Цигуларят на дявола...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

true blue 71
Контакти:

Re: Цигуларят на дявола...

Мнениеот true blue 71 » 04 яну 2017 15:38

Паганини е виртуоз и това не подлежи на дискусия. Притежавал е великолепна техника, а повечето му изпълнения са се отличавали с голяма техническа трудност. Филмът като цяло беше доста хубав. А иначе съветските филми от едно време бяха пълни бози и никога не са ставали за гледане.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 04 яну 2017 16:21

[center]Да допълня за още един "докоснат " от дявола.....за жалост тежката болест не му позволи да разкрие всичко от струните :cry: [/center] [center][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wGFDWTC8B8g[/youtube][/center] [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fTx0ms0tfCE[/youtube]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 яну 2017 16:35

Ето и откъс от филма с 24-то капричио. Гарет си е цигулар, няма спор...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YCsVEsQlm7o[/youtube]
Последна промяна от sin4ec на 04 яну 2017 16:39, променено общо 1 път.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 04 яну 2017 16:35

true blue 71 написа:Паганини е виртуоз и това не подлежи на дискусия. Притежавал е великолепна техника, а повечето му изпълнения са се отличавали с голяма техническа трудност. Филмът като цяло беше доста хубав. А иначе съветските филми от едно време бяха пълни бози и никога не са ставали за гледане.

Не си прав . Тогава имаше един момент на пренасищане . Съветското кино имаше добри заглавия . Ще ти дам само " Москва не вярва на сълзи " . На мен лично ми омръзнаха типичните американски зрелища и ми се иска по често да се срещаме с европейските продукции .
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 яну 2017 17:00

Old_death написа:
true blue 71 написа:Паганини е виртуоз и това не подлежи на дискусия. Притежавал е великолепна техника, а повечето му изпълнения са се отличавали с голяма техническа трудност. Филмът като цяло беше доста хубав. А иначе съветските филми от едно време бяха пълни бози и никога не са ставали за гледане.

Не си прав . Тогава имаше един момент на пренасищане . Съветското кино имаше добри заглавия . Ще ти дам само " Москва не вярва на сълзи " . На мен лично ми омръзнаха типичните американски зрелища и ми се иска по често да се срещаме с европейските продукции .

+1 :) Съгласен съм. Да не забравяме великолепните съветски комедии ("Диамантената ръка" с незабравимия Юрий Никулин, "Иван Василиевич сменя професията си", "Афоня", да не изброявам всички...), някои филми за войната ("Те се сражаваха за Родината"), исторически (Война и мир), сериали ("Мястото на срещата да не се променя" с Висоцки в една от ролите) ... Проблемът беше, че покрай хубавите филми минаваха и бозите (само защото бяха съветски) и наистина се получи пренасищане. Историята сега се повтаря. Иначе картинката у нас очевидно не е по-различна и в Европа: "Не е тайна, че в повечето от страните на Стария континент преобладава излъчването на американски филми. По данни на Европейската аудиовизуална обсерватория само през миналата година [2012] холивудските продукции са съставлявали 62% от европейския кино и филмов пазар. Националните филми са заемали почти 20%, оставяйки едва 18 на сто за други европейски продукции."

http://www.10te.bg/zabavlenie/kino/10-o ... 13-godina/

П.П. Хубавото е, че киното все повече се интернационализира и един наистина добър филм все по-рядко може да мине без международно участие, дори ако вземем за пример само филма, дал заглавието на темата. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 04 яну 2017 17:14

Като си говорим за съветско кино не може да не спомене Соларис на Тарковси , Бялото слънце на пустинята и Д'Артанян и тримата мускетари :) Незабравими заглавия :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 яну 2017 18:29

Captain Stottlemeyer написа:
Old_death написа:

+1 :) Съгласен съм. Да не забравяме великолепните съветски комедии ("Диамантената ръка" с незабравимия Юрий Никулин, "Иван Василиевич сменя професията си", "Афоня", да не изброявам всички...), някои филми за войната ("Те се сражаваха за Родината"), исторически (Война и мир), сериали ("Мястото на срещата да не се променя" с Висоцки в една от ролите) ... Проблемът беше, че покрай хубавите филми минаваха и бозите (само защото бяха съветски) и наистина се получи пренасищане. Историята сега се повтаря. Иначе картинката у нас очевидно не е по-различна и в Европа: "Не е тайна, че в повечето от страните на Стария континент преобладава излъчването на американски филми. По данни на Европейската аудиовизуална обсерватория само през миналата година [2012] холивудските продукции са съставлявали 62% от европейския кино и филмов пазар. Националните филми са заемали почти 20%, оставяйки едва 18 на сто за други европейски продукции."

http://www.10te.bg/zabavlenie/kino/10-o ... 13-godina/

П.П. Хубавото е, че киното все повече се интернационализира и един наистина добър филм все по-рядко може да мине без международно участие, дори ако вземем за пример само филма, дал заглавието на темата. :)

Че именно - много от тези 62% холивудски продукции, които се цитират в текста, не са чисто американски, ами международни, някои повече, други по-малко ...... както и немалко европейски продукции имат американско участие под една или друга форма, много или малко. Тея тъпи стереотипи вече не важат, било е едно време.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 яну 2017 18:58

Captain Stottlemeyer написа:
fcb_bg написа:Рядичко се вижда европейско кино по сеиркашона. Ако не е тв майка да го стори, друг нема.

Друго си беше преди години, когато се питахме филмът хубав ли е, или е съветски, а в петък гледахме програма на съветската телевизия... 8-)
По темата: Преди доста години четох много интересен биографичен роман за Паганини - "Прокълнатият Паганини" (оригинално заглавие "Осуждение Паганини") от Анатолий Виноградов - руски писател от първата половина на миналия век. :)

Какво общо има СССР бе трол? Казвам, че каналите са заляти с американска помия отсекъде. Нямам против хубавото им, ама то тва на нищо не прилича, ебаси.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 яну 2017 19:22

sin4ec написа: В този филм един от тези музиканти-Дейвид Гарет, успешно се превъплъщава в ролята му. Освен това, Гарет изпълнява всички партии на цигулката във филма.

Не съм много наясно с тази музика, но мисля, че едва ли има по-добър от Гарет да изпълни ролята.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 яну 2017 19:25

И понеже както винаги темата отиде на майната си да добавя един съв. филм "Сибириада"
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”