За или против пушенето на обществени места

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

parvanoff
Контакти:

Re: За или против пушенето на обществени места

Мнениеот parvanoff » 20 фев 2010 00:46

Madridist написа:Лично аз съм си правил следната сметка. Една кутия цигари е средно около 3,5 лв. Повечето приятели около мен пушат по една кутия на ден. За една година са около 1300 лв. За 20 години това са 26 000 лв. Ако в семейстовото има трима пушачи-майката,бащата и синът примерно, излиза, че за 20 години,парите за един апартамент те са ги дали за отрова. ;)

Тук си прав и това е една от причините да ги откажа, но това си засяга конкретният човек. Всеки сам си преценява дали иска да хвърля пари на въздуха-това не засяга другите хора...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 20 фев 2010 00:53

100,200,1000 или 5 000 000 нема значение секи си прави каквото прецени с парите.Аз на този етап превъртам без цигари... :lol:
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 20 фев 2010 00:54

parvanoff написа:Нещо виждам обратна дискриминация тука :lol:
Аз не пуша от няколко месеца, но ще си кажа мнението, което не се е променило от това, че не пуша...
Господа непушачи-като искате да водите толкова здравословен живот земете се изместете по селата или вместо да ми ходите по баровете, ходете постоянно из природата-първо там няма кой да ви пуши на главата и да ви вмирисва въздуха, и да ви застрашава здравето, второ така или иначе там е по-здравословно /а според мен и по-хубаво/ и трето-така ще посъживим малко и селата ;)
По-нататък-още никъде не е доказано на 100%, че цигарите са вредни! А алкохолът! Той е вреден, а взема и жертви-алкохолици, пиянски сбивания, пияни шофьори и т.н. Пушекът от колите също е вреден-да спрем колите. Пушекът от барбекютата е 100 пъти по-вреден от цигарите-а вие ползвате ли барбекюта, палите ли огън? Атомната енергетика е вредна-да я забраним. Месото е доказано вредно-да го забраним. Захарните изделия водят до диабет-да ги забраним. И т.н. и т.н.-повечето от тях и аз не ги искам и какво от това ;)
Никой не ви кара насила да ходите по баровете-нали ви е ясно? Който го е грижа за здравето не да лишава другите от нещо, което трудно се отказва и да им причинява меко казано неудобство, а да вземе да си мръдне задните части някъде сред природата, а не да плаче наляво-надясно...
Пък тея, които казват, че пушачите са глупаци на всички е ясно колко им е умственият потенциал! Аман-в тая държава все на някой нещо му пречи... Мен пък вие ми пречите-да вземем да ви забраним а? ;)
Хайде със здраве ;)

1.Логиката:като ви пречи ходете на село и сред природата?!?!Значи ако човек иска да се забавлява,да не ходи по заведения,а къде да отиде,може би трябва да се качи на Копитото за да диша чист въздух?!
2.Не е доказано на 100%,а на 101%!!!Алкохола също е вреден,но аз като го пия на съседната маса,ти едва ли получаваш задух и виене на свят ;) Месото (ако си алергичен),аз докато го ям до теб на масата ти не получаваш обриви,нали?!Изобщо всичките ти примери са неподходящи и лесни за оборване.
3.И плюс това никой не е ЗАБРАНИЛ пушенето,просто се водят дебати да се въведат ограничителни зони,което е съвсем нормално,предвид това,че застрашава здравето на околните ;)
Последна промяна от SAMP на 20 фев 2010 01:02, променено общо 1 път.
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 фев 2010 00:56

parvanoff написа:
Madridist написа:Твърдо съм против пушенето на обществени места. Започнах ги от 9 клас и така 5 години изкарах стаж :) ,по една кутия пуших на ден, но просто в един момент реших да спортувам(почнах да ходя на фитнес) и отказах цигарите напълно,с което много се радвам. Всеки човек е свободен да прави каквото си иска, стига обаче да не нарушава интересите на околните. А пушенето на обществени места засяга най-важния интерес-ЗДРАВЕТО :!:

Нали ти е ясно колко е относително това, което каза? Че някой може да иска да ме обере, защото е в негов интерес-да му разреша викаш, а? ;) Май не си прочел какво съм написал? Никой не може да те задържи насила някъде-като не ти харесва дадено място си намираш по-приятно и това е... Няма място, от което да не можеш да се мръднеш... Мен не ми харесва да слушам чалга и ми влияе зле на психиката и какво-да искам да забранят чалга заведенията ли? ;) Не ми харесва простотията, която е навсякъде и какво от това-да избием хората ли? :lol: Доста сте ми странни ;)

Разликата с цигарите и чалгата е от земята до небето. Двете неща са несравними. Давам ти следния пример.В Пловдив излизам някъде на заведение, в едното пускат чалга, в другото ретро, в третото хаус, но общото между тях е че навсякъде се пуши. Мога да си избера заведение спрямо стила музика, спрямо цените, обслужването т.н., но не мога с това дали се пуши или не. Излиза, че не трябва никъде да ходя освен в библиотеката,защото само там не се пуши. И май нещо не си ме разбрал, много ясно съм го написал-ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, СТИГА ДА НЕ НАРУШАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОКОЛНИТЕ. Кражбата нарушава правото на собственост 8-) Поздрави ;)
Последна промяна от Madridist на 20 фев 2010 01:29, променено общо 5 пъти.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 фев 2010 00:58

Gonzo0009 написа:100,200,1000 или 5 000 000 нема значение секи си прави каквото прецени с парите.Аз на този етап превъртам без цигари... :lol:

Абсолютно съм съгласен с теб, всеки, човек сам да си избира какво да прави или не с парите. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 фев 2010 01:11

SAMP написа:1.Логиката:като ви пречи ходете на село и сред природата?!?!Значи ако човек иска да се забавлява,да не ходи по заведения,а къде да отиде,може би трябва да се качи на Копитото за да диша чист въздух?!
2.Не е доказано на 100%,а на 101%!!!Алкохола също е вреден,но аз като го пия на съседната маса,ти едва ли получаваш задух и виене на свят ;) Месото (ако си алергичен),аз докато го ям до теб на масата ти не получаваш обриви,нали?!Изобщо всичките ти примери са неподходящи и лесни за оборване.
3.И плюс това никой не е ЗАБРАНИЛ пушенето,прото се води дебат да се въведат ограничителни зони,което е съвсем нормално,предвид това,че застрашава здравето на околните ;)

1. Човек може да се забавлява навсякъде. Важното е, че имаш избор-никой не може да те накара насила да ходиш там и да се тровиш-имаш избор нали? Алкохолът ти казах как вреди, но изглежда не си разбрал. Клко пияни хора отнемат човешки животи-това се надявам да го разбереш този път.За месото и захарта си прав, но аз казах, че са вредни, а не че са вредни за околните. Чакам да отговориш за колите, централите, а и джиесемите, защото може да са ти лесни, но не си ги оборил, както и предните, както сам забеляза...
2. За да го твърдя това, значи съм чувал мнения на специалисти-иначе няма да го твърдя ей така! За справка-поиграй си да почетеш малко: http://www.svobodata.com/page.php?pid=1501&rid=34
3. Пушенето се забранява на обществени места по сега дестващият закон, но това няма общо със спора.
само Левски и България

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 фев 2010 01:25

Madridist написа:Разликата с цигарите и чалгата е от земята до небето. Двете неща са несравними. Давам ти следния пример. В Пловдив излизам някъде на заведение, в едното пускат чалга, в другото ретро, в третото хаус, но общото между тях е че навсякъде се пуши. Мога да си избера заведение спрямо стила музика, спрямо цените, обслужването т.н., но не мога с това дали се пуши или не. Излиза, че не трябва никъде да ходя освен в библиотеката,защото само там не се пуши. И май нещо не си ме разбрал, много ясно съм го написал-ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, СТИГА ДА НЕ НАРУШАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОКОЛНИТЕ. Кражбата нарушава правото на собственост 8-) Поздрави ;)

Напротив сравними са. Аз пък искам да отида в заведението, където пускат чалга, но поради други причини-какво правим? Това ти го дадох, като пример-мен нищо не ми пречи, но ето ти сам каза-всеки има избор-може и да не ходиш там, където пушат. Ако пушат по заведенията никой не те кара да ходиш-ще се забавляваш у вас или сред природата или където не се пуши-това е. Ето, че има и други места, където не се пуши. Няма да се пуши и в ресторантите, не се пуши и в театрите, оперите, кината-да ти изброявам ли още? Примера ми за кражбата може да не е точен, но целта беше да разбереш, че всеки има някакви интереси, които могат да подразнят други хора-има хиляди начини да те издразни човек без да нарушава законът, но не е въпросът да ги търсим тези неща. Много хора ги дразнят абсолютно безобидни неща-имал съм случай на сбиване, защото някакъв се бил издразнил, че съм му вървял на пътя! Това как ти звучи? Или, че съм носел шал на Левски-така съм му бил нарушавал интересът? И още хиляди дебни неща...
Последна промяна от parvanoff на 20 фев 2010 01:27, променено общо 1 път.
само Левски и България

haha

Мнениеот haha » 20 фев 2010 01:27

Все тая,така или иначе,дори да бъде въведена,забраната няма да се спазва.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 20 фев 2010 01:35

parvanoff написа:
SAMP написа:1.Логиката:като ви пречи ходете на село и сред природата?!?!Значи ако човек иска да се забавлява,да не ходи по заведения,а къде да отиде,може би трябва да се качи на Копитото за да диша чист въздух?!
3.И плюс това никой не е ЗАБРАНИЛ пушенето,прото се води дебат да се въведат ограничителни зони,което е съвсем нормално,предвид това,че застрашава здравето на околните ;)

1. Човек може да се забавлява навсякъде. Важното е, че имаш избор-никой не може да те накара насила да ходиш там и да се тровиш-имаш избор нали? Алкохолът ти казах как вреди, но изглежда не си разбрал. Клко пияни хора отнемат човешки животи-това се надявам да го разбереш този път.За месото и захарта си прав, но аз казах, че са вредни, а не че са вредни за околните. Чакам да отговориш за колите, централите, а и джиесемите, защото може да са ти лесни, но не си ги оборил, както и предните, както сам забеляза...
2. За да го твърдя това, значи съм чувал мнения на специалисти-иначе няма да го твърдя ей така! За справка-поиграй си да почетеш малко: http://www.svobodata.com/page.php?pid=1501&rid=34
3. Пушенето се забранява на обществени места по сега дестващият закон, но това няма общо със спора.

С кое имам избор?!?!Ако не искам да се чувствам дискомфортно цяла вечер,ми кажи,къде да отида,в кое заведение(в София примерно,защото съм от този град)?!?!Къде е избора :?
Човек,не ми давай статий на някакви спорни и недоказани журналисти и псевдо лекари.Какъв е тоя д-р Миланов,кой ли знае какъв фелшер е в някаква поликлиника ;) .Дай ми линк или ми цитирай доклади на Световната здравна организация ;)
Никой не те спира да ходиш по заведения,просто да не се пуши вътре,излез,пиши и се върни ;)
При цигарите е спесифочно моментния дискомфорт,затова хората са толкова против(непушачите) и настояват за прилагане на закона(надявам се да ме разбереш)
Колите-наистина вредят,но няма как да се забранят,но пък ето ти пример:при колите се слагат катализатори за да ограничат вредните емисии,същите мерки спрямо пушачите е ограничаващите зони.И двете са мерки за ограничаване на вредите,които причиняват.
Атомната централа е по-скоро опасна,отколкото вредна ;) GSM-те са право на личен избор,те влияят негатовно,когато са в непосредствен контакт с тялото(Ако нямаш GSM,няма да имаш проблем).
А относно точка 3,по-скоро имах предвид,че не са забранили цигарите,а не пушенето,затова базата за сравнения е неподходяща с примерите,които си посочил.
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 фев 2010 02:04

Писал съм по-нагоре къде може да се отиде-театри, кина, опери, ресторанти-ако искаш пък точно там-ще трябва да избереш как ти е по-удобно или по-приятно, но е факт, че изборът си го имаш.
http://paper.standartnews.com/archive/2 ... 3952_2.htm
Ето ти изследвания на американски учени-факт е, че има и други позиции по въпроса. Аз лично съм чел статии на не един и двама доктори по въпроса, но не в интернет, затова ще се задоволиш и с това. Просто не гледай едностранно на нещата. Мен непушачите не ми пречат-вече и аз съм такъв. Но защо не се оставят нещата да си станат естествено, както и стават-постепенно хората отказали цигарите се увеличават-това ли е правилният начин? Защо във влаковете няма вагони за пушачи-ще ти пречи ли на теб да се пуши в съседня вагон например? Или в заведенията да има добра вентилация и сектори за пушачи-и това ли ще ти пречи? Преди да пропуша и аз съм бил непушач-пропушил съм чак на 2х години, но никога не съм изпитвал дискомфорт-може би нещо друго не е наред на тези, които го изпитват. За джиесемите-има доста мнения на доктори, че клетките влияят негативно върху здравето. За атомните централи-вредни са отпадъците, които се изхвърлят-използваният уран. Незнам за колите да е задължително да имат катализатори-това къде го прочете?
само Левски и България

Върни се в “Свободна зона”