Към автора на темата, ако през 1989г си бил на 18-20 г, то значи ,че си с около 10 години по-млад от мен. Аз бях от тези ,които през 1990 напуснаха България и потърсиха реализация на Запад от Виена- намерих я, постигнах това което се нарича емигрантска мечта, отдавна парите не са моя проблем , синовете получиха възможно най-доброто образование ,което може да се получи, но винаги съм се опитвал да не прекъсвам пъпната връв която свързва с България. Смея да твърдя ,че всяко едно поколение счита следващо за по-безотговорно , по-глупаво, по-ограничено и отнасящо се с по-малко уважение към по-възрастните. всяко следващо поколение си има своите цености и на пръв поглед тези цености на нас ни изглеждат напълно безмисленни. повярвай ми всеки един по един или друг начин извървява своя път и накрая достига до онези изконните ценности,които остават непроменени и изконни.
към автора- това ,което си написал е валидно най-вероятно за почти всяка една светска държава. Може би днешните млади(като средно ниво) да не могат да решат задачите по математика или физика ,които ние на времето решавахме или са прочели по-малко книги отколкото ние на времето,може би ако сравнявам нашите спортни способности с тези на сегашните млади , то ние бихме изглеждали като професионални спортисти. Но нашето поколение не научихме най-важното- че всеки сам си избира и сам си определя пътя в живота,аз го научих по трудния начин ,а много мои връсници така и не го научиха. Докато много от сегашните млади го знаят ,а това струва повече от всички знания ,които се получават в училище или в университет.
За красотата- не считам че сегашните млади момичета изглеждат по-зле от онези от нашето време. Сега много повече момичета полагат грижи за себе си-просто много от тях разбраха ,че колкото по-добре изглеждат толкова шанс им за успех в живота е по-висок. Нека бъдем честни- този свят се управлява в болшинството случаи от мъже и за една жена е по-лесно да направи кариера ако изглежда като Анджелина Джоли ,а не като Искра Федоскова. А и просто в момента козметиката е на несравнимо по-високо ниво ,качествената козметика не вреди на никого. Просто ако сравняваш българки с италианки например - на 25 българките изглеждат несравнимо по-добре,но на 50 е точно обратното това до голяма степен се дължи и на грижите които полагат италианките за себе си.
Нито сте по-красиви, нито сте по-умни ! Факт !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- фифи перото
Re: Нито сте по-красиви, нито сте по-умни ! Факт !
honda написа:Към автора на темата, ако през 1989г си бил на 18-20 г, то значи ,че си с около 10 години по-млад от мен. Аз бях от тези ,които през 1990 напуснаха България и потърсиха реализация на Запад от Виена- намерих я, постигнах това което се нарича емигрантска мечта, отдавна парите не са моя проблем , синовете получиха възможно най-доброто образование ,което може да се получи, но винаги съм се опитвал да не прекъсвам пъпната връв която свързва с България. Смея да твърдя ,че всяко едно поколение счита следващо за по-безотговорно , по-глупаво, по-ограничено и отнасящо се с по-малко уважение към по-възрастните. всяко следващо поколение си има своите цености и на пръв поглед тези цености на нас ни изглеждат напълно безмисленни. повярвай ми всеки един по един или друг начин извървява своя път и накрая достига до онези изконните ценности,които остават непроменени и изконни.
към автора- това ,което си написал е валидно най-вероятно за почти всяка една светска държава. Може би днешните млади(като средно ниво) да не могат да решат задачите по математика или физика ,които ние на времето решавахме или са прочели по-малко книги отколкото ние на времето,може би ако сравнявам нашите спортни способности с тези на сегашните млади , то ние бихме изглеждали като професионални спортисти. Но нашето поколение не научихме най-важното- че всеки сам си избира и сам си определя пътя в живота,аз го научих по трудния начин ,а много мои връсници така и не го научиха. Докато много от сегашните млади го знаят ,а това струва повече от всички знания ,които се получават в училище или в университет.
За красотата- не считам че сегашните млади момичета изглеждат по-зле от онези от нашето време. Сега много повече момичета полагат грижи за себе си-просто много от тях разбраха ,че колкото по-добре изглеждат толкова шанс им за успех в живота е по-висок. Нека бъдем честни- този свят се управлява в болшинството случаи от мъже и за една жена е по-лесно да направи кариера ако изглежда като Анджелина Джоли ,а не като Искра Федоскова. А и просто в момента козметиката е на несравнимо по-високо ниво ,качествената козметика не вреди на никого. Просто ако сравняваш българки с италианки например - на 25 българките изглеждат несравнимо по-добре,но на 50 е точно обратното това до голяма степен се дължи и на грижите които полагат италианките за себе си.
Хубаво е ,че си напуснал България и нямаш проблеми с парите.Прекрасно е дори, че постоянно го повтаряш, което ме води до други мисли.Всеки емигрант говори така.Току що получих мейл от един ...приятел, който също това ми обясняваше...Но не пропусна да попита, дали мога да му помогна в бизнеса.
По първото, което съм Оголемил.
Това не важи за всяко едно поколение, а само за глупаците в това поколение.Винаги има злобни душици, на "зряла" възраст, които "мрънкат" срещу младите.Но те , когато са били млади , са мрънкали срещу ...старите.
За второто, което съм Уголемил ,ще ти кажа-не ценности, а въжделения., защото ценностите , не са преходни с възрастта.
За третото-прав си.
Затова си противоречиш с третото.
А за последното.
Ти знаеш ли колко жени в България са в момента с наднормено тегло между 18 и 50 години?
90%.
Така ,че авторът, въпреки ,че е комунист, в случаят е прав.
Жената в България-средностатистическа-се определя , като :късокрака, с дебел задник, шкембе, малък бюст и объл мозък.

Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
- Captain Stottlemeyer
фифи перото написа:Soulen написа:Captain Stottlemeyer написа:Soulen написа:...По тази проста логика нашето поколение просто няма начин да е по-тъпо като цяло от вашето, защото със всяка изминала година от 89-та се увеличава стандарта на живот, тоест всяко следващо е по-добро от предишното
1. Двете правописни грешки само в 1 изречение малко трудно ще ме убедят в нивото на твоето образование. Тези неща се учат в първи клас, все пак...![]()
2. Това за непрекъснатото увеличаване на стандарта на живот през периода 1989 - 2013 г. просто не е вярно и си го написал, гледайки в тавана. Само един пример: През 90-те години има известно намаляване на средната продължителност на живота у нас.![]()
https://www.google.bg/publicdata/explor ... 0%B8%D1%8F
3. Да ти обяснявам, че няма пряка връзка между стандарт на живот и интелигентност, просто е излишно - няма да ме разбереш.
Дам, страхотен атестат е писането от компютър за нашето образование, няма що. Сещаш се предполагам, че всеки пише бързо и не преглежда особено правописните си грешки, а относно моето образование, то тече и в момента. За стандарта на живот гледам от собствена гледна точка, как почти всеки в момента може да си позволи да си купи кола, нещо немислимо преди за много хора или са е чакало с години за съветските боклуци наречени коли. Ако живеехме през комунизъм щях да копам на нивата сега, а не да уча за висше, да имам хубава кола и да живея добре
Е там е проблема,че всички, които трябва да копате на нивата учите за висше .
Няма как да е иначе, при положение че броят на кандидат-студентите е приблизително равен на свободните места в т.н. "университети"...

Детето така и не ме разбра за връзката между стандарта и интелекта, добре че не се хвърлих да му обяснявам - само щях да си загубя времето. То си знае - колата, та колата...

П.П. Някои колеги смесват научно-техническия прогрес и развитието на техниката и технологиите, с развитието на интелекта. Горкият Айнщайн - явно един неграмотен циганин с джиесем е по-интелигентен и образован от него...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
Авторът е типичен трол- пуска провокативна тема, гледа сеир и не пише въобще в нея. А и изпълнява задължението си да спомене ГЕРБ в лоша светлина поне веднъж на ден.
Пак ще го питам:
viali69, разкажи за твоите деца? Колко килограма са, какви ценности и хобита имат, как ги възпитаваш? Или си просто застаряващ ерген, озлобен от живота
Пак ще го питам:
viali69, разкажи за твоите деца? Колко килограма са, какви ценности и хобита имат, как ги възпитаваш? Или си просто застаряващ ерген, озлобен от живота
Бива ли такова нещо - някои хора нападат едно момче, обвиняват го в неграмотност, а мненията им бъкат от грешки... 

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Laetitia написа:Бива ли такова нещо - някои хора нападат едно момче, обвиняват го в неграмотност, а мненията им бъкат от грешки...
Аз просто давах елементарен пример, че сега имаме куп възможности за развитие в сравнение с едно време, ама те за колите се хванали

Кво да ги правиш възрастни хора са тъгуват по отминалата младост под грижовните лапички на партията майка

Всеки има правото да е тъп и ограничен, не говоря за никой конкретно

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- trimontium
- Контакти:
daydreamer написа:Авторът е типичен трол- пуска провокативна тема, гледа сеир и не пише въобще в нея. А и изпълнява задължението си да спомене ГЕРБ в лоша светлина поне веднъж на ден.
Пак ще го питам:
Ако приемем, че темата е провокативна, то съгласен съм, че авторът може да бъде определен и като трол.
Ако авторът е 69-ти набор, то аз съм малко по-млад от него, но тъй като съм по-близо до това поколение, ще ти отговоря: Имам две дъщери на 12 и 10. Тежат съответно 34 и 30кг. До четвърти клас в училище нямат учител по ФВС/физическо възпитание и спорт/. Физкултурния салон на училището е под земята и често се наводнява. След последните часове и в почивните дни, дворовете на училищата са заключени. Сещате ли се? Знам, че някой ще каже - който иска да спортува винаги ще намери време, място и начин, но спомняте ли си ние колко повече възможности имахме да го правим. Иначе по темата ми се иска да добавя това, че красотата и умът ви са като нашите, но определено имаме вина към вас, тъй като немалка част от младото поколение определено имат проблем с възпитанието. Това не са камъни във "вашата градина", а в нашата - моята, на Виали и другите от "старото поколение"...
[rimg]http://wiki.openstreetmap.org/w/images/c/cf/12_black_yellow-round.svg[/rimg]
Такаа, нека започна с очевидното - темата е очевидно провокативна и просто няма такъв тъпанар като лицето viali69 ( съмнявам се, че 69 е набор, по-скоро е свързано с него и другаря Кутев
). Странно е как имам доста пресечни точки с неща казани в темата. Магистър инженер съм от ТУ-София и си работя по специалността, разбира се и за щастие, не в София
. Имам възможност в почивните дни да отида на село и да си свърша допълнително работа като помагам на родителите ми със селскостопанска работа - градини, ливадки, малко животни. Тука идва времето на едно от мненията на фифи перото и моя логичен въпрос към него : " Кой си ти, че да определяш кой е за на нивата, и кой за университета и от каква позиция го правиш с едноцифреното си IQ? " . Гледам, че другаря с маската е извадил и снимчици - търсенето в Google за "дебели деца" не изкарва резултати само от България и не генерализира положението в страната, левако
Още повече, че доста от децата, които си показал са болни и това е ненормално, дори за психично болен като тебе
От мненията на колегите "пенсионери" останах с впечатление, че всички сте с плочки
Ами, аз съм на 25, с ръст 186 и тегло около 120 килограма, вярно нямам плочки
, но ходя от време на време до фитнеса или да тичам и не ми тежат особено. Разбира се, винаги може някой от вашето "златно поколение" може да ми направи забележка за теглото - с удоволствие бих умотал сополите 2 пъти около врата на подобен индивид 

Леевски, оле

-
- Контакти:
boabbb написа: Ами, аз съм на 25, с ръст 186 и тегло около 120 килограма, вярно нямам плочки, но ходя от време на време до фитнеса или да тичам и не ми тежат особено. Разбира се, винаги може някой от вашето "златно поколение" може да ми направи забележка за теглото - с удоволствие бих умотал сополите 2 пъти около врата на подобен индивид
Бате, ей тъй, специално за тебе поздрав!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_DTZDxL5ML4[/youtube]
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3
http://vbox7.com/play:9114d3b3
Авторът на темата се е опитал да оформи някаква мисъл в съчинението си, но естествено, както и всеки друг път е направил хиляди пропуски. Да, хубаво е да се говори за морални норми, за етика, ценности, но е странно, когато го прави човек, чиито морал съвсем открито и с факти мога да оспоря. Това вече е страшното, а именно, когато хората, които нарушават моралните норми започнат да учат на морал. Множество пъти например съм се опитвал да вляза в дискусия с него по важни теми и някои негови обидни твърдения за различни хора. Отговаря рядко, защото и рядко може да защити тезата си. А когато доносничиш против хора, които не познаваш и без доказателства за това, което казваш е ясно и на малките деца, че това е нещо неморално. Да, моралът в много отношения е нещо индивидуално, но за много неща си има морални и етични норми, които са се оформяли хилядолетия и са безспорни. Доносите и клеветите с цел да очерниш някого винаги е било едно от най-гадните неща, които човек може да направи в отношението си към другите... Да загърбим въпросът как може да слага цяло едно поколение под общ знаменател. Аз лично ще обърна внимание на друго. Разбира се това е мое разсъждение и не ангажирам никого с него. За мен винаги важните неща и качества на човек са се движили около оста добро и лошо. Да, може би и това са относителни понятия, но като обобщено мога да кажа, че е лесно да се разбере кое е лошо на този свят. Това е действие на човек, което предизвиква болка у друг или в по-слабите и форми, когато пречи на друг човек. Аз лично недоумявам какво пречи на автора, че някой е пълен и не спортува? Вероятно, както и друг път, така и сега той няма да може да отговори на този въпрос. Това е нещо индивидуално, което засяга конкретният индивид и което по никакъв начин не влияе на околните му. Ясно е, че в толкова дълго мнение за някои неща е прав, но пък поставя цяло поколение под един знаменател. Това е нещо като колективната отговорност в казармата. Някой е направил нещо, но отговорност носят всички. Това е доста уродливо и като цяло не води до положителни резултати никога. Най-хубаво е да се дадат и конкретни примери с конкретни хора, както аз често правя тук и вероятно за това много хора не ме харесват. Но ето типичният пример-авторът. Човекът, който хвърля доноси наляво надясно и спами като за световно, без никакви положителни последствия. Не, той настройва хора против други за собствена или нечия друга изгода. Снишава се в темата и пише след 2 страници друг донос или пък прави тема. Не спира, а лошото е, че и доста хора се подвеждат по думите му. Той защитава най-калпавите хора може би в цялата история на управление на тази държава. Хора, които неведнъж са ни докарвали до национални катастрофи, които са обирали народът буквално до шушка и са го манипулирали толкова много години. И го прави по най-гнусният начин като оплюва в повечето случаи без доказателства и без повод единствената политическа формация, която носи някаква надежда, че тези крълежи ще паднат от власт. За съжаление огромна част от хората тук, пък и навън не осъзнават този простичък факт. Не осъзнават, че дори с всички свои кусури няма да са по-уродливи от тези, които в момента са на власт. Хора, които завещаха дългове. Такива, които започнаха и сега с тегленето на заеми и които ги теглят, за да може по някакъв начин да затихне това недоволство, използвайки дребната алчност на много хора, които за 5 или 10 лева биха продали Родината си, а и хората около тях... Хора, които по всякакви нечестни начини се опитват да унищожат тези, които единствено са опасни за тях. С манипулации /измилени полицейщини, бюлетингейт, подслушвания, за които пък те отделят два пъти повече средства в новия бюджет и хиляди други лъжи/... Някои бързо забравиха Лукановата и Жан Виденовата зима. Бързо забравиха пирамидите, тъмните мутренски времена, доносниците, крадците, спрените еврофондове... А други, като въпросният автор правят всичко възможно това да се забрави и да се отклонят темите в неправилни посоки. Да се конфронтират хората и да се намразват протестиращи с най-нормални и цивилизовани, а лично аз смея да кажа и правилни искания. За какъв морал може да ми говори той? Човекът, за който в пълна сила важи поговорката, че не трябва да забравя, че когато посочи някого с пръст, то останалите три ще сочат него... Стига такива пишман моралисти. Като неговите пишман комунисти. Аз рядко пиша вече в тези теми, защото наистина се отчайвам като гледам тези платени и защитаващи собствени и други интереси хора и най-вече това, че докараха почти цялото общество да разсъждава така, че да няма никаква промяна. Неща от типа "всички са маскари", "никога няма да се оправим", "герб са по-зле и от тия", които не водят до нищо. Които обезверяват хората. Които утвърждават тези във властта. Но това не са изходи, а продължаващо затъване. Хората ще продължават да бягат от страната си-нещо, което моето сърце и душа не ми дават да направя и никога няма да направя и неразбиращ се чудя защо другите не се борят за Родината си, дори и безмислена борба тя е нещото, което е повече от всеки човешки живот, та бил той и на децата ни... Но разбира се, ние отъждествяваме Родината винаги с най-лошото и не се смятаме за длъжни да и помогнем да се оттърси именно от тези хора, а често и самите ние сме такива... Да, но понякога такива нагли и отвратителни мнения, както и на много хора в тази тема ме провокират. Човек наистина трябва да се бори в това, в което вярва, но с честни средства. Без да пречи на другите, да казва истината и да не плюе по хора без доказателства. Нещо, което за съжаление рядко се спазва, за да не кажа почти никога... А не е чак толкова трудно човек да е честен. Да, няма да е милионер, няма да има 50-60 инчови плазми и да кара мерцедес или яхта до къщата си на морето, но не това е всичко в живота... 
А простата истина е една-не младите са неморални, а всички ние-от всички възрасти, от всички поколения, във всички страни по света и във всички периоди от историята на света. Естествено има и изключения-понякога повече, понякога по-малко, някъде повече, другаде по-малко, но те са... изключения...

А простата истина е една-не младите са неморални, а всички ние-от всички възрасти, от всички поколения, във всички страни по света и във всички периоди от историята на света. Естествено има и изключения-понякога повече, понякога по-малко, някъде повече, другаде по-малко, но те са... изключения...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!