само на кръгъл идиот и олигофрен не е ясно. А какво ще решат руснаците, не мога да гадая. Мога да се надявам, но логиката сочи, че няма да стане нашата...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 21:36

Айде лайнаря да ми обясни как ГЕРБ ще откраднат парите като всеки посочи частния фонд където те да се внасят?И говнаря да бъде така добър да отговори на въпроса защо днес има хора които искат да се прехвърлят към НОИ!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 19 дек 2014 21:37

GOLEADOR написа:
biso62 написа:
GOLEADOR написа:И като си отиде да се върне Орешарски,а Станишев да продължи да се целува с Доган?Айде няма нужда.И да те попитам , как ще ти откраднат парите като ТИ определяш къде да отидат?
Ключ за темата менте!

Ти наистина си голям лайнар! Орешарски е в пъти повече човек и експерт от Борисов и неговите подлоги! И да ебаваш майката на хората и държавата под логото Орешарски си е жив нацизъм! Да ебем майката на Орешко и сие,без значение какво ще е след Тиквата! А че Станишев,и в частност БСП,на които не съм и фен-се осраха с достлука си с Доган-няма съмнение.Само че виж кой подкрепя Тиквата? Тезите ти издишат! И за сведение,ако не бяха платените протести-със сигурност БГ щеше да е по -добре сега,отколкото се очаква да бъде след 4 години! Само че примнатския ти мозък трудно събир 1 и 1!

Лайнар ще викаш на баща си и неговия син!Като искаш отново Доган и БСП на власт си го кажи в прав текст,а не нападай ГЕРБ!

С последното си твърдение доказа,че не само си лайнар,ами и рядко щастие! Не искам БСП на власт,за Доган-ако мога ще ги забраня! Но със същия закон бих забранил и ГЕРБ-защото по мутренска,безпардонна и антидемократична партия,доколкото тази авторитарна сбирщина може да се кичи с това прозвище-няма! И ДПС,и ГЕРБ изпълняват поръчки,но от различни посоки! И двете са антибългарски,и двете са за забрана! Макар,че ако зависеше от мен би забранил всички партии,докато държавата не излезе на плюс-по примера на Пиночет,или поне на съседна,недолюбвана от мен Турция. Но с подобни кризи крайното решение е прабилното!

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 19 дек 2014 21:37

Мистри написа:Вие сте голЕм майтап бре.
Тези фондове бяха създадени за да могат едни " наши " хора да превъртят едни пари.
Сега тиквоча спазва партийната дисциплина и връща част от тези пари на едни други хора. :lol:
Всичко е объркано в тази територия.
Същото е и за здравните осигуровки.
По " белия" свят, те се натрупват в лична партида и човек може да си позволи , недай Боже и скъпа операция наслед време.
Тук те " изчезват" с всяка календарна година.
Комунизмът бил си отишъл.Хахаха.
Да , но тези, които ограбваха мандри или по-точно -техните наследници-сега играят по-наедро.
А вие ходете им гласувайте.И се джавкайте по форумите.
Прав е класикът. :mrgreen:

Точно Алианц и ВИК са от нашите хора (основани през 19 век)

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 19 дек 2014 21:38

Dobri написа:
GOLEADOR написа:
Tommi написа:
GOLEADOR написа:Някой замисля ли се защо шефа на КНСБ иска да се хване на бас,че след 10 години тези които прехвърлят партидите си НОИ ще взимат по-големи пенсии от другите пенсионери (Референдум по БНТ)?Явно има проблеми с фондовете.

Аз мога да ти кажа защо, но хайде да не казвам, защото ще го обидя. :) Иначе аз съм готов да се хвана на бас, защото при сегашната водеща роля на първия стълб на пенсионното осигуряване (задължителното осигуряване в НОИ), разходно-покривният принцип на действие и влошената демографска ситуация в държавата просто ще доведат до спукване на балона.
Изходът е постепенно да се промени съотношението между първия и втория стълб (задължителното осигуряване в НОИ и задължителното допълнително осигуряване във фонд по избор) в полза на втория, като това ще осигури водеща роля в пенсионната система на капиталопокривния принцип.

За мен реформата трябва да включва лична партида на всеки и в НОИ.Така всеки ще получи това което си е заработил.

НОИ и партиди? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако искаха това просто трябваше да създадат държавен УПФ. Обаче така трябва да инвестират парите, а не да ги дават за пенсии и помощи.
Влязат ли стотинките в НОИ до 1 месец максимум са си излезли.

И при двата варианта след време пенсиониращите се ще чакат от умрял писмо. :mrgreen:
Изображение

Изображение

годе

Мнениеот годе » 19 дек 2014 21:38

GOLEADOR написа:
biso62 написа:
GOLEADOR написа:И като си отиде да се върне Орешарски,а Станишев да продължи да се целува с Доган?Айде няма нужда.И да те попитам , как ще ти откраднат парите като ТИ определяш къде да отидат?
Ключ за темата менте!

Ти наистина си голям лайнар! Орешарски е в пъти повече човек и експерт от Борисов и неговите подлоги! И да ебаваш майката на хората и държавата под логото Орешарски си е жив нацизъм! Да ебем майката на Орешко и сие,без значение какво ще е след Тиквата! А че Станишев,и в частност БСП,на които не съм и фен-се осраха с достлука си с Доган-няма съмнение.Само че виж кой подкрепя Тиквата? Тезите ти издишат! И за сведение,ако не бяха платените протести-със сигурност БГ щеше да е по -добре сега,отколкото се очаква да бъде след 4 години! Само че примнатския ти мозък трудно събир 1 и 1!

Лайнар ще викаш на баща си и неговия син!Като искаш отново Доган и БСП на власт си го кажи в прав текст,а не нападай ГЕРБ!

Как може да ти каже, "лайнар"? Ти си най-обикновен, герберски дришл*о!

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 19 дек 2014 21:38

А щом толкова харесваш Мутрата-ходи ми направи някоя свирка..но от толкова журналистки няма да се доредиш!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 19 дек 2014 21:39

v.r.s. написа:
fcb_bg написа:Майката си евали тез гербери, ей! Това явно ще им е последния мандат, повече власт нема да помиришат. Не били играели с ДПС. Маааааайка им деба долна мръсна! :evil: :evil: :evil:

Защо какво се е случило? Да не би да е защото се догвориха с ЕК получиха разрешение да продължат с изграждането на ЮП, който Орешарски обяви, че замразява? Или заради разговора между министрите на Русия и България, от който се разбра, че руският министър е поискал в най-кратки срокове разрешителните да бъдат предоставени?
Или може би обявеното от БНБ, че КТБ е жертва на преднамерена атака, а не, че е източена, по начин по който и днес пресата на Пеевски, продължава да налага в общественото пространство?
ГЕРБ с всичките си недостатъци, са много по-приемлив вариянт и независимо от грешките в определени моменти, правят неща, които се виждат. А колкото до това, че играели с ДПС, май забравихте прегръдките и целувките между Местан и Станишев в центъра на София, когато бяха докарани неграмотни и мургави митингуващи, подкрепящи Орешарски.

Какво е това разрешение, защото на мен така и не ми стана ясно? Защо тогава ни забраниха лятото? Всъщност то е за ЮП, Бойко си плещи новата му дума в речника хъб, а това са съвсем различни неща.
та в крайна сметка кое строим последно?
Ти ако разграничаваш Бойко, ДПС, 10 и т.н. сигурно ще обясниш днешното им задкулисно дружно целуване за прокарването на закона за пенсионното осигуряване. Целувки за няколко милиарда.
Последна промяна от fcb_bg на 19 дек 2014 21:44, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 21:39

GOLEADOR написа:
Tommi написа:

Ако се премахне солидарната система, напълно се губи смисълът от съществуването на Държавно обществено осигуряване (ДОО) и по-добре да останем с частни дружества, действащи на конкурентен пазар. Но нека да остане, само че с по-малка тежест.Не ДОО да е 12%, а задължителното допълнително осигуряване 5%, а примерно в обратно съотношение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”