GOLEADOR написа:Tommi написа:GOLEADOR написа:Някой замисля ли се защо шефа на КНСБ иска да се хване на бас,че след 10 години тези които прехвърлят партидите си НОИ ще взимат по-големи пенсии от другите пенсионери (Референдум по БНТ)?Явно има проблеми с фондовете.
Аз мога да ти кажа защо, но хайде да не казвам, защото ще го обидя.Иначе аз съм готов да се хвана на бас, защото при сегашната водеща роля на първия стълб на пенсионното осигуряване (задължителното осигуряване в НОИ), разходно-покривният принцип на действие и влошената демографска ситуация в държавата просто ще доведат до спукване на балона.
Изходът е постепенно да се промени съотношението между първия и втория стълб (задължителното осигуряване в НОИ и задължителното допълнително осигуряване във фонд по избор) в полза на втория, като това ще осигури водеща роля в пенсионната система на капиталопокривния принцип.
За мен реформата трябва да включва лична партида на всеки и в НОИ.Така всеки ще получи това което си е заработил.
НОИ и партиди?
Ако искаха това просто трябваше да създадат държавен УПФ. Обаче така трябва да инвестират парите, а не да ги дават за пенсии и помощи.
Влязат ли стотинките в НОИ до 1 месец максимум са си излезли.