Каквото и да прочетеш, личното впечатление е много по-важно и осъзнаваш ли как звучи твоето мнение на хора, които са посещавали Лондон или друго място и имат впечатление от първа ръка.
Към автора - не обръчай внимание на този марми, не го заслужава. Хора като него и като масата в България (въпреки, че той не причислява себе си към нея), не разбират, че разликата в качеството на живот, в ежедневието идва от тотално различното мислене на всеки един индивид, а не от това дали ни управлява пазача на тато, кумунистите, царчето sux-кобургски или Иван Костов. Сравнително по-спокойното ежедневие идва от факта, че шофьорът Фъргъл взима решение да спре на пешеходната пътека, а тук Харалампи гази и псува наред. И още хиляди други неща.
Прави ми впечатление и още нещо - на някои хора хубавото и подреденото не им харесва, предпочитат си анархия, кочина, чалгия и помия - и в това си живеят.
Аз тази година бях за втори път в Лондон. Хотела ми беше в един квартал Woodford Green - изумиха ме къщите - в този отдалечен от центъра квартал - къщите на хората, бяха разбира се двуетажни, еднофамилни, с типичните оранжеви викториански тухлички, но по-важното - с огромни стъклени прозорци и врати на партерното ниво, БЕЗ НИКАКВИ РЕШЕТКИ, метални врати или стикери на охранителни фирми.
И аз си доставих повечето удоволствия за които пишеш, като храненето на катеричките в Сент Джеймс' Парк, този път се разходих до някои замъци, вместо в музеите - например Уиндзор и Хамптън Корт. А и между другото, поправи Уиндзорското абатство на УЕСТМИНСТЪРСКОТО - вярвам, че него имаш предвид.