Пускат жандармерия срещу бандитите по селата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

James Beattie

Re: Пускат жандармерия срещу бандитите по селата

Мнениеот James Beattie » 06 фев 2014 23:59

зеления написа:Ако се разреши свободното носене на оръжие битовата престъпност рязко ще спадне!

Сигурно :) Те сега баджанаци се колят, след 2 ракии ... представи си ако всеки си има по един пищов. На нашото алкохолизирано население , само огнестрелни оръжия му трябва. Виждам как "сини" и "червени" фенове се уговарят във Фейсбук за масов дуел в Борисовата градина. Ами , всеки ром ако има по един АК-47 ... :mrgreen:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 07 фев 2014 00:14

Red Warrior написа:Жандармерията е била създадена навремето за да се бори с партизаните. Сега ги държат единствено за да ги гоят и да бият народа.

Я опитай пак... ;)
"С указ от 26 юли 1881 година княз Батенберг създава българската жандармерия. Родена като полицейска сила с военна организация тя просъществува до Сръбско-българската война в 1885 година, след което организацията, структурата и въоръжението й се променят. Жандармеристи участват във войните от 1912-13 година и в Първата световна война. След войната структурата е закрита. С промени в законодателната база и организацията "Жандармерия"-та е възстановена през 1920 година. С различни промени тя съществува до 10 септември 1944 година. Най-новата история на българската жандармерия датира от 1997 година с приемането на Закона за МВР. Тя започва изграждането си като оперативно-издирвателна служба за охрана на особено важни и стратегически обекти, борба с терористични групи, охрана на обществения ред и борба с престъпността."

http://www.varnautre.bg/2013/07/26/1788 ... ro_v_petuk
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 фев 2014 00:25

зеления написа:
dunavfc написа:Нищо не може да спре подобни престъпници по-добре от адекватни закони и адекватни съдии и прокурори. Повечето от тия изроди са рецидивисти,ако имахме нормална съдебна власт,95 % от тях щяха да са по затворите. Акъла не ми го побира,как е възможно човек с няколко грабежа,нанасяне на леки и тежки телесни наранявания е на свобода !? Иначе,ще вкарваме колекционерите в затвора за 4-5 год...

Ако се разреши свободното носене на оръжие битовата престъпност рязко ще спадне!

Red Warrior написа:Изхода е както в Америка - влизаш в частна собственост и получаваш куршум в черепа. Като открият сезона с 5-6 такива другите ще се замислят. Иначе няма да има оправия. Няма доказателства некадърната и мързелива полиция, малолетни престъпници и какво ли не още.

Притеснява ме,че ако се либерализира правото на оръжие за сметка на битова престъпност ще се нанижем на нов феномен,какъвто виждаме в САЩ почти през месец,а именно някое откачено хлапе депресирано от живота ще влезе в някое училище и ще избие 20-30 човека. Друг път ще му дойдат в повече проблемите от банките и ще направи същото само,че в банката и т.н.

James Beattie написа:
зеления написа:Ако се разреши свободното носене на оръжие битовата престъпност рязко ще спадне!

Сигурно :) Те сега баджанаци се колят, след 2 ракии ... представи си ако всеки си има по един пищов. На нашото алкохолизирано население , само огнестрелни оръжия му трябва. Виждам как "сини" и "червени" фенове се уговарят във Фейсбук за масов дуел в Борисовата градина. Ами , всеки ром ако има по един АК-47 ... :mrgreen:

Именно ! Ако всеки почне да носи оръжие със себе си,както живеем в трудни времена ще стане една кървава и мътна...

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 07 фев 2014 00:50

James Beattie написа:

Сигурен съм, че ще има и такива случаи в началото, но постепенно всичко ще си дойде на мястото. Как да си помисля да гръмна баджанака като знам, че и той може да направи същото с мен? А относно разни агитки - не съм чувал за такива неща в щатите където е разрешено носенето оръжие за самозащита. Стига с тия глупости! Който е решил да очисти я баджанака си, я фен на противников отбор, я... винаги може да си намери оръжие и "да си свърши работата". Сега в нашата страна какво става? Всеки бандит разполага с оръжие и може да избие семейството ти, не дай Боже, а ти не можеш да направиш нищо друго освен да си бъркаш в носа докато бандюхите и мангалите се разправят със семейството ти. Стига с робската психика!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 07 фев 2014 01:25

И какво ще правят жандармеристите на село? Всеки квартален може да посочи крадците, всяка нормална полиция може да ги излови и всеки нормален съд може да ги осъди, ако има нормални закони, разбира се. От честотата на "нормален" произтича, че ни е необходима нормалност - тоест норма - закон, и спазване. Другото е популизъм.
Между другото политическата сила, която оглави с реални действия борбата срещу престъпността и постигне зрим успех, се бетонира за следващите най-малко три мандата. Има ли такава?
Апропо- Георги Данаилов беше писал - ако не се лъжа, в До чикаго и назад - сто години по-късно, че правителство, което се страхува от народа си, не му позволява да носи оръжие. За свободното носене на оръжие обаче трябва и традиции, и култура, която Дивият запад не без кръв и насилие е сътворил.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 01:30

Captain Stottlemeyer написа:
Red Warrior написа:Жандармерията е била създадена навремето за да се бори с партизаните. Сега ги държат единствено за да ги гоят и да бият народа.

Я опитай пак... ;)
"С указ от 26 юли 1881 година княз Батенберг създава българската жандармерия. Родена като полицейска сила с военна организация тя просъществува до Сръбско-българската война в 1885 година, след което организацията, структурата и въоръжението й се променят. Жандармеристи участват във войните от 1912-13 година и в Първата световна война. След войната структурата е закрита. С промени в законодателната база и организацията "Жандармерия"-та е възстановена през 1920 година. С различни промени тя съществува до 10 септември 1944 година. Най-новата история на българската жандармерия датира от 1997 година с приемането на Закона за МВР. Тя започва изграждането си като оперативно-издирвателна служба за охрана на особено важни и стратегически обекти, борба с терористични групи, охрана на обществения ред и борба с престъпността."

http://www.varnautre.bg/2013/07/26/1788 ... ro_v_petuk

Аз знам друго, но не претендирам за 100% точност. Само и жандармерията да не се изкара като Левски, че са създадени през 1911 г. :mrgreen:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 07 фев 2014 01:32

зеления написа:
James Beattie написа:

Сигурен съм, че ще има и такива случаи в началото, но постепенно всичко ще си дойде на мястото. Как да си помисля да гръмна баджанака като знам, че и той може да направи същото с мен? А относно разни агитки - не съм чувал за такива неща в щатите където е разрешено носенето оръжие за самозащита. Стига с тия глупости! Който е решил да очисти я баджанака си, я фен на противников отбор, я... винаги може да си намери оръжие и "да си свърши работата". Сега в нашата страна какво става? Всеки бандит разполага с оръжие и може да избие семейството ти, не дай Боже, а ти не можеш да направиш нищо друго освен да си бъркаш в носа докато бандюхите и мангалите се разправят със семейството ти. Стига с робската психика!

Според мен, не сме дорасли за такава голяма стъпка. Живееш в България, слушаш новини. Всеки ден стават сбивания между келеши в дискотеките, доста от които завършват със смърт. Чувал си за "Соло" , където се ръгаха с ножове. Ами ако имаха пистолети? Доста невинни можеха да загинат, при една престрелка на оживено място. Няма какво да се лъжем, нашите "тийнове" и младежи са паплач. Не като цяло, но то е достатъчно 1 на 100 или 1000. Ето видя и във Варна преди 2-3 седмици - ревнивец с пистолет разстреля млади момче и момиче, след лека почерпка.
В коя нормална страна е разрешено свободното притежание на оръжие? Ако чувстваш , че имаш нужда , отиваш и подаваш молба в полицията, караш курс, минаваш тестове и ако си одобрен, взимаш (или ако имаш баджанак в полицията :mrgreen: )

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 01:34

Странджата написа:И какво ще правят жандармеристите на село? Всеки квартален може да посочи крадците, всяка нормална полиция може да ги излови и всеки нормален съд може да ги осъди, ако има нормални закони, разбира се. От честотата на "нормален" произтича, че ни е необходима нормалност - тоест норма - закон, и спазване. Другото е популизъм.
Между другото политическата сила, която оглави с реални действия борбата срещу престъпността и постигне зрим успех, се бетонира за следващите най-малко три мандата. Има ли такава?
Апропо- Георги Данаилов беше писал - ако не се лъжа, в До чикаго и назад - сто години по-късно, че правителство, което се страхува от народа си, не му позволява да носи оръжие. За свободното носене на оръжие обаче трябва и традиции, и култура, която Дивият запад не без кръв и насилие е сътворил.

Нека ги изпратят и те да свършат нещо. И без това само стоят и ги гоят. Иначе в Америка има традиция за носенето на оръжие, защото имат традиция в частната собственост. Само господаря може да носи оръжие. Робът не. Ние сме били роби и такива сме си останали и до днес. :roll:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 01:39

James Beattie написа:
зеления написа:
James Beattie написа:

Според мен, не сме дорасли за такава голяма стъпка. Живееш в България, слушаш новини. Всеки ден стават сбивания между келеши в дискотеките, доста от които завършват със смърт. Чувал си за "Соло" , където се ръгаха с ножове. Ами ако имаха пистолети? Доста невинни можеха да загинат, при една престрелка на оживено място. Няма какво да се лъжем, нашите "тийнове" и младежи са паплач. Не като цяло, но то е достатъчно 1 на 100 или 1000. Ето видя и във Варна преди 2-3 седмици - ревнивец с пистолет разстреля млади момче и момиче, след лека почерпка.
В коя нормална страна е разрешено свободното притежание на оръжие? Ако чувстваш , че имаш нужда , отиваш и подаваш молба в полицията, караш курс, минаваш тестове и ако си одобрен, взимаш (или ако имаш баджанак в полицията :mrgreen: )

То и сега, ако искаш да имаш оръжие ще имаш. Тук става дума да имаш право да го използваш САМО в твоята частна собственост и при ясни доказателства за проникване взлом. Не става дума да се либерализира продажбата на оръжие както е в САЩ, да можеш да си купиш едва ли не в супермаркета срещу лична карта. Така че това с тийнейджърите няма нищо общо. Регламента остава същия, но не носиш наказателна отговорност, ако гръмнеш престъпник.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 07 фев 2014 01:46

Corwin написа:Смотаните костенурки най-сетне ще свършат нещо полезно.

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Свободна зона”