Изгубената България - Спорт

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

motg
Контакти:

Re: Изгубената България - Спорт

Мнениеот motg » 01 юни 2014 11:42

mironi88 написа:А някой може ли да представи информация относно посещаемостта на А група по онова време (имам предвид периода 60-те до 80-те години)? И най-вече ми е любопитна тази на столичните отбори.

До 70те години отборът на Западна София и на работническия клас е бил Локомотив, 10000%. Стадионът на отборът е бил в Захарна Фабрика и почти всички работници от софийските заводи и занаятчииници са били негови поддръжници.
Има и друг феномен, разказван от дядо ми, той като локомотивец редевно е ходил на мачовете на другите на столични отбори, както стотици други фенове, просто не е имало телевизиони предавания и единствения начин да гледаш футбол е да си на стадиона.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 01 юни 2014 13:31

BadBoy написа:
CTAHKO написа:Намерих един сайт с най-различни и интересни архивни снимки, от различни периоди на Историята ни и различни категории :)

Ти чак сега ли разбра за сайта Изгубена България?

И какъв е проблемът в това!? Аз също не го знаех, но ми беше интересно да разгледам снимките в темата и да науча за този сайт.. А ти, понеже няма какво да напишеш по темата, та реши да се правиш на интересен! ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 юни 2014 15:13

[center]БОРБА

Дан Колов в кръчмата на Стоян Тотов в Перущица, 1935 г.

Изображение

София, младежки отбор по борба към клуб “Локомотив”, зала “Сливница”, 1966г.

Изображение

Борецът Дан Колов, с убит от него елен, 1935г.

Изображение

Борецът Дан Колов (Дончо Колев), 1937г.

Изображение

Пехливани на селски турнир по народна борба, 30-те години на ХХ век

Изображение

Турнир по класическа (гръко-римска) борба, 50-те години на ХХ век

Изображение

Участници в турнир по класическа (гръко-римска) борба, 50-те години на ХХ век

Изображение

Състезание по борба, 40-те години на ХХ век

Изображение

Състезатели по борба в схватка, 40-те години на ХХ век

Изображение

Състезатели по борба, 50-те години на ХХ век

Изображение

Отбор по борба в национални спортни екипи, 60-те години на ХХ век

Изображение[/center]
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 01 юни 2014 18:28

GOLEADOR написа:И аз да добавя две снимки:
ЦСКА-първа титла!

Изображение
Левски и Македония поздравяват феновете си.
Изображение

Интересно, я покажи една снимка на ЦСКА от 20те или 30те години....какво каза....а, да, извинявай :)

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 01 юни 2014 18:41

-1914- написа:
ЦСКА-първа титла!

Изображение
Изображение

Интересно, я покажи една снимка на ЦСКА от 20те или 30те години....какво каза....а, да, извинявай :)

Че откъде да имат те история? Това да не е халва:режеш и ядеш?!
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 юни 2014 18:53

-1914- написа:
ЦСКА-първа титла!

Изображение
Изображение

Вие сте по-стар отбор от ЦСКА (даже има документи,че сте създадени през 1911г.).Но трябва да си носите и последствията от това.Факт е,че ОТБОРА пропагадира нацизма сред своите фенове и така омерзиха името на Левски!Ако бе жив Апостола и видеше какви ги вършите лично би слезнал на стадиона и с шутове да накара този отбор да му върне името.Аз бих му помогнал,а ти?Какво каза....а, да, извинявай ,ти си от битите!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 01 юни 2014 19:33

Изображение
Трета награда :shock: :shock: :shock: :o
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
Kris_men2000

Мнениеот Kris_men2000 » 01 юни 2014 21:59

ЦСКА-първа титла!

Изображение
Изображение

Нещо си се объркал приятел.Първа титла на ЦДНА а пък отзад хиляди хора публика.Тогава 1948 година ЦДНА са имали точно една казарма публика.Просто са нямали фенове защото са непознат отбор и затова правят войниците назорлен фенове.Това е била публиката на Цска тогава ,само военни .Нали са армейски отбор.
Левски е като заспал вулкан.Стои си там горе на върха величествен,кротък и заспал.Но изригне ли всички горещо се молят на Господ да ги пощади. БОГ ПРОЩАВА НО ЛЕВСКИ НЕ.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2014 22:01

GOLEADOR написа:...Вие сте по-стар отбор от ЦСКА (даже има документи,че сте създадени през 1911г.).Но трябва да си носите и последствията от това.Факт е,че ОТБОРА пропагадира нацизма сред своите фенове и така омерзиха името на Левски!Ако бе жив Апостола и видеше какви ги вършите лично би слезнал на стадиона и с шутове да накара този отбор да му върне името.Аз бих му помогнал,а ти?Какво каза....а, да, извинявай ,ти си от битите!

Голеадорче, възхищавам ти се, моето момче. В няколко изречения ти си успял да напишеш толкова много глупости, за които на други са необходими цели томове... :lol: (Оставям настрана правописните грешки и неграмотния ти стил). Толкова си тъп, че не заслужаваш да си губя времето с теб и да ти обяснявам неща от историята на България, които знаят и децата. Лека нощ, а утре иди да ти върнат парите от акциите... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 01 юни 2014 22:51

Captain Stottlemeyer написа:
GOLEADOR написа:...Вие сте по-стар отбор от ЦСКА (даже има документи,че сте създадени през 1911г.).Но трябва да си носите и последствията от това.Факт е,че ОТБОРА пропагадира нацизма сред своите фенове и така омерзиха името на Левски!Ако бе жив Апостола и видеше какви ги вършите лично би слезнал на стадиона и с шутове да накара този отбор да му върне името.Аз бих му помогнал,а ти?Какво каза....а, да, извинявай ,ти си от битите!

Голеадорче, възхищавам ти се, моето момче. В няколко изречения ти си успял да напишеш толкова много глупости, за които на други са необходими цели томове... :lol: (Оставям настрана правописните грешки и неграмотния ти стил). Толкова си тъп, че не заслужаваш да си губя времето с теб и да ти обяснявам неща от историята на България, които знаят и децата. Лека нощ, а утре иди да ти върнат парите от акциите... 8-)

Що, снимката да не е фотошоп, бе :lol: Така е било времето, така са правили, какво толкова :roll: Сега да не кажеш, капитане, и че левскарите не са изнасяли бюста на Сталин на Мусала ( който по това време се е казвал Сталин ) :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”