Че е незаконно, незаконно е. Точно толкова, колкото и 99 прцента от постройките в ромските махали.С тая разлика че аз преустроивам нещо мое, докато "гражданина" ром заграбва чужда земя на която сглобява нещо. Закона е един за всички на книга де.
И другия момент е - когато се събираха данни за апартаменти и къщи с цел оформяне на данъчни оценки, ако пишеш че си с остъклена тераса или балкон се водеше подобрения и данъка ти е по-голям от този на аналогично жилище без остъклена тераса / жив пример в блока на родителите ми/ Значи как от една страна държвата събира данък за едн нещо а от друга страна го обявява за незаконно
Какво мислите за това ДНСК да глобява за остъклени тераси
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво мислите за...
B3ATS написа:То е разрешено да "остъклиш" терасата си , но не и да я зидаш
Аз доколкото разбрах и остъкляването е строеж за който се изисква разрешение от архитекта, дрън-дрън и т.н. Зидането на терасите на 99% се прави с Итонг - лек материал, който почти не товари основите. Имам апартамент в панелка, който е пристройка към блока навремето. 2-та входа са строени с дефектни панели. Дефектни - криви. (Да не казвам как се изравняват тия стени - на места с по 5 санта разлика под-таван). Ама основите са основи с голямо О. Така, че това със зидането не е проблем. По-тревожното е, когато тарикатът си е направил терасата удължение на кухнята или стаята. Или на някой му е скимнало да си поизбие стените където си иска - да му било по-просторно така. И това съм виждал. Има и собственици с по 2 съседни апартамента на етаж и там фантазията на домашния архитект е смайваща.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- KategorieC
- Контакти:
A според мен, най-лесното и безболезнено преминаване през проблема е : гратисен срок 3-6 месеца, в който се дава право на всеки остъклил терасата си да я озакони. И без това има закон,който позволява остъкляване само след вземане на разрешително от архитектурата => повечето остъклени тераси са незаконни.
След този срок, да си глобяват,но да се даде тази възможност на хората.
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!
Целия номер е събирането на едни пари, които хич няма да са малко.Едва ли ще има желаещи да си премахнат подобренията, по-скоро хората ще си платят за да ги узаконят.Тарикатска врътка да понапълним бюджета.Само, че няма как да стане.
Итонга може и да не е проблем но стъклото според мен си тежи.
Ромските къщурки и те по тая схема ли ще се узаконяват. Ще е добре
Ромските къщурки и те по тая схема ли ще се узаконяват. Ще е добре
Последна промяна от victor__ на 22 ное 2011 16:06, променено общо 1 път.
- KategorieC
- Контакти:
Muscarin написа:Целия номер е събирането на едни пари, които хич няма да са малко.Едва ли ще има желаещи да си премахнат подобренията, по-скоро хората ще си платят за да ги узаконят.Тарикатска врътка да понапълним бюджета.Само, че няма как да стане.
Че е за пари, за пари е ! Спор няма! А ,че има как да стане-има. Пускат ги по райони и квартали да обикалят и на всеки с тераса му съставят протокол,че има остъклена тераса. Да видим дали няма да се заядът с килограми и размери и някакви коефициенти ,по които да се изчислява озаконяването. Бюджетът има нужда от пари,изборите минаха, годината тежка...
- Свети Владимир II
- Контакти:
Значи като приключи сериалът" Стъклен дом",започва "Остъклената тераса".

KategorieC написа:A според мен, най-лесното и безболезнено преминаване през проблема е : гратисен срок 3-6 месеца, в който се дава право на всеки остъклил терасата си да я озакони. И без това има закон,който позволява остъкляване само след вземане на разрешително от архитектурата => повечето остъклени тераси са незаконни.
Доколкото знам не може да се узаконява собственост със задна дата. Законно не може, иначе - да.
Пак нагледен пример как държавата е мащеха за едни и майка за други. Егати, ще взема да се пиша манго накрая.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.

Вижте, вие явно не разбирате. В момента България се управлява от милиционери. Те притискат всички служби - Полиция, данъчни (НАП), Строителен надзор, ХЕИ, Пожарна и прочие да правят масови проверки и да глобяват хората.
Те не са учени да градят ! Те могат само да наказват и да репресират ! Това е нормално за тях !
Затова през последните 2 години и половина почти не остана български гражданин, който да не е бил наказан за нещо като започнем от обикновена глоба по пътищата и стигнем до големи актове в бизнеса.
А, има много по-лесно решение на проблема. Вместо да разрушават построеното от хората, нека да дадат възможност то да бъде узаконено. Да се сложи някаква такса след заплащането, на която всеки, да може да си остъкли терасата или да запази вече остъклената.
Така и в държавната хазна ще влязат пари, пък и на народа няма да му съборят това, което с много мъки е успял да спастри да построи.
Не се иска много акъл, ама айде де ... !

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
- KategorieC
- Контакти:
fcb_bg написа:KategorieC написа:A според мен, най-лесното и безболезнено преминаване през проблема е : гратисен срок 3-6 месеца, в който се дава право на всеки остъклил терасата си да я озакони. И без това има закон,който позволява остъкляване само след вземане на разрешително от архитектурата => повечето остъклени тераси са незаконни.
Доколкото знам не може да се узаконява собственост със задна дата. Законно не може, иначе - да.
Пак нагледен пример как държавата е мащеха за едни и майка за други. Егати, ще взема да се пиша манго накрая.
Това не е собственост. ти си владелец и имаш пълни вещни права над апартамента си- това е собственост. Това (остъкляването) е благоустройство (ако искаш така го наречи),имаш пълни права да го извършиш ,само че не си го направил по указаният от закона начин. Това е,сега срещу една сума и по административен начин ще имаш право да го направиш.