Ужас ...
Какво биха казали хора, като Васил Левски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Христо Ботев, Панайот Хитов, Петко Войвода, Вълчан Войвода, Ангел Войвода, Филип Тотю и т.н. ???
Нов турски сериал тръгва по българските екрани
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
THE G.A.M.E
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Re: Нов турски сериал тръгва по българските екрани
Viktor4o_Rs написа:BLUE CHAMPIONS написа:Айде пак намерихме за какво да хленчимеТе си пускат каквото им е изгодно, да не би някой да ви е вързал за фотьойла цял ден да седите пред телевизора?
Ние няма да го гледаме, ама бабки, майки и прочие женици ще заседнат пред телевизора, ще охкат и ахкат и ще им бъдат промивани мозъцитеТова се нарича пропаганда и по този начин се оформя лъжлива представа. Нали случайно съм засичал турските сериали - всичко е лъснато, чисто, спретнато, по европейски, така се набива в главите на простите хора, че цяла Турция е като Истанбул, че е модерна европейска държава, готова за ЕС.
Конкретно този сериал е обиден и срамен за паметта на предците ни - по времето на този султан (а и не само на него) са клали дедите ни, изнасилвали и потурчвали децата, прибирали са българките в хареми
To затова турците родени в Германия или други такива страни показват във филмите си истината за Турция и начина на живот там. Турция никога няма да бъде възприета от хората , като европейска страна с европейско население. Иначе от този сериал съм гледал един епизод по македонска тв... пълна помия ама на не малка част от българския народ ще се хареса ... за съжаление

- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Ужас ...
Какво биха казали хора, като Васил Левски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Христо Ботев, Панайот Хитов, Петко Войвода, Вълчан Войвода, Ангел Войвода, Филип Тотю и т.н. ???
Ако питаш хората с тежка дума в България ще се гордеят ,че имаме техническия и финансов шанс да излъчваме продукции от страгическия ни бизнес партньор

- Sleepwalker
- Контакти:
Залагам 100 лв., че телевизията, която ще пусне тая пумия, ще е битивиту! Те са царе на промиването на мозъци с крайно тъпи сериали. Надявам се тази мода нонстоп навсякъде да се въртят турски сериали да мине по-бързо, че още малко майките и бабите ни ще почнат да ходят на джамия от умиление по анадолската култура! 

Точно пък този сериал може би ще си струва да се гледа. Миналото си е минало, интересно е как се възприема от днешните поколения. Ще е любопитно да се види дали сериалът представя някаква захаросана версия на събитията от онова време или създателите са заложили повече на реализма и не са спестили нелицеприятни от съвременна гледна точка неща.
От скандалите, които пише, че е предизвикал с излъчването си в Турция, изглежда че не рисува идеализирана картина на тогавашното общество и неговите нрави. Естествено, нас толкова не ни вълнува какво е ставало в харема, а е далеч по-интересно как е представена раята - като безправно население или като верни и доволни поданици на падишаха. Днешните турци не могат да променят миналото, но е важно до каква степен са го преосмислили, а за да го преосмислят, трябва първо да си дават сметка какво наистина е било положението. Донякъде сериалът може да даде отговор на това.
От скандалите, които пише, че е предизвикал с излъчването си в Турция, изглежда че не рисува идеализирана картина на тогавашното общество и неговите нрави. Естествено, нас толкова не ни вълнува какво е ставало в харема, а е далеч по-интересно как е представена раята - като безправно население или като верни и доволни поданици на падишаха. Днешните турци не могат да променят миналото, но е важно до каква степен са го преосмислили, а за да го преосмислят, трябва първо да си дават сметка какво наистина е било положението. Донякъде сериалът може да даде отговор на това.
Klaatu написа:Точно пък този сериал може би ще си струва да се гледа.
Точно това ти мнение те закОпа.Сега ще почнат да те наричат резняк,ще започнат да те пращат по Анадола и т.н.
Нито един турски сериал не трябва да се върти по някоя от нашите телевизии.Новините на турски също трябва да се свалят от ефир.Това е чиста форма на пропаганда,която цели да се промива мозъци,да се обработва населението и след време ако Турция реши отново да става империя да и е по-лесно да контролира раята.
- storm
- Контакти:
Klaatu написа:Точно пък този сериал може би ще си струва да се гледа. Миналото си е минало, интересно е как се възприема от днешните поколения. Ще е любопитно да се види дали сериалът представя някаква захаросана версия на събитията от онова време или създателите са заложили повече на реализма и не са спестили нелицеприятни от съвременна гледна точка неща.
Ще е интересно но не да са го правили турците. Те ще изопачат всичко и ще се изкарат свещени...

Кога ще дойдат РУСКИТЕ сериали да ни освободят от ТУРСКИТЕ.
Съгласен съм с Klaatu и ми е интересно да вида как ще покажат султана,защото от историята знам че е бил бекромпромисен тиранин наказващ всеки опълчил се на Османската Империя.Ще е интересно да се види как е предственото поробеното население окачествено като рая(добитък) и ще се покаже ли част от жестокостите на Турската Полиция срещу него.Може да видим и някой Хайдутин я от България,Македония или Румъния да е противник на султана и имперята освен Запада в лицето на Ватикана.
R.I.P
Този ник вече е невалиден и никой не го използва.
-
nqkoisitam
- Контакти:
Ех тези турски сериали, трън в очите на хората, най-големият проблем на обществото.
Всичко е въпрос на договорки между продуцентите и ТВ-те, как не го разбрахте за толкова години.
Просто това се предлага най-евтино, впоследствие (понеже си притежават рекламното време) ТВ си го рекламират като хитов, невероятен, най-най-най, бла-бла-бла.
Все едно аз и ти да имаме рекламно време в праймтайма на БТВ, НОВА(да не ги изброявам), изобщо няма да сме известни, а?
Причината да ги дават е защото са евтини(най - евтини,лично съм го чувал от Андрей Слабаков), не е някаква форма на гавра с държавата ни или каквото и да е.
Все тая какви ще са - турски, латино, маке, дори и от Мадагаскар да предложат нещо евтиничко и бозаво, пак ще се завърти и ще бъде хит.
Крайно време е да съсредоточим усилията си за нещо, което наистина си струва.
Тази кауза е глупава, защо въобще трябва да им отделяме внимание на такива неща?
Недейте да гледате и толкова.Векът на информацията е факт, ние тука обсъждаме някакви хора, дето даже и на джамия не ходят сигурно, или пък имат нещо общо с живота на обикновения турчин.
Иначе тука в България масово се мрази на верска основа, ама цървките що не се пръскат от хора не знам.
Май вярата на българина клони към 0, освен по Великден и Коледа
И още нещо, историята не се трие, но който я владее, владее и бъдещето(за жалост).
Всичко е въпрос на договорки между продуцентите и ТВ-те, как не го разбрахте за толкова години.
Просто това се предлага най-евтино, впоследствие (понеже си притежават рекламното време) ТВ си го рекламират като хитов, невероятен, най-най-най, бла-бла-бла.
Все едно аз и ти да имаме рекламно време в праймтайма на БТВ, НОВА(да не ги изброявам), изобщо няма да сме известни, а?
Причината да ги дават е защото са евтини(най - евтини,лично съм го чувал от Андрей Слабаков), не е някаква форма на гавра с държавата ни или каквото и да е.
Все тая какви ще са - турски, латино, маке, дори и от Мадагаскар да предложат нещо евтиничко и бозаво, пак ще се завърти и ще бъде хит.
Крайно време е да съсредоточим усилията си за нещо, което наистина си струва.
Тази кауза е глупава, защо въобще трябва да им отделяме внимание на такива неща?
Недейте да гледате и толкова.Векът на информацията е факт, ние тука обсъждаме някакви хора, дето даже и на джамия не ходят сигурно, или пък имат нещо общо с живота на обикновения турчин.
Иначе тука в България масово се мрази на верска основа, ама цървките що не се пръскат от хора не знам.
Май вярата на българина клони към 0, освен по Великден и Коледа
И още нещо, историята не се трие, но който я владее, владее и бъдещето(за жалост).