Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cocain4
Контакти:

Re: Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Мнениеот cocain4 » 11 дек 2010 17:53

Parmalat написа:Първо искам да кажа че съм изключително много разочарован от залата която се строи в София.Тази зала трябваше да бъде модерна и красива,но вече почти завършена се вижда, че няма нищо общо с рендърите които бяха представени като проект.Най-лошото в случая е че тази нова зала изглежда типично социалистическа постройка.Още от начало трябва да ви кажа че без никакъв реален конкурс беше избран ГБС да строи тази зала които са строили такива зали по времето на соца като тази в Правец.
[center]Рендър на проекта[/center]
[center]Изображение[/center]

[center]Залата в почти завършен вид [/center]

Цитирам едно мнение от друг форум от човек който ги разбира повече тези неща и си направете сметката за какво става въпрос.

първо двете ферми ,които носят покрива са най-красивият елемент в целият дизайн. На всички рендери техните стоманени елементи бяха видими. В действителност обаче (поради някакви съображения може би) ги покирха с някакъв доста кофти изглеждащ плексиглас или подобен материал). Приех го това като някаква необходимост - ОК.
- после тези големи бетонни ъглови стени, тоест вторият елемент , който придаваше някакъв естетически издържан вид на залата също беше тотално разбит. Първо се говореше за открит бетон - супер, после явно отпаднало но поне тук на рендерите горе се вижда някаква качествена облицовка - ОК, а в дейстителност някакви еталбондчета като на сити центъра , малки прозорчета и покъртителен цвят...
- третият елемент, който горе-долу оправдаваше липсата на емблематичен дизайн беше семплото и що-годе стилно цветово оформление. Така като на картинката горе би изглеждала наистина добре. В сегашният си вид обаче нещата са доста зле..

Цялата работа вероятно бие на две неща - пестене от материали и може би предсрочно откриване с много тупане по гърдите. За тренировъчната зала какво да кажем, тя дизайн просто няма игрище с 4 стени и покрив във формат на кутия за обувки. И тук не става дума за мрънкане, тази зала е изключително важна и евала ,че най-накрая се започна но аз просто съм доста разочарован от реализацията до тук. Дано поне като се завърши целият проект да има малко по-приличен вид, макар че като виждам накъде отиват нещата вече съвсем съм оставил надежди да е някаква що-годе добре изглеждаща зала, с която да се гордеем. Просто ще имаме някаква с голям капацитет и това е.

Обаче след като обезобразиха тази зала изглежда и че тези хора пак без проект се канят да строят и нов национален стадион! :arrow:

Решено - новият национален стадион ще е до Горубляне

От "Метро" се съгласили да опразнят парцела в името на националите

Новият национален стадион ще е накрая на София, близо до Горубляне, научи Sportline.bg. Единствената пречка до момента за проекта - фирмата за търговия на едро "Метро" се е съгласила да вдигне магазина си от парцела, след като е получила обещание за по-апетитно място. Така от тук нататък всичко е в ръцете на министър Нейков, който предстои след Нова година да направи работна група. Тя трябва да ангажира проектанти, инжгенери и друг технически персонал, който до лятото да е готов с идеята за национален стадион край Горубляне.

Съоражението ще е за минимум 50 000 зрители. С изработката му пък ще се ангажира отново "Булгарстрой", която вдига в ускорени срокове и спортната зала на "4-и километър
http://sportline.bg/news/73171/%D1%8...8F%D0%BD%D0%B5

Ако и така ще строят новия стадион като тази зала...просто жалка работа,но хората са си го казали с право "Хубава работа ама българска".

снимката която си поставил е на гърба на залата всеки ден минавам от там и мога да кажа че залата отговаря на проекта.
http://www.youtube.com/watch?v=RFWDi4l2Moo вашите три звезди са само статистика,нашето име е ЛЕГЕНДА И СЛАВА

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 11 дек 2010 17:53

jorovg написа:Много некоректно представени снимки. Проектът е със северно изложение, а реалната снимка с източно и се вижда задната част на залата от юг. Хайде сега намери снимки на реалната зала от север и пак пусни темата

+1 снимката не е от същата позиция от която е тази на проекта , това по-скоро е гърба на залата.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 17:57

slavia1913 написа:Ами Албания нямат абсолютно никакви пътища, ама имат красива зала? Ебахти и логика.(тук трябва да отбележа, че съм живял 9 месеца в Албания за да не се каже, че пак говоря на изуст)Също така залата има да се строи още известно време и могат да се сложат някви панели, които да и додадът друг вид. По самият проект бяха направени много промени, намалиха размерите, за да намалят парите, за да може да я има тази зала. Но пак не мога да схвана каква е тази болка за умирачака за красотата. Като бях в Мюнхен, хората не се редиха да снrмат Алианц Арена? Важното е да върши работа, а не как изглужда, ако ще и тя като тренировачната зала да леше като кутия за обувки пак нямаше да ми пука. Важното е, че повеч няма да мръзна по Универсиада, Христо Ботев и другите дупки...

Говоря за този проект в Албания :arrow:
Новият им национален стадион с 40 000 места
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

valantain
Контакти:

Мнениеот valantain » 11 дек 2010 18:02

Кой го е еня за проектите в Албания, отговори на хората за снимките че не са от еднакви страни!!!!!
И ако е тъка защо и кой има сметка от това да се плюе само !!!!

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 18:08

trex написа:Прав си пич. НЕ ТРЯБВА да има зала в София. Националният стадион трябва да не е в София. Левски да се премести в гр.Левски, а ЦСКА в Микрево(а може и на друго място, но да не е в София). Защо само ще загрозявате този хубав и добре устроен град с тези противни сгради. Нека веднага се спре и строежа на метрото. По-добре ги вдигнете в по-малки градове. Сигурен съм, че останалите 7 големи града с радост ще построят тези спортни съоражения. Ако се замислиш снимката и проекта са от 2 различни страни на залата ;) И така всеки недоволен от залата моля на протест под наслов НЕ НА СПОРТА! А може би недоволни от всичко на протест ОСТАВКА :lol:

Не съм казал че не трябва да има зала,а да е хубава като на рендърите както приляга на столицата.Грешно си ме разбрал.Всяка нова зала е добре дошла,но специално тази в София да си бяха казали "ок нямаме пари за този проек на ето тези рендъри затова ще променим проекта".

Pichichi написа:
jorovg написа:Много некоректно представени снимки. Проектът е със северно изложение, а реалната снимка с източно и се вижда задната част на залата от юг. Хайде сега намери снимки на реалната зала от север и пак пусни темата

+1 снимката не е от същата позиция от която е тази на проекта , това по-скоро е гърба на залата.

Ето ви други рендъри :arrow:

[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 11 дек 2010 18:13

Вечно недоволни.Не стига че се направи таква зала и пак недоволни.Радвайте се че имаме и толкова защото както вървяха нещата дето каза един друг пак ще трябваше да мръзните по Универсиади,Христо Ботев и т.н.На който не му харесва да не ходи.Аз съм от Шумен и ще направя всичко възможно да отида още догодина на мач в тази зала.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 18:13

valantain написа:Кой го е еня за проектите в Албания, отговори на хората за снимките че не са от еднакви страни!!!!!
И ако е тъка защо и кой има сметка от това да се плюе само !!!!

И да не са от еднакви страни сега дадох рендъри не трябва да си голям разбирач за да видиш че има ясни разлики.
[center]R.I.P[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2010 18:15

Neron написа:Вечно недоволни.Не стига че се направи таква зала и пак недоволни.Радвайте се че имаме и толкова защото както вървяха нещата дето каза един друг пак ще трябваше да мръзните по Универсиади,Христо Ботев и т.н.На който не му харесва да не ходи.Аз съм от Шумен и ще направя всичко възможно да отида още догодина на мач в тази зала.

Има разлика да се направи и...да се направи както трябва.Мисля че това вече го споменах няколко пъти.Искам да има навсякъде нови зали не ме разбирайте погрешно че съм против залата да е в София.
[center]R.I.P[/center]

Addler
Контакти:

Мнениеот Addler » 11 дек 2010 18:18

Към автора: Бате, кажи каква зала си построил ти а тогава приказвай! Харесва, не харесва, по-хубава и голяма едва ли ще има.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 11 дек 2010 18:20

много е яка залата, Браво на Бойко ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Свободна зона”