Анкета: Колко пари изкарвате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Колко пари изкарвате?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Жълто-черен Пловдив
Контакти:

Re: Анкета: Колко пари изкарвате?

Мнениеот Жълто-черен Пловдив » 21 дек 2014 10:55

КАТО МАХНЕМ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ - около хилядарка, която за нищо не стига :)

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 21 дек 2014 11:02

Преди 25 години започнахме почти от нулата(тричленно семейство). Имахме един двустаен апартамент.Сега имаме две къщи, две коли, една вила, едно кафене (което давам под наем). Два пъти в годината ходиме на почивка за по 10 дни. Всичко това от една зеленчукова градина-10дка. Работим 8 месеца в годината, 4 месеца почиваме. Не съм си правил сметката колко е месечния доход.
фен на еднодневката

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 21 дек 2014 11:24

shumkar_44 написа:Не вярвам в парите. Племенникът ме издържа.

Пич :lol:
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 21 дек 2014 11:50

slavia_forever написа:
shumkar_44 написа:Не вярвам в парите. Племенникът ме издържа.

Значи попадаш в рамката, зададена в първия отговор. :)

Щом не е племенницата, така е :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Брендън Роджърс
Контакти:

Мнениеот Брендън Роджърс » 21 дек 2014 12:36

1250-това е чисто. Но се имам за късметлия. Живея в прованса и около мен 95% от хората работят за около 400лв. Жена ми е инженер и работи за 360лв. Много познати взимат под минималната заплата при това работят и съботите-тоест работят по 26-27 дни и получават чисто по 300лв. Едва ли господата софиянци могат да си представят за каква трагедия иде реч.
Колкото до мен заплатата ми стига. Не си лишавам семейството от нищо, но живеем нормално не охолно.
Заделям и една минимална сума всеки месец.
Последна промяна от Брендън Роджърс на 21 дек 2014 13:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 21 дек 2014 12:58

Може да разделите първия отговор на две :) до 500 и над 500 :)
В по малките градове дори 500 лв е мираж за заплата на учители в детски градини,ясли и общинска администрация !!!Говоря за квалификацирани специалисти с висше образование отговарящо на длъжностните им характеристики !!! Какво остава за не квалификациран персонал и частни фирми :)
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 21 дек 2014 13:01

percival написа:Може да разделите първия отговор на две :) до 500 и над 500 :)
В по малките градове дори 500 лв е мираж за заплата на учители в детски градини,ясли и общинска администрация !!!Говоря за квалификацирани специалисти с висше образование отговарящо на длъжностните им характеристики !!! Какво остава за не квалификациран персонал и частни фирми :)

То и в София в детските градини май взимат под 400 лв.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
gikahadji
Контакти:

Мнениеот gikahadji » 21 дек 2014 13:13

diplomat написа:
rotamed написа:aбе, който може се спасява от тая мизерия и простотия тука без значение колко получава. Сумати познати и приятели се спасиха тая година далече от тука!

И до кога така? България трябва да изчезне ли? Трудно е, но трябва да се борим, най-малкото за всички наши деди, които са дали живота си да ни има на картата като суверенна държава! :x

Хубаво мислене имаш, и аз го имах... Като човек от бедно плевенско семейство, започнал трудовия си стаж три месеца след завършване на средно специално образование, работил в два големи провинциални градове и в три различни европейски държави(ако броите Англия и Шотландия за различни държави тогава са четири). Та почти десет години минаха от въпросното завършване за училището - толкова ми бяха нужни за да си променя това си мислене. За тези десет години не съм работил общо 10 месеца. Заплатите на различните места, където съм работил обхващат всичките категории от анкетата. В момента взимам 400-450 лв, като единствен работя в семейството, жената с висше 1 година вече не може да си намери работа( а и няма един ден трудов стаж). Ипотеката ми е почти половината от заплатата. Детето вече е почти на три и почва да разбира и да иска все повече и повече... Мила родна картинка нали? И така някакси започва сериозно да ми охладнява любовта към моята "Клета Майка България". И понеже не искам това чувство да продължи реших, че 2014 ще бъде последната ми трудова година в България. А 2015 ще бъде последната година, в която семейството ми ще живее в България.
П.С. Заради сегашната ми работа, имах възможността да придобия много обстоен поглед върху живота и процесите, които се случват в българските села. И по мое мнение всеки с мислене като твоето трябва първо да се запознае с всичко това и ако след това продължи да бъде на същото мнение, то той би заслужил моето голямо уважение, но и според мен би бил глупак. Най напред трябва да кажа, че никога не съм имал никакви предразсъдъци към ромския етнос. Допреди да започна тази работа. Нека ви опиша още една мила родна картинка. Село, в което в миналото са живеели 3-4 хиляди души, разбирай голямо село. Някога село с изцяло етнически българско население. В настоящето село с 70 % ромско население. И някой би си помислил, че имали са пари, купили са си къщи, нека живеят. Да, ама не съвсем. Като видиш къща със съборена ограда, изтръгната порта или с неестествен импровизиран вход/изход ти става ясно, че този имот не е придобит чрез покупко-продажба, нали? А знаеш ли каква е съдбата на такива изоставени имоти? Защото има имоти, които са на различни етапи на "използване". След като свърши всичко, което може да бъде изтръгнато, съборено, изгорено и т.н. братчето ром си "наема" съседната "квартира". А от старата остава само един скелет от бетон и арматура, без врати, прозорци, покрив и т.н.
п.п. 2 - Успех и късмет в борбата за България.
Последна промяна от gikahadji на 21 дек 2014 13:31, променено общо 1 път.
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 21 дек 2014 13:23

demy27 написа:Въпросът не е коректно зададен. Всички тук отговарят колко пари получават, но има разлика между това, колко изкарваш и колко получаваш. В белите държави обикновено работниците получават над 50% от това, което изкарат. При нас е между 10 и 20 %.
За пример - една служителка в банка за един ден е оторизирала 120 парични превода, за които комисионните са между 0.5 и 2 лв. /средно 1 лв./. Значи тя е изкарала 120 лева. Ако за 20 работни дни тя вземе 720 лева, значи от 120 лева, които изкарва на ден тя получава 36 лева. Останалото е печалба за банката, разходи, данъци и т. н.
Този търтей - шумкаря не изкарва нищо, но получава пари от племенника си.
Когато правите анализи тук, опитайте се да уточните колко от това което изкарвате, реално получавате. Но това е доста трудно.

Е ти ме разби, наистина ли вярваш, че тая глупост която си написал е вярна? А офиса на банковия клон от къде е дошъл? А компютъра на който работи тази служителка от къде е дошъл? А тока който се плаща? А системата в която работи от къде се е взела и от къде пари да се изработи и администрира? А охраната на банката(един или двама чички на вратата) те колко изкарват и колко получават, по твоята логика изкарват 0 а получават 400 или 500? Значи те са на най-голяма далавера. Това където си го написал не е трудно за изчисление, то е невъзможно!

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 дек 2014 13:25

TheMelodyInMyHeart написа:Тука някои хора.... май май като приказката за пира по време на чума... викат си "Аз нали вземам няколко хилядки, боли ме гъзягата, че бай Ганьо вземал 200 кинта". Много ми е интересно в Германия (или коя да е страна дето давате за пример) дали всички са с висше образование и знаят поне 1 западен език (не немски естествено :) )? И друго ми е интересно - колко от вас тука работят за себе си,т.е. не паразитират на гърба на някой друг (или поне не зависят от някой друг), до сега само двама май са такива от тука изказалите се. Има ли тука хора, които ги е имало от хиляди години и ще ги има още хиляди (може би :) ) - земеделски производители, доктори, учители??? Третото ми интересно е колко от вас произвеждат нещо, от което реално има нужда и винаги ще има, дори и болтчета и гайки, или кирки и мотики? Не говоря за ИТ специалистите, които за мен май май повече усложняват нещата вместо да ги опростяват с техните постоянни измишльотини (да, аз съм малко старомоден и въобще не се интересувам от технологии, карам с 1 телефон от 10 години дето ми служи само за разговори, това го казвам като пример), или разните там бюрократи дето бълват хартия, наредби и закони дето никой не спазва и повече май спъват работата вместо да я улесняват... аааа, ИТ специалистите, какво правим ако се случи някаква авария и няма ток да кажем 1 седмица? И няма доставки на горива за генераторите ви? И много се чудя защо софиянци се намесват въобще в разни анкети и спорове, на всички ни е пределно ясно, че София си е отделна държава и там правила/заплати/порядки са съвсем други от останалата България, аз например нямам нищо против да се отделите барабар с животинските си отбори и да си бъдете самостоятелна държавна или каквато си искате единица!!! Софиянци за мен са най-добрият пример за какво не трябва да е типичното българче - нагли до безобразие, всички са им длъжни с всичко, от София по-големо нема и сме най-велики и най-най-най, трябва да вземаме поне 10 000 лева заплатка, а другите кучета ги яли, и после да ходим на почивка в Мармарис или Тасос и да викаме "Гледай каква голяма работа съм".... обаче да ви кажа една работа - пожарът вече гори при съседа, скоро и до вас ще дойде!!!

Има ми, къде другаде да се свреме- само форумите са ти без пари. :) Искам да задам един въпрос- в Германия регистрираните безработни доктори, учители или скиори ако щеш биват ли пращани в строителството, щото тук е доста честа практика това? Тогава ми кажете как да не им тегли майните човек? :) Повечето безработни в момента сме висшисти. Първо, щото не е качествено образованието във ВУЗ-овете, второ, работодателите не искат да наемат хора по-умни от тях и трето, мързи ни да работим или пък отбираме работата, че пуст авторитет или пък си казваш- аз толкова пари издадох за учене, сега остава като строител да се хвана. И като идеш зидаро-мазач стените ще ти проговорят и разкажат урока ли? :lol: Е па нали затова си се мъчил да учиш нещо като грешен дявол 4,5,6 години, а те ще те пращат кофражи да ковеш, ама отде накъде! :lol: :mrgreen: И кат не щат людете да коват кофражи, так, прекратява ти се регистрацийката, пращате се взаимно по живо по здраво и довечера си пускаш новинарските емисии и се съобщава, че безработицата аджаба е намаляла с 5-10 процента. :mrgreen: Или пък намалява, щото има хора, които никога не са се регистрирали на борса и я ги знае некой, че са живи и носят душа, я не, ама е по-важно безработицата да намалява. ;) И същите гряхотки ще диплят строителство нещо на частно без осигуровки, щото пари от друго не може да се изкарат, особено ако немаш уйко владика и си гол кат пищов. Остареят и дето са сдели на мразон почнат да ги больот кокалкована и ставине и си бало капаците...
Направете една анкета за български граждани, ориентирана към живеещи в България, да видите, че всички сме си баш в долната граница, тираджиите е ясно, че вадят пари. Половината анкети ги попълват людете по чужбина, естествено, че ще е по-различен техния от нашия стандарт на живот. :)
Последна промяна от dreben23 на 21 дек 2014 13:36, променено общо 3 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “Свободна зона”