като ще е, да е;)
преди съм карал или служебна, или колата на баща ми.
Тази година си купих първия собствен - нов Фолксваген Пасат 2012 / 2.0 автоматик;)
и все пак не е толкова важно каква е колата. важното е да има нещо човек. въпреки многото разходи, проблеми с паркиране и т.н., колата дава особено чувство за свобода и е важно.
дали е 2000 лв, дали е 20, 30 пъти повече, това е детайл.
Каква ви беше първата кола ???
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Pro-European
- Контакти:
Re: Каква ви беше първата кола ???
Авторът на темата: Ще спре ли..
- Kolec
- Контакти:
Pro-European написа:като ще е, да е;)
Тази година си купих първия собствен - нов Фолксваген Пасат 2012 / 2.0 автоматик;)
и все пак не е толкова важно каква е колата. важното е да има нещо човек. въпреки многото разходи, проблеми с паркиране и т.н., колата дава особено чувство за свобода и е важно.
ако за теб 30х2000лв е детайл ... браааааааааааат, дай един детайл!
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..
Pro-European написа:като ще е, да е;)
Ако парите са чужди наистина е детайл.

ПС: За питащия приятел. Въпреки съвета ми предишен да търсиш запазена кола без оглед на марката все пак колата си е една купчина желязо. Разликата е във "фотьойла" вътре и състоянието на его-то. Иначе. Съвета ми е. Живей си живота и си харчи парите по гаджета.

Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
megan fox написа:
Каквото и да става НЕДЕЙ да си купуваш френска кола! Голям боклук са и ще береш много, ама наистина много ядове! Вземи си Сеат, далеч по-добре е.
Е какви пък толкова ядове ще бере с френската кола, само защото е френска? Какво им е на Рено Клио, Рено Лагуна, Пежо 406 и т.н.? Колко френски коли си карал впрочем? Аз пък мога да ти кажа, че Сеатите, които може да си позволи той, са ебати гнилочите. Ако попадне на някой без изгнили прагове, то това ще е едно на милион. Единствено Толедото не гние толкова, защото с изключение на купето е чист пасат тройка.
И на мен така ми разправяха - не си взимай италианска, уникални боклуци са, дрън дрън. И аз бях супер предубеден, ама си взех италианска кола и от 4 месеца както я имам не е помирисала сервиз, освен за консумативи. Истината е, че е важно да нацелиш поддържан автомобил, когато купуваш втора ръка. Моята като я взех даже и филтъра на климатика беше сменен

И понеже си фен на Мерцедес(както и аз, ама на Мерцедес 124), вземи се поинтересувай новите S клас на колко км влизат за основен ремонт на двигател. И се поинтересувай какво се случва с дисковете на спирачките, когато ти се наложи при 100 км/ч да натиснеш рязко спирачка.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев
rsk написа:megan fox написа:
Каквото и да става НЕДЕЙ да си купуваш френска кола! Голям боклук са и ще береш много, ама наистина много ядове! Вземи си Сеат, далеч по-добре е.
Е какви пък толкова ядове ще бере с френската кола, само защото е френска? Какво им е на Рено Клио, Рено Лагуна, Пежо 406 и т.н.? Колко френски коли си карал впрочем? Аз пък мога да ти кажа, че Сеатите, които може да си позволи той, са ебати гнилочите. Ако попадне на някой без изгнили прагове, то това ще е едно на милион. Единствено Толедото не гние толкова, защото с изключение на купето е чист пасат тройка.
И на мен така ми разправяха - не си взимай италианска, уникални боклуци са, дрън дрън. И аз бях супер предубеден, ама си взех италианска кола и от 4 месеца както я имам не е помирисала сервиз, освен за консумативи. Истината е, че е важно да нацелиш поддържан автомобил, когато купуваш втора ръка. Моята като я взех даже и филтъра на климатика беше сменен
Френските коли, които съм карал се изчерпват до Рено Клио (1992), Рено Лагуна (1995), Пежо 205 (неясно от коя година), Пежо 206 (1998) и Ситроен С4 (2006). Също така съм се возил в още доста френски автомобили и всичките возят като каруци! Прав си, че трябва да имаш късмет да попаднеш на поддържана кола, но просто предвид качеството на родните пътища френските автомобили много лесно се разбиват и постоянно са по сервизите. Все нещо хлопа и трака по тях, все някой тампон, маншон, амортисьор е за смяна, климатиците им сравнително лесно дефектират и като цяло френските автомобили са голям боклук. Прав си, че Сеатите доста гният, ламарините им не са от най-качествените, но за сметка на това двигателите им са доста стабилни, окачването е далеч по-здраво и най-важното в случай на ремонт можеш да намериш евтини части навсякъде, защото реално Сеат е Фолксваген.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Само като прочетох това, за возията на френските коли и се отказвам да чета нататък 

Голф двойка 1987г. Когато я взех беше на над 600 000 км. Карал съм я и аз към 100 хиляди, но после й замина оригиналната гарнитура на двигателя, а ремонтът струваше 5 пъти колкото колата и за тва я махнах.
Вземи си и ти такава кола. Никакво Рено и Пежо. Слаби коли, трудна поддръжка. Ако нещо се скапе, не трябва и да си помисляш да го оправяш сам, тъй като шансът да се объркаш е 99%.
За това вземи си немска кола преди 95 - та година. Първо за да се научиш да караш, второ дори и да я удариш, няма да те е толкова яд.
Вземи си и ти такава кола. Никакво Рено и Пежо. Слаби коли, трудна поддръжка. Ако нещо се скапе, не трябва и да си помисляш да го оправяш сам, тъй като шансът да се объркаш е 99%.
За това вземи си немска кола преди 95 - та година. Първо за да се научиш да караш, второ дори и да я удариш, няма да те е толкова яд.
rsk написа:Само като прочетох това, за возията на френските коли и се отказвам да чета нататък
Зависи с какво сравняваш! Аз сравнявам с возията на Мерцедес, ако ти сравняваш с Ладата на дядо ти, ок тогава имаш право! На фона на "мерниците" френските автомобили возят като каруци! Ако ти никога не си се кавал в "мечок" това е твой проблем!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
С жигулата на дядо ми ги сравнявам, не с ладата
Френските коли са известни със страхотната си возия и с меките си ламарини. За мое огромно щастие, удоволствие, гордост и т.н. съм се качвал в "мечок", дори и в такъв като твоя, слава на Бога!