Краят на света-мит или реалност?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Gretna

Re: Краят на света-мит или реалност?

Мнениеот Gretna » 10 авг 2009 20:56

Ако човек мисли негативно за последствията на това което неизбежно ще се случи, а светът със сигутност някой ден ще престане да съществува или поне ще промени флората и фауната си както го е правил вече, то би се побъркал в тези съждения защотото той е само една прашинака от голямата пустиня която се носи накъдето я духне вятъра.

Има нещо позитивно от цялата тази история и то е че след този ден ЦСКА със сигърност няма да съществува.

red_guy
Контакти:

Мнениеот red_guy » 10 авг 2009 20:59

Бижутера написа:
red_guy написа:
Бижутера написа:ей го оня горе какви простотии пише....като го гледам на кое отборче е фен не се учудвам :evil: :evil: :evil:

никът ми е на анимационен герой :lol: :lol: :lol:

добре,ако не ти е интересна темата просто я подмини :!: :!: :!:

интересна ми е
питам се дали авторът не е последовател на учението на Рон Хъбърд, човекът произнесъл една от най-великите фрази в последните 150 години

Потребителски аватар
The_Scientist

Мнениеот The_Scientist » 10 авг 2009 21:02

Чел съм неговите романи "Последното затъмнение" (1948) , „Роби на страха“ и други негови известни произведения,но ще ви отговоря отрицателно,не не съм негов последовател.

Потребителски аватар
Cherven_poboinik
Контакти:

Мнениеот Cherven_poboinik » 10 авг 2009 21:03

Според мен няма да се случи нищо ! През 2000 година пак говориха много но нищо не стана така че ... ;)
[center]ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ[/center]

red_guy
Контакти:

Мнениеот red_guy » 10 авг 2009 21:04

The_Scientist написа:Чел съм неговите романи "Последното затъмнение" (1948) , „Роби на страха“ и други негови известни произведения,но ще ви отговоря отрицателно,не не съм негов последовател.

Е значи, поне би трябвало да си запознат с великата мисъл, която имам предвид! ;)

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 10 авг 2009 21:10

А аз се чудя дали авторът не е агент провокатор. Дошъл да всее разтуха в безсмисленият ни живот на затлъстели еволчирали австралопитеци жадни за кръв, вино и забавления безкрай. Мисля че съм способен да разкрия нечистите помисли на човек появил се от някъде и тръгнал за там където хората не бива да ходят. Мммм да. Разбрах тайният смисъл на тези високо технологични разяснения за нещо толкова просто колкото е малкият Пенев. Всъщност светът който познаваме е на прага на еволюцията на теорията за неговият край подобно на вездесъщата но безпочвена надежда за червен триумф тук и в европа. Дерзайте хора. Това е само акликтичен постолат който съвършенно не доказва истианта а тя е синьо господство поне до края на познатото ни светоосещане.
Мерси за вниманието!

Потребителски аватар
The_Scientist

Мнениеот The_Scientist » 10 авг 2009 21:10

Намерих още нещо,което вероятно би привлякло вашето внимание.Можете да видите това клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=iWSgINFt ... ature=fvwp
Както и според доста внушителен брой теории,е възможно т.нар. "Край на света" - "The End" да не бъде това,което ние предполагама на пръв прочит,което внася искрица надежда в нашите души!Според Нострадамус,т.нар. "Апокалипсис" ще стане факт през 2012 г. Но според тълкувания т. нар. "Край" означава и "начало" и в този конкретен случай "Ново начало".Следвайки принципите на логиката всеки край е едно ново начало,на което ни учат и житейските уроци.Т.е. би могло след това събитие,т.е. приближаването в опасна близост на планетата Нибиру,да се продължи да има живот на Земята.Но вероятността представители на този живот отново да са хората е по-малко от 10%,според изчисления.Вероятно това се дължи на факта,че исторически погледнато,след всеки един "катаклизъм" живите твари населяващи по това време нашата планета загиват,участ която може да застигне и нас,хората.Арък пример за това са динозаврите.

Потребителски аватар
lilweezy
Контакти:

Мнениеот lilweezy » 10 авг 2009 21:13

2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем
причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази
година:

1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят
на само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия
център на галактиката

2. През 2011-2012 година е поредният пик на слънчевата активност

3. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55

4. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне

5. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроед Нострадамус

6. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята
ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и
промяна на климата

7. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите.
При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012 е година, спомената в много предсказания като края на дните за човечеството.
Изследванията на много съвременни учени също са достигнали до извода, че планетата
ни е обречена. Истина ли е това, и ако е, как би трябвало да изживеем дните до
идването на този момент?

Във всяка една култура и във всички ортодоксални религии се среща концепцията за
идването на края на света и за настъпването на огромни промени, засягащи цялата
планета. Почти всички сведения споменават, че това ще се случи в началото на 21
век. Според календара на маите краят на света ще настъпи точно на 21 декември
2012 г. Подобна дата е предсказана и от Нострадамус, както и от древната китайска
„Книга на промените” („И Чинг”), която предсказва хода на промените във Вселената.

Маите са създали изключително точен астрономически календар, който по нищо не
може да се сравнява с този, който използваме днес. Те са успели да предвидят с
прецизна точност събития, случили се повече от хиляда години след изчезването на
тяхната цивилизация. Изненадващо, последният ден от техния календар е датата 21
декември 2012 г, който бележи края на епохата на „Петото Слънце”. Някои хора го
разбират като края на света, докато други смятат, че тогава ще настъпи началото
на нов период от човешката история.

Днешните учени също дават тревожна прогноза за съдбата на нашата човешка раса,
като изчисленията им „случайно” съвпадат с годината 2012. Според изчисленията
на редица астролози на 21 декември 2012 г планетите от Слънчевата система, както
и други големи космически тела в галактиката, ще се подредят в права линия, което
ще доведе до сериозни, фатални за Земята промени. Други изследвания посочват, че
през същата година е поредния пик на слънчева активност. Много учени вече са установили, че тогава ще започне ерата на глобалното затопляне. Има и още тревожни открития, като вероятността за сблъсък с астероида 2005 YU55, както и откритието на Александър Филатов, който заявява, че според неговите изчисления през 2012 г близо до Земята ще премине планетата Нибиру и ще стане причина за смяна на полюсите и промяна в климата. Това ще доведе до голям потоп, който ще унищожи голяма част от познатия ни свят.

Тези, а и много други изследвания в научните кръгове довеждат до извода, че
2012 г ще е фатална за хората. Не само ще е фатална, но според тях изходът е
неизбежен. Но въпреки това, при религиите Краят на дните не е представен толкова
песимистично. Според тях човек има все още искрица надежда за спасение. В Библията
финалният ден за човечеството е споменат като „Денят на страшния съд” или „Второто
пришествие”. Други свещени книги също го изобразяват по подобен начин. Според
описаното в тях, Бог ще се яви пред хората и ще спаси тези, които са добри, а
лошите ще бъдат изпратени в Ада.

В будистките сутри също може да се намери подобно предсказание за явяването
на Бог пред хората, като например легендата за цветето Удумбара. Според древните
текстове това е свещено цвете от друго измерение, явяващо се в човешкия свят
веднъж на 3 000 години. Появата му е символ за приближаването на велико събитие,
свързано с пристигането на „Свещения крал, който върти Колелото”. В сутрите също
е пояснено, че всеки, който е добър в сърцето си и проявява състрадание към другите,
ще има честта да бъде спасен от „Свещения крал”.

Днес, макар и да звучи нереално, цветето Удумбара е забелязано да цъфти на много
места по света. За първи път то е открито през 1997 г да расте върху статуя на
Бодхисатва в храма „Суми Зен” в Сунчеон, Южна Корея, а след това и в много други
страни.

Дали легендата е вярна и дали все още имаме шанс за спасение, това предстои да се
види. Но всички тези събития, които напоследък се случват по света – войни,
терористични заплахи, наводнения, урагани, замърсяването на околната среда и
други природни и създадени от човека бедствия – приличат на предупреждения към
хората, че нещо голямо предстои да се случи. Въпросът е, дали сме способни да
приемем и да разберем правилно тези знаци.

Дали вярваме, че 2012 г ще е краят на света или не и дали след това човешката
раса ще продължи да съществува, дали древните предсказания ще се окажат верни и
дали прогнозите на съвременната наука са точни, вероятно всеки ще открие отговора
на тези въпроси вътре в себе си. Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и
да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към
другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има з
а какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалния ден
ЛЕВСКИ,ТИ СИ ВСИЧКО ЗА НAС!

Потребителски аватар
The_Scientist

Мнениеот The_Scientist » 10 авг 2009 21:14

[offtopic]
Gretna написа:А аз се чудя дали авторът не е агент провокатор. Дошъл да всее разтуха в безсмисленият ни живот на затлъстели еволчирали австралопитеци жадни за кръв, вино и забавления безкрай. Мисля че съм способен да разкрия нечистите помисли на човек появил се от някъде и тръгнал за там където хората не бива да ходят. Мммм да. Разбрах тайният смисъл на тези високо технологични разяснения за нещо толкова просто колкото е малкият Пенев. Всъщност светът който познаваме е на прага на еволюцията на теорията за неговият край подобно на вездесъщата но безпочвена надежда за червен триумф тук и в европа. Дерзайте хора. Това е само акликтичен постолат който съвършенно не доказва истианта а тя е синьо господство поне до края на познатото ни светоосещане.
Мерси за вниманието!

Според теории,всичко е в границите на възможното,не ме питайте на такива,защото е много възможно да започна ди имам болки в главата,защото не мога да го изчисля на момента,но въпреки това съм частично поласкан от т.нар. "комплимент" чрез думата "агент провокатор",но рискувайки да наруша вътрешната ви хармония ще ви заявя,че не мога да отговоря на въпроса ви,тъй като ми е строго забранено да изнасям вътрешно-секретна информация.[/offtopic]
Последна промяна от The_Scientist на 10 авг 2009 21:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 10 авг 2009 21:14

Тук има някои неща по въпроса... :roll:
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”