Готови ли сме за защита на България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Готови ли сме за защита на България?

Мнениеот PFC Litex » 17 сеп 2015 00:39

sin4ec написа: Кой ще пази тогава границата от нашествениците?

Едно време гранични войски, имах честта да бъда граничар, а сега е гранична полиция и ако не им стига наличния контингент ще си назначат толкова, колкото са им нужни.
Изображение

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 17 сеп 2015 01:11

Ако говорим за казармата , както я знаем от преди години си е чиста глупост,Но след като я махнаха ,трябваше да направят така, че всеки младеж да служи примерно три месеца да може да борави с оръжие, да знае как се разглобява и сглобява АК или поне да го е виждал как изглежда.
А как може да се справим, след като държавата е тази която трябва да нареди. До колкото познавам нашите полиици те ще бъдат толерантни до последно, независимо какво мисли народа и , че половин Европа си затваря границите , ние винаги сме били дупедавци и такива ще си останем, нашите граници ще останат отворени за всякаква измет.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 сеп 2015 01:15

И защо му е по-дяволите на някой да знае как се разглобява Ак-47?

ОК. Нека да има школи за подобно нещо. Който иска да си плаща и да се учи.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 17 сеп 2015 01:22

Синчец, защо смяташ, че тия, които не са били в казармата не са достатъчно будни и патриотично настроени българи ? Моето поколение, какво е виновно, че живее в едни мирни времена в които подобни мероприятията нямат задължителен характер ? От цяла Европа в кои страни има все още останала задължителна казарма ? Това означава ли, че хората не си обичат страните ? В Русия има ли казарма ? Питам без да се заяждам, просто не съм чувал. В Европа знам, че има задължителна казарма само в Турция.

Колкото до въпроса ти. Мисля, че най-честно и обективно е всеки да ти отговори на този въпрос, когато се наложи наистина, защото сега всеки може да се бие в гърдите, как умира за България, но на практика може да се окаже, че половината които са го заявявали са и тази половина, която първа си е била камшика за някъде. Имам сериозни съмнения, че в моят живот, въобще в близките 100 год. ще се наложи на който и да е българин да се се бие, умира или жертва за тази страна, просто не смятам, че ще има нужда от нас, защото не се задава никакви конфликт, който да има нужда от подобна мащабна мобилизация.

ПП: В 21 в. е абсолютно нелепо и смешно, някой да твърди, че незнанието за това, как се разглобява и сглобя АК - 47 е някакъв недостатък.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 17 сеп 2015 01:29

Абе то само с разглобяване и сглобяване на АК няма да стане работата.
Тук си трябва армия - модерна техника и обучени войници.
Ние нямаме нито едното, нито другото с изключение на няколко елитни части. Разчитаме на НАТО.
Да не дава Господ да хващаме пушките! Войната е най-голямото малоумие, което човечеството е измислило.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 17 сеп 2015 01:32

dunavfc написа:Синчец, защо смяташ, че тия, които не са били в казармата не са достатъчно будни и патриотично настроени българи ? Моето поколение, какво е виновно, че живее в едни мирни времена в които подобни мероприятията нямат задължителен характер ? От цяла Европа в кои страни има все още останала задължителна казарма ? Това означава ли, че хората не си обичат страните ? В Русия има ли казарма ? Питам без да се заяждам, просто не съм чувал. В Европа знам, че има задължителна казарма само в Турция.

Колкото до въпроса ти. Мисля, че най-честно и обективно е всеки да ти отговори на този въпрос, когато се наложи наистина, защото сега всеки може да се бие в гърдите, как умира за България, но на практика може да се окаже, че половината които са го заявявали са и тази половина, която първа си е била камшика за някъде. Имам сериозни съмнения, че в моят живот, въобще в близките 100 год. ще се наложи на който и да е българин да се се бие, умира или жертва за тази страна, просто не смятам, че ще има нужда от нас, защото не се задава никакви конфликт, който да има нужда от подобна мащабна мобилизация.

ПП: В 21 в. е абсолютно нелепо и смешно, някой да твърди, че незнанието за това, как се разглобява и сглобя АК - 47 е някакъв недостатък.

Ти мани, не дърпай дявола за опашката. Както не се задава, така утре може да вземат да хвърчат самолети и ракети.
Тия, които правят войните, са достатъчно ненормални.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 17 сеп 2015 01:35

Не виждам от къде може да дойде заплахата за нас. Трета световна война да има е толкова вероятно, колкото и Бисер Миланов - Петното да спечели кметските избори в Русе. Кой ще ни нападне ? За Турция вече ми е омръзнало да повтарям, защо смятам, че е абсолютно невъзможно да предприеме, каквото и да е било срещу България. Бежанците, какъвто и проблем да са , няма как да е сериозно да говорим, че ще ни трябва военни действия срещу тях.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 сеп 2015 01:46

Според мен процесът спрямо циганите и бежанците е абсолютно необратим и след максимум 20 години нашата страна ще остане населявана предимно от тях,а останалото ще са 200-300 000 пенсионери,които ще се опитват да опазят къщите си...За всичко това е виновно управлението след 1989-а...
И пак искам да цитирам едно изказване на бившият министър на химическата промишленост - Георги Панков:
"Шевернадзе ми вика "Кажи му бе,кажи му на Т.Живков,че нас ни е срам да разпространяваме неща,които не са верни.Как да няма мюсюлмани в България ? Има !" Лично аз съм питал Тато защо се направи "възродителният процес".Той ми каза: "Слушай момче,всеки българин има по едно и по две деца.Турците а и циганите мюсюлмани имат по две,по три,по четири,по пет.Какво ще стане след 20-30 години ? Българското население ще стане малцинство,турското и циганското ще станат болшинство и какво ще правим тогава ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 17 сеп 2015 01:49

Значи след 20 год. 4-5 млн. българи няма да ги има, а ще останат само 200-300-500 хил. пенсионери ? А циганите, ако да речем, че сега са 700 хил. ( което може би е доста преувеличена бройка ) след 20 год. ще станат поне 2 млн. ?
Българските турци изобщо не се различават по раждаемост с останалите българи, изобщо не ги сравнявай с циганите.
Тия хипотези, като цяло са малоумни и ако си заинтересован, мога да ти дам подходящото интервю на специалист по тази материя, който обяснява логически с факти, защо тези мрачни прогнози са една голяма измислица.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 сеп 2015 01:51

dunavfc написа:Значи след 20 год. 4-5 млн. българи няма да ги има, а ще останат само 200-300-500 хил. пенсионери ? А циганите, ако да речем, че сега са 700 хил. ( което може би е доста преувеличена бройка ) след 20 год. ще станат поне 2 млн. ?
Българските турци изобщо не се различават по раждаемост с останалите българи, изобщо не ги сравнявай с циганите.
Тия хипотези, като цяло са малоумни и ако си заинтересован, мога да ти дам подходящото интервю на специалист по тази материя, който обяснява логически с факти, защо тези мрачни прогнози са една голяма измислица.

Дунав теб никога не съм те приемал на сериозно...Да не говоря,че в тая тема продължаваш да пишеш глупости...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”