Наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- hristo1306
- Контакти:
Re: Наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ
Според мен наказанието трябва да е следното. На всеки фен посетил мача да се дават на ръка стойността на билета ! Сумите да бъдат взети от заплати и премии на футболистите на проявилия се отбор ! По този начин няма да си позволят да се лигавят, да правят преврати /смени на треньори / да играят "тото", да се гаврят с родната фланелка, а ще имат уважение към негово величие ФЕНА ! А щом отбора се раздава на терена, играе с душа и сърце фена го оценява подобаващо и няма да има изцепки и следващи наказания !
Нещата няма да се променят докато всеки по отделно не почне да плаща за изцепките си. Докато наказват клубовете и след 100г. нищо няма да се промени. Щом аз мога да си пия, да троша, да хвърля бомбичка или седалка по полицая и на края да плати примерно Левски (Батков) за моята изцепка какво "ме боли фара". Ще продължавам да си го правя.
Но ако всички тия дето се биха с полицията и трошиха стадиона ги арестуват дружно и ги накарат да платят за щетите които са нанесли (ремонтирането на частта от стадиона която са съсипали - примерно 200 седалки + 30 торби цимент + боя + майстори и т.н.) + индивидуална глоба от 500 до 1000 лв. на човек + 2 седмици обществено полезен труд заради хулиганството.
И да видиш как същите тия лумпени ще направят 1 път погром, ще ги обелят от пари, ще го направят 2-ри път пак ще ги обелят от пари (поне по 2-3 бона на човек ще излезе - да видят как е да правиш нещо и че не същото като да го строшиш) и трети път няма въобще и да ходят на мач.
А сега докато те трошат и хулиганстват а клубовете плащат ще си продължава така до края на света.
Но ако всички тия дето се биха с полицията и трошиха стадиона ги арестуват дружно и ги накарат да платят за щетите които са нанесли (ремонтирането на частта от стадиона която са съсипали - примерно 200 седалки + 30 торби цимент + боя + майстори и т.н.) + индивидуална глоба от 500 до 1000 лв. на човек + 2 седмици обществено полезен труд заради хулиганството.
И да видиш как същите тия лумпени ще направят 1 път погром, ще ги обелят от пари, ще го направят 2-ри път пак ще ги обелят от пари (поне по 2-3 бона на човек ще излезе - да видят как е да правиш нещо и че не същото като да го строшиш) и трети път няма въобще и да ходят на мач.
А сега докато те трошат и хулиганстват а клубовете плащат ще си продължава така до края на света.
storm написа:По тъпо нещо не бях чел ..
+1916

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
БФС да направи ли наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ Част 2
След като внимателно изчетох коментарите от "Част 1" (
gong/viewtopic.php?f=53&t=92807&start=0&st=0&sk=t&sd=a ) от снощи останах с впечатление, че повечето от вас не са могли да ме разберат, какво точно съм имал в на предвид, за това в "Част 2" ще се опитам да си аргументирам идеята по ясно.
Най-напред искам да излезем от рамката на мача Левски - Локо Пд ( дадох го за пример този мач, защото в момента той е актуален ) и погледнем на проблема по следния начин:
Имаме два отбора ОТБОР "А" ( НАКАЗАН ) и ОТБОР "Б" ( НЕВИНЕН ).
ОТБОР "А" играе мач, който завършва съвсем нормално в рамките на всичките 90 минути. След края ( а може и по време на самият мач ) феновете недоволни от резултата на мача решават да си излеят гнева, без самият отбор да има каквато и да е пряка вина за техните действия по трибуните, в следствие на което е наказан с "ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО" или "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" .
ОТБОР "Б" играе мач, който завършва съвсем нормално, феновете му са го подкрепяли съвсем коректно през цялото време и всичко приключва без никакви проблеми.
След това идва мача между двата отбора и решението на БФС да накаже ОТБОР "А", а по този начин и ОТБОР "Б" без той да е замесен по никакъв начин с проблемите от предходният мач на ОТБОР "А". Но от наказания "ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО" или "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" страдат отборите и невинните фенове на ОТБОР "Б", а самите виновници ( феновете на ОТБОР "А" ) не понасят никакви или почти никакви санкции.
При "ЛИШАВАНЕТО ОТ ДОМАКИНСТВО" те спокойно могат да пропътуват разстоянието и необезпокоявани от никой отново да си вилнеят на воля, защото те не носят никаква отговорност освен, когато полицията хване някой балък от групата хулигани.
А при "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" на тях съвсем не им пука, защото така или иначе от отсрещната страна те нямат враг срещу когото да се боря ( футболните хулигани не отиват на мачовете за да си подкрепят отбора, а да се сбият, а при липсата на враг мачът вече не им е интересен ) и просто ще си останат в къщи докато дойде следващият по голям мач, и те отново ще си намерят повод да си покажат магариите.
За това мисля, че предложението ми от "Част 1" (
gong/viewtopic.php?f=53&t=92807&start=0&st=0&sk=t&sd=a ) със "СЛУЖЕБНИТЕ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ" ще има по голям ефект, както ПРЯК така и КОСВЕН върху феновете и на двата отбора.
ПРЕКИЯТ ЕФЕКТ за феновете на ОТБОР "А" ще се състой в това да се бръкнат по надълбоко ако искат да си подкрепят отбора, а за тези на ОТБОР "Б" ще остане удовлетворението, че няма да плащат за глупостите на другите.
КОСВЕНИЯТ ЕФЕКТ за феновете на ОТБОР "А" ще е ако решат да не ходят на стадиона, и да не плащат завишените цени на билетите но видят по телевизията, как техният любим отбор се чувства, като гост на собственият си стадион заради техните глупости. От личен опит знам, че за един истински фен няма по голямо унижение от това гостуващата агитка да те превъзхожда на собственият ти стадион. А феновете на ОТБОР "Б" сами ще си отговорят на въпроса дали и те да правят глупости, и дали и те искат да последват съдбата на ОТБОР "А".
А клубовете ще спрат да плащат за глупостите на на шепа хард фенове, които повече пречат от колкото да им помагат.
Надяваме се този път повече хора да ми разберат идеята и да се върнат да я прочетат в "Част 1" (
gong/viewtopic.php?f=53&t=92807&start=0&st=0&sk=t&sd=a ) а след това и гласуват в анкетата към "Част 1"
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ

Най-напред искам да излезем от рамката на мача Левски - Локо Пд ( дадох го за пример този мач, защото в момента той е актуален ) и погледнем на проблема по следния начин:
Имаме два отбора ОТБОР "А" ( НАКАЗАН ) и ОТБОР "Б" ( НЕВИНЕН ).
ОТБОР "А" играе мач, който завършва съвсем нормално в рамките на всичките 90 минути. След края ( а може и по време на самият мач ) феновете недоволни от резултата на мача решават да си излеят гнева, без самият отбор да има каквато и да е пряка вина за техните действия по трибуните, в следствие на което е наказан с "ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО" или "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" .
ОТБОР "Б" играе мач, който завършва съвсем нормално, феновете му са го подкрепяли съвсем коректно през цялото време и всичко приключва без никакви проблеми.
След това идва мача между двата отбора и решението на БФС да накаже ОТБОР "А", а по този начин и ОТБОР "Б" без той да е замесен по никакъв начин с проблемите от предходният мач на ОТБОР "А". Но от наказания "ЛИШАВАНЕ ОТ ДОМАКИНСТВО" или "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" страдат отборите и невинните фенове на ОТБОР "Б", а самите виновници ( феновете на ОТБОР "А" ) не понасят никакви или почти никакви санкции.
При "ЛИШАВАНЕТО ОТ ДОМАКИНСТВО" те спокойно могат да пропътуват разстоянието и необезпокоявани от никой отново да си вилнеят на воля, защото те не носят никаква отговорност освен, когато полицията хване някой балък от групата хулигани.
А при "МАЧ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ" на тях съвсем не им пука, защото така или иначе от отсрещната страна те нямат враг срещу когото да се боря ( футболните хулигани не отиват на мачовете за да си подкрепят отбора, а да се сбият, а при липсата на враг мачът вече не им е интересен ) и просто ще си останат в къщи докато дойде следващият по голям мач, и те отново ще си намерят повод да си покажат магариите.
За това мисля, че предложението ми от "Част 1" (
ПРЕКИЯТ ЕФЕКТ за феновете на ОТБОР "А" ще се състой в това да се бръкнат по надълбоко ако искат да си подкрепят отбора, а за тези на ОТБОР "Б" ще остане удовлетворението, че няма да плащат за глупостите на другите.
КОСВЕНИЯТ ЕФЕКТ за феновете на ОТБОР "А" ще е ако решат да не ходят на стадиона, и да не плащат завишените цени на билетите но видят по телевизията, как техният любим отбор се чувства, като гост на собственият си стадион заради техните глупости. От личен опит знам, че за един истински фен няма по голямо унижение от това гостуващата агитка да те превъзхожда на собственият ти стадион. А феновете на ОТБОР "Б" сами ще си отговорят на въпроса дали и те да правят глупости, и дали и те искат да последват съдбата на ОТБОР "А".
А клубовете ще спрат да плащат за глупостите на на шепа хард фенове, които повече пречат от колкото да им помагат.
Надяваме се този път повече хора да ми разберат идеята и да се върнат да я прочетат в "Част 1" (
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
- storm
- Контакти:
Re: БФС да направи ли наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ Част 2
Ае брат ти докато го умуваш това, мача ще свърши.. 
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
ASENOVSKI VOYN написа: За това аз предлагам следното:
БФС да направи наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕкакво имам предвид. Давам пример с мач Левски - Локо Пд, защото в момента той е актуален, но схемата може да се използва и за други мачове в бъдеще.
БФС налага служебни цени на билетите за мач Левски - Локо Пд за отделните сектори :
СЕКТОР "А" 32 лв. като 12 лв. ( за Левски ) и 20 лв. ( за БФС )
СЕКТОР "В" 30 лв. като 10 лв. ( за Левски ) и 20 лв. ( за БФС )
СЕКТОР "Б" 30 лв. като 5 лв. ( за Левски ) и 25 лв. ( за БФС )
СЕКТОР "Г" 10 лв. като 0 лв. ( за Левски ) и 10 лв. ( за БФС )
А феновете с абонаментни карти заплащат само таксата за БФС.
Когато наказаният отбор се откаже от собствената си печалба феновете му пак да заплащат само таксата за БФС.
При моето предложение феновете на невинния отбор не губят нищо, както и тези които ще гледат мача по телевизията, защото няма нищо по досадно от това да гледаш мач без публика, дори на стадиона да има само 200 - 300 зрителя пак е по добре от, колкото никакви. А БФС ще спечели много повече от това мача да е без публика.
ПЪРВО: Ако на стадиона отидат 500 фена на Локо Пд ( гост ) и 1000 на Левски ( наказани ) прави 1500 фена.
500 по 10 лв. = 5 000 лв. и 1 000 по 20 лв. = 20 000 лв. общо 25 000 лв ( доста добра сума за наказание )
ВТОРО: Спестяват си конфузните моменти, в които някое голямо дерби ( не че Левски - Локо Пд не е ) да се играе пред празни трибуни. Например какво щяха да правят господата от БФС ако в предния кръг на мача Черно море - ЦСКА феновете на гостите от София се бяха сбили с полицията във Варна, тогава какво следва по техните правила, супер дербито на БГ футбола или трябваше да се играе извън София, или без публика.
ТРЕТО: Доказано е че на българина, като му бръкнеш в джоба той разбира най-добре и следващият пат феновете сами ще съдействат на полицията да изведе хулиганите от стадиона. За това ви питам :
Тези които имат други предложения нека ги споделят
Tи явно хал хабер си нямаш от нещата.
1. БФС няма юридическо право да се намесва в стойноста на билетите. Изобщо как си помисли, че някой ще казва на едно АД на каква цена да си продава билета? Да не споменавам, че много лесно могат да пуснат хората без билет пък нека после БФС си разследва как са влезли
2. Какво според теб ще спре домакините при такова предложение (чисто теоритично защото знаем, че няма как БФС да се намеси в цената на билета) да си купят билет за сектора на гости и да го окупират?
3. Примера ти с Цска не е реален. Наказанието щеше да бъде отложено с един мач тъй като и двата отбора са от София и няма как да ги преместиш 70 км или там колкото беше в посока на госта. Компромисен вариант щеше да бъде отбора да търпи наказанието си на В.Левски, а не на народна армия... където така или иначе щеше да се играе мача
4. Доказано е нещо много по важно... Българина не обича да плаща. Като му усложниш ходенето на мач - просто няма да ходи и толкоз. Нито ще тръгне да съдейства на някой на който му се плаща за дадената дейност, нито ще вади допълнителни пари от джоба си.
Конкретно за този мач след като Локо пд толкова държат мача да се играе с публика (което искам и аз) а от Левски отказват да играят в Стара Загора или Ловеч да бяха излезли с декларация, че нямат против мача да се играе на В.Левски... и БФС щеше да се съгласи.
И хич не ми е ясно каква е логиката да наказваме хората понеже ушевите не са си свършили работата за която са взели пари от съответния клуб домакин? Да плащат те глобите и тях да ги наказват... Аз съм с абонаментна карта... Практически съм си платил за този мач, а няма да мога да го гледам... е как става това и къде е логиката?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Re: БФС да направи ли наказание СЛУЖЕБНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ Част 2
тия дето най-много вандалстват, твърдите агитки, си влизат без билети на стадиона! така че тях това завишение не ги касае, съответно се обезсмисля!
това "правило" пак ще удари обикновения редови фен, който ходи да си подкрепя отбора! а когато цената на билета скочи двойно, то той може и да не е толкова склонен да я плати! все пак трябва да се има и в предвид, че не живеем във времена на финансова стабилност и просперитет!
отделно не е много разумно да се цедят пари, които ще отидат в паразитното БФС на готово!
това "правило" пак ще удари обикновения редови фен, който ходи да си подкрепя отбора! а когато цената на билета скочи двойно, то той може и да не е толкова склонен да я плати! все пак трябва да се има и в предвид, че не живеем във времена на финансова стабилност и просперитет!
отделно не е много разумно да се цедят пари, които ще отидат в паразитното БФС на готово!

- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Thsmith написа:ASENOVSKI VOYN написа:
Tи явно хал хабер си нямаш от нещата.
1. БФС няма юридическо право да се намесва в стойноста на билетите. Изобщо как си помисли, че някой ще казва на едно АД на каква цена да си продава билета? Да не споменавам, че много лесно могат да пуснат хората без билет пък нека после БФС си разследва как са влезли
2. Какво според теб ще спре домакините при такова предложение (чисто теоритично защото знаем, че няма как БФС да се намеси в цената на билета) да си купят билет за сектора на гости и да го окупират?
3. Примера ти с Цска не е реален. Наказанието щеше да бъде отложено с един мач тъй като и двата отбора са от София и няма как да ги преместиш 70 км или там колкото беше в посока на госта. Компромисен вариант щеше да бъде отбора да търпи наказанието си на В.Левски, а не на народна армия... където така или иначе щеше да се играе мача
4. Доказано е нещо много по важно... Българина не обича да плаща. Като му усложниш ходенето на мач - просто няма да ходи и толкоз. Нито ще тръгне да съдейства на някой на който му се плаща за дадената дейност, нито ще вади допълнителни пари от джоба си.
Конкретно за този мач след като Локо пд толкова държат мача да се играе с публика (което искам и аз) а от Левски отказват да играят в Стара Загора или Ловеч да бяха излезли с декларация, че нямат против мача да се играе на В.Левски... и БФС щеше да се съгласи.
И хич не ми е ясно каква е логиката да наказваме хората понеже ушевите не са си свършили работата за която са взели пари от съответния клуб домакин? Да плащат те глобите и тях да ги наказват... Аз съм с абонаментна карта... Практически съм си платил за този мач, а няма да мога да го гледам... е как става това и къде е логиката?
Така за твое лично сведение днес разговарях с хора от БФС точно по тази тема, и знаеш ли какво ми казаха, че идеята е много интересна и ще бъде обсъдена с клубовете, а знаеш ли, че доводът ти по ТОЧКА 1 е най-малкия проблем. Решава се с подписването на споразумение между БФС и клубовете, а самите клубове ще подпишат с най-голямо удоволствие, защото и на тях им е писнало да плащат за глупостите на хора, които само се наричат фенове а в същност са хулигани, от които клубовете на драго сърце биха се отказали.
По ТОЧКА 2 решението е още по просто, хората които ще късат билетите на входовете ще са полицаи, и просто няма да допускат хора с билети за гостуващите фенове в секторите определени за домакините .
ТОЧКА 3 няма да я коментирам а по ТОЧКА 4 ще ти кажа, че аз ще отида на мача без значение дали билетът ще струва 5, 10, 15 или 30 лв., защото аз обичам отборът си. Но ще ми е много по удобно да дам 30 лв. и мача да е на нашият стадион, от колкото да си загуба половината ако не и целият ден в пътуване из България и пак да ми излезе 30 лв., ако не и повече в зависимост от това къде ще се играе мачът.
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
Този вид наказания са абсолютно безполезни. Прилагат се от години и ефект няма никакъв,защото не се наказва виновния-в случая лумпения позволил си да хулиганства, а клуба, който няма никаква вина за действията на феновете си. Самият фен остава ненаказан и това,че няма да може да отиде на един мач му е през оная работа. Ефект ще има когато се поставят камери на всички стадиони, а полицията арестува на место всички виновни и се налагат адекватни присъди.Провинилите се лично да си плащат за щетите + обществено полезен труд + затвор за посягане на полицай.Аз също съм с абонаментна карта, платил съм си за този мач и съм наказан да не го гледам без да имам никаква вина.Та в случая аз съм много по-наказан от тези които имат вина за наказанието.