Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

pomiqr260

Re: Господ да го духа

Мнениеот pomiqr260 » 11 мар 2015 14:23

parazit написа:
IvailoRz написа:Вчера четох статия за лекция на учения Стивън Хокинг (онзи в инвалидния стол) , който шокирал обществеността с тезата "Господ съществува" . Обосновава се на това че няма как вселената да е това което е заради огромна поредица от случайности . Просто е прекалено сложна и закономерно подредена за да е случайно . Според него е сътворена от интелигентен разум ,който хората наричат Бог . А попринцип той е бил един от твърдите защитници на тезата че Господ не съществува .

И ако съществува,защо не се покаже?Вселената е създадена от тъмна материя с множество вризове и разтягане на материя.Животът на земята започва от микроорганизми дошли от метеорити.

Господ е навсякъде около нас и само слепците не го виждат. Той е дори срещу теб в огледалото, когато се погледнеш и вероятно съжалява, че те е създал и с огромна въздишка си казва има време да се поправи.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Господ не съществува

Мнениеот boabbb » 11 мар 2015 14:24

parazit написа:
boabbb написа:Като си идиот, не сме длъжни всички да четеме идиотските ти брътвежи :evil:

Без лични нападки към мен. :?

Ти вярваш ли в Бог?

Ами, да ;) Твоето съществуване даже е доказателство :!: ... че не си е събрал вересиите :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 11 мар 2015 14:28

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qBIKU4zDyrI[/youtube]

Стига бе хора,как може да съществува?!Защо не спаси толкова хора от бедствия и злини?Да ми се яви и да ми каже защо,ако съществува иначе отричам.

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 11 мар 2015 14:29

boabbb написа:
parazit написа:
boabbb написа:Като си идиот, не сме длъжни всички да четеме идиотските ти брътвежи :evil:

Без лични нападки към мен. :?

Ти вярваш ли в Бог?

Ами, да ;) Твоето съществуване даже е доказателство :!: ... че не си е събрал вересиите :mrgreen:

Човекът съществува благодарения на еволюцията на микроорганизмите.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 11 мар 2015 14:30

Много си нервен, защо така ? Излей си душата. Заради това заглавие ще се пържиш в ада.

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 11 мар 2015 14:32

Я да видим какво казва един виден лекар, представител на съвремената наука 8-) На кого ли да вярваме :? :roll: На теб или на доктора 8-)

Стивън Хокинг сензационно: Господ съществува!

Един от най-светлите мозъци на човечеството Д-р. Стивън Хокинг буквално взриви световната научна общност със своя реч в Университета в Кембридж през уикенда според телевизионния канал S4C, цитиран от Bradva.BG. Стивън Хокинг заяви, че базирано на дългогодишните изследвания вселената може да заключи, че тя е създадена от интелигентен разум, или казано с други думи – вселената е създадена от това, което хората наричаме Господ.

Хокинг твърди, че е изолирал научен феномен във вселената, който определя като „божествен фактор“ – интелигентно „влияние“ което е било налично още от създаването на вселената и е изключено да се оприличи като случайно. Благодарение на „Божествения фактор“ е създадена вселената, както и всички производни – включително и зараждането на живота на земята.

Хокинг твърди, че без този „висш разум“ съществуванието на каквото и да е било би било невъзможно, и съответно може да заключи че фактор с определено ниво на космически интелект е „създателят на всичко“. Библията пише, че Господ е създал вселената за 7 дни. Оказва се, че научните изследвания на гениалния физик доказват, че в библейската легенда е базирана на истина – „дизайнът“ на космоса е създаден от интелигентен разум!

Стивън Хокинг е фокусирал усилията тази насока след като доведения му брат Едуард е изпаднал в клинична смърт и след това се върнал от отвъдното с изумителна история. Винаги съм обичал брат си, той винаги е бил вдъхновение да се занимавам с наука. Малко е откачен, но странния му мозък има невероятни способности. Миналият октомври, той имаше ужасяващ инцидент, заради който изпадна в клинична смърт. Върна се от смъртта тотално променен човек. Разказа, че през минутите в които е бил „в одвъдното“, се убедил в съществуването на висш разум, който е създал вселената и всичко около нас. Бил сигурен, че това, което човеците наричат Господ наистина съществува! Брат ми би бил последния човек на земята, който би твърдял, че Господ съществува, но след това ужасно преживяване, той е абсолютно сигурен в наличието на висш разум, който контролира вселената и нашия свят. Точно за това фокусирах усилията си върху проучването на „божествения фактор“ – липсващата част в пъзела за създаването и „живота“ на Вселената!

Колегите на Хокинг са меко казано изненадани от твърдението. Като цяло, мнението на водещите учени е, че „божествения фактор“ е мит, и това, че най-изявения сред тях защитава теорията за съществуванието на висш разум! „Наистина не очаквахме такова изявление“, каза пред репортери Д-р Джон Байрнс, ръководител на катедрата по астрофизика в престижния университет. „Наистина съм изумен от твърденията на Стивън. Даде ни сериозна тема за размисъл!“

През последните години Хокинг е споделял не една противоречива теория. Той е сигурен в съществуването на извънземни, и че е много по-вероятно те да са агресивно настроени към нас. С тази си теория именития учен отговаря на най-важния въпрос на човечеството за всички времена.
[rimg]http://forexforum.bg/download/file.php?id=21106[/rimg]

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 11 мар 2015 14:33

parazit написа:
IvailoRz написа:Вчера четох статия за лекция на учения Стивън Хокинг (онзи в инвалидния стол) , който шокирал обществеността с тезата "Господ съществува" . Обосновава се на това че няма как вселената да е това което е заради огромна поредица от случайности . Просто е прекалено сложна и закономерно подредена за да е случайно . Според него е сътворена от интелигентен разум ,който хората наричат Бог . А попринцип той е бил един от твърдите защитници на тезата че Господ не съществува .

И ако съществува,защо не се покаже?Вселената е създадена от тъмна материя с множество вризове и разтягане на материя.Животът на земята започва от микроорганизми дошли от метеорити.

И откъде се е появила тази тъмна материя ?

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 11 мар 2015 14:33

Eminem написа:Много си нервен, защо така ? Излей си душата. Заради това заглавие ще се пържиш в ада.

И ад няма.След смъртта изгниваш и ти остават само костите и нищо повече.

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 11 мар 2015 14:36

Eminem написа:
parazit написа:

И откъде се е появила тази тъмна материя ?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1% ... 0%B8%D1%8F

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 11 мар 2015 14:42

Знам за материята, но каква е вероятността всичко да е случайно ?

Върни се в “Свободна зона”