За или против паметниците на Съветската армия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или Против паметниците на Съветската армия в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: За или против паметниците на Съветската армия

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 10 яну 2011 22:13

Това е първата тема, която ме изкарва извън релси. Докато четях първите няколко страници пяна ми избиваше на устата. Удрях и по лаптопа от яд, че сред нас има такива нихилисти и отцеругатели.
Хубавото е, че сега се успокоих и ще засегна няколко точки защо съм ПРОТИВ паметнки на СА. Първо, такъв паметник може да има - ала нека да е в музей на съветите и комунизма, нейде в другия край на Борисовата градина. Ако ли не, и съветофилите искат да има такъв паметник до Орлов мост, то да е с размерите на човешки същества, да има дух на воийнишки паметник, а не на Левиатан, който се кани да ни глътне. Още нещо, на мястото на изродския паметник на Червените получовеци, както и на мястото на безумието 1300г България при НДК е имало войнишки паметници на НАШИТЕ воини загивали в бран за защита на майките си. Знаете ли къде са сега тези паметници? Гният и мухлясват по разни складове, мазета и катакомби, пък и в НИМ. Безумните камънаци на комунизма ТРЯБВА да се разкарат, а на тяхно място да се върнат монументите на РОДНИТЕ герои! Не желая да се взривяват "альошовците" и другите кошмарни спомени за коми нерези, все пак не сме талибани, - просто нека да ги преместят някъде. Знаете ли какво е състоянието на Братската могила в Борисовата градина? Всъщност, ако се качите върху онзи с ППШ-то ще я видите. А изобщо, вий, болшевиколюбци, знаете ли за съществуването и?
Някои от вас каза, че съветите са ни спасили от "кафявята чума". Питам се, колко извратен трябва да си, та да мислиш подобно нещо?! Нас българите съветите от никого не са ни спасявали - от никого! Спестили са ни репарациите за Югославия? А защо не са ни спестили репарациите, които сме давали на СССР? А знаете ли, че Сталин е бил бесен от това, че съветските му миниъни в БГ и родните подлоги са "връчили" Македония и Беломорието на Гърция и Югославия? Освен това ще ми пишете, че Хитлер е изтребил некви евреи - а знаете ли Сталин колко евреи е пречукал, а? Просто си гледате глупавите филмчета и само тцъкате с езици: "Ах, фашистите, фашистите". Още нещо - разберете, че нито Германия е фашистка Германия, нито някога в България е имало фашизъм. За този, който ми говори за качамака по царско време, нека да пита баба си или дядо си какво са яли от 44та до 60та и да ми каже кога повече са гладували, а вероятно ако баща му е по-възрастен от 55г ще може да му разкаже и за хляба от картофи, ако не вярва.
Толкова ми е мъчно, толкова ме боли, просто не знам защо се занимавам с такива болшевико-свирко-правци?! Ще ми говорят те за запазване на историята ни! К'во разбирате от история, бре, Кирякстефчовци? Ще ми разказват, че във Виена има паметник на СА. Знаете ли въобще къде във Виена е той и колко е голям, а? А в Унгария или Чехия има ли такъв, бре, нихилисти такива.
Не искам да продължавам. Просто щом сте стигнали да вярвате в такива простотии, то и Сталин да дойде да ви го каже, то пак няма да разберете.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 10 яну 2011 22:42

TheApostleOfFreedom написа:Това е първата тема, която ме изкарва извън релси. Докато четях първите няколко страници пяна ми избиваше на устата. Удрях и по лаптопа от яд, че сред нас има такива нихилисти и отцеругатели.
Хубавото е, че сега се успокоих и ще засегна няколко точки защо съм ПРОТИВ паметнки на СА. Първо, такъв паметник може да има - ала нека да е в музей на съветите и комунизма, нейде в другия край на Борисовата градина. Ако ли не, и съветофилите искат да има такъв паметник до Орлов мост, то да е с размерите на човешки същества, да има дух на воийнишки паметник, а не на Левиатан, който се кани да ни глътне. Още нещо, на мястото на изродския паметник на Червените получовеци, както и на мястото на безумието 1300г България при НДК е имало войнишки паметници на НАШИТЕ воини загивали в бран за защита на майките си. Знаете ли къде са сега тези паметници? Гният и мухлясват по разни складове, мазета и катакомби, пък и в НИМ. Безумните камънаци на комунизма ТРЯБВА да се разкарат, а на тяхно място да се върнат монументите на РОДНИТЕ герои! Не желая да се взривяват "альошовците" и другите кошмарни спомени за коми нерези, все пак не сме талибани, - просто нека да ги преместят някъде. Знаете ли какво е състоянието на Братската могила в Борисовата градина? Всъщност, ако се качите върху онзи с ППШ-то ще я видите. А изобщо, вий, болшевиколюбци, знаете ли за съществуването и?
Някои от вас каза, че съветите са ни спасили от "кафявята чума". Питам се, колко извратен трябва да си, та да мислиш подобно нещо?! Нас българите съветите от никого не са ни спасявали - от никого! Спестили са ни репарациите за Югославия? А защо не са ни спестили репарациите, които сме давали на СССР? А знаете ли, че Сталин е бил бесен от това, че съветските му миниъни в БГ и родните подлоги са "връчили" Македония и Беломорието на Гърция и Югославия? Освен това ще ми пишете, че Хитлер е изтребил некви евреи - а знаете ли Сталин колко евреи е пречукал, а? Просто си гледате глупавите филмчета и само тцъкате с езици: "Ах, фашистите, фашистите". Още нещо - разберете, че нито Германия е фашистка Германия, нито някога в България е имало фашизъм. За този, който ми говори за качамака по царско време, нека да пита баба си или дядо си какво са яли от 44та до 60та и да ми каже кога повече са гладували, а вероятно ако баща му е по-възрастен от 55г ще може да му разкаже и за хляба от картофи, ако не вярва.
Толкова ми е мъчно, толкова ме боли, просто не знам защо се занимавам с такива болшевико-свирко-правци?! Ще ми говорят те за запазване на историята ни! К'во разбирате от история, бре, Кирякстефчовци? Ще ми разказват, че във Виена има паметник на СА. Знаете ли въобще къде във Виена е той и колко е голям, а? А в Унгария или Чехия има ли такъв, бре, нихилисти такива.
Не искам да продължавам. Просто щом сте стигнали да вярвате в такива простотии, то и Сталин да дойде да ви го каже, то пак няма да разберете.

Леко с нервите-ще си докараш проблеми на здравето...Първо трябва доста да почетеш,да разбереш за кво аджеба иде реч,пък после се пени...Това е форум и всеки си казва мнението-на теб може да не ти харесва,но това са фактите!И не реди толкоз поучителни и тъжни слова,че някой ще вземе да се разреве и насере в гащите!Не ти харесва-казал си си мнението и доводите,лошо няма-обаче не поучавай и не давай акъл на другите-всеки има своето виждане на нещата!А кирякстефчовци са точно такива американски подлоги като тебе,дето 20 години по-късно ги гонят болшевики и комунисти,ама да знаеш.че руснаците ще го набият и на черно-американските ти идоли!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 10 яну 2011 22:44

Знаете ли какво няма в България - няма музей на модерното изкуство......... тук мисля, че е комунистите и псевдопатриотите, и всички останали, ако имат грам останал мозък, ще разберат за какво иде реч... и тъй като отвориха по-горе дума за Естония - Да, тя няма минало... преди 1000 години даже няма източници за градове там и т.н., ама има настояще... а ние си имаме паметници на Турци, Американци, Комунисти и ако някой случайно иска промяна, тя се изразява в пльоскането на огромен паметник на Ботев?!?!?!?!? :roll:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 10 яну 2011 23:08

Синьо сърце написа:А кирякстефчовци са точно такива американски подлоги като тебе,дето 20 години по-късно ги гонят болшевики и комунисти,ама да знаеш.че руснаците ще го набият и на черно-американските ти идоли!

Човече, ти си тотално "изпляскал". Аз не съм за "американските" подлоги - за мен те и съветски подлоги като теб са тъждествени. А за четенето - чел съм. Имам бакалавърска степен по философия, магистър съм по социална философия от университета в Абърдийн, започнах друг мастър по съвременна история. Та така, чел съм. Може би дори доста, та за това съм тук, та да си поплача по вашия лаишки и кръвожаден начин.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Безотговорен

Мнениеот Безотговорен » 10 яну 2011 23:41

Синьо сърце написа: Леко с нервите-ще си докараш проблеми на здравето...Първо трябва доста да почетеш,да разбереш за кво аджеба иде реч,пък после се пени...Това е форум и всеки си казва мнението-на теб може да не ти харесва,но това са фактите!И не реди толкоз поучителни и тъжни слова,че някой ще вземе да се разреве и насере в гащите!Не ти харесва-казал си си мнението и доводите,лошо няма-обаче не поучавай и не давай акъл на другите-всеки има своето виждане на нещата!А кирякстефчовци са точно такива американски подлоги като тебе,дето 20 години по-късно ги гонят болшевики и комунисти,ама да знаеш.че руснаците ще го набият и на черно-американските ти идоли!

Ти да не си случайно съветник на г-н Гоце - Президент на България

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 11 яну 2011 01:50

Българите винаги сме си били в по-голямата си част дупедавци и слуги, може би и затова в по-голямата част от историята ни сме били под гръцко,турско и комунистическо робство ... За тия, които говорят как сме живели по времето на царя - били сме селскостопанска държава, а данни на тогавашното Общество на народите сочат, че през 1938-1939 г. България е била на първо място между балканските държави по доход на глава от населението и на шесто място в Европа. Така че айде стига измислици;)
Всички държави от социалистическия лагер в Европа по един или друг начин са се противопоставяли според възможностите си на комунистическия режим - революции е имало в Унгария 1956-та и в Чехословакия 1968-ма, известно е особеното поведение на Румъния при Чаушеску, като типичен пример е участието им на Олимпийските игри в Лос Анжелис след като другите соцдържави ги бойкотират, за движението "Солидарност" в Полша и папа Йоан-Павел Втори е казано много... Единствената държава, която никога за нищо не е протестирала и винаги е била съгласна със съветската политика и позиция , е нашата. Да, действително заради това сме имали привилегии - по-ниски цени на нефт,газ и стоки и огромен износ за необятния СССР. Само че това става за сметка на национален суверенитет, собствено мнение,достойнство и чест ... Всеки сам може да прецени дали това ни кара да се гордеем или да се срамуваме :roll:
Комунизмът е избил много повече хора от фашизма и нацизма - неприятно за някои, ама факт ;) А и това са две страни на една и съща монета . Интересно също защо още от едно време всеки бяга към "прогнилия" Запад, защо никой не е затърчал към Северна Корея или Куба, защо е построена Берлинската стена :roll:
Не мога да приема логиката, че паметникът бил за обикновените войници, при положение, че единствените убити червеноармейци на територията на България са тези, които са се натровили с алкохол или са били разстреляни за мародерства. Че дайте тогава в Добрич, Тутракан и Балчик да направим и паметник на Хитлер или Вермахта, нали заради Германия е подписана Крайовската спогодба :lol:
Харесаха ми няколко мнения и съм съгласен с тях - не е нужно тия паметници да бъдат унищожавани, а просто преместени и на тяхно място да се построят монументи на истинските ни герои , не на чужди армии или вражески летци.
Изображение

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 11 яну 2011 03:13

Самият факт,че мнозинството гласове са за паметниците на съветската сган нагледно показва в какво се коренят всичките ни проблеми като държава и нация...Не ми се занимава в този късен час да пиша обстойно,но нека който чете този пост да разбере,че ние никога няма да станем нормална държава,защото държавата са хората.Комунизмът нанесе по-големи щети на морала,съзнанието,манталитетът на българина дори от турското робство и стоя зад думите си.Това е така,защото ужасът на турския гнет предизвика у българина свободолюбивост,родолюбие,смелост,мъжество,ужасът на комунизма донесе на българина простащина,къса и избирателна памет,отсъствие на ценностна система,липса на воля за каквото и да било и липса на посочените по-горе добродетели.Ситуацията с паметниците на съветските окупатори е аналогична с проектите за паметници на загинали турски такива,с възпоменателната чешма за атенаторите на Гара Буново,с паметника на загиналите американски пилоти,бомбардирали София.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 11 яну 2011 03:38

Viktor4o_Rs написа:Българите винаги сме си били в по-голямата си част дупедавци и слуги, може би и затова в по-голямата част от историята ни сме били под гръцко,турско и комунистическо робство ... За тия, които говорят как сме живели по времето на царя - били сме селскостопанска държава, а данни на тогавашното Общество на народите сочат, че през 1938-1939 г. България е била на първо място между балканските държави по доход на глава от населението и на шесто място в Европа. Така че айде стига измислици;)
Всички държави от социалистическия лагер в Европа по един или друг начин са се противопоставяли според възможностите си на комунистическия режим - революции е имало в Унгария 1956-та и в Чехословакия 1968-ма, известно е особеното поведение на Румъния при Чаушеску, като типичен пример е участието им на Олимпийските игри в Лос Анжелис след като другите соцдържави ги бойкотират, за движението "Солидарност" в Полша и папа Йоан-Павел Втори е казано много... Единствената държава, която никога за нищо не е протестирала и винаги е била съгласна със съветската политика и позиция , е нашата. Да, действително заради това сме имали привилегии - по-ниски цени на нефт,газ и стоки и огромен износ за необятния СССР. Само че това става за сметка на национален суверенитет, собствено мнение,достойнство и чест ... Всеки сам може да прецени дали това ни кара да се гордеем или да се срамуваме :roll:
Комунизмът е избил много повече хора от фашизма и нацизма - неприятно за някои, ама факт ;) А и това са две страни на една и съща монета . Интересно също защо още от едно време всеки бяга към "прогнилия" Запад, защо никой не е затърчал към Северна Корея или Куба, защо е построена Берлинската стена :roll:
Не мога да приема логиката, че паметникът бил за обикновените войници, при положение, че единствените убити червеноармейци на територията на България са тези, които са се натровили с алкохол или са били разстреляни за мародерства. Че дайте тогава в Добрич, Тутракан и Балчик да направим и паметник на Хитлер или Вермахта, нали заради Германия е подписана Крайовската спогодба :lol:
Харесаха ми няколко мнения и съм съгласен с тях - не е нужно тия паметници да бъдат унищожавани, а просто преместени и на тяхно място да се построят монументи на истинските ни герои , не на чужди армии или вражески летци.
Колега,прекрасно мнение,мога само да те поздравя за позициите ти,изразени в тази тема и,които самият аз напълно споделям ;)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2011 03:51

Разбира се,че съм против и ще кажа защо.Първо,за да уважиш чужда армия се правят да кажем 1 паметник,били там в 1 град,минали и т.н.....ама какво е туй чудо във всеки български град по 1-2-3 паметника на някаква пиянска орда?Обичате ли история?Знаете ли каква е била Съветската армия?Абсолютна сбирщина на НЕАНДЕРТАЛЦИ,диваци и където е стъпела тази СГАН свидетелствата са за побоища,изнасилвания,МАРОДЕРСТВО,убийства и изобщо-СГАН,паплач.Никой не ги е канил в България,те са довтасали НЕКАНЕНИ и с пушка в ръка,кого да освобождават и от какво?Изобщо присъствието на тази военна сила незаконно е точно една окупация.И забравете там циркаджийските картинки как момичета посрещат с цветя руснаци облечени в чисти униформи,избръснати и усмихнати.Довтасала е една вмирисана,брадясала,човекоподобна ГЛАДНА банда-гладна за храна,грабежи,алкохол и жени.И откъдето е минала само масови гробища.Доктора,учителя,бакалина,кръчмарина - нямааааа,убивай капиталиста,убивай буржоата.300 000 убити българи само по време на присъствието на тази шайка в България,ей така са се изпарили 300 000 човека,никой не знае къде са...може би в газовите гамери на Аушвиц и Бухенвалд?Не 1000,не 5,а 300 000 човека са пречукали под ботуша си.А защо пък да не прибавим и 33 000 загинали български войни по бойните полета на ВСВ в битки с Германия?От къв зор сме хукнали да се бием с немците?Ей така да умрат 33 000 още,войници,че да няма тука армия българска и да могат съветските бандити да убиват без да се притесняват от когото и да било?Против съм,много много съм против и съм за разрушаването на всичките до един.Да си правят паметници в Русия бе,малка ли е Русия,не им ли стига там Казахстан,Узбекистан и цялото семейство съветски бивши републики?За мен България губи войната,България е бита страна,бити сме от руснаци,американци,англичани,франсета....това е,такъв е животът,но защо чак пък да правим 1001 паметника на този дето ни е бил?Ироничен въпрос,нали?Очаквам сега с новия вятър на промяната и американски паметници,на загиналите суперсолджъри ЮЕС марийн корпс,Мега делта форс и т.н. из чукарите на Афганистан и Ирак,и тях трябва да уважим,дето ни пазят от тероризма...пък и ще си завъртим дупето,в това най-много ни бива.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
medenka
Контакти:

Мнениеот medenka » 11 яну 2011 05:32

Kuco_Pile написа:Прочетох с интерес цялата тема и честно казано се изкефих..Много обосновани мнения на съфорумците,от различни източници,естествено с различните залитания на отделнте исторически извори,но добрият тон се запази през цялата тема,което е похвално!Изключително важно е ние като сънародници,да започнем да разглеждаме и коментираме историята по един толерантен и по-спокоен начин,за да можем да изградим едно по-добре настояще!Особено ние младите хора!
По темата,няма да изразявам мнение,защото не обичам да говоря за неща,за които аз самият имам вътрешни борби,НО само ще споделя най-първичното си усещане!
Когато Борис умира(отровен или не,не зная),бива погр**** в Рилския манастир или поне така знам!Знам после,че по нареждане на комунистите,тялото е ексхумирано,заровено другаде,а след време изровено наново,а гроба изравнен!!Това е дело на комунистическите лидери..Мисля си,чисто логически,че те са направили това,което ние сега му мислим на този паметник на Червената армия..Плаши ме малко мисълта,че ние се превръщаме в същите реваншисти?Не би ли следвало,точно ние да сме поколението,което да приеме историята си и да заживее в настоящето,без да рушим,унищожаваме и отмъщаваме?
Има нещо много важно обаче за нстоящето,а именно,че не правим нищо за БЪЛГАРСКИТЕ паметници!Нито са подържат старите,нито се сторят нови,които да ни карат да се гордеем,че сме БЪЛГАРИ!Е тука си мисля,че нито комунистите,нито нацистите,нито марсианците имат вина..Какво пречи да вдигнем един паметник на българските владетели с петорен размер от този на Червената армия?Какво пречи на Входа на Пловдив да има един грамаден монумент на Левски?Нека да не продължавам да си измислям варианти,защото те са безброй много,но наистина тежи на всеки млад българин,че няма с какво да се гордее,с какво да се покаже пред света?
Хич не е приятно да ти дойде на гости някой чужденец,ти да си му обяснявал от години,че нямаш нищо общо с Русия и най-големия ти паметник в центъра на столицата да е именно такъв... НО пак казвам, вината имам усещането, че е изцяло наша, защото ако ние наистина обичахме родината и историята си, щяхме да построим тези паметници, да ги пазим, подържаме и да се гордеем с тях.. Нищо подобно обаче не се случва, хабим си енергията в спор за въпросния паметник, вместо да стартираме подобна инициатива и постигнем подобно нещо! Не знам, но искрено вярвам, че първата стъпка е да започнем да говорим помежду си, като приятели, не като врагове и съм сигурен, че когато се научим да бъдем по-добри и единни по между си, то тогава ще можем да постигнем много неща... Засега все още сме си тези озлобени, разделени човечета, които от всичко най-много обичат да преебат другарче... :|

Мнението на kuco_pile се припокрива с моето, по-подробно изразено. Да съградим ние нещо първо, а после да рушим. Имаме достъчно велики български герои, които заслужават. Паметник на Димитър Списаревски би бил достоен отговор на наскоро построения, срещу който недоволстваме с основание. Хайде да се организираме и да впрягнем енергията си в нещо положително?

Върни се в “Свободна зона”