damageplan написа:Добре че имаше студентски и ученически бригади , та тъпите ТКЗС-та успяваха да се справят криво ляво .Работехме им ангария , за надник от1_2 лева на ден .
Студентските и ученическите бригади бяха едни от най-романтичните моменти в живота на младите хора. Само, който не е бил на истинска студентска бригада през 70-те и 80-те, той не знае какъв купон беше.
Аз съм бил малък по онова време, но баба ми на село приемаше на квартира бригадири и съм видял с очите си как си живееха - песни, танци, любов, забавления ... Много по-добре от сега !
Andrew Eldritch написа:За дебългаризирането на нацията ни са виновни комунистите и техните наследници от бсп и дпс. Те допуснаха циганите да живеят на гърба на българите, да не плащат ток, вода и да превърнат раждането на деца и вземането на помощи в професия. Същевременно принудиха повече от 1 милион умни, образовани и работливи българи да емигрират, работят и раждат децата си в други държави.
Сериозно ?! И тук няма никаква външна намеса нали ?
От Брюксел и Вашингтон не ни притискат постоянно да "спазваме правата" на ромите ? А, под "спазване на правата" разбирай - да им даваме привилегии за сметка на българите !
Ами, щом БСП и ДПС са виновни по времето на ГЕРБ трябва нещата да са се променили ? ... Аз не съм усетил такова нещо.

А, ти ?