Нощен кошмар над Пловдив

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Нощен кошмар над Пловдив

Мнениеот petko.h.markov » 23 юли 2015 16:31

HoUs4oOL написа:
petko.h.markov написа:България е член на НАТО,независимо дали го одобрявате това.НАТО е военна организация и като така планира и провижда учения.Ако вместо
американски самолети,прелитаха турски,тогава какво.Повече от 10г сме член и това се случва за първи път.Като член на Варшавския договор
същото са го правили руски самолети-каква е разликата.

Колко учения има между България и Франция или Германия да речем?
Защо над Пловдив не летят френски или немски самолети?
Ако летяха турски, нищо, защото Турция, подобно на сащ е пълноправен член на нато и също трябва да пази българските граници.
Колко съветски бази имаше в България по време на Варшваския договор?

Твоите въпроси са си директен червен картон и дузпа.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 23 юли 2015 16:43

petko.h.markov написа:
HoUs4oOL написа:
petko.h.markov написа:България е член на НАТО,независимо дали го одобрявате това.НАТО е военна организация и като така планира и провижда учения.Ако вместо
американски самолети,прелитаха турски,тогава какво.Повече от 10г сме член и това се случва за първи път.Като член на Варшавския договор
същото са го правили руски самолети-каква е разликата.

Колко учения има между България и Франция или Германия да речем?
Защо над Пловдив не летят френски или немски самолети?
Ако летяха турски, нищо, защото Турция, подобно на сащ е пълноправен член на нато и също трябва да пази българските граници.
Колко съветски бази имаше в България по време на Варшваския договор?

Твоите въпроси са си директен червен картон и дузпа.

А отговорите са ясни - 75% от бюджета на НАТО идва от братския американски народ ... Коментарът е излишен :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
drakon
Контакти:

Мнениеот drakon » 23 юли 2015 16:45

scb написа:
Извади логика! Какво ти казвам, ти какво разбираш, а и това с лесното гледане от София просто е върха на логическата връзка :mrgreen: Не е добре да си за Севиля :geek:

Чуй ме сега дечко добре - аз, колкото мачове съм гледал на Ботев Пд ти нямаш толкова косми на главата , че и по-тялото по Диема лесно се гледа ама друго е да си от Пловдив ;) ! Някакъв проблем ли ти е Севиля :?:

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 23 юли 2015 18:48

scb написа:Не съм чобан и не разбирам от стада, но мисля, че за да свършиш нещо читаво трябва да имаш съмишленици. А то нашето е - всеки е войвода, всеки е най-начетен, най-разбиращ. Бе изобщо сме - ни се води, ни се кара :mrgreen:

Ок, прав си, но това не е задължително лоша черта. Типичният ни скептицизъм и недоверие ни е предпазил от много язви, които имат уж по-развитите народи. Приемаш липсата им за даденост, а не трябва.

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 23 юли 2015 19:01

HoUs4oOL написа:
Blue1914 написа:Я кажи какво предлагаш бе, умник? Да спрем пенсията на баба ти и лекарствата на болните ли? И да оставим училища само в областните центрове? За да харчим милиарди за армия? Армия, която така или иначе ще бъде безпомощна срещу по-големите военни сили? Или да си я караме "независими" и необвързани с НАТО? Като украинците, дето руснаците пуснаха няколоко хиляди души с военна техника в страната и им разказаха играта ли? Или като македонците навремето, дето една дружина албански шумкари ги тормозеха толкова време? Само да мрънкате и да тролите можете! И да си взимате надниците!

Направо се чудя как така Швеция с великата им 30 хилядна армия, нечленуваща в нато още не е завладяна от някой, сигурно Финландия я пази, а не чакай...
Честно казано не знам коя е тая военна сила, която е хвърлила око на България, ако можеш да ни разясниш?
Ако руснаците бяха пуснали няколко хиляди човека с военна техника, отдавна щяха да са влезли в Киев и измислената от Ленин държава нямаше да я има.
Вярно е, че в България армия няма, ама пък чак да я сравняваш с Македония...

Абе на теб не ти ли писна да се излагаш? :mrgreen: :mrgreen: Шведите- с шест милиарда долара бюджет за армията и без военен конфликт от 200 години. И ние, дето хем сме заобиколени от балкански малоумници, хем и турци, и руснаци имат имперски навици спрямо нашата територия. Страхотно сравнение! :mrgreen: Честно!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 23 юли 2015 19:13

dafquezz написа:
Тони написа:Българският роб и гъза си дава на американец, а докъто го праскат вика : "ми ти кво искаш, руснак ли да е". Нищо, че руснаците отдавна нямат нищо общо с нас.

Деня в който руския тумор спре да има общо с нас е денят, в който ще станем нормална държава. Но това на потомък на активни борци срещу несъществуващ фашизъм няма как да го обясниш.

Бе ти нямаше ли да се самоубиваш? Кво стана- не уцели или те фана шубето?

п.п. Ааа, сетих се... Искаше бан, ама не ти го дадоха. Братле, ти нямаш 1 грам воля ама си тръгнал да ми обясняваш, кога ще станем "нормална държава"... Бляааааа!
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 23 юли 2015 19:30

Blue1914 написа:Абе на теб не ти ли писна да се излагаш? :mrgreen: :mrgreen: Шведите- с шест милиарда долара бюджет за армията и без военен конфликт от 200 години. И ние, дето хем сме заобиколени от балкански малоумници, хем и турци, и руснаци имат имперски навици спрямо нашата територия. Страхотно сравнение! :mrgreen: Честно!

Да, същата тая велика шведска армия, която 2008 година беше пред банкрут, а тия 6 милиарда са нищо на фона на това, което дава Русия примерно.
На база на какво реши, че Русия има имперски интереси спрямо България? :roll:
Ако Ердо реши да прави нещо, нато няма да ти помогне, а на другите им е през оная работа за България.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2015 19:39

drakon написа:Ние искахме да станем република на СССР ама те ни не искат ! С това тая ваша мантра , че русите все ни искали умре :mrgreen:

Това е вярно.

От СССР тогава са преценили, че и без това на техният джоб тежат достатъчно Републики и народи ( не че и на нас не даваха, но бяхме далеч от това, което получаваха Съветските Републики ) ... Та общо взето са отхвърлили една допълнителна тежест.

Аз, за отхвърленото от Москва предложение на "нашите другари", смятам, че е имало и един друг мотив - Макар привидно тук "комунистите" и БКП да са владеели положението, все пак е било известно, че никак не-малко народ е бил против строя.
И е било напълно възможно преминаването ни към СССР ( което означава отказ от суверенитет, тоест, България престава да съществува ) ... Да е капката, от която е можела да прелее чашата на недоволството и тук да стане революция.

Или на кратко... От СССР не са искали таралеж в гащите си.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2015 19:46

HoUs4oOL написа:Ако Ердо реши да прави нещо, нато няма да ти помогне, а на другите им е през оная работа за България.

Прекалено категорично твърдение, човек ще реши, че имаш вътрешно инфо от НАТО, а не че това е просто предположение.

По-същата логика аз мога да заявя категорично, че НАТО ще се намеси в наша полза.
Има си член за намеса, който е задължителен, а не пожелателен.
Но така или иначе, докато не стане, няма как да знаем, какво реално ще се случи.

Все пак личното ми мнение е, че няма да е лошо да се осланяме преди всичко на себе си, и ако Турция реши да предприеме нещо, просто да отворим шлюзовете на всички язовири в югоизточна България на 100 % и проблема ще бъде решен лесно.
Пък после НАТО да правят, каквото си искат.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 23 юли 2015 19:48

HoUs4oOL, на теб май няма смисъл да ти се обръща внимание изобщо! Кажи поне какво искаш и как то да бъде постигнато... Имай предвид, че в момента армия общо взето нямаме, а по-добра не можем да си позволим.

Върни се в “Свободна зона”