Кашчей написа:THE G.A.M.E написа:Jürgen написа:То пък и ние сме едни арийци

, всеки втори висок, със сини очи и руса коса....
Tи как мислиш, че са изглеждали арийците ?
А за древните българи един арабски пътешественик казва, че били високи, а очите им от всички цветове.
Арабски пътешественик за древните българи?! И ти го чу това с ушите си?
Абе не е невъзможно, някога арабите са били народ, чийто търговци са обиколили света (познатия по онова време де).
Някои от тях дори до Китай са стигнали, че и са установили стабилна търговия.
На черното бяло няма защо да казваме.
Освен това арабите, или поне голяма част от тях лично са се запознали с българите по неприятния начин. Питайте Тервел :D
Въпроса е, че българите с годините са станали нация от сериозна смесица. Само някой да разгледа историята от век-2 преди идването им тук и историята 2-3 века след това и да проследи движенията на народите и това става очевидно. Просто се случва епоха на огромни размествания, омешвания и какво ли не.
Но за някои хора е жизненоважно да ни убедят, че българите са били нация. формирана от един единствен етнос и са останали такава вече 1300-1400 години! Всъщност това ако беше вярно щяхме да сме кажи-речи уникални.
Очаквам скоро въз основа на данните, че един от синовете на Аспарух е стигнал до днешна Италия да "докажете" с "този факт", че италианците са българи, арийци разбира се :D Много ясно всякакви други племена и народи, живяли в Италия нямат значение...
Честно да ви кажа аз не разбирам хората, които повече ги тресе ентусиазма да докажат че сме рода с швабите (и за тях колко може да се каже...), отколкото да се съсредоточат над съвременната нация (за която още повече може да се каже ама няма да ви хареса).
Айде сега почвайте като макетата направо, нали и те с "факти" разполагаха както един техен "историк" скоро ме уведоми гордо :D
И накрая: Гейм, не, не съм се учил само от училището, всъщност години наред съм се ровил в историята на кого ли не и по едно време се забавлявах да матирам даскалите си, допълвайки уроците им с още толкова данни. Повечето от тях бяха пред рязане на вени ама кой им е виновен, че бяха гадинки на моменти :D
П.П. те и за Батак изкараха "факти", ама нейсе. Чуя ли репликите "достоверни източници","нови достоверни факти", "най-нови научни разкрития" (не теории) просто очаквам нещо смешно и често така се оказва.
Историята се пише от модата, налагана от силните на деня. Споко, ще дойде време да учим, че турците са ни братя по кръв, защо не и покровители 500г? Пак според съответните "достоверни нови открития с факти". Вече се подготвя, да не се изненадате после..