Превратът на 10 ноември и сделката между Горбачов и Буш

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Превратът на 10 ноември и сделката между Горбачов и Буш

Мнениеот CTAHKO » 10 ное 2014 18:58

Soulen написа:
CTAHKO написа:
child in time написа:От целия слугинаж на Съветите само при нас регресията е 25 години. Навсякъде другаде дори и с мм има напредък. Жалка работа и бъдещ вилает такава ще е съдбата на България.

В статията много ясно си е написано и защо :)

То властта си е при тях пак. Ако бяха дошли други хора и ние щяхме да имаме напредък. Във всяка страна освен България има напредък. Даже май и в Русия :mrgreen:

Ами там е работата, че няма как да дойдат :) Никой няма интерес от това. Нито така наречените ни западни партньори, нито бившите ни от СССР :) Абе прочети статията. Малко е дългичка, но е интересна и си пише всичко :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 ное 2014 18:59

Станко, не мога да разбера ентусиазма ти, че някой влиза във форум, за да чете един материал 10 минути, в който авторът на въпросната "тема" няма и капка принос, но освен това, няма и тема :roll: Толкова ли е трудно да се направи резюме, в рамките на 6 до 10 изречения, и да се пусне линк към материала, а който се интересува да го чете?

Свидетел съм на събитията, бях безкрайно ентусиазиран, че нещо ще се промени..две-три години вярвах истински. Много от тези, които пораждаха тази вяра, а после успяха и да я убият, вече са в миманса, достойно заместени от други.

А твоята мантра я знам до втръсване: евреите са виновни за всичко, дори и за монголското нашествие в Европа и падането на Тунгуския метеорит, а не бих се учудил, ако са причинили и смъртта на динозаврите.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 10 ное 2014 19:00

Вероятно е професионалист и добър човек, но кой може да си позволи това преди 1989 година?
През 1966 г.завършва Първа английска гимназия в София. През 1971 г. заминава за Полша, където завършва Висшата школа за планиране във Варшава. Магистър по външна търговия и международни отношения.

От 1973г. работи в Министерството на външната търговия в София (СИВ), 1974 г.е журналист във вестник "Народна армия", от 1975 г. е външнополитически и икономически коментатор на вестник "Работническо дело". От 1978 г. е завеждащ офиса на вестника за Централна Европа - Прага, Виена, Варшава, а от 1985 г. е завеждащ офиса за Африка - Етиопия и Зимбабве.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 19:06

Кашчей написа:Станко, не мога да разбера ентусиазма ти, че някой влиза във форум, за да чете един материал 10 минути, в който авторът на въпросната "тема" няма и капка принос, но освен това, няма и тема :roll: Толкова ли е трудно да се направи резюме, в рамките на 6 до 10 изречения, и да се пусне линк към материала, а който се интересува да го чете?

Свидетел съм на събитията, бях безкрайно ентусиазиран, че нещо ще се промени..две-три години вярвах истински. Много от тези, които пораждаха тази вяра, а после успяха и да я убият, вече са в миманса, достойно заместени от други.

А твоята мантра я знам до втръсване: евреите са виновни за всичко, дори и за монголското нашествие в Европа и падането на Тунгуския метеорит, а не бих се учудил, ако са причинили и смъртта на динозаврите.

Не виждам как точно можеш да обориш фактите, а те са, че евреите са пряко свързани със САЩ и Русия, в момента също и това ще си остане така, докато хората сами не променят нещо. ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 10 ное 2014 19:08

Кашчей написа:Станко, не мога да разбера ентусиазма ти, че някой влиза във форум, за да чете един материал 10 минути, в който авторът на въпросната "тема" няма и капка принос, но освен това, няма и тема :roll: Толкова ли е трудно да се направи резюме, в рамките на 6 до 10 изречения, и да се пусне линк към материала, а който се интересува да го чете?

Пише си и за тяхната роля в събитията около и след 10-ти ноември и то не само за тези в България 8-) Пък който иска да вярва още в дядо Коледа 8-)

П.П. Темата е с хронология на събитията и няма как да се обобщи в няколко изречения, каква е ролята на всяко едно от действащите и отговорни лица ;)

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 10 ное 2014 19:15

Разбира се, че Перестройката беше сделка между САЩ и СССР.
Разбира се, че всичко, което се случи после е резултат именно на тези задкулисни договорки между Горбачов и Буш.
Проблемът днес е в това, че явно САЩ не си държат на думата и не спазват договорките.
САЩ започнаха да се изживяват като победител в Студената война, какъвто реално не трябва да има.
Поне от изявлението на Горбачов наскоро стана ясно, че такава е била уговорката.
Съответно Русия отговаря по подобаващ начин.
Щом вие не спазвате договорките от края на Студената война ние излизаме от играта за налагане на Нов световен ред.
Горе - долу така трябва да се тълкува реакцията на Москва през последната година.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Мнениеот костенурк » 10 ное 2014 19:19

на този ден САЩ смачка съветските клошари завинаги :) който е тръгнал срещу щатите добро не е видял,те са господарите на света.те решават кой ще има пари и кой ще яде бомби 8-) наздраве на всички демократи да живее България
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 ное 2014 19:25

diplomat написа:

Не виждам как точно можеш да обориш фактите, а те са, че евреите са пряко свързани със САЩ и Русия, в момента също и това ще си остане така, докато хората сами не променят нещо. ;)

Ако може, увеличи още малко болднатият шрифт!

Ако евреите са чак толкова яки, то означава, че от тях няма по умна нация на света и явно те са богоизбраният народ, а вие, със Станко, сте тръгнали срещу Бога :roll: Всъщност, не ви ли омръзна вече това? Как зад всяко по-значимо събитие все евреи виждате? Дали това не противоречи на една от точките в правилата, напр. т.8, за насаждане на омраза, или тя важи само за турци и цигани, но не и за евреи?!

Ако на нас се беше случило това, което на тях преди около 2000 години, сега нямаше да има никаква България.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 19:28

Кашчей написа:
diplomat написа:

Ако може, увеличи още малко болднатият шрифт!

Ако евреите са чак толкова яки, то означава, че от тях няма по умна нация на света и явно те са богоизбраният народ, а вие, със Станко, сте тръгнали срещу Бога :roll: Всъщност, не ви ли омръзна вече това? Как зад всяко по-значимо събитие все евреи виждате? Дали това не противоречи на една от точките в правилата, напр. т.8, за насаждане на омраза, или тя важи само за турци и цигани, но не и за евреи?!

Ако на нас се беше случило това, което на тях преди около 2000 години, сега нямаше да има никаква България.

Повече от 150 не ми позволява от форума. 8-) А ние сме преживели много повече от евреите, но нашата история нарочно се преправя от тези, които винаги са искали да ни мачкат, но не са могли. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 10 ное 2014 19:31

костенурк написа:на този ден САЩ смачка съветските клошари завинаги :) който е тръгнал срещу щатите добро не е видял,те са господарите на света.те решават кой ще има пари и кой ще яде бомби 8-) наздраве на всички демократи да живее България

Ти си ми пределно ясен ;) Ти си от тези 8-)

Изображение

Днес, когато светът отбелязва 25 години от рухването на Берлинската стена, на 40% от българските младежи това не им говори нищо, а една трета от тях не знаят, че преходът към демокрация в страните от Източна Европа започва през 1989-та година. Това показва последното изследване на Алфа рисърч.

Според данните 94% от младото поколение в България не знае почти нищо за комунизма. 40% от хората между 16 и 30 години не могли да отговорят дали краят на комунизма е белязан от рухването на: Берлинската, Московската, Софийската или Китайската стена.

На същия въпрос 15% от хората между 31 и 60 годишна възраст, са казали, че нямат представа. Какви са били границите на комунистическия блок също се оказал въпрос с повишена трудност - 92% от младите казват, че нямат представа.

Върни се в “Свободна зона”