Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот DamonHill » 15 окт 2011 21:32

gamaum, ти ходил ли си в Лондон?
Каквото и да прочетеш, личното впечатление е много по-важно и осъзнаваш ли как звучи твоето мнение на хора, които са посещавали Лондон или друго място и имат впечатление от първа ръка.

Към автора - не обръчай внимание на този марми, не го заслужава. Хора като него и като масата в България (въпреки, че той не причислява себе си към нея), не разбират, че разликата в качеството на живот, в ежедневието идва от тотално различното мислене на всеки един индивид, а не от това дали ни управлява пазача на тато, кумунистите, царчето sux-кобургски или Иван Костов. Сравнително по-спокойното ежедневие идва от факта, че шофьорът Фъргъл взима решение да спре на пешеходната пътека, а тук Харалампи гази и псува наред. И още хиляди други неща.
Прави ми впечатление и още нещо - на някои хора хубавото и подреденото не им харесва, предпочитат си анархия, кочина, чалгия и помия - и в това си живеят.

Аз тази година бях за втори път в Лондон. Хотела ми беше в един квартал Woodford Green - изумиха ме къщите - в този отдалечен от центъра квартал - къщите на хората, бяха разбира се двуетажни, еднофамилни, с типичните оранжеви викториански тухлички, но по-важното - с огромни стъклени прозорци и врати на партерното ниво, БЕЗ НИКАКВИ РЕШЕТКИ, метални врати или стикери на охранителни фирми.

И аз си доставих повечето удоволствия за които пишеш, като храненето на катеричките в Сент Джеймс' Парк, този път се разходих до някои замъци, вместо в музеите - например Уиндзор и Хамптън Корт. А и между другото, поправи Уиндзорското абатство на УЕСТМИНСТЪРСКОТО - вярвам, че него имаш предвид. ;)
Последна промяна от DamonHill на 15 окт 2011 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 окт 2011 21:38

Лондон не само е град в друго измерение,Лондон е град от друго измерение...с една дума величествен!

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 15 окт 2011 21:44

Аз бих добавил, че все пак, не харесвам например Виктория стейшън - това е понятие, което включва огромно пространство и с много терминали на автобуси, маршрутки, влакове, метро и какво ли не и винаги, когато бързам, точно там се случват някакви небивалици и винаги времето, което предвиждам да взема маршрутка до летище примерно ми отнема двойно повече време, отколкото съм си мислил.
Въпреки това, обаче, транспортната система като цяло е възможно най-добрата за град с такива размери.

На автора препоръчвам да посети и скандинавските държави.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 21:51

Тя темата се изроди. Като всичко Българско и родно ще донесем 100 ведра кална вода само и само да замътим извора. Никъде и никой не съм карал да живее в Англия и да я заобича. Само вписах впечатления. Аз съм на 42 години. Пътувал съм много, но не съм бил в Лондон и реших да поместя тук изживяванията си. Колеги пък видяха заговор срещу световната конспирация и прехвърлиха болките от здравата на болната глава. Един ме обвини в роб друг ми извади статистики за нещастните англичани и прочие. Аз имам глава на раменете си. Живял съм тук, живея тук и ще живея тук, но определено не си харесвам Управията тук. Обичам си Държавата, но не храня симпатии към сегашното ни дередже, защото виждам, какво е навън. За колегата Марми, който се притеснява от камерите на Лондон и се радва на "свободата" си тук ще напиша само 4 неща, които ме дразнят и, като активен и верен Данъкоплатец в родината ни няма как да не ми правят впечатление:
1. Коя е единствената Държава в ЕС, която не плаща законовите по Еропейските директиви пари за детски на ВСИЧКИ деца в България:
2. Коя е Държавата с най-нисък жизнен стандарт в ЕС
3. Коя е Държавата, в която задълженията са повече от правата
4. Коя е Държавата, която дискриминира поданиците си за сметка на малцинствата
5. Коя е Държавата, която има едни от най-евтините си горива сред Европейските Държави и най-скъпите според средната работна заплата на поданиците си
6. Коя е Държавата, която има реплика на златното си съкровище и го изнася веднъж на 5 години пред поданиците си срещу заплащане
7. Коя е Държавата ,в която Договорите и Нотариалните заверки на практика не означават нищо и служат само на определени лица
8. Коя е Държавата, в която за едно и също престъпление получаваш наказание според зависи кой си
9. Коя е Държавата, в която си плащаш Здравните осигуровки, плащаш и на лекуващите лекар и накрая си мреш, като куче.
10. Коя е Държавата , в която децата учат според финансовите си възможности
11. Коя е Държавата, която има най-много депутати с пожизнени пенсии на глава население
12. Коя е Държавата без армия
13. Коя е Държавата, в която едни стачкуват, а останалите негодуват срещу стачкуващите
14. Коя е Държавата, в която продавача има повече права от купувача
15. Коя е въобще Държавата
ПС: Тази Държава не е Англия.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 21:54

DamonHill, впечатление от някое място, а още повече от десетинамилионен мегаполис не се изгражда с едно-две посещения (имам предвид автора на темата). Хората, които са ми говорили достатъчно много за Лондон, са живели или живеят там доста години и отдавна не се впечатляват от лъскавите неща, взимащи очите на туристите. Опитай да намериш прилична работа с българския си паспорт, поживей при огромните наеми там, попътувай два-три часа за работа в едната посока и тогава говори за прелестите на града. Е, може за така наречените "инглиш" положението да е малко по-добре, но пък цитираната класация, направена от университета в Йорк (забележи!) показва май друго нещо. Все пак са две мяста пред нас де ;)
Класацията според проучването на Университета в Йорк:

1. Холандия 2. Швеция

3. Норвегия 4. Исландия

5. Финландия 6. Дания

7. Словения 8. Германия

9. Ирландия 10. Люксембург

11. Австрия 12. Кипър

13. Испания 14. Белгия

15. Франция 16. Чехия

17. Словакия 18. Естония

19. Италия 20. Полша

21. Португалия 22. Унгария

23. Гърция 24. Великобритания

25. Румъния 26. България

27. Латвия 28. Литва

29. Малта

Аз лично от големите градове залагам на Москва.
П.п. Мразя стълпотворението във всичките му разновидности, а Лондон си е като рухнала Вавилонска кула.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 15 окт 2011 21:59

8-)

За разлика от автора и туристчето DamonHill, аз не съм ходил за няколко дни на екскурзия, а съм живял в Лондон и то години !
До болка ми е познато английското лицемерие, двойните стандарти и живота на роботизираните роби.
Не на мен тия ! ;)
И не слагайте каруцата пред коня. Не съзнанието е довело до битието, а точно обратното !!!
Високият стандарт на англичаните, постигнат от държавата им на гърба на безброй други народи е довел до съзнанието, което имат днес гражданите и.
Примерът - бъдете дисциплинирани и послушни, за да сте богати, не е приложим за България. При нас няма откъде да дойде богатството, както е дошло при англичаните.
Това е заблуда за робите !

Дай на шофьора Фъргъл заплата от 350 лв. и ще го видиш да гази и псува наред още на втория месец ! При това ще гази и псува повече от българския Харалампи ! :lol:

Туристче, не е вярно, че няма значение кой ни управлява ! Има ! За теб може и да няма, защото вече 22 години ни управляват едни и същи, при които такива като теб са облагодетелствани ... Затова смяташ, че няма значение кой управлява !
Няма значение какво ти е мисленето, след като не ти се дава шанс да го раелизираш ! И обратното - може да си уникално тъп и да те издигат. Примери за това, колкото щеш и днес в България ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 15 окт 2011 22:02

Типичен пътепис на човек, който е в Англия КАТО ТУРИСТ! Много от това, което ти е направило впечатление изобщо не е така както си го мислиш. Опитай да ходиш на работа всеки ден с метрото в 9 сутринта и да се прибираш към 6 вечерта - ще се тъпчеш повече и от влак за Видин в Петък следобед! Много е хубаво, когато българи, които през живота си не са стъпвали навън отидат някъде, защото това ги променя културно и ВИНАГИ забелязват много от хубавите неща, опитват се да ги копират и в крайна сметка помагат на хората около тях и у дома. Има и такива, които пък се кефят на маратонки за 15 паунда от Спортс Директ...всеки с вкуса си, но авторът не е видял НИЩО от истинския Лондон и ако мисли да ходи пак, ще му дам съвет как да добие представа какво точно е Лондон.

Колкото до умишлената бедност - никой не те държи, държиш се сам в бедност, защото си ограничен, слаб, безволев. Няма човек, който да не е успял, СТИГА ДА Е ПОИСКАЛ и да е ИМАЛ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ БАГАЖ да го направи! В България е пълно с глупаци, на които всички други са им виновни, че правят по 400 лева на месец. Познавам хора, които в училище са бягали, пушили и изкарвали тройчиците и сега светът им е крив, че бачкат като луди за тия пари...а 90% от тези, които учеха и изкарваха шестиците сега са или по чужбина или отдавна са направили кариера у нас и логично взимат 4-5 пъти повече! Беден на джоб е този, който е беден на акъл!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 22:04

Да Damon Hill.
Наистина имам предвид Уестминстърското абатство. Пишейки на един дъх не обърнах внимание на неволната си грешка. Уиндзор не успях да видя, а за катеричките...случи ми се точно на път кът Уестминстърското абатство. :) Определено имам още мнооого неща да видя в Лондон, но аз останах най-вече впечатлен и изумен от отношението на хората там и порядките, които рядко се виждат дори и в Германия. Скандинавските Държави също ще бъдат обект на мой интерес, но покрай футбола добих любопитство към острова.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 15 окт 2011 22:11

Нека всички ученици, които се давят в див национализъм, прочетат тая тема.....
Истината е, че и България можеше да е хубава държава, но ако ни нямаше нас - българите :/
Ако трябва да съм честен аз предпочитам севера, но на Англия и завиждам за 2 неща: футбола и културната /МУЗИКА, кино и т.н./ И хора, които знаят къде започва личното ти пространство, и не се бутат в него.......ааааа и страхотно време имат - само заради него бих живял там! (пък и англичанките - сини очи, светла кожа, тъмна коса :oops: )
[center]Изображение[/center]

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 22:19

Alex написа:Нека всички ученици, които се давят в див национализъм, прочетат тая тема.....
Истината е, че и България можеше да е хубава държава, но ако ни нямаше нас - българите :/
Ако трябва да съм честен аз предпочитам севера, но на Англия и завиждам за 2 неща: футбола и културната /МУЗИКА, кино и т.н./ И хора, които знаят къде започва личното ти пространство, и не се бутат в него.......ааааа и страхотно време имат - само заради него бих живял там! (пък и англичанките - сини очи, светла кожа, тъмна коса :oops: )

Да, няма да е никак зле да я прочетат цялата, а не само блудкавото подобие на пътеписче.
А за жените - англичанките, ако са чистокръвни, са измежду най-грозните в Европа - факт! Вероятно ще видиш и хубави жени в Лондон, но ще са все от славянски произход. Но пак според статистиката английското население на града малко по малко се изселва в по-спокойно кътчета, а мястото му се заема основно от жители на бившите колонии на много бившата свръхсила. Виж, на негърки, пакистанки и индийки ще се нагледаш до насита. Само не ти пожелавам да живееш в някой квартал, където те са мнозинство.

Върни се в “Свободна зона”