Преселението продължава.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Re: Преселението продължава.

Мнениеот Yoda_ » 30 юли 2014 17:42

Зависи какво разбирате под "хубава работа" и колко трае това "нула време"... ;)

Защото просто няма как да си завършил някаква незнайна гимназия или техникум, откъдето си излязъл по-прост и по-неук, отколкото си влязъл, няма как да си просмукан от комплексарския балкански манталитет и чалгарските ценности, няма как да си на последно място в Европа по знания след средното образование, и да мечтаеш за "някаква хубава работа", където и да е в Европа...

Пък и като знам каква е дефиницията за "хубава работа" именно на такива неуки мамули, съвсем ми се струва невъзможно това да стане. Защото всички днешни младежи искат да взимат яки кинти, да карат яки спортни коли или огромни черни джипове, да чукат безброй готини мадами, палми, пясък, бели яхти, полуголи манекенки, Ферарита, и питиета с чадърчета в басейна. :lol:

Уви, това става само във филмите... в тъпите американски филми... където застрелваш 700-800 души, а после гушваш мадамата, коката, диамантите и кинтите, качваш се на Ламборджини-то и отпрашваш към залеза... :lol:

Така че, най-важното нещо е човек да се самообразова, да инвестира в образованието си, за знае ПОНЕ 2 езика, да е завършил ПОНЕ 2-3 специализирани курса по 2500 евра всеки, да има нужния манталитет и амбиции, и чак тогава да мисли за "хубава работа"...
Е, това с кинтите, мацките и коката се постига и по-бързо, но вервайте ми, трае мнооооого кратко ! :|
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 30 юли 2014 17:42

Когато в България започнат да предлагат необходимите условия задоволяващи българските граждани, никой няма да си помисли да ходи в друга страна освен на почивка или по бизнес дела... Разликата в миенето на чинии там и тук е доста голяма, и определено там си заслужава повече. 8-)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 30 юли 2014 17:51

Балкански Орел написа:
Player написа:Вместо да даваме хиляди всяка година на всеки циганин за да си живурка за сметка на работещите българи, да им се даде по един билет и някое друго евро за живот за някои месец и да заминават еднопосочно където щат. Не е важно количеството а качеството на хората. Нека да останем и 4-5 милиона ако трябва, но да се изчистим от паразитите е най-важно.

Недей така, те само ни учат на толерантност, ама ако при тях се заселят 200 мангала на едно място пропищяват и ни ги връщат, така че няма как или трябва да ги избием или да ги търпим.Има и друг вариант, може би в Индия ще се почувстват на мястото си.

Избиването е много брутално. Има много по-дипломатични начини. Аз съм убеден, че ако им се плаща една добра сума пари срещу стерилизация, ще се съгласяват много от тях. Щом си продават децата или ги пращат да проституират и крадат от което може никога да не се завърнат, значи за тях на първо място са парите. Или пък си продават органите. Колко ни струва всяко едно циганче докато стане например пълнолетно. И после има разходи като социални или да му плащаме за неговите деца или пък храната в затвора и тн. Примерно им даваме 20 бона срещу стерилитет и ще има веднага успех това нещо. Със сигурност всеки един цигани от рождението си докато е жив струва на държавата ни доста повече пари. А иначе за билета който казах имах предвид навсякъде по света където искат. Ако ще и до Еверест ще се погрижим да ги качим. Просто една добра сделка изгодна и за двете страни. Всички ще са доволни и ние и те. Така всичко ще е чисто, точно и легално.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 30 юли 2014 18:03

Player написа:
Балкански Орел написа:
Player написа:Вместо да даваме хиляди всяка година на всеки циганин за да си живурка за сметка на работещите българи, да им се даде по един билет и някое друго евро за живот за някои месец и да заминават еднопосочно където щат. Не е важно количеството а качеството на хората. Нека да останем и 4-5 милиона ако трябва, но да се изчистим от паразитите е най-важно.

Недей така, те само ни учат на толерантност, ама ако при тях се заселят 200 мангала на едно място пропищяват и ни ги връщат, така че няма как или трябва да ги избием или да ги търпим.Има и друг вариант, може би в Индия ще се почувстват на мястото си.

Избиването е много брутално. Има много по-дипломатични начини. Аз съм убеден, че ако им се плаща една добра сума пари срещу стерилизация, ще се съгласяват много от тях. Щом си продават децата или ги пращат да проституират и крадат от което може никога да не се завърнат, значи за тях на първо място са парите. Или пък си продават органите. Колко ни струва всяко едно циганче докато стане например пълнолетно. И после има разходи като социални или да му плащаме за неговите деца или пък храната в затвора и тн. Примерно им даваме 20 бона срещу стерилитет и ще има веднага успех това нещо. Със сигурност всеки един цигани от рождението си докато е жив струва на държавата ни доста повече пари. А иначе за билета който казах имах предвид навсякъде по света където искат. Ако ще и до Еверест ще се погрижим да ги качим. Просто една добра сделка изгодна и за двете страни. Всички ще са доволни и ние и те. Така всичко ще е чисто, точно и легално.

Това е доста добра идея и на по-малко ще се съгласят.Но дори и това няма да помогне, ако продължаваме да им даваме пачки за деца които нито ходят на даскало нито нищо.Дори един прост мангал ще си направи сметката че е по-добре с времето да направи 7-8 деца и след 15 години да е взел общо 30 хил лева някъде отколкото 20 на веднъж.Абе има много начини да ги подложим на геноцид, ама за тази цел трябва да дойде някой умен радикалист, който да го направи без много, много шум.Примерно Боян Расате, много бързо ще го оправим този проблем, ама докато сме в ЕС, Нато и т.н няма как да стане.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
модерабе

Мнениеот модерабе » 30 юли 2014 18:05

Ако имаш ум в главата няма нужда да бягаш в Италия,Испания или където и да било по света,ще успееш и тук в България и без дори да си завърши 4-5 висши образования.Но трябва да работят за теб,а не ти за някого или в по-лошия случай поне да работиш за себе си и ще спреш да мислиш къде да идеш да миеш чинии.Но пак казвам за това трябва да имаш ум в главата.Бягат тези които тук не могат да успеят.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 30 юли 2014 18:30

Балкански Орел написа:
Player написа:
Балкански Орел написа:

Това е доста добра идея и на по-малко ще се съгласят.Но дори и това няма да помогне, ако продължаваме да им даваме пачки за деца които нито ходят на даскало нито нищо.Дори един прост мангал ще си направи сметката че е по-добре с времето да направи 7-8 деца и след 15 години да е взел общо 30 хил лева някъде отколкото 20 на веднъж.Абе има много начини да ги подложим на геноцид, ама за тази цел трябва да дойде някой умен радикалист, който да го направи без много, много шум.Примерно Боян Расате, много бързо ще го оправим този проблем, ама докато сме в ЕС, Нато и т.н няма как да стане.

Винаги има начин! Човек при вида на пари доста се променя. А и технологиите и науката така напредват, че има много възможности с нанотехнологиите или пък психотропните играчки. Няма нужда от притеснение. Само трябва да има желание.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Долно уйно

Мнениеот Странджата » 30 юли 2014 19:17

Да, ама не мие чинии, защото и не яде, и водата пари струва ;)
Иначе - драматично е, че повече от милион са зад граница - и за нас, и за тях. Но трагичното е, че там разбират колко много усилия трябват, за да се промени този народ, и колко малко сили и желание има...

Wildbunch
Контакти:

Мнениеот Wildbunch » 30 юли 2014 20:17

От 15 години живея в САЩ и много ме учудват представите на нашенци за живота на имигрантите в чужбина. Боклуци има на всякъде, но като цяло българите живеем доста добър и достоен живот. По природа сме комбинативни и умели и направо е изумяващо как за кратко време някои хора дърпат доста напред. Миячи на чинии не познавам в САЩ. В самото начало като тийнейджър работих охрана на паркинг, и съм сменил няколко различни професии в строителството. Не ме е срам от това. Напротив, тези професии ми дадоха финансовата стабилност да си позволя висше образование. Завърших бакалавър и магистър в един от по-добрите университети в югозападната част на страната. Вече си имам собствен, успешен бизнес с 4 човека персонал, къща, семейство и тн. Повечето хора които познавам тука имат подобни истории. Искам да кажа че представата ви за хората навън, или по-скоро в САЩ, е доста погрешна.

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 30 юли 2014 20:36

messi7 написа:И ставаш мияч на чинии или общ работник. 8-)

Това са отживелици от началото на 90те, понеже 98% от емигранти не говореха западен език. Нали се сещаш, че няма как да станеш директор без да знаеш език. Между-впрочем с твоя перфектен български ти с какво се занимаваш?

п.с. Престанете с това през последните 25 години над милион заминали... Ако бай ви Тошо беше отворил границите при комунизма щяха да останат най-много 1-2млн в България.
...

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 30 юли 2014 20:36

Wildbunch написа:От 15 години живея в САЩ и много ме учудват представите на нашенци за живота на имигрантите в чужбина. Боклуци има на всякъде, но като цяло българите живеем доста добър и достоен живот. По природа сме комбинативни и умели и направо е изумяващо как за кратко време някои хора дърпат доста напред. Миячи на чинии не познавам в САЩ. В самото начало като тийнейджър работих охрана на паркинг, и съм сменил няколко различни професии в строителството. Не ме е срам от това. Напротив, тези професии ми дадоха финансовата стабилност да си позволя висше образование. Завърших бакалавър и магистър в един от по-добрите университети в югозападната част на страната. Вече си имам собствен, успешен бизнес с 4 човека персонал, къща, семейство и тн. Повечето хора които познавам тука имат подобни истории. Искам да кажа че представата ви за хората навън, или по-скоро в САЩ, е доста погрешна.

Така е, приятелю, и аз съм бил дълго време в чужбина и не познавам образован българин, който да не е успял, при цялата условност на това понятие - "успял". Но знам много случаи, в които чужденците - работодатели са оставали силно впечатлени от разностранността и изобретателността на българите. Единственият проблем (много начален и преодолим) е слабото умение на много образовани българи да работят в екип.
Ако, обаче, някой смята да ходи да мие чинии там или да се изявява като гастарбайтер, по-добре да си стои тук! Там просто ще се изгубите, не че работата е чак толкова лоша. Но там ценят по отдаденост, изобретателност и ясно виждане на собственото развитие, а в миенето на чинии ние не сме готови за демонстрация на тези качества.
Прекарах известен период в Байер АГ, Леверкузен. Чистачките на лабораториите в Bayer Central Research бяха туркини. Турците не са много уважавани в Германия, но специално тези момичета, с техните умения на почистващите машини, събуждаха уважение и респект, а и имаха забележително самочувствие!

Върни се в “Свободна зона”