Тъжно но факт религиите са факторите поради , които почват войните .
Да извършваш "грях" и този грях да е оправдан е безценно , човешкия разум така е устроен или поне тези без съвест.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
saffron написа:
4 интересно защо еничарите са правили това само в родопите.. а в другите части на България нема данни това да се е случвало.. или аз поне незнам,...
metodito написа:saffron написа:
...да бе, да само в Родопите... Зарди това на Царевец не остава камък върху камък сигурно... (тая съборетина сега е цялостна възстановка от 1968 г.)
Политика, ако знаят, че са зли и безпощадни, страхът на останалите ще е по-голям.
Родопите са били врата за българското царство.
Сам споменаваш Батак и после как не знаеш да е имало зверства и на други места.
Но да, общо взето си прав за нещо, жестокостта и броя на жертвите са средство за постигане на целта и единствено победените се влияят от това. Ниито на победителите, нито на страничният наблюдател му пука за тях.
pehopeho написа:Исляма е много агресивна религия. Това обяснява много неща. Не знам в друга религия да се говори за джихат. А най-нормалното нещо е агресията да поражда агресия. И още нещо, докато повечето православни българи се сещат за религията основно по големите празници (Коледа, Великден и т.н.), мюсулманите много по-ревностно изповядват религията си. Да не кажа, че има откровени фанатици!
saffron написа:1 аз като гледах тоя филм .. най много ми направи впечатление доброто отношение на турците към българите...( изключвам еничарите ) ... турските управници молеха еничарите да не се извършва .. смяна на религията и имената... един от тях дори плати с живота си....
2 това ,че е имало мъчения за по коравите българи..който не са искали доброволно да се подчинят със сигурност е така.... но нима е нямало мъчения и за турците през 80-те години?.. вярвам ,че клането в Батак е може би най големия геноцид на българи от турци..... но това го има във времена на война.. виждаме го и в момента в либия и преди това в босна....
4 интересно защо еничарите са правили това само в родопите.. а в другите части на България нема данни това да се е случвало.. или аз поне незнам,...
5 другото , което знам е ..че повечето помохамеданчини българи (помаци) се смятат за българи а не за турци! ... странно как са загубили вярата си.. но българщината не !
6 трябва да живееме приятелски с турците и да ги уважаваме... и двата народа сме се настрадали достатъчно заради предците ни.... винаги се мери с два аршина .. нема смисъл да вярваме на националистите .,че за всичко ни е виновен доган... или на пишман историците , който казват.. нямало е османско робство.. а това е било просто "османско присъствие".... единствения , който знае какво е било е Конър Маклауд... ако некой има координатите му нека ги предостави ... това е..
Dobri написа:pehopeho написа:Исляма е много агресивна религия. Това обяснява много неща. Не знам в друга религия да се говори за джихат. А най-нормалното нещо е агресията да поражда агресия. И още нещо, докато повечето православни българи се сещат за религията основно по големите празници (Коледа, Великден и т.н.), мюсулманите много по-ревностно изповядват религията си. Да не кажа, че има откровени фанатици!
Кръстоносни походи = Джихат
1098 година - Маарра. (май там е върха).
PFC Litex написа:И това доживях да видя![]()
Хора вземете прочетете романа "Време разделно", а не да си правите изводи по филм направен по него и чак тогава коментирайте - ужас, на къде отиваме ние може би
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта