Били ли сте застъпници на някоя партия ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nikogapak
Контакти:

Re: Били ли сте застъпници на някоя партия ?

Мнениеот nikogapak » 22 окт 2011 18:08

gld_84 написа:Аз утре ще съм застъпник за първи път също, но понеже съм учил право горе-долу ми е ясно. Протоколите, за които говориш, ги правят членовете на комисията в секцията, в която си ти. Твоята работа е да следиш да не си правят своеволия по отношение броенето. Те накрая изготвят протокол за резултатите от гласуването и т.н., от който ти трябва да искаш да получиш копие.

Бил съм няколко пъти, да попълваш протокол- образец, както го попълват и членновете, но това е само ако от партията ти поискат! После като излезеш, най- вероятно те чакат отпред човек на партията и му го предаваш! Още по-добре е , ако има член на комисията, който е от твоята партия- той може да ти напише протокола! Споко, пари ще вземеш.....

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 окт 2011 18:12

keepmovinn написа: Ако да,ако може някой да сподели как протича цялата работа и какво точно се прави.Ще бъда много благодарен. 8-)

Това не се ли обяснява предварително на хората, които са определени за застъпници? :?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 22 окт 2011 18:17

1 път съм бил застъпник и един път съм работил в предизборен щаб .

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 22 окт 2011 18:26

И вие като мангалите гледате от изборите да изкарате някой лев :evil:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 22 окт 2011 18:39

Не съм била!
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 22 окт 2011 18:43

Red Warrior написа:И вие като мангалите гледате от изборите да изкарате някой лев :evil:

Пич, това са си пари изкарани с 100 % честен труд, така че сравнението ти с циганите е неуместно. Работата е напълно законна и легална. Даже правя евала на такива хора, които се опитват да изкарат някой лев допълнително.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 22 окт 2011 18:57

petrof написа:
Red Warrior написа:И вие като мангалите гледате от изборите да изкарате някой лев :evil:

Пич, това са си пари изкарани с 100 % честен труд, така че сравнението ти с циганите е неуместно. Работата е напълно законна и легална. Даже правя евала на такива хора, които се опитват да изкарат някой лев допълнително.

Наемането на застъпници е официализиране на купуването на гласове! Иначе нямам нищо против партийците в избирателните комисии. Макар, че не ги разбирам. Според мен са, или заблудени идеалисти, или бутащи се на партийната софра слагачи.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 22 окт 2011 19:19

Red Warrior написа:
petrof написа:

Наемането на застъпници е официализиране на купуването на гласове! Иначе нямам нищо против партийците в избирателните комисии. Макар, че не ги разбирам. Според мен са, или заблудени идеалисти, или бутащи се на партийната софра слагачи.

Говориш пълни глупости! По-добре спри
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 22 окт 2011 19:27

8-)

Работата на застъпниците е да следят дали няма нарушения на изборния закон, дали няма злоупотреби от страна на членовете на изборната комисия. Навремето един застъпник имаше право от време на време да влиза в тъмната стаичка да следи дали има достатъчно бюлетини и дали няма някакви белязани. Сега незнам дали има тези права.
Като цяло най-голямото задължение е да гласува за партията, която представлява. :lol:
Днес повечето партии плащат на своите застъпници. Това си е абсолютно законно купуване на гласове ! :lol:
Щом ще си губите утре времето, поне искайте да ви платят ! ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”