Информация за бюрото по труда !?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
burchill
Контакти:

Re: Информация за бюрото по труда !?

Мнениеот burchill » 05 май 2016 13:59

MoNteSo написа:Точно така. Бях поставен пред избор или-или. Не ми беше обяснено, че мога да откажа. Лошото е, че не съм запознат с правата си, и не за първи път ме подлъгват в държавните институции.

Аха разбирам,сега обаче трябва да се върне писмен отговор с мотиви върху това насочващо писмо,иначе санкции.А на тази,дето те е подвелавлизаш в канцеларията и с големия черпак!

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 05 май 2016 14:21

То да ми преведат последните пари, после знам как да действам..

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 май 2016 14:46

Явно някои си мислят ,че знаят но само си мислят. Ако от БТ ти предложат работа както в твоя случай и откажеш директно ти спират плащанията.
Няма значение дали още на 1 първият месец са ти предложили или на последният.Длъжен си да идеш на интервю , но там какво ще стане си е твоя работа.Предложат ли - откажеш ли и те ти спират обезщетението след като са ти намерили предложение за работа.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 05 май 2016 15:13

Аз си мисля, че може да сте прави и дватама, и просто да бъркате различни случаи. В моя аз взимам обезщетението си от НОИ, а не от бюрото по труда. От бюрото могат да ми прекратят регистрацията, което да доведе до спирането на парите. Но те самите парите няма как да ми ги спрат, те дори не знам дали са наясно, че ги взимам.

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 05 май 2016 15:14

iliev72 написа:Явно някои си мислят ,че знаят но само си мислят. Ако от БТ ти предложат работа както в твоя случай и откажеш директно ти спират плащанията.
Няма значение дали още на 1 първият месец са ти предложили или на последният.Длъжен си да идеш на интервю , но там какво ще стане си е твоя работа.Предложат ли - откажеш ли и те ти спират обезщетението след като са ти намерили предложение за работа.

Това изнамерих в Конституцията на РБ
Чл. 48.
(1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.
(2) Държавата създава условия за осъществяване на правото на труд на лицата с физически и психически увреждания.
(3) Всеки гражданин свободно избира своята професия и място на работа.
(4) Никой не може да бъде заставян да извършва принудителен труд.
(5) Работниците и служителите имат право на здравословни и безопасни условия на труд, на минимално трудово възнаграждение и на заплащане, съответстващо на извършената работа, както и на почивка и отпуск, при условия и по ред, определени със закон.
А да ме задължи някой да почна, където и да било. :twisted:

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 май 2016 15:57

Не си длъжен да приемаш работата , но си длъжен да идеш на интервю щом ти го предлагат от БТ.
Откажеш ли , прекъсват регистрацията и НОИ ти спират парите.Ти колко искаш ми цитирай конституцията.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 05 май 2016 16:28

MoNteSo написа:Аз си мисля, че може да сте прави и дватама, и просто да бъркате различни случаи. В моя аз взимам обезщетението си от НОИ, а не от бюрото по труда. От бюрото могат да ми прекратят регистрацията, което да доведе до спирането на парите. Но те самите парите няма как да ми ги спрат, те дори не знам дали са наясно, че ги взимам.

Парите от НОИ се дават на база подписи в БТ,сиреч-няма подпис,няма пари,защото от бюрото веднага изпращат инфо на НОИ.Когато откажеш работа на бюрото-прекратяват регистрацията и съответно пращат инфо на НОИ че не си на борсата и следва пак-рязане.Дано вече си разбрал.

Потребителски аватар
dhk222
Контакти:

Мнениеот dhk222 » 05 май 2016 17:03

Не си длъжен да приемаш работата,която ти предлагат.

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 05 май 2016 17:05

Малко размисли и страсти и от мен.Не съм мега добър в тези казуси между работник и трудова борса, но мога да ти кажа, че предлагат доста добри програми за квалификация и преквалификация.Чрез Бюрото може да си намериш работа(да,понякога каквато и да е,но ако ти се работи винаги има какво).Друг е въпросът,че "служителите" са пълни кретени и в повечето случаи се държат идиотски.Аз лично не мога да се оплача за около месец и половина регистрация ми предложиха една оферта и си намерих препитание.Много хора ги подценяват,но имаш ли необходимите умения РАБОТАТА сама ще те намери.

Съвет: Отиди и си насрочи среща лично, яви се и проведи "някакъв" формален разговор ама не си давай жега, все едно ти е през к..а.Това винаги действа, в девет от 10 случая т.нар. работодател разбира,че си "поредната" бройка изпратена от БТ...Трябва да го направиш лично,среща,ала-бала,както си му е реда, щом са ти казали.Обезщетението не е кой знае колко и рано или късно свършва,оглеждай се и за добри оферти, както казах, от Бюрото предлагат курсове за квалификации,преквалификации,езикови и компютърни курсове, работа в чужбина, зависи с какво образование си и какво търсиш.

За Фантастико: скъпи цени и селско обслужване,един мой приятел бачкаше на плод - зеленчука като луд, ама го гърчеха като луд с графика,момчето беше студентче.Негативно мнение имам.

Поздрави и лек ден!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 05 май 2016 17:09

iliev72 написа:Не си длъжен да приемаш работата , но си длъжен да идеш на интервю щом ти го предлагат от БТ.
Откажеш ли , прекъсват регистрацията и НОИ ти спират парите.Ти колко искаш ми цитирай конституцията.

Така съм съглаен. Но от първия ти пост, се разбира, че ако от фирмата ти предложат работа, трябва задължително да приемеш, иначе ти спират обезщетенията за безработица. С втория ти пост съм напълно съгласен.

Върни се в “Свободна зона”