eddie написа:pas, ти не си у ред.. нека позная - 1-2-ри курс студент, политология, социология или нещо подобно. Бил си на две-три лекции и вече решаваш глобални проблеми докато мислиш останалите 99% от човечеството за по-тъпи от тебе..
Оф, айде не се опитвай да познаваш и не се прави на по-умен, отколкото си. Оценки, квалификации... някъде другаде. Че поне от написаното доста посредствен изглеждаш. Ако имаш мнение - давай го. Това, което си написал е неосъществимо. Не можем да изпадаме в изолация от цивилизованият свят. Или се научаваш да играеш играта и да се възползваш от правилата, или си обречен хем да си зависим, хем да търпиш и шамари.
По другите мнения по-горе:
В света не останаха много глупаци, нека не се възприемаме, като най-големите умници. Циганите са при нас, аз писах да привличаме хора с висше образование, християни, млади хора. И по-горе го писах - всяка световна сила стимулира имиграцията, защото приток на образовани и работещи хора стимулира икономиката и това е безспорен факт.
Никой няма да ни съдейства - нито Турция, нито ЕС. Това, което си направим - това ще е.
И да, тези хора до получаването на статут не са бежанци. Но аз писах, че ги разглеждам като бежанци, защото те са напуснали страната си и търсят своето място под слънцето. И ги разглеждам като бежанци, независимо дали са на наша територия. Иначе - да, правно те до получаването на статут не са бежанци според нашето законодателство.
Идеята ми е, че от всичко могат да се извлекат и позитиви. Ако не можем да спрем процеса, можем да го контролираме. Ясно е, че няма да строим армията с картечници на браздата, който го вярва е идиот. А друга политика не съм чул да се предлага, освен осъществяваната в момента на врата в полето и прием на всички в чакане на трохи от ЕС.