Област Пловдив е най-гъсто населената област в България( без да броим областта, която се формира от град София). Това не е случайно, защото в Пловдив условията за живот са най-добри в България. Плодородна земя с мек климат в южна България, която е разположена в Тракия. Тук винаги са живяли много хора, защото условията за живот са перфектни.
Това означава, че Пловдив има най-голям потенциал за растеж на града в много посоки север, юг, изток, запад. Плюс това Пловдив е най-богатият български град в културно отношение в България, хората са заредени с местен патриотизъм, който даже достига до местен шовинизъм. Аз лично смятам, че Пловдив е нещо като град - държава с уникална атмосфера и дух ( това не може да се опише с думи ) и ако в исторически план Пловдив беше останал столица, макар и на Източна Румелия, сега щеше цяла Тракия да е много по-развита икономически. Плюс това не виждам причина да ходя на българското черноморие. От Пловдив до Бяло Море разстоянието е близко и много пловдивчани предпочитат да ходят лятото да почиват в Гърция на Беломорието, отколкото на българското черноморие.
7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Botevist_1912
- Контакти:
Re: 7 351 234 души е населението на България, Пловдив втори!
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.
- botevist1912
- Контакти:
Irish stout написа:botevist1912 написа:Пич, Асеовград е на 17-20 км и е не повече от 30 хил.
Грешиш. Асеновград е доста повече, и освен това е най-големият неокръжен град,
Ще видим като излязат данните!!!
Сега не ми се спори знам те, че си дървен философ. Ако сам сгрешил е най много с 5 000 хил.,ама ще си призная:)))
Като преброител на населението спокойно мога да ви кажа, че тези данни не са напълно точни! Бъдете сигурни, че поне 100 000 души, ПОНЕ толкова не са преброени в цялата страна! Не знам как са си вършили задълженията колегите в другите градове, но като гледах как във Варна го карат през просото, адски много хора са непреброени! Да не говорим, точно за морските градове колко моряци останаха непреброени, защото по една или друга причина някой (близките им) пропуснал да ги преброи електронно!
Докато си изпълнявах задълженията като преброител двама познати ме питаха дали мога да впиша бащите им (моряци), защото пропуснали да ги преброят електронно, за съжаление закона не ми позволяваше да ги впиша. Категорично съм сигурен, че има още много такива хора! Отделно дори тук във форума си има хора, за които стана ясно, че са отказали да бъдат преброени... тези лица също не са отчетени в статистиката (веднага се сещам за един такъв потребител, който също е варненец)
Та това, че Пловдив бил втори... как да го кажа официално е така, неофициално не е! Отделно, че като важност за България Варна е на светлинни години пред Пловдив! Най-вече чисто икономически.
Та това, че Пловдив бил втори... как да го кажа официално е така, неофициално не е! Отделно, че като важност за България Варна е на светлинни години пред Пловдив! Най-вече чисто икономически.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
- Irish stout
- Контакти:
megan fox написа:Та това, че Пловдив бил втори... как да го кажа официално е така, неофициално не е! Отделно, че като важност за България Варна е на светлинни години пред Пловдив! Най-вече чисто икономически.
Е, айде пак варненски приказки...това за официалното и неофициалното го слушаме от години. До преди време чакахте официалното преброяване, сега като мина пак минахте на вълна официалмно и неофициално.
И след като във Варна има случаи на подобно пропускане, имаме основания да считаме, че и по другите места е така.
Отчасти нещата са несъпоставими дотолкова доколкото като административни единици Пловдив и Варна се различават доста. В Пловдив няма и едно село включено, Марково макар де юре да не е квартал на Пловдив, даже се води и в друга община, де факто е такъв. От друга страна територият на Варна е доста разтеглен апо дължина на морето и включва разли селца.
Ако трябва да прилагаме еднакъв аршин трябва двата града да бъдат поставени на изцяло равна база. Дотогава теориите, че Варна е по-голям град от Пловдив си остават чиста проба спекулации с нищо повече от пожелателен характер.
От чисто любопитство, по какви икономически показатели смяташ, че Варна е на светлинни години пред Пловдив?
Последна промяна от Irish stout на 06 апр 2011 11:54, променено общо 1 път.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
Преброителите претупаха работата.
Аз лично знам за двама мои съседи, които не бяха преброени, защото преброителя е решил, че няма нужда да се връща втори път да търси живущите. Сигурно има още доста такива случаи.
Лично за мен е без значение дали Пловдив е на второ или на трето място. Съгласен съм, че стандарта за живот във Варна може би е по-висок в момента, но да се каже, че Пловдив е назад от Варна по важност, е глупост. Процентите, които осигуряват съответно Пловдив и Варна за брутния вътрешен продукт говорят достатъчно красноречиво.
В последните години въпреки "кризата", индустриалните зони около града се разрастват. Тук идва наболялата тема с двете изкуствени общини, но това е друг въпрос... Пловдивският регион е един от най-благоприятните в България във всички отношения и това тепърва ще си проличи. Като прибавим огромния потенциал за културен и исторически туризъм, който има града (и дай Боже при правилно управление да се разгърне) вече няма смисъл от сравнения. 
Лично за мен е без значение дали Пловдив е на второ или на трето място. Съгласен съм, че стандарта за живот във Варна може би е по-висок в момента, но да се каже, че Пловдив е назад от Варна по важност, е глупост. Процентите, които осигуряват съответно Пловдив и Варна за брутния вътрешен продукт говорят достатъчно красноречиво.

Има интересна статистика как при преброяване през 40-те години Варна е по-малка от нашия квартал Тракия, а след половин век нараства ей така с над 200 000!
Е кажете ми какви ли генни експерименти са правени, клонирани ли са
Абсолютно същото важи и за столичани, чиито корени рязко им се губят "през поколенията"
Е кажете ми какви ли генни експерименти са правени, клонирани ли са
Абсолютно същото важи и за столичани, чиито корени рязко им се губят "през поколенията"
- Plovdivskia Grand
- Контакти:
"Напъните" на Варна за втори град са от десетилетия,така че....нищо ново под слънцето!
Irish stout написа:megan fox написа:Та това, че Пловдив бил втори... как да го кажа официално е така, неофициално не е! Отделно, че като важност за България Варна е на светлинни години пред Пловдив! Най-вече чисто икономически.
Е, айде пак варненски приказки...това за официалното и неофициалното го слушаме от години. До преди време чакахте официалното преброяване, сега като мина пак минахте на вълна официалмно и неофициално.
И след като във Варна има случаи на подобно пропускане, имаме основания да считаме, че и по другите места е така.
Отчасти нещата са несъпоставими дотолкова доколкото като административни единици Пловдив и Варна се различават доста. В Пловдив няма и едно село включено, Марково макар де юре да не е квартал на Пловдив, даже се води и в друга община, де факто е такъв. От друга страна територият на Варна е доста разтеглен апо дължина на морето и включва разли селца.
Ако трябва да прилагаме еднакъв аршин трябва двата града да бъдат поставени на изцяло равна база. Дотогава теориите, че Варна е по-голям град от Пловдив си остават чиста проба спекулации с нищо повече от пожелателен характер.
От чисто любопитство, по какви икономически показатели смяташ, че Варна е на светлинни години пред Пловдив?
Както казах пропуски при преброяването ще има навсякъде, най-много в трите големи града. Предполагам, че във Варна и Пловдив пропуските са на кантар, в столицата малко повече.
Относно селата дето били вкарани във Варна... недей ни бърка със София! При нас такова нещо няма! Посочи поне едно село, което да е вкарано/добавено към града?
По какви икономически показатели съдя, че Варна е по-важен икономически център? От къде да почна?! Първо, че Варна е граничен град! Т.е. митата и таксите на стоките, които влизат през престанището... дърпат Варна много напред! Второ като курорт и непосредствената близост със Златните и Дружба прилива на туристи е в пъти по-голям, отколкото към Пловдив.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Мегън, това за данъците,че от Варна се генерират много по-големи приходи за държавната хазна, не съм съгласен с теб. Първо населението и на двата града си е доста близко. Второ, според преброяването, област Пловдив е с население от 672 000 души, а област Варна е с 468 000. При положение,че данъчното облагане е с еднакви стойности, според мен, там където живеят повече хора, респективно ще се получават и по-големи данъци . Според мен, Варна наистина може да генерира по-голям приход, но съм убеден,че разликата с Пловдив ще е повече от символична. Също така, не знам как стои въпросът с Варна по-отношение на присъединявнето на селата, но в това отношение Пловдив е доста назад. Общината тук не прави нищо да приобщава околоните села, пловдивските села са едни от най-големите в България(примерно Куклен до 2006,преди да стане град, се водеше най-голямото българско село). Труд (част от градския транспорт дори ходи до там), Ягодово(там дори имаше и референдум за прсиъединяване към Пловдив), Марково и т.н. все големи и богати села,но по никакъв начин не се прави нищо от общината за тяхното присъединяване към града ни. Не искам да влизам в дискусии дали това е хубаво или лошо, но такива процеси на урбанизация са естествени и стават по целия свят 
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Irish stout
- Контакти:
megan fox написа:По какви икономически показатели съдя, че Варна е по-важен икономически център? От къде да почна?! Първо, че Варна е граничен град! Т.е. митата и таксите на стоките, които влизат през престанището... дърпат Варна много напред! Второ като курорт и непосредствената близост със Златните и Дружба прилива на туристи е в пъти по-голям, отколкото към Пловдив.За справка на варненското летище в рамките на активният туристически сезон (Юни, Юли и Август), за тези 3 месеца кацат/излизат над 2 милиона души, в Пловдив за цяла година пътникопотока се равнява на около 2.5 милиона! Сам си направи изводите за разликата...
Отделно Варна е с малко по-висок стандарт на живот - по-скъпи цени (най-скъпите, ако трябва да се сме реалисти, във Варна е по-скъпо дори от столицата ни!), но и заплатите ни са по-високи от пловдивските. Също така, както се видя като области населението на Варненска област е по-голямо, т.е. повече работна ръка, повече пари от данъци + че край Варна има голям индустриален център като Девня, който също генирара огромни приходи. Не на последно място доколкото ми е известно в Пловдив няма такава мощна организация като ТИМ, която да прави стотици милиони на година!
Та чисто икономически Варна е далеч по-важен център за страната ни и генерира много по-големи приходи за ДЪРЖАВНАТА хазна от данъци!
Меган, я ми кажи какво производство има във Варна? От какво освен от летния туризъм има други постъпления? Стига с тези тимаджии, то бива местен патриотизъм, ама да се гордеете, че си имате местни мутри, а не софийски не го разбирам. Какво се произвежда в и около Варна?
Каква заетост има във Варна освен сезонния туризъм и силно свития в момента пазар на имоти?
Сигурен ли си, че заплатите във Варна са по-високи? Построените молчета не са критерии за икономически ръст.
Къде видя, че населението по области във Варна е по-голямо?
Честно казано, смятам, че немалка част от твърденията за Варна са преувеличени и се основават на наизустени твърдения без особено покритие.
Уточнявам - не търся заяждане, а нормален диалог.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!