Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Вярвате ли в Бог?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот sMotLiO » 20 юни 2011 18:37

v.r.s. написа:

Колкото до предубедеността, то важи с най-голяма сила и за теб. Ти казваш, че след като не е научно доказано значи не съществува. Тогава защо трябва да възприемаме и теорията на Дарви, след като тя не само не е доказана, а дори напротив, от все повече учени се оспорва и отхвърля. Както писах редица учени в своята област са на мнение, че без разумен интелект, който хармонично да струтурира клетките по начин, по който да съществуват хората, животните и въобще цялата Вселена е немислимо. Няма как всичко това да е дело на някаква случайност, просто не е логично. Както даде пример един съфорумец с пералнята и костюма. Всички организми са толкова сложно изградени, че няма как да са на случаен принцип. Това е, че на тези хора не им се дава трибуна, а е по удобно да се втълпява и изучава в училищата теорията за Еволюцията и да се възприема, че човек е произлязъл от маймуната. По този начин, с тази безсмислица се дава "научно обяснение" за произхода на видовете, без да се основава на каквато и да е логика или доказателства. Това е, че човека в стремежа си да обясни произхода си отхвърляйки Божественото, се принизява до там да приеме произхода си от примат. Къде е логиката на всичко това, защо не са произлизли и други същества с подобен интелект на нашият, от други животни?
Колкото до комунистите и това, че ти е по лесно да пуснеш един куршум, отколкото да спориш, показва на какво мисловно ниво си, след като нямаш аргументи е най-лесно да приложиш сила, метод на самите комунисти, а между другото си приел и тяхната доктрина за безбожието.
Колкото до това, че смисъла на живота е само този да бъде продължен колкото се може по- дълго, тук пък въобще не схващам такъв. Колко дълго и какво като е много дълго, след като идва ден в който човек умира и това е, няма го, няма я и душата? Тогава дали ще е живял няколко дни или 120 години ще е без никакво значение.

Теорията на Дарвин си остава теория....на Дарвин! Теория! И това което казваш са мнения на учени,а мнения много за всичко. Липсват факти. Липсват доказателства. Колкото до произхода ни - варианти хиляди. Защо трябва да вярвам в космическото еврейско зомби което след стоене в НИЩОТО от кой знае колко време,изведнъж решaвa да разнообрази 'ежедневието си' като сътвори всичко и изчезне!! И колко занимание му е отнело да сътвори МИЛИАРДИТЕ детайли на всеки елемент? Или може би е направил всичко с щракане на пръсти?
Мислиш ли,че и аз не искам да има нещо след смъртта? Искам! Искам го повече от всичко,но не го вярвам.
Защо живота трява да има някакъв скрит смисъл? Защо не може да е просто един процес който се повтаря отново и отново?
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 юни 2011 19:04

Теорията на Дарвин си остава теория....на Дарвин! Теория! И това което казваш са мнения на учени,а мнения много за всичко. Липсват факти. Липсват доказателства. Колкото до произхода ни - варианти хиляди. Защо трябва да вярвам в космическото еврейско зомби което след стоене в НИЩОТО от кой знае колко време,изведнъж решaвa да разнообрази 'ежедневието си' като сътвори всичко и изчезне!! И колко занимание му е отнело да сътвори МИЛИАРДИТЕ детайли на всеки елемент? Или може би е направил всичко с щракане на пръсти?
Мислиш ли,че и аз не искам да има нещо след смъртта? Искам! Искам го повече от всичко,но не го вярвам.
Защо живота трява да има някакъв скрит смисъл? Защо не може да е просто един процес който се повтаря отново и отново?[/quote]

Точно това беше мисълта ми, че е само теория на Дарвин и то необясняваща нищо, а напротив.
Колкото до сътворяването на детайлите на всеки елемент, какво по голяма доказателство за разумен интелект създал всичко това е днешното генноинжинерство, клонирането и т.н., все неща създадени от човека. А след като ние можем да го правим, то колко повече това е възможно и за "този разумен интелект", познат като Бог.
Колкото до смисъла на живота, той е в човешката душа, това е най-важното нещо в човека. На него му е дадено да се роди, живее и умре, но умира само тялото докато душата продължава своето съществуване извън тялото тъй като е безсмъртна и това ще продължи до всеобщото възкресение. Ето това е смисъла на живота да го изживееш по начин по който да си полезен на обществото и за себеси, като под себеси се разбира душата.
Зная, че трудно ще го разбереш, тъй като и аз съм бил в това положение и ми е трябвало доста години докато стигна до това убеждение и познание и съм прочел много литература, както Православна така и научна и мога да твърдя, че Православието и науката не си противоречат, а дори се допълват.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 20 юни 2011 22:23

на някои им се живее вечно и затова си измислят живот след смъртта, но истината е че всичко свършва и няма нищо след него, както нищо не остава от размазаната мравка под крака ти! да не би и тя да има място където да се пресели безобидната и душичка!?!
аджеба к'во си губим времето на тая смотана земя, изпитвайки всякакви зловредни влияния върху телата и душите си, вместо направо да отидем в тоя душевен рай!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

would
Контакти:

Мнениеот would » 22 юни 2011 00:13

Да, като християнин, вярвам в Иисус Христос.

Потребителски аватар
Keyser Soze
Контакти:

Мнениеот Keyser Soze » 22 юни 2011 11:57

Това ми е любимият спор. За мен религията е инструмент на властимащите, но всеки може да вярва в каквото си иска, стига да не пречи на другите. Аз лично съм любител на палеонтологията и преди се определях като убеден атеист, тъй като смятам, че еволюцията в природата независи от "висшия разум". Сега просто си живея живота, без да обръщам внимание на каквото и да е.

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 22 юни 2011 17:00

Християнството учи само на хубави неща. ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 май 2013 17:29

Вероятно има Бог, но не съм сигурен. Ако има според мен той не е брадат старец както го описват в повечето религии. По-скоро ако има той би трябвало да е един механизъм за работа на Вселената с всичките нейни закони. Въпреки,че вероятно смятам,че има Бог(но не съм сигурен) смятам,че религиите са нещо лошо и не съм религиозен човек. Първоначално в тях е заложено доброто, но нещата се изкривяват заради религиозните институции. Например учението на Исус е било много изкривено и променени от институциите.

п.п.
Ортодоксалната наука мен също е като религиите. Там си има норми и догми(парадигми) които ако някой се опитва да прескочи има голям натиск върху него.За радост има много учени които се опитват да разбиват парадигмите.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 май 2013 20:04

Ммдда, тук личи , че много поразии направи комунизмът върху върху човешката личност.
Тази тема е за съкровеното , т.е. голям залък е за този форум.Това не е политика , дето всяка калинка може да се набута.Човек е търсещо същество и това , което днес не разбира , утре може и да познае.... :shock:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 30 май 2013 21:34

Този спор е воден вече няколко пъти и е безпредметен. Колегата v.r.s. пак се е справил блестящо, макар да няма сериозни опоненти.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 май 2013 21:43

Няма как да се получи спор на тая тема...Или си вярващ или не,едва ли някой би се повлиял по някакъв начин от мнението на другия.....

Върни се в “Свободна зона”