Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев
Много са смешни коментарите за статията от ,,Македонците“ .. Интересно че за лично се опитах да напиша коментар за нея но трябваше пъво да я удобрят и естествено различното мнение не беше допуснато..
Млада жена отива да се изповяда в църква: - Отче, съгреших. Купих си цигари от "Lafka".И отсреща се чува:
- Чадо, кажи 10 пъти "Оставка".
"Goce Delcev bil ucitel vo egzarhisko uciliste koe bilo pod kontrola na Bugarija i bugarskata crkva,vo toa vreme makedonskata nacija nemala bas nikakvi prava,zatoa opsimenuvanjeto bilo dadeno na bugarskata egzarhija."
Без коментар.

Без коментар.

Vincenzo написа:"Goce Delcev bil ucitel vo egzarhisko uciliste koe bilo pod kontrola na Bugarija i bugarskata crkva,vo toa vreme makedonskata nacija nemala bas nikakvi prava,zatoa opsimenuvanjeto bilo dadeno na bugarskata egzarhija."
Без коментар.![]()
Па на тогашен бугарски се затоа што стандардизираниот македонски јазик сеуште не е создаден во тоа време. Некои празноглавци ќе констатираат дека е на бугарски и ќе мислат дека ја откриле Америка. Интересно за да се забалежи... на денешен бугарски е френски јазик, а на свидетелството пишува француски јазик.

Млада жена отива да се изповяда в църква: - Отче, съгреших. Купих си цигари от "Lafka".И отсреща се чува:
exiter написа:Vincenzo написа:"Goce Delcev bil ucitel vo egzarhisko uciliste koe bilo pod kontrola na Bugarija i bugarskata crkva,vo toa vreme makedonskata nacija nemala bas nikakvi prava,zatoa opsimenuvanjeto bilo dadeno na bugarskata egzarhija."
Без коментар.![]()
Па на тогашен бугарски се затоа што стандардизираниот македонски јазик сеуште не е создаден во тоа време. Некои празноглавци ќе констатираат дека е на бугарски и ќе мислат дека ја откриле Америка. Интересно за да се забалежи... на денешен бугарски е френски јазик, а на свидетелството пишува француски јазик.![]()
![]()
Ништо не е чудно овој “оригинал“ да биде и добар фалсификат, впрочем сите добро знаеме дека Бугарите се најголеми фалсификатори, а имајќи МАЈСОН замешам внатре само дополнително ја зголемува сомнителноста. Затоа пред да објавувате вакви “историски документи“ проверете ја целата позадина и не наседнувајте на Бугарски ’оригинали’. Ова е уште една проба за асимилација на Македонскиот народ и крадење на Македонската историја.

exiter написа:Vincenzo написа:"Goce Delcev bil ucitel vo egzarhisko uciliste koe bilo pod kontrola na Bugarija i bugarskata crkva,vo toa vreme makedonskata nacija nemala bas nikakvi prava,zatoa opsimenuvanjeto bilo dadeno na bugarskata egzarhija."
Без коментар.![]()
Па на тогашен бугарски се затоа што стандардизираниот македонски јазик сеуште не е создаден во тоа време. Некои празноглавци ќе констатираат дека е на бугарски и ќе мислат дека ја откриле Америка. Интересно за да се забалежи... на денешен бугарски е френски јазик, а на свидетелството пишува француски јазик.![]()
![]()
Ништо не е чудно овој “оригинал“ да биде и добар фалсификат, впрочем сите добро знаеме дека Бугарите се најголеми фалсификатори, а имајќи МАЈСОН замешам внатре само дополнително ја зголемува сомнителноста. Затоа пред да објавувате вакви “историски документи“ проверете ја целата позадина и не наседнувајте на Бугарски ’оригинали’. Ова е уште една проба за асимилација на Македонскиот народ и крадење на Македонската историја.
Оле майко

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Potpisani na Makedonski a bugarite go zemale od nas naseto pismo

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Отдавна не съм се смял така, през сълзи. 

То повече е трагично, отколкото смешно. За съжаление целенасоченото промиване на мозъци чрез промяна на историческите факти дава доста добри резултати. Но иначе не им пречи да се редят на опашки за "бугарски" тескерета...
Имаше един много добър документален филм, който показваше как са репресирани хора в Македония с българско самосъзнание. Последните за съжаление вече са малцинство.
Имаше един много добър документален филм, който показваше как са репресирани хора в Македония с българско самосъзнание. Последните за съжаление вече са малцинство.
[center]
[/center]

Севернокорейците са с промити мозъци, но има причини за това, затворени са към осталия свят,а макетата си остават с промити мозъци въпреки достъпа до интернет,телевизия и свободно придвижване по целия свят.