По-добре ли се живее в чужбина?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Къде живеете и къде бихте искали в бъдеще ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Re: По-добре ли се живее в чужбина?

Мнениеот River Plate » 12 окт 2015 23:38

В чужбина е по-добре само на топ позиция. Да им бачкаш сервитьор, барман, по строителните обекти или шофьор - не мерси. Трябва да си човек без капка самоуважение да им бачкаш професиите, дето местните не биха бачкали никога, за пари, по-ниски и от социалните им помощи за безработни ;)
Който има качества, знания и хъс ще се реализира и в България и в чужбина, който не или ще е мижитурка тук или ще е мижитурка там. 8-)

Имаме и кадърни българи, успели в чужбина, но 95% от българската емиграция на запад са чистачи, сервитьорки, строители, шофьори, в земеделието и други долнопробни работи (за съжаление).
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 окт 2015 23:40

Добре ми е в България, поне за сега.

Не съм живял в чужбина, но от кратките ми пребивавания смятам, че лично на мен не би ми било комфортно в която и да е Страна, ако трябва да живея в нея.
Но човекът е адаптивна машина, не изключвам вариантът един ден да живея извън България, но както писах, едвали ще се чувствам толкова добре, както тук.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 окт 2015 23:40

Едва ли някой може да ти даде отговор на този въпрос. Зависи от много неща. Но каквото и да правиш, пак ще си чужденец, където и да си.

Отговор номер 5 за такива като мен ли е? :mrgreen:
Последна промяна от fcb_bg на 12 окт 2015 23:42, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 12 окт 2015 23:42

doktora25 написа:Отговорилият с Друго съм аз. Живея в България, не искам да живея в чужбина, но много неща тук не ми харесват. Не мисля че емиграцията е решение, а по-скоро виждам в нея бягство от отговорност. Аз обичам страната си, това е въпрос на определени ценности. В някои отношения тя превъзхожда много други "бели" държави, в други за съжаление - не. Но това, което искам е да работя за подобряване на положението тук.

+1
Отговорилият с 2-то друго съм аз и съм съгласен с теб.
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 12 окт 2015 23:43

Живях,и работих в U.S.около 5 г.,не ми хареса,сега съм в UK,а БГ............................?
Докато тези управници са на власт ............... е без мен!
Живота на всеки е....... кой както ги нареди.
Естествено,че се живее по-добре що за въпрос!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 12 окт 2015 23:50

От шест години работя и живея в Германия. Бачкам като пицар в голяма верига пицарии. Ако не знаеш езика, на държавата, в която отиваш, е доста трудно. Иначе е индивидуално - дали отиваш сам или с някой друг, дали отиваш при някой, който те чака и е осигурил необходимото или ще се блъскате заедно от нулата, дали имаш квалификации да си атрактивен на трудовия пазар, дали имаш осигурена работа или тепърва ще търсиш, и т.н. Лесно в живота няма. 9,5 бруто на час, 2 почивни дни в седмицата, работа между 8 и 10 часа на ден, със задължителна пауза следобед. Заплата между 1200-1400 зависи от часовете . Квартира 550, интернет 30, телефон 40 ,ток 30 месечно . Остатъка за спестяване и лични нужди.Определено мога да кажа, че живея спокоен живот с голяма доза сигурност. От друга страна започна да ми писва и България ми липсва......

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 окт 2015 23:51

doktora25 написа:Отговорилият с Друго съм аз. Живея в България, не искам да живея в чужбина, но много неща тук не ми харесват. Не мисля че емиграцията е решение, а по-скоро виждам в нея бягство от отговорност. Аз обичам страната си, това е въпрос на определени ценности. В някои отношения тя превъзхожда много други "бели" държави, в други за съжаление - не. Но това, което искам е да работя за подобряване на положението тук.

+1 :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 13 окт 2015 00:06

Не всичко е пари, най-лошото обаче, че голям процент от българите, които отиват да живеят в чужбина забравят родината си и всичко свързано с България, а дори и езика, такива хора не заслужават никакво уважение. Иначе аз съм от хората, които обича страна си и не смятам да я напускам. Има много лоши неща, но трябва да се борим, а не да бягаме.

Потребителски аватар
doniobbb
Контакти:

Мнениеот doniobbb » 13 окт 2015 00:39

Живял съм почти в цяла Европа и да ви кажа честно живота в България няма равен ;) Разполагаш ли със средства в БГ живота е супер, но много хора го осъзнават това чак като отидат да живеят в чужбина някъде...

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 13 окт 2015 00:45

В Западна Европа, да! В русия, не!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Върни се в “Свободна зона”