plamak написа:Браво, купувай и даже ако искаш ще ти продам гарсониера в Младост- 3 за 45 хил. евро.
За кво ми е гарсониера? Аз се опитвам да се отърва от двустаен и искам да си взема тристаен..., а и не искам панел!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
plamak написа:Браво, купувай и даже ако искаш ще ти продам гарсониера в Младост- 3 за 45 хил. евро.
marmi52 написа:8-)
Като човек, който е наясно с материята, искам да предупредя, че цените на жилищата ще продължат да падат и през 2012 година !
Няма никакви обективни причини да не е така !
Безработицата се увеличава, доходите са замразени, банките не отпускат кредити, пазарът пращи от оферти, търсене няма ...
Затова не повтаряйте грешката от предишни години. Не купувайте !
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
ehh написа:След имотния, другите балони, които трябва да се спукат са тези на златото и среброто. Иначе скоро не виждам, как ще излезем от финансовата криза. Затова бих добавил към заглавието, не купувайте жилища, злато и сребро.
Tommi написа:Щом си наясно с тези работи, прогнозата ти (даже по-скоро твърдението ти, защото ти не прогнозираш, а го казваш като нещо напълно сигурно) е доста крайна, смела, категорична и т.н.
Освен тези фактори, които си посочил ( а ти и за тях даваш такива категорични прогнози, каквито и най-големите икономисти не биха си позволили да дадат), значение имат също политическите и икономическите процеси в Европа и света, а пък за тях е напълно невъзможно да се дадат сигурни прогнози.
![]()
Може да познаеш, че цените ще падат през 2012, но не е изключено да останат на сегашните нива (приблизително) или пък дори да се повишат в някои райони.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
galin56 написа:Искам само да те поправя малко : Не купувайте на кредит!! Най-голямата набутвация е да изтеглиш кредит от порядъка 50 000 лв. за жилище и после с лихвите да върнеш 100-120 хил. лв. и да си 20 години без заплата. И какъв е резултата - купувате 1 апартамент за вас и един и половина за банката. Аз съм на 26 г. и от около година си спестявам голяма част от заплатата на депозит и имам вече 8-9000 лв. спестени. Живея разбира се още при родителите си, но ако се оженя пак не бих теглил кредит. По-добре 5-6-7г. да мизерстваш и да си купиш жилище с твой пари от колкото да теглиш баснословен кредит. Ако имате парите - да купете , проблем няма, дори ако купувате не ново,а старо строителство задължително се пазарете и ще свалите поне 7-8% от цената. Пестете, помощ от родители и баби и дядовци, заем от по-заможни роднини или приятели, но никакъв случай кредит. Утре те махат от работа и изгаряш и с жилището и с 5г вноски примерно. Не се лакомете на 25-26 г. да имате "ваше" жилище на кредит. Целия живот е пред вас, до 30-32-33г. възраст все ще съберете и ще се оправите, а другия вариант е до 45-50г. възраст(в най-добрия случай ако сте платежоспособни през целия период) ще плащате лихви на банките - съответно да работите за капитала на банката и заплатите на служителите й. Аз лично не бих го направил.
Montreal_Akademik написа:На запад а и в Америка болшинството от хората са под наем по простата причина че обществото им е такова. Тоест създават се семейства без реално сключен брак които съществуват няколко години и след това се разпадат. При раздялата е много по лесно да си събереш само багажа и чао отколкото да се проточат едни дела с години. В Америка 50 процента от хората навършили 45 години са сами. А по принцип щом банките масово започнат да отпускат кредити за жилища неминуемо и цената се вдига.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта