Боклуци ли ни пробутват по моловете и магазините? АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Боклуци ли ни пробутват по моловете и магазините?
Колега, недей писа такива неща, защото сега ще те изкарат долен комуняга. Последните двадесет и няколко години всичко е перфектно - магазините са пълни със стока (няма значение какво е качеството и какви са цените, а и скъпото въобще не е гарантирано, че е качествено), хората могат свободно да ходят където си искат (с една малка подробност, че заминават и не се връщат, огромната част от тези хора, естествено заради чудесния живот тук), вече можеш да говориш каквото си искаш и срещу когото си искаш (само не и срещу мутри и политици, защото ще ядеш бой, в най-добрия вариант). Така, че какво е по-различно от преди 1989 година...Вярно си е обаче, че наследниците на онези комуняги тръгнаха да правят лъже демокрация, няма как да стане.
-
- Контакти:
bez-nick написа:РосенВарна написа:bez-nick написа:Hohohoho написа:Въпросът е, къде очакваш да са правени. И националните флагове ги шият в Китай.
Примерно яке Армани за 600 лв произведено в Китайтова за мен не е нормално...
А ако ти продават яке Армани произведено във Франция за 5000 лв. ти ще си купиш ли?
Защо тогава един телевизор произведен във Франция или Китай със същата марка - има еднакви цени?
Не съм съгласен с теб-миналата седмица ходих в Технополис за да си купя хладилник, видях, че имаше марка Либхер за около 700 лв и Либхер /почти същия/ с цена над 2000 лв. Попитах защо има такава разлика, ами защото единият е произведен в Германия гласеше простия отговор.
Кучетата си лаят, орлите си летят.
trokadero_ написа:Вижте какво - това , че дадена стока е произведена в Китай не означава , че е боклук .. В Китай има стоки , който са боклуци , но има и стоки и заводи , който произвеждат много добри неща .
По темата - в моловете има и добри магазини , както и качествени дрехи на високи цени спрямо марката .
Да, но откакто се появиха моловете, всички купуват от там, а всъщност дали не ни пробутват ментета, дали не е по-добре да залагаш на нещата с неизвестна марка на прилична цена, вместо да се изхвърляш, защото си мислиш, че купуваш някаква свръх марка, а тя всъщност - китайска реплика...
- trokadero_
- Контакти:
bez-nick написа:trokadero_ написа:Вижте какво - това , че дадена стока е произведена в Китай не означава , че е боклук .. В Китай има стоки , който са боклуци , но има и стоки и заводи , който произвеждат много добри неща .
По темата - в моловете има и добри магазини , както и качествени дрехи на високи цени спрямо марката .
Да, но откакто се появиха моловете, всички купуват от там, а всъщност дали не ни пробутват ментета, дали не е по-добре да залагаш на нещата с неизвестна марка на прилична цена, вместо да се изхвърляш, защото си мислиш, че купуваш някаква свръх марка, а тя всъщност - китайска реплика...
Зависи от много неща . Примерно Адидас или Найки - произведени в Китай , но в Китай фирмите си имат заводи и лицензи и ги произвеждат там . Това не ги прави фалшиви

Голяма заблуда е да си мислите,че всички стоки пройзведени в страните изброени от автора са нискокачествени - "ментета".Това,че в България се внася най-ниското качество стоки от целия свят не означава,че веднага трябва да лепваме веднага примерно за Китай,че се правят само ментета.Специално за Китай знам,че имат 12 стандарта на качество за стоките,които пройзвеждат,а в България се внася максимум 4-то.
Много от нещата правени в Китай въобще не са боклуци...
[center]
[/center]

- Долно уйно
- Контакти:
Няма никакво значение кое, къде е произведено.
Всяка компания ако се продават некачествени стоки с нейния бранд бързо ще загуби позиции на пазара, така че дали е Китай, Суринам или Германия то контрола за качество е на високо ниво.
Повечето стоки се произвеждат по Китай и Индия, и т.н. заради евтината работна ръка.
Относно моловете от тях пазаруват само тези с предразсъдъците, аз от мол към момента все още не съм си купувал и един чорапи.
Всяка компания ако се продават некачествени стоки с нейния бранд бързо ще загуби позиции на пазара, така че дали е Китай, Суринам или Германия то контрола за качество е на високо ниво.
Повечето стоки се произвеждат по Китай и Индия, и т.н. заради евтината работна ръка.
Относно моловете от тях пазаруват само тези с предразсъдъците, аз от мол към момента все още не съм си купувал и един чорапи.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
-
- Контакти:
Това, че нещо е произведено в Китай, по никакъв начин не означава, че е нискокачествено. Важна е технологията, по която е произведено, материялите, от които е произведено и т.н. Ще ви дам един пример. iPhone струва към 1000$. HiPhone струва 55$. И двете са произведени в Китай (или Тайван, все тая), но това е единствената прилика между двете устройства. Няма нито един друг компонент, по който двата телефона да са съизмерими. И ако си мислите, че купувайки си HiPhone, сте на далавера и получавате същото, като "балъците" дали 1000$ за истинския iPhone, то ви очаква голяма изненада. Същото е и с дрехите. Качеството се определя от бюджета, който фирмата е отделила за съответния продукт и творчеството на хората, които ги измислят, а не от това, дали този, който ги пакетира или включва/изключва машините в завода е китаец или швейцарец.
П.С. не съм фен на айфона, просто ги дадох за пример.
П.С. не съм фен на айфона, просто ги дадох за пример.
- trokadero_
- Контакти:
Те и Мерцедес имат заводи в Турция , ама не са фалшиви 

Долно уйно написа:Няма никакво значение кое, къде е произведено.
Че ти тогава само от пазара ли си купуаш дрехите