За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За кого бихте гласували?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот Red Warrior » 01 ное 2013 19:27

sin4ec написа:Хайде малко математика: Според анкетите за БСП биха гласували около 20%. За дпс-около 5%. Подкрепящите кабинета са обаче около 40%. Замисляли ли сте се откъде идват тези 15% отгоре, които всъщност формират трета по рейтинг политическа сила?
Не сте. Ами това са хора с мислене дясно и център, които виждат заплахата от връщане на ГЕРБ на власт, и затова подкрепят кабинета. Като един от тези 15% ви уверявам, че отпадне ли тази заплаха, всичко ще си дойде на мястото.
Но дотогава, никакъв шанс за отстъпление. Разбирам РБ, че са вън и искат вътре-това е нормално. Но една оставка сега означава назначено от ГЕРБ( Росица) служебно правителство, което ще управлява три месеца и ще подготви новите избори. Без грешки като костинбродската. Съжалявам, но няма как някой от нас да подкрепи протест, водещ до това!
Ситуацията е патова. Ключът-елиминацията на ГЕРБ. Просто и ясно, наистина голяма част от недоволните( поне една трета) не припознават ГЕРБ и са против тях, но пък с исканията си неволно ги обслужват. Ние пък, 15-те процента, не сме фенове на това управление, но с оглед на ситуацията го подкрепяме, защото е по-добро от предното и най-вече защото спира предното да се върне на власт. Така хора с еднакви мирогледи се оказват от двете страни на барикадата. За нас изборът между БСП и ГЕРБ е лесен и почтен. Надявам се, че обясних горе-долу как стоят нещата.

Какви анкети бе братле? Според тях Бюрекоф аха-аха ще спечели следващите избори. Нека не се заблуждаваме. За ББ няма какво да коментирам. По-прост, първичен, елементарен и засрамващ интелигентните хора премиер България не е имала в най-новата си история.
Последна промяна от Red Warrior на 01 ное 2013 19:29, променено общо 1 път.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2013 19:28

tprodanov написа:
sin4ec написа:Хайде малко математика: Според анкетите за БСП биха гласували около 20%. За дпс-около 5%. Подкрепящите кабинета са обаче около 40%. Замисляли ли сте се откъде идват тези 15% отгоре, които всъщност формират трета по рейтинг политическа сила?

Замисляли сме се. И отговорът е, че анкетите дават резултат за нагласа на база на цялото население, а на избори се дават само реалните гласове. При изборна активност от 50%, 20% за БСП плюс 5% за ДПС означава 50% подкрепа. А те имат 40%. С това цялата ти теория отива в канала, а ти на поправителен за нова :mrgreen:

Я сега се замисли какво съм написал и ти какво си написал, ама малко по-сериозно. Процентите, които цитирам, са САМО ОТ АНКЕТИ. 40% е подкрепата за кабинета според АНКЕТИТЕ, никъде не говоря за изборни резултати. И да видим кой отива на поправителен... :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2013 19:30

Red Warrior написа:Какви анкети бе братле? Според тях Бюрекоф аха-аха ще спечели следващите избори. Нека не се заблуждаваме.

Когато няколко агенции дават сходни резултати, значи са близко до реалните. А Байреков няма да спечели, споко! :)

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 01 ное 2013 19:32

Не сте. Ами това са хора с мислене дясно и център, които виждат заплахата от връщане на ГЕРБ на власт, и затова подкрепят кабинета. Като един от тези 15% ви уверявам, че отпадне ли тази заплаха, всичко ще си дойде на мястото.
Но дотогава, никакъв шанс за отстъпление. Разбирам РБ, че са вън и искат вътре-това е нормално. Но една оставка сега означава назначено от ГЕРБ( Росица) служебно правителство, което ще управлява три месеца и ще подготви новите избори. Без грешки като костинбродската. Съжалявам, но няма как някой от нас да подкрепи протест, водещ до това!
Ситуацията е патова. Ключът-елиминацията на ГЕРБ. Просто и ясно, наистина голяма част от недоволните( поне една трета) не припознават ГЕРБ и са против тях, но пък с исканията си неволно ги обслужват. Ние пък, 15-те процента, не сме фенове на това управление, но с оглед на ситуацията го подкрепяме, защото е по-добро от предното и най-вече защото спира предното да се върне на власт. Така хора с еднакви мирогледи се оказват от двете страни на барикадата. За нас изборът между БСП и ГЕРБ е лесен и почтен. Надявам се, че обясних горе-долу как стоят нещата.

Ти си типичен комунист, който се срамува до някаква степен да каже, че е комунист и затова измисля такива глупости, като тия дето си написал, може би дори си в някакъв социален кръг, който е против комунистите/турците и просто те е срам да бъдеш за делян пеевски и черните мангали по площадите открито и затова измисляш тия оправдания.

Друг вариант е родителите/семейството ти да са неизлечими комуняги и ти вътрешо да осъзнаваш, че това не е правилно и това да е един вид вътрешна борба, знам ли.

Други типични комунистически твърдения са "аз не подкрепям никоя голяма партия и ще гласувам по съвест за вмро или партията на светльо витков".
Иначе това 20% за бсп и 5% за дпс по тв7 ли го гледа?

При всички случаи не е морално и нормално да подкрепяш хора, които организират с автобуси цигани да ходят на протести в София, не е нормално да оправдаваш цялата простотия стоварена за 2-3 месеца от комунягите и турците, не може да оправдаваш цялата обстановка и гьонсоратлък в държавата с това, че видиш ли някякакви можели да се върнат на власт. Нали комунистите спечелиха уж честно изборите, защо ги е страх от нови? Теб що те е страх от нови избори?

Само ми кажи ей тва: Тия въпросните 15%, за които говориш, защо не са за реформаторския блок, примерно, след като са против правителството и против герб? Ето аз съм против правителството от дъното на душата, против герб съм и затова ще гласувам за реформаторския блок.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 01 ное 2013 19:34

sin4ec написа:
tprodanov написа:

Замисляли сме се. И отговорът е, че анкетите дават резултат за нагласа на база на цялото население, а на избори се дават само реалните гласове. При изборна активност от 50%, 20% за БСП плюс 5% за ДПС означава 50% подкрепа. А те имат 40%. С това цялата ти теория отива в канала, а ти на поправителен за нова :mrgreen:

Я сега се замисли какво съм написал и ти какво си написал, ама малко по-сериозно. Процентите, които цитирам, са САМО ОТ АНКЕТИ. 40% е подкрепата за кабинета според АНКЕТИТЕ, никъде не говоря за изборни резултати. И да видим кой отива на поправителен... :)

Нещо ти куца математиката сериозно. Хайде с пример като за четвъртокласник. Прави се анкета. Анкетата заключава, че в обществото Х 40% подкрепят това правителство. За лесни сметки, казваме, че нацията се състои от 100 човека. Значи, анкетьорът твърди, че 40 човека от тях подкрепят правителството.
Да видим сега с гласуването как са станали нещата. БСП са получили 20%, т.е. 20 човека. Но не са гласували всички 100 човека, а само 50 от тях. А 20 човека, от 50 гласували е 40%. И като сложим 5те гласували за ДПС, което са 10% от гласувалите, то това правителство би трябвало да има 50% подкрепа, а то има 40%.
Нещо неясно?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2013 19:42

samo_levski написа:

При всички случаи не е морално и нормално да подкрепяш хора, които организират с автобуси цигани да ходят на протести в София, не е нормално да оправдаваш цялата простотия стоварена за 2-3 месеца от комунягите и турците, не може да оправдаваш цялата обстановка и гьонсоратлък в държавата с това, че видиш ли някякакви можели да се върнат на власт. Нали комунистите спечелиха уж честно изборите, защо ги е страх от нови? Теб що те е страх от нови избори?

Само ми кажи ей тва: Тия въпросните 15%, за които говориш, защо не са за реформаторския блок, примерно, след като са против правителството и против герб? Ето аз съм против правителството от дъното на душата, против герб съм и затова ще гласувам за реформаторския блок.

Не са за РБ, защото ще се коалират с ГЕРБ. И не ме е страх от избори, боли ме сайдера. Кое е морално за мен го определям аз, а не Сульо и Пульо. Колкото до глупостите, дето си надрънкал, бих ти теглил една качествена, обаче съм на кеф и ще пропусна. Може и да е заради клубната ти принадлежност. Но никога не споменавай нечии баща и майка, мен псувай колкото щеш, но не споменавай там, че може да се окаже неполезно и нездравословно. Ако някой от тях беше починал, щях да те намеря и да ти спукам задника, схващаш ли?

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 01 ное 2013 19:43

samo_levski написа:Ето аз съм против правителството от дъното на душата, против герб съм и затова ще гласувам за реформаторския блок.

Кажи един човек от Реформаторския блок ! Ама, бързо без да ровиш в интернет ! :mrgreen:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 01 ное 2013 19:47

viali69 написа:
samo_levski написа:Ето аз съм против правителството от дъното на душата, против герб съм и затова ще гласувам за реформаторския блок.

Кажи един човек от Реформаторския блок ! Ама, бързо без да ровиш в интернет ! :mrgreen:

Аз. Други въпроси?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2013 19:50

[quote="tprodanov

Нещо ти куца математиката сериозно. Хайде с пример като за четвъртокласник. Прави се анкета. Анкетата заключава, че в обществото Х 40% подкрепят това правителство. За лесни сметки, казваме, че нацията се състои от 100 човека. Значи, анкетьорът твърди, че 40 човека от тях подкрепят правителството.
Абсолютно правилно тръгваш!
Да видим сега с гласуването как са станали нещата. БСП са получили 20%, т.е. 20 човека. Но не са гласували всички 100 човека, а само 50 от тях. Тук обаче нишката се къса! Анкетата дава всички резултати спрямо всички анкетирани.А 20 човека, от 50 гласували е 40%. И като сложим 5те гласували за ДПС, което са 10% от гласувалите, то това правителство би трябвало да има 50% подкрепа, а то има 40%. То има 40 от анкетата, не от хипотетични избори!
Нещо неясно?[/quote]
Наистина, нещо неясно?

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 01 ное 2013 19:54

sin4ec написа:Не са за РБ, защото ще се коалират с ГЕРБ. И не ме е страх от избори, боли ме сайдера. Кое е морално за мен го определям аз, а не Сульо и Пульо. Колкото до глупостите, дето си надрънкал, бих ти теглил една качествена, обаче съм на кеф и ще пропусна. Може и да е заради клубната ти принадлежност. Но никога не споменавай нечии баща и майка, мен псувай колкото щеш, но не споменавай там, че може да се окаже неполезно и нездравословно. Ако някой от тях беше починал, щях да те намеря и да ти спукам задника, схващаш ли?

Твърдението ти за реформаторския блок не почива на никакви факти, а само спекулации.

Кое е морално или не го определя обществото, не ти, прочети малко какво значи морал, поне да не се излагаш с просташките си изявления.

Ти не си първия, който ме заплашва с бой в тоя форум. Големи каратисти половината сте. ХАХАХА

---

@ Виали:
Радан Кънев.

Или искаш да ти кажа някои известен, който ги подкрепя?
Ицо Хазарта

---

На тая снимка виали (ромът с тромбата) доволно надува тромбата, след като други съратници, подкрепящи правителството, са му напълнили бузките
Изображение
Последна промяна от samo_levski на 01 ное 2013 19:55, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”