Залеза на А футболна група-факт или не?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tamkuan
Контакти:

Re: Залеза на А футболна група-факт или не?

Мнениеот tamkuan » 05 апр 2016 16:19

d.milanov написа:Трябва да се остави сегашното положение на А група (като правилници, администриране и т.н.), като се помисли дали не е удачно да се увеличи с още 2 отбора и след редовния сезон да има две шестици (мисля, че миналия шампионат беше по-интересен от текущия). Естествено като ЦСКА-р, смятам(субективно вероятно???), че голямата драма във футбола ни идва от липсата ни. Ами честно казано, миналата година по това време имаше повече емоции, отколкото сега, повече нерви, повече интереси. Та искам да кажа следното относно схемата за новия шампионат. Нека от Б група се включат директно 3 отбора и четвъртия да играе бараж с деветия от А група. Така отборите ще станат 12, като схемата ще е от миналия шампионат. Ако излезе по-интересна и качествена от сегашната, нека за по-нататък да се помисли и за вариант с 14 отбора. Сега за ЦСКА - като не спазваме условията за лиценз, мястото ни е във В група. С тия дългове, осъзнавам, че доста дълго ще сме там, защото няма кандидат за плащане или оздравяване. Та ако не се намери оздравител, естествения път е фалит и КРАЙ. И понеже едно ФК не е само АД-то, а има фенове, история и т.н., след фалита(края) да става собственост на БФС(говоря за "нематериалните активи" - като история, права на участия и т.н., а не на дългове към Мангариня или собственик на правата върху някой си футболист или автобус, те си остават с фалиралото АД). Така в някой момент, ако се появи кандидат за слава, отива в БФС и поисква да си "купи" някое ФК. БФС му прави "пазарна" оценка и му го продава за 5 млн. примерно, като тези пари ги ползва по предназначение за дейността си или пък ги разпределя между клубовете. Та отиват ГГ или ВБ за ФК в БФС и невероятния Боби им казва, за ЦСКА(ФК, не АД-то) тарифата е 5 млн.лв., за някой друг отбор 5 хил.лв., ей ви менюто избирайте кой искате. Ако не дадете пари, си правете ЦСКА, но той няма да има нищо общо със стария. И така. Реално правата върху футболната игра и всичко свързано с нея трябва да бъде притежание на БФС, а икономическите взаимоотношения на "футболните" собственици. Естествено, може да се помисли и БФС да има правото и в извънредни ситуации, да отнема ФК от АД-то, защото помним как Христолов измъчи канарчетата с един клуб в колапс и се наложи да правят Металик в Ботев. Та сега ако Гришата иска ЦСКА, да плаща на Боби едни 1-2-3-.....-10 млн примерно и да продължава с ЦСКА на чисто. Иначе, гледам и Паро иска ЦСКА за без пари, и Майкъла, и Джеки, и кой ли още не. Абсолютен цирк. Вярно, съжденията са ми в сферата на фантастиката, но се надявам , че схващате идеята.

Интересно мнение,но примерно инвестирам 20-30 милки в Левски и играем в шампионска лига ама на властта не и харесва,еми на другия сезон ме натискат да продам клуба за 10 кво правим.И не ЦСКА не липсва ,защото сега се говори малко повече за футбол,кой как изиграл,кой как сгрешил,а от 2003 в ЦСКА говореха само за пари и власт,кой,на кого,за какво еми супер сте сега няма конкуренция няма рев за дузпа,тъч,аут и.тн.

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 05 апр 2016 17:13

tamkuan написа:Интересно мнение,но примерно инвестирам 20-30 милки в Левски и играем в шампионска лига ама на властта не и харесва,еми на другия сезон ме натискат да продам клуба за 10 кво правим.И не ЦСКА не липсва ,защото сега се говори малко повече за футбол,кой как изиграл,кой как сгрешил,а от 2003 в ЦСКА говореха само за пари и власт,кой,на кого,за какво еми супер сте сега няма конкуренция няма рев за дузпа,тъч,аут и.тн.

Спор няма, човек трябва да е защитен в този случай, за да не му откраднат печалившо предприятие ей така, но това юрист трябва да го оформи по някакъв начин. Не става да вложиш посочените от теб милиони и току да вземеш другите милиони от ШЛ и някой да ти отмъкне всичко. Но това ако се разпише в кои случаи да стане от грамотни хора, може и да се получи.
А що се отнася до ЦСКА, не мисля, че си прав по простата причина, че идеята за висша лига не идва от ЦСКА, а от БФС(естествено ЦСКА няма да откаже такъв вариант по разбираеми причини). Защото сега БФС изпробваха как е без ЦСКА и видяха, че не е добре. А когато ЦСКА и хората около клуба взеха инициативата през лятото със създаване на нов клуб - ги отрязаха, какво им пречи и сега БФС да направят същото? Истината е, че голяма(да не кажа основна) част от бюджета на повече от половината отбори в сегашната А група е от ТВ права, а както виждаме Домусчиев не е много доволен от ситуацията (няма гледаемост - може да видиш миналата година мачовете на ЦСКА къде са по аудитория) и парите могат да секнат. Тогава остават Лудогорец, Левски, Берое и ....... не се сещам кой (пловдивчани я карат ден за ден, при бате Венци май наскоро останаха без заплати, на Тича - ТИМ надали дават нещо, като имаш предвид картофената им нива). Е, те останаха трите държавни отбора - извинявай, ако съм те обидил, но е така. Въпреки всичко, не ме разбирай погрешно, ЦСКА трябва да си извърви пътя и на есен да е в Б група(най-добре за нас феновете с оздравителна процедура). Но въпроса е БФС дали ще издържи още една година. Домусчиев може да се изхвърля по ТВ, че от джоба си ще дава пари на клубовете, ако парите от ТВ права намалеят, но няма ли да има конфликт на интереси и Левски да изпищи?

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 05 апр 2016 17:34

d.milanov написа:
tamkuan написа:Интересно мнение,но примерно инвестирам 20-30 милки в Левски и играем в шампионска лига ама на властта не и харесва,еми на другия сезон ме натискат да продам клуба за 10 кво правим.И не ЦСКА не липсва ,защото сега се говори малко повече за футбол,кой как изиграл,кой как сгрешил,а от 2003 в ЦСКА говореха само за пари и власт,кой,на кого,за какво еми супер сте сега няма конкуренция няма рев за дузпа,тъч,аут и.тн.

Спор няма, човек трябва да е защитен в този случай, за да не му откраднат печалившо предприятие ей така, но това юрист трябва да го оформи по някакъв начин. Не става да вложиш посочените от теб милиони и току да вземеш другите милиони от ШЛ и някой да ти отмъкне всичко. Но това ако се разпише в кои случаи да стане от грамотни хора, може и да се получи.
А що се отнася до ЦСКА, не мисля, че си прав по простата причина, че идеята за висша лига не идва от ЦСКА, а от БФС(естествено ЦСКА няма да откаже такъв вариант по разбираеми причини). Защото сега БФС изпробваха как е без ЦСКА и видяха, че не е добре. А когато ЦСКА и хората около клуба взеха инициативата през лятото със създаване на нов клуб - ги отрязаха, какво им пречи и сега БФС да направят същото? Истината е, че голяма(да не кажа основна) част от бюджета на повече от половината отбори в сегашната А група е от ТВ права, а както виждаме Домусчиев не е много доволен от ситуацията (няма гледаемост - може да видиш миналата година мачовете на ЦСКА къде са по аудитория) и парите могат да секнат. Тогава остават Лудогорец, Левски, Берое и ....... не се сещам кой (пловдивчани я карат ден за ден, при бате Венци май наскоро останаха без заплати, на Тича - ТИМ надали дават нещо, като имаш предвид картофената им нива). Е, те останаха трите държавни отбора - извинявай, ако съм те обидил, но е така. Въпреки всичко, не ме разбирай погрешно, ЦСКА трябва да си извърви пътя и на есен да е в Б група(най-добре за нас феновете с оздравителна процедура). Но въпроса е БФС дали ще издържи още една година. Домусчиев може да се изхвърля по ТВ, че от джоба си ще дава пари на клубовете, ако парите от ТВ права намалеят, но няма ли да има конфликт на интереси и Левски да изпищи?

Аз затова казах в началото интересно мнение,за гледаемост и други неща съм сагласен,но искам нормален спортсменски ЦСКА,писна ми да слушам оправдания във вашите отговорни фактори,които някой от вас ги дъвчат с години.Например завръща се Стойчо/Йешич и се почва мафия,картони ,пари,незнам си кво...и после ама те слушали МОУ И те балабар петко с мъжете,те даже подминават въпросния,но айде и по успехи да го доближат на 1/10 или 1/20 ,колкото там е разликата в парите.За мура,иртиш,тулуза в онзи момент,сараево, на Ботев ония от б група на Австрия,няма оправдания няма как да взимаш като тренер 20-30 хилки ,и спортния директор толкова,и да се оправдаваш,като някоя *****,ама бая пара е и излиза по евтино да пускаш тъпотии на феновете,и те да се ръфат,а такива като тебе и мене кучета ги яли.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 апр 2016 20:04

bobo_13 написа:
1982 написа:[offtopic]
PFC Litex написа:
1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:Не са се обединявали, Ботев беше закрит, а Металик беше преместен в Пловдив и прекръстен на Ботев.

Айде без такива, става ли? Все едно, че не съм бил свидетел на нещата, които станаха тогава. Досега не съм чувал в историята един клуб с промяна на името си да се е превърнал в друг. Ако сега прекръстите ПФК ЦСКА на Лудогорец, ще ви отпаднат ли дълговете?!

И какво стана тогава, припомни ни ?? Ботев, някакъв уж незакрит Ботев, от 1999-а, възкръсна и замести Металик във В група ли ??!

Ботев хванаха последният влак по една щастлива случайност, тъй не си бяха заличили регистрацията на старо дружество и се възползваха от него. Използваха лиценз на отбор от тяхната футболна област и почнаха от "В" група.
[/offtopic]

Пълни глупости, това дружество не беше член на БФС, би ли обяснил как така изведнъж се появи във В група ??!

Откога дружества, нечленуващи в БФС, могат да играят в първенствата, администрирани от БФС ??!

Ще ти кажа как стана при нас в Етър. Разбрахме се с комшиите от Ботев Дебелец, клуб участник във В група и на 3 км от Велико Търново, да се обединим с новия ФК Етър. Шампионският отбор го закрихме през 2014(навръх 90-тата му годишнина), а отбора играл преди 3-4 години в А група беше 2-рия отбор в града.
Та, на общото събрание на Ботев-Дебелец бяха приети нови 20 члена(всички от Етър); след като бяха приети тези нови членове се взе решение клуба да се прекръсти на Етър и да се премести седалището във Велико Търново. След това бяха изключени всички представители на Ботев Дебелец от Общщото събрания и клуба. Т.е. клубът си има ПРАВО НА УЧАСТИЕ във В група, но под ново име. И сега тук идва голямата разлика с Ботев Пд, на която се чудехме, когато след 1 година във В, влязоха в Б група(и се бореха с Етър 1924 за А)........Тъй като след преименуването си, Етър дефакто става нов клуб, за да получи Профи лицез и да играе в Б група трябва най-малко 2 години да е член на БФС и да е играл в негови турнири (А окръжна и В група или 2 години във В група). Затова и ние първата години бяхме в челото до последните 5 кръга и когато се потвърди тази новина, намалихме темпото, защото дори и 1-ви да бяхме завършили нямаше да влезем, а трябваше да играем още 1 година във В група.
Странно е как Ботев направиха същото, но не играха 2 години във В група, а направо влязоха, дори това дружество, което те възродили никога не е играло никъде.

Коя година го правите това, защото след Металик-Ботев имаше промени в правилника и точно те са ви ударили май ??
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2016 20:41

1982 написа:
bobo_13 написа:
Ще ти кажа как стана при нас в Етър. Разбрахме се с комшиите от Ботев Дебелец, клуб участник във В група и на 3 км от Велико Търново, да се обединим с новия ФК Етър. Шампионският отбор го закрихме през 2014(навръх 90-тата му годишнина), а отбора играл преди 3-4 години в А група беше 2-рия отбор в града.
Та, на общото събрание на Ботев-Дебелец бяха приети нови 20 члена(всички от Етър); след като бяха приети тези нови членове се взе решение клуба да се прекръсти на Етър и да се премести седалището във Велико Търново. След това бяха изключени всички представители на Ботев Дебелец от Общщото събрания и клуба. Т.е. клубът си има ПРАВО НА УЧАСТИЕ във В група, но под ново име. И сега тук идва голямата разлика с Ботев Пд, на която се чудехме, когато след 1 година във В, влязоха в Б група(и се бореха с Етър 1924 за А)........Тъй като след преименуването си, Етър дефакто става нов клуб, за да получи Профи лицез и да играе в Б група трябва най-малко 2 години да е член на БФС и да е играл в негови турнири (А окръжна и В група или 2 години във В група). Затова и ние първата години бяхме в челото до последните 5 кръга и когато се потвърди тази новина, намалихме темпото, защото дори и 1-ви да бяхме завършили нямаше да влезем, а трябваше да играем още 1 година във В група.
Странно е как Ботев направиха същото, но не играха 2 години във В група, а направо влязоха, дори това дружество, което те възродили никога не е играло никъде.

Коя година го правите това, защото след Металик-Ботев имаше промени в правилника и точно те са ви ударили май ??

Преименуването на един отбор не го прави нов отбор. Това ще го разбере ли някой някога?! Де факто се оказва, че в момента отборът на Ботев Дебелец играе под името Етър, ако не е имало вливане, или сливане между двата отбора.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 апр 2016 21:12

А ти ще разбереш ли първо да четеш правилниците, преди да ме репликираш ??! Аз не питам случайно, знам нещо, ама няма какво повече да ти обяснявам, дървен философ.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2016 21:18

1982 написа:А ти ще разбереш ли първо да четеш правилниците, преди да ме репликираш ??! Аз не питам случайно, знам нещо, ама няма какво повече да ти обяснявам, дървен философ.

Говоря за преименуване, железни философе! Вие сте си сменяли името над 10 пъти-това колко пъти ви направи нов отбор?!
Преименуване, елементарно и просто преименуване.. До вчера бул. "Толбухин" от днес бул. "В. Левски"-това направи ли булеварда нов и друг?!? Знаеш за къде говоря! Добрич-Толбухин-Добрич-това нов град ли е? Варна-Сталин-Варна..а това?! Мусала-Сталин-Мусала-това нов връх в Рила ли е станал?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 апр 2016 21:29

Аз по-добре от теб знам за какво говоря, не ми обяснявай, тотално неподготвен си седнал да спориш, нужно ли е по всяка тема да си последна инстанция ??!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 апр 2016 21:36

http://www.bfunion.bg/uploads/2016-02-26/Final_Naredba_Klubno_Licenzirane_2015_15.02.2016.pdf

ЧЛЕН 12 - ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА КАНДИДАТ ЗА ЛИЦЕНЗ И ПРАВИЛОТО ЗА
„ТРИТЕ ГОДИНИ“
1. Кандидат за лиценз може да бъде само футболен клуб, т.е. юридическо лице, което
е постоянен или временен член на БФС или акционерно търговско дружество, което е
в договорно отношение с постоянен или временен член на БФС (футболно дружество)
и което е изцяло отговорно за футболния отбор, който участва в Европейските клубни
турнири на УЕФА и/или във вътрешните първенства и турнири в системата на БФС;
2. Членството на Кандидата за лиценз като временен или постоянен член на БФС,
съответно договорното отношение на Кандидата с временен или постоянен член на БФС,
следва да е продължавало най-малко 3 (три) последователни години към началото на
сезона, за който се иска лиценз
.
3. Всяка промяна на правната форма или на структурата на групата на Кандидата за
лиценз
(включително, например, промяна на седалище, наименование, клубни цветове,
продажба на акции между различни клубове, смяна на футболното дружество или неговата
замяна с члена на БФС
) по време на периода по точка 2 по-горе, чрез която се осигурява
придобиването от Кандидата на право на участие в Европейските клубни турнири на УЕФА,
в „А“ ПФГ или „Б“ ПФГ в нарушение на състезателното начало и/или получаването на
лиценз от Кандидата, се смята за прекъсване на членството, съответно за прекъсване на
договорното отношение с временен или постоянен член на БФС, по смисъла на този член
12.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 апр 2016 21:43

1982 написа:http://www.bfunion.bg/uploads/2016-02-26/Final_Naredba_Klubno_Licenzirane_2015_15.02.2016.pdf

ЧЛЕН 12 - ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА КАНДИДАТ ЗА ЛИЦЕНЗ И ПРАВИЛОТО ЗА
„ТРИТЕ ГОДИНИ“
1. Кандидат за лиценз може да бъде само футболен клуб, т.е. юридическо лице, което
е постоянен или временен член на БФС или акционерно търговско дружество, което е
в договорно отношение с постоянен или временен член на БФС (футболно дружество)
и което е изцяло отговорно за футболния отбор, който участва в Европейските клубни
турнири на УЕФА и/или във вътрешните първенства и турнири в системата на БФС;
2. Членството на Кандидата за лиценз като временен или постоянен член на БФС,
съответно договорното отношение на Кандидата с временен или постоянен член на БФС,
следва да е продължавало най-малко 3 (три) последователни години към началото на
сезона, за който се иска лиценз
.
3. Всяка промяна на правната форма или на структурата на групата на Кандидата за
лиценз
(включително, например, промяна на седалище, наименование, клубни цветове,
продажба на акции между различни клубове, смяна на футболното дружество или неговата
замяна с члена на БФС
) по време на периода по точка 2 по-горе, чрез която се осигурява
придобиването от Кандидата на право на участие в Европейските клубни турнири на УЕФА,
в „А“ ПФГ или „Б“ ПФГ в нарушение на състезателното начало и/или получаването на
лиценз от Кандидата, се смята за прекъсване на членството, съответно за прекъсване на
договорното отношение с временен или постоянен член на БФС, по смисъла на този член
12.

Пак да питам, защото ми прилагаш нещо, което знам:
-Простата смяна на името на отбора, прави ли го нов отбор?!
Бобо13 писа, че Ботев Дебелец си е сменил само името-не е имало вливане, сливане, отливане...това прави ли реално Ботев -Етър?!
Ако сега ЦСКА си смени името на Захапан геврек и се премести в някоя баничарница, ще стане ли нов отбор, или ще си е същият ЦСКА, с дълговете и производството, но с ново име?! На това ми отговори!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”