sin4ec написа: Кой ще пази тогава границата от нашествениците?
Едно време гранични войски, имах честта да бъда граничар, а сега е гранична полиция и ако не им стига наличния контингент ще си назначат толкова, колкото са им нужни.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
sin4ec написа: Кой ще пази тогава границата от нашествениците?
dunavfc написа:Синчец, защо смяташ, че тия, които не са били в казармата не са достатъчно будни и патриотично настроени българи ? Моето поколение, какво е виновно, че живее в едни мирни времена в които подобни мероприятията нямат задължителен характер ? От цяла Европа в кои страни има все още останала задължителна казарма ? Това означава ли, че хората не си обичат страните ? В Русия има ли казарма ? Питам без да се заяждам, просто не съм чувал. В Европа знам, че има задължителна казарма само в Турция.
Колкото до въпроса ти. Мисля, че най-честно и обективно е всеки да ти отговори на този въпрос, когато се наложи наистина, защото сега всеки може да се бие в гърдите, как умира за България, но на практика може да се окаже, че половината които са го заявявали са и тази половина, която първа си е била камшика за някъде. Имам сериозни съмнения, че в моят живот, въобще в близките 100 год. ще се наложи на който и да е българин да се се бие, умира или жертва за тази страна, просто не смятам, че ще има нужда от нас, защото не се задава никакви конфликт, който да има нужда от подобна мащабна мобилизация.
ПП: В 21 в. е абсолютно нелепо и смешно, някой да твърди, че незнанието за това, как се разглобява и сглобя АК - 47 е някакъв недостатък.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
dunavfc написа:Значи след 20 год. 4-5 млн. българи няма да ги има, а ще останат само 200-300-500 хил. пенсионери ? А циганите, ако да речем, че сега са 700 хил. ( което може би е доста преувеличена бройка ) след 20 год. ще станат поне 2 млн. ?
Българските турци изобщо не се различават по раждаемост с останалите българи, изобщо не ги сравнявай с циганите.
Тия хипотези, като цяло са малоумни и ако си заинтересован, мога да ти дам подходящото интервю на специалист по тази материя, който обяснява логически с факти, защо тези мрачни прогнози са една голяма измислица.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Потребители, разглеждащи този форум: Bet_Expert, Thsmith и 22 госта