Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 дек 2014 18:07

chiphead написа:
CTAHKO написа:
chiphead написа:някъде бях чел преди време, че петрола дето идва в БГ няма нищо общо с международните доларови пазари, ами си идва през Русия - от Тюмен ли, откъде там, така че ...

Шел и ОМВ се скъсаха да зареждат от Лукойл ;)

предавам се :) не знам коя верига - откъде зарежда, факт е, че разликата в цените е някакви 1-3 стотинки :)

Нарича се "картелно споразумение", макар че всички ще отрекат на висок глас неговото съществуване... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:08

Captain Stottlemeyer написа:Нарича се "картелно споразумение", макар че всички ще отрекат на висок глас неговото съществуване... 8-)

Защото е противозаконно вероятно.

vency75
Контакти:

Мнениеот vency75 » 01 дек 2014 18:11

как защо-ами защото можем,защото го правим и си траем.но има и друго -по принцип цените влизат в сила на следващия месец.ако не бъркам сега се договарят а доставката е след месец.така че дай-боже за нова година ни зарадват с едни поне 10% надолу.
друго обаче не мога да си обясня-защо след като свалиха все пак малко от цените на горивата,то тези на хранителните и други продукти не паднаха.дочух един отговор от търговци -видиш ли ,сега ако ги свалим ,след 6-7 месеца АКО се повиши цената пак трябва да ги вдигаме и това нямало да се хареса на хората.
и така или само аз съм луд или само аз съм нормален,но и в двата случая май съм различен от другите.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 18:13

icko65 написа:Нямам икономическо образование и въпреки това се чудя защо цените на горивата не се понижиха след срива на цените на петрола на межд.пазар.Десетки пъти увеличението на горивата са го свързвали я с курса на долара я с межд.цени или пък с големи разходи.Сега май ни правят на прости -не пипат цените щото трябва да го намалят.Или аз съм в грешка.

Защото братския руски Лукойл е човеколюбив. Не е като капиталистите в Германия и САЩ, които веднага смъкнаха цените по бензиностанциите.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:14

Logical person написа:
Защото братския руски Лукойл е човеколюбив. Не е като капиталистите в Германия и САЩ, които веднага смъкнаха цените по бензиностанциите.

И това, но най-вече защото сме баровци

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 18:15

Logical person написа:
icko65 написа:Нямам икономическо образование и въпреки това се чудя защо цените на горивата не се понижиха след срива на цените на петрола на межд.пазар.Десетки пъти увеличението на горивата са го свързвали я с курса на долара я с межд.цени или пък с големи разходи.Сега май ни правят на прости -не пипат цените щото трябва да го намалят.Или аз съм в грешка.

Покажи ми добосъвестните ШЕЛ и ОМВ с колко са свалили цените ;) Ей така, по европейски модел ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 01 дек 2014 18:16

Captain Stottlemeyer написа:
chiphead написа:
CTAHKO написа:
chiphead написа:някъде бях чел преди време, че петрола дето идва в БГ няма нищо общо с международните доларови пазари, ами си идва през Русия - от Тюмен ли, откъде там, така че ...

Шел и ОМВ се скъсаха да зареждат от Лукойл ;)

предавам се :) не знам коя верига - откъде зарежда, факт е, че разликата в цените е някакви 1-3 стотинки :)

Нарича се "картелно споразумение", макар че всички ще отрекат на висок глас неговото съществуване... 8-)

Абе, то - ясно как се нарича, ама нали в БГ такива работи няма, иначе - щяха да са ги санкционирали до сега :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 18:19

chiphead написа:Абе, то - ясно как се нарича, ама нали в БГ такива работи няма, иначе - щяха да са ги санкционирали до сега :lol:

В България кога е имало картели или монополи :lol: :?
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:21

CTAHKO написа:В България кога е имало картели или монополи :lol: :?

КО?НЕ

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 01 дек 2014 18:22

Лятото масовият А95 беше около 2,60лв за литър, сега е около 2,25, дали не са се понижили?
Относно цената на горивото и неговата стойност в родината ни темата е много дълга.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Върни се в “Свободна зона”