За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 20:27

plamak написа:Браво, купувай и даже ако искаш ще ти продам гарсониера в Младост- 3 за 45 хил. евро.

За кво ми е гарсониера? Аз се опитвам да се отърва от двустаен и искам да си взема тристаен..., а и не искам панел!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Montreal_Akademik
Контакти:

Мнениеот Montreal_Akademik » 09 яну 2012 20:28

На запад а и в Америка болшинството от хората са под наем по простата причина че обществото им е такова. Тоест създават се семейства без реално сключен брак които съществуват няколко години и след това се разпадат. При раздялата е много по лесно да си събереш само багажа и чао отколкото да се проточат едни дела с години. В Америка 50 процента от хората навършили 45 години са сами. А по принцип щом банките масово започнат да отпускат кредити за жилища неминуемо и цената се вдига.
Wine is fine, but whiskey's quicker
Suicide is slow with liqueur
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 яну 2012 20:29

marmi52 написа:8-)

Като човек, който е наясно с материята, искам да предупредя, че цените на жилищата ще продължат да падат и през 2012 година !
Няма никакви обективни причини да не е така !
Безработицата се увеличава, доходите са замразени, банките не отпускат кредити, пазарът пращи от оферти, търсене няма ...
Затова не повтаряйте грешката от предишни години. Не купувайте !

Щом си наясно с тези работи, прогнозата ти (даже по-скоро твърдението ти, защото ти не прогнозираш, а го казваш като нещо напълно сигурно) е доста крайна, смела, категорична и т.н. ;)
Освен тези фактори, които си посочил ( а ти и за тях даваш такива категорични прогнози, каквито и най-големите икономисти не биха си позволили да дадат :lol: ), значение имат също политическите и икономическите процеси в Европа и света, а пък за тях е напълно невъзможно да се дадат сигурни прогнози. ;)
Може да познаеш, че цените ще падат през 2012, но не е изключено да останат на сегашните нива (приблизително) или пък дори да се повишат в някои райони.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 09 яну 2012 20:38

След имотния, другите балони, които трябва да се спукат са тези на златото и среброто. Иначе скоро не виждам, как ще излезем от финансовата криза. Затова бих добавил към заглавието, не купувайте жилища, злато и сребро.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 09 яну 2012 20:44

Искам само да те поправя малко : Не купувайте на кредит!! Най-голямата набутвация е да изтеглиш кредит от порядъка 50 000 лв. за жилище и после с лихвите да върнеш 100-120 хил. лв. и да си 20 години без заплата. И какъв е резултата - купувате 1 апартамент за вас и един и половина за банката. Аз съм на 26 г. и от около година си спестявам голяма част от заплатата на депозит и имам вече 8-9000 лв. спестени. Живея разбира се още при родителите си, но ако се оженя пак не бих теглил кредит. По-добре 5-6-7г. да мизерстваш и да си купиш жилище с твой пари от колкото да теглиш баснословен кредит. Ако имате парите - да купете , проблем няма, дори ако купувате не ново,а старо строителство задължително се пазарете и ще свалите поне 7-8% от цената. Пестете, помощ от родители и баби и дядовци, заем от по-заможни роднини или приятели, но никакъв случай кредит. Утре те махат от работа и изгаряш и с жилището и с 5г вноски примерно. Не се лакомете на 25-26 г. да имате "ваше" жилище на кредит. Целия живот е пред вас, до 30-32-33г. възраст все ще съберете и ще се оправите, а другия вариант е до 45-50г. възраст(в най-добрия случай ако сте платежоспособни през целия период) ще плащате лихви на банките - съответно да работите за капитала на банката и заплатите на служителите й. Аз лично не бих го направил.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 20:45

ehh написа:След имотния, другите балони, които трябва да се спукат са тези на златото и среброто. Иначе скоро не виждам, как ще излезем от финансовата криза. Затова бих добавил към заглавието, не купувайте жилища, злато и сребро.

Тук не позна! Златото ще поскъпва още. Въпроса е колко още може да му наресне цената и до какви стоности...

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 09 яну 2012 20:45

Tommi написа:Щом си наясно с тези работи, прогнозата ти (даже по-скоро твърдението ти, защото ти не прогнозираш, а го казваш като нещо напълно сигурно) е доста крайна, смела, категорична и т.н. ;)
Освен тези фактори, които си посочил ( а ти и за тях даваш такива категорични прогнози, каквито и най-големите икономисти не биха си позволили да дадат :lol: ), значение имат също политическите и икономическите процеси в Европа и света, а пък за тях е напълно невъзможно да се дадат сигурни прогнози. ;)
Може да познаеш, че цените ще падат през 2012, но не е изключено да останат на сегашните нива (приблизително) или пък дори да се повишат в някои райони.

Човече не се прави,че разбираш много с тая икономика за първи курс.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 20:47

galin56 написа:Искам само да те поправя малко : Не купувайте на кредит!! Най-голямата набутвация е да изтеглиш кредит от порядъка 50 000 лв. за жилище и после с лихвите да върнеш 100-120 хил. лв. и да си 20 години без заплата. И какъв е резултата - купувате 1 апартамент за вас и един и половина за банката. Аз съм на 26 г. и от около година си спестявам голяма част от заплатата на депозит и имам вече 8-9000 лв. спестени. Живея разбира се още при родителите си, но ако се оженя пак не бих теглил кредит. По-добре 5-6-7г. да мизерстваш и да си купиш жилище с твой пари от колкото да теглиш баснословен кредит. Ако имате парите - да купете , проблем няма, дори ако купувате не ново,а старо строителство задължително се пазарете и ще свалите поне 7-8% от цената. Пестете, помощ от родители и баби и дядовци, заем от по-заможни роднини или приятели, но никакъв случай кредит. Утре те махат от работа и изгаряш и с жилището и с 5г вноски примерно. Не се лакомете на 25-26 г. да имате "ваше" жилище на кредит. Целия живот е пред вас, до 30-32-33г. възраст все ще съберете и ще се оправите, а другия вариант е до 45-50г. възраст(в най-добрия случай ако сте платежоспособни през целия период) ще плащате лихви на банките - съответно да работите за капитала на банката и заплатите на служителите й. Аз лично не бих го направил.

Евала и аз съм така! Никога, нищо не купувам на кредит! Не мога ли да платя дадено нещо накуп... просто не го купувам. Точно заради това безкрайно кредитиране и неправене на сметката сега Гърция, а и не само тя е на този хал...

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 09 яну 2012 20:51

Montreal_Akademik написа:На запад а и в Америка болшинството от хората са под наем по простата причина че обществото им е такова. Тоест създават се семейства без реално сключен брак които съществуват няколко години и след това се разпадат. При раздялата е много по лесно да си събереш само багажа и чао отколкото да се проточат едни дела с години. В Америка 50 процента от хората навършили 45 години са сами. А по принцип щом банките масово започнат да отпускат кредити за жилища неминуемо и цената се вдига.

Само да добавя, че в България вече става същото. Не е както когато майките и татковците ни или бабите и дядовците ни са се женили за цял живот. Вече в най-ново време над 50% от браковете завършват с развод до 7-8-та година от брака, а като добавим че много от хората не сключват брак а си сменят партньора периодично, дори остават и деца след себе си.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 яну 2012 20:52

Марми52,както винаги слага всичко и всички под общ знаменател,говори наизуст,без дори да се замисли в това,което казва и за пореден път става смешен в очите на хората!
Това,че ти не купуваш,значи ли,че и другите не трябва да купуват?!
Знаеш ли,в периода 2004-2006 в София и Варна какъв тип жилища се търсиха най-много от купувачите?!
Знаеш ли,че през 2008 цените на мезонетите в София бяха паднали до толкова,че хората масово купуваха мезонети,особено в Борово,Лозенец и Банишора?!
Аз също се възползвах от това и се сдобих с прекрасен мезонет в Борово за сумата от 98000евро!
До миналата година в Бургас цените на гарсониерите бяха до 2 пъти по-високи от тези във Варна!И ти естествено си нямаш грам представа защо това е така!
Последна промяна от smoothc на 09 яну 2012 21:17, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”