Дискусия: Гол на чужд терен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Дискусия: Гол на чужд терен

Мнениеот Viktor4o_Rs » 06 яну 2011 02:49

Аз си казах своята теза - ако се премахне това правило, по-силните отбори ще бъдат привилегировани, ще се намали броят на изненадите и т.нар. сензации . Та едни от големите успехи на българските отбори са заради това правило - Левски би Оксер с 1:0 след 1:2 във Франция, както и Славия (Прага) - 2:2 в Чехия и 0:0 в България, ЦСКА елиминира Парма благодарение на късния гол на Велиан Парушев за 1:1 след 0:0 в София :) Сигурен съм, че има и още примери , разбира се били сме и потърпевши от това правило - голът на Жиняк например .
Ако се премахне правилото и се играят продължения, много по-голям е шанса на фаворита да продължи и да си вземе своето ... Дали Латвия щеше да елиминира Турция в Истанбул за баражите на Евро 2004 или Словения да елиминира Русия без това правило в баражите за Световното в ЮАР - по-скоро не ;)
Изображение

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 06 яну 2011 02:52

Аз съм "ЗА" махането на правилото за голове на чужд терен.Много ми е тъпо правилото.Дори и за купата на Краля го има,което е много абсурдно.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 яну 2011 02:55

Обаче все се въртиш около слабите какво са спечелили заради гола на чужд терен, но не споделяш и колко много са загубили заради него :)

Помниш "Златният гол" и като видяха, че не е ефективен и бързо, бързо го махнаха.

Без правило за гол на чужд терен турнирните мачове ще станат още по-интересни, а не да ги гледаме по 90 минути как не смеят да се нападат да не би някой да му вкарат на контра и после трябва му вкарваш по два гола иначе си в джаза.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=178275 добре, че е гола на чужд терен, тъй като мега отбора Барса може и да загуби и след това да им се смеят, тъй като не могат да победят мъничето Билбао :)
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 06 яну 2011 03:38

Темата наистина е интересна и всяка теза "за" или "против" това правило има своите плюсове и минуси :) Замислих се и за трети компромисен вариант, с който по бих се съгласил - правилото да си остане в сила за 90-те минути на реванша, но при евентуални продължения вече да не важи ,тоест ако в продълженията двата отбора си разменят равен брой голове, да се бият дузпи :roll:
В крайна сметка в началото на европейските клубни турнири при разменени победи, независимо с какъв резултат, се е играел трети мач, така че не знам дали умниците от ФИФА няма да върнат и тази позабравена практика :lol: :lol:
Изображение

Andriano77
Контакти:

Мнениеот Andriano77 » 06 яну 2011 05:30

В Сокър лигата при плейофите неважеше правилото за гол на чужд терен :) явно са по-напред

Потребителски аватар
embaro
Контакти:

Мнениеот embaro » 06 яну 2011 06:49

Според мен трбва да се махне това правило.

BlueRadiotherapist
Контакти:

Мнениеот BlueRadiotherapist » 06 яну 2011 06:55

Играе се един мач с жребий ,кой да е домакин и това е.Дузпите са глупост и след 120 мин ако мачът е реми, се играе до гол ако трябва и 5 часа.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 06 яну 2011 08:08

правилото си е много на място!!!
всеки докоснал се до играта "футбол", знае колко усилия струва да вкараш гол на чужд терен!
освен това, правилото е в сила заради турнирните битки, а там не всичко е мускули, както им се иска на някои фенове тука във форума! в турнирите требва да се влага и акъл и това правило ги прави много по-атрактивни от към тактическо надиграване!
лесно е да си фен на някой силен отбор, тогава това правило е скучно и глупаво, но вижте и от страната на по-слабия отбор! по-слабия отбор по никакъв начин няма да може да надиграе силово своя противник, но използвайки разумна тактика, се случва чудото и Левски отстранява Славия Прага и Оксер, а ЦСКА шашна Парма както и много други примери!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 06 яну 2011 08:28

Lyubooo написа:правилото си е много на място!!!
всеки докоснал се до играта "футбол", знае колко усилия струва да вкараш гол на чужд терен!
освен това, правилото е в сила заради турнирните битки, а там не всичко е мускули, както им се иска на някои фенове тука във форума! в турнирите требва да се влага и акъл и това правило ги прави много по-атрактивни от към тактическо надиграване!
лесно е да си фен на някой силен отбор, тогава това правило е скучно и глупаво, но вижте и от страната на по-слабия отбор! по-слабия отбор по никакъв начин няма да може да надиграе силово своя противник, но използвайки разумна тактика, се случва чудото и Левски отстранява Славия Прага и Оксер, а ЦСКА шашна Парма както и много други примери!!!

+1

И не на последно място съм за оставане на правилото защото съм консервативен тип ;) Голът на чужд терен си тежи на мястото и аз си го харесвам!

[offtopic]На всеки му идват идеи! Нека тогава да сложим по двама вратари, нападателя да може да вкарва по един гол с ръка на мач, няма засади и се играе 3 третини по 22.5 минути :)[/offtopic]
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

iohan.law
Контакти:

Мнениеот iohan.law » 06 яну 2011 08:35

Хубава дискусия, но мисля, че правилото за преимущество на гол на чужд терен е въведено за да се стимулира гостуващия отбор да играе офанзивно и да отбележи гол. ФИФА обмисля само да премахне решаването на победителя с дузпи, което вероятно би било по-справедливо, но при такъв препълнен /за играчите от големите отбори/ футболен календар едва ли ще се заменят с допълнителна среща/примерно на неутрален терен/...

Върни се в “Свободна зона”