Какво бихте направили като Министър-председател?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Какво бихте направили като Министър-председател?

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2016 17:00

Мда... от работниците се изкарвало. Виждаме ги къде са всички "работнически държави". Няма инвеститор - няма фирма, няма работници.

iliev72 написа:Рядко съм съгласен с Кашчей , но този път съм. В нашето съвремие за да увеличиш работоспособността ти осигуряват много повече от удобен стол и 2%.
Например - време за фитнес , карта за финтес , редовни тимбилдинги. Хората които са в добра физическа форма са доста по работоспособни от шишковци седящи в удобни столове :)
Ще дам още един пример от бизнеса който ме е впечатлявал винаги. Преди много години компанията Xerox са имали офиси из повече щати. В един красив момент оценяват , че голяма перо за разходи са офисите.
Иначе казано удобният стол и климатиците почват да генерат повече разходи отколкото печалба за Xerox. И Xerox решават да разкарат повечето офиси и техните търговци стават мобилни и нещата тръгват нагоре.
Явно климатика и удобният стол не винаги вършат работа защото с тях вървят и други разходи които може да се окажат много повече от реализираната печалба.На търговците им се плаща за реализирани продажби.

Човек... кажи честно ташак ли си правиш, че на мен ми става вече неудобно да се обяснявам като със 7 годишен.
Недей да приемаш буквално "стол". Вярвам, че дооста ясно обясних, че нямам нищо против придобивките, които получава даден служител с цел да повиши своята работоспособност. Те са по инициатива на работодателя и стига да увеличават КПД то са прекрасни. Нз как да го обясня по ясно. Това обаче няма нищо общо с дадена придобивка за работник след като вече не работи във фирмата, дадено законово обезщетение. Нещо от което КПД то му няма да се подобри и фирмата няма да извлече полза, а обратното просто защото него вече няма да го има.
Правиш ли разлика между двете?
а/ Инвестираш в даден служител и получаваш възвращаемост в някакъв вид
b/ Изхвърляш пари и не получаваш нищо в замяна от човек, който вече не работи във фирмата.
Разлика?

Tommi написа:Тези неща какво общо имат с долния цитат, откъдето ви тръгна спора?
iliev72 написа: Защо да няма във всяка фирма задължителен колективен трудов договор в който една от точките да е при напускане/пенсиониране да получаваш до 20 брутни заплати(1г = 1 заплати) в зависимост колко трудов стаж имаш в тази фирма.

Е как какво имат? Прави се на интересен понеже не може да защити тезата си и се опитва по възможност да промени насоката на темата.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 27 мар 2016 17:14

Защитава се нещо което не е масова практика. Затова което аз говоря е масова практика в нормалните държави. Щом я има тази практика явно хората са преценили , че това също е полезно.
Щом искаш да спорим за нещо което е практика в цял свят явно , че ти самият нещо си сбъркал. Едва ли си на нивото на изброените в предишните постове от мен фирми и мениджъри на тези фирми.
Замисли се щом това се прилага и никой не го оспорва явно има защо. Крайно време и тук да разберем , че социалните програми които ги има в цивилизованите демокрации трябва да ги има тук.
И примера с Google и готвача е повече от конкретен.Google по никакъв начин не са били длъжни да го правят , но са го направили и са продължили да дават бонуси вкл. и на готвача - защо ли ?! Той не допринася пряко по никакъв начин за увеличаване на печалбата на Google.Реално той е само консуматор. Обясни ми го това ?!
Стига с това сбъркано мислене и този див капитализъм. Съвсем нормално след като един работник ти е бил верен 10г и когато се разделите да му покажеш благодарност и уважение. И за разлика от БГ в цивилизованият свят затова се погрижили синдикатите и навсякъде има колективен трудов договор и при раздяла работника е защитен , а не като в БГ. Изритват те и ти дават 1 заплата и стига толкова.За дивият капиталист благодарността и уважение не означават нищо.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 мар 2016 19:27

Бих построил концентрационен лагер за цигани, с много душове вътре.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2016 22:01

iliev72 написа:бла бла бла
...
...

...
...
...
...
бла бла бла

Ще отговориш ли нещо по посочения въпрос или да приемем, че признаваш тезата си за несъстоятелна и преминаваме към друга тема?

пп Интересно ми е по вашата логика дали не е редно примерно когато се разделяме един работник да вземе да ми се отблагодари за това, че съм го държал 10 години на работа и съм му плащал заплата и да вземе той да ми подари нещо, а не аз на него? Защо се приема, че той ми е правил услуга като е работил за мен, а не аз на него като съм му давал работа? :lol:
Толкова ли е трудно да се проумее, че никой не дължи нищо на никому и всеки е получил това което му се е полагало през тези 10 години.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2016 22:26

Трудно ще се разберете, защото коментирате различни неща. :) Единият коментира хипотетично въвеждане на задължителни плащания при напускане на работа. Другият коментира различни видове непарични възнаграждения и социални придобивки, които са под най-различна форма и обхват в различните фирми. У нас някои компании също осигуряват такива неща, например тиймбилдинг през почивните дни, маси за тенис и джаги за разтоварване през почивката, купони за храна, отстъпки в някои магазини, безплатни прегледи и лечение и какво ли още не. Ама не е необходимо тези придобивки трябва да са точно същите, както в Гугъл.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 27 мар 2016 22:29

Защо назначаваш работници?!Не назначавай и така ще даваш само на себе си заплата и няма кой да ти иска условия на труд и други такива глезотии.Кофти е само, че ще трябва да сам да си целуваш ръка, че си си дал работа
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 мар 2016 09:37

GA_ veliki написа:Защо назначаваш работници?!Не назначавай и така ще даваш само на себе си заплата и няма кой да ти иска условия на труд и други такива глезотии.Кофти е само, че ще трябва да сам да си целуваш ръка, че си си дал работа

Ако е ръката, е лесно ... Аз се съмнявам, че би имал други, по-сериозни трудности :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 28 мар 2016 15:01

Като министър-председател ще анексирам Бесарабска България, Беломорска Тракия, Цариброд, Босилеград и Струмица. Ще издам заповед всеки потребител в интернет, който е русофилствал да бъде задържан и псъден да работи до живот в полза на държавата в трудови лагери без месечно възнаграждение.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 мар 2016 15:16

Uncle_Sam написа:Като министър-председател ще анексирам Бесарабска България, Беломорска Тракия, Цариброд, Босилеград и Струмица. Ще издам заповед всеки потребител в интернет, който е русофилствал да бъде задържан и псъден да работи до живот в полза на държавата в трудови лагери без месечно възнаграждение.

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 28 мар 2016 19:25

boabbb написа:
GA_ veliki написа:Защо назначаваш работници?!Не назначавай и така ще даваш само на себе си заплата и няма кой да ти иска условия на труд и други такива глезотии.Кофти е само, че ще трябва да сам да си целуваш ръка, че си си дал работа

Ако е ръката, е лесно ... Аз се съмнявам, че би имал други, по-сериозни трудности :lol: :lol: :lol:

Тоя явно е от безсмъртните, той може всичко ;)
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”