iliyan написа:Стана ми интересно - кои предприятия ?!
По спомен - действително има такива хора и предприятия. Един прост сърч в гугъл трябва да даде отговор на въпроса ти.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
iliyan написа:Стана ми интересно - кои предприятия ?!
OT18 написа:doktora25 написа:Проблемът не е откъде идват парите, а къде ще отидат. Ако бъдат вложени в социална политика, образование, здравеопазване, регионална политика или за подпомагане на земеделците и дребния бизнес аз проблем не виждам. Въпросът е да не отидат по други направления и самото погасяване на заема да се осъществява по един социално-справедлив начин.
Кредит за социално подпомагане си е типично българско "експертно" решение.Както всеки българин е теглил кредит за ядене и пиене и сега реве, че банката или кредитната къща го тормозят.
![]()
А тези видяхме, че бизнес не могат да стимулират, даже почнаха да отблъскват предприемачи. Питай хората в Исперих и Търговище, които изгубиха работата си преди Коледа, защото предприятията им се местят в по-нормални държави.
Направо се чудя на оптимизма на някои, които твърдят, че не са платени.
NOMER14 написа:doktora25 написа:Проблемът не е откъде идват парите, а къде ще отидат. Ако бъдат вложени в социална политика, образование, здравеопазване, регионална политика или за подпомагане на земеделците и дребния бизнес аз проблем не виждам. Въпросът е да не отидат по други направления и самото погасяване на заема да се осъществява по един социално-справедлив начин.
Как къде? В избирателите им, а не в тези, дето изкарват брутния вътршен продукт. Преди мен хората са писали къде...
iliyan написа:OT18 написа:doktora25 написа:Проблемът не е откъде идват парите, а къде ще отидат. Ако бъдат вложени в социална политика, образование, здравеопазване, регионална политика или за подпомагане на земеделците и дребния бизнес аз проблем не виждам. Въпросът е да не отидат по други направления и самото погасяване на заема да се осъществява по един социално-справедлив начин.
Кредит за социално подпомагане си е типично българско "експертно" решение.Както всеки българин е теглил кредит за ядене и пиене и сега реве, че банката или кредитната къща го тормозят.
![]()
А тези видяхме, че бизнес не могат да стимулират, даже почнаха да отблъскват предприемачи. Питай хората в Исперих и Търговище, които изгубиха работата си преди Коледа, защото предприятията им се местят в по-нормални държави.
Направо се чудя на оптимизма на някои, които твърдят, че не са платени.
Стана ми интересно - кои предприятия ?!
OT18 написа:http://btvnews.bg/video/video/news/400-dushi-ostavat-bez-rabota-v-targovishte.html Ето ти за Търговище. При 400 съкратени при средно 3ма души на семейство, то сигурно 1200 души остават без препитание в една от най-бедните общини.
Има и 150 човека в Бургас(Корабостроителницата).
Сега като свършат и програмите за временна заетост се очакват още няколко хиляди.
iliyan написа:OT18 написа:http://btvnews.bg/video/video/news/400-dushi-ostavat-bez-rabota-v-targovishte.html Ето ти за Търговище. При 400 съкратени при средно 3ма души на семейство, то сигурно 1200 души остават без препитание в една от най-бедните общини.
Има и 150 човека в Бургас(Корабостроителницата).
Сега като свършат и програмите за временна заетост се очакват още няколко хиляди.
Да беше се по интересувал за този завод какво произвежда лиТой не произвежда акумулатори за коли и за масово потребление , а за промишлено и специално предназначение и продукцията въобще не се предлага в БГ !
Така , че сърди на собствениците ! И едва ли ще изнесат от БГ това п-во !
Американци уволниха 200 работници от завода за електроди в Ихтиман, изнесоха производствените линии в Унгария
grasiani написа:http://youtu.be/gsj5TC2fazY
Пенсионер от Котел възпя Орешарски
ОДА ЗА ЕДИН ДОСТОЕН ПРЕМИЕР
Пламенчо, юначе!
Накара Бойко да заплаче.
Завижда ти безмерно,
пред очите му е черно.
Ден и нощ гадае
и не може да узнае
Как социалната реформа
набързо сложи във форма.
На майката ръка подаде,