Бежанците - заплаха или възможност?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Re: Бежанците - заплаха или възможност?

Мнениеот pas » 20 окт 2013 20:21

eddie написа:pas, ти не си у ред.. нека позная - 1-2-ри курс студент, политология, социология или нещо подобно. Бил си на две-три лекции и вече решаваш глобални проблеми докато мислиш останалите 99% от човечеството за по-тъпи от тебе..

Оф, айде не се опитвай да познаваш и не се прави на по-умен, отколкото си. Оценки, квалификации... някъде другаде. Че поне от написаното доста посредствен изглеждаш. Ако имаш мнение - давай го. Това, което си написал е неосъществимо. Не можем да изпадаме в изолация от цивилизованият свят. Или се научаваш да играеш играта и да се възползваш от правилата, или си обречен хем да си зависим, хем да търпиш и шамари.

По другите мнения по-горе:

В света не останаха много глупаци, нека не се възприемаме, като най-големите умници. Циганите са при нас, аз писах да привличаме хора с висше образование, християни, млади хора. И по-горе го писах - всяка световна сила стимулира имиграцията, защото приток на образовани и работещи хора стимулира икономиката и това е безспорен факт.

Никой няма да ни съдейства - нито Турция, нито ЕС. Това, което си направим - това ще е.

И да, тези хора до получаването на статут не са бежанци. Но аз писах, че ги разглеждам като бежанци, защото те са напуснали страната си и търсят своето място под слънцето. И ги разглеждам като бежанци, независимо дали са на наша територия. Иначе - да, правно те до получаването на статут не са бежанци според нашето законодателство.

Идеята ми е, че от всичко могат да се извлекат и позитиви. Ако не можем да спрем процеса, можем да го контролираме. Ясно е, че няма да строим армията с картечници на браздата, който го вярва е идиот. А друга политика не съм чул да се предлага, освен осъществяваната в момента на врата в полето и прием на всички в чакане на трохи от ЕС.
Последна промяна от pas на 20 окт 2013 20:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 20 окт 2013 20:28

Заплаха! Вън от България!

Потребителски аватар
puf-paf
Контакти:

Мнениеот puf-paf » 20 окт 2013 20:41

Ако не се вдигнем срещу безпардонното нахлуване на мюсюлмани в страната ни си заслужаваме изчезването на християнския български род.Стига с тези форуми ,трябва да сме по улиците иначе ще ни изместят от тази територия.
Щастливо роден съм, на тази земя
защото се боря, за кауза една
в черно и бяло, душата блести
за Локо от Пловдив ,отворих очи

whitebear
Контакти:

Мнениеот whitebear » 20 окт 2013 20:48

Най-лесно се решава така: да им предложат избор - или да останат тук или да ги закарат към границата на някоя от съседките безплатно (бусче за 11-12 души би струвало към 2000 лв, а 11-12 бежанци са 11-12к за месец). Ако са информирани поне малко ще изберат да отидат към Румъния или Сърбия, където нещата са малко по-розови от тук. Това е най-хуманното решение. И вълкът сит и агнето цяло. А нашите политици могат да се правят на умрели лисици пред ЕС.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 20 окт 2013 22:09

Само не ми стана ясно, тези в Овча купел, временно ли ги държим тука, докато отихнат нещата в Сирия, или си остават завинаги?

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 21 окт 2013 07:53

Empty написа:П.П. Тука има едни индивиди, които се кефят на Русия.Да дадат малко помощ за тези бежанци....колко пара са изкарали от продажба на оръжия в тази страна :?: !

Руснаците са ни помагали много, когато е трябвало. Днес, когато младото промито от американската пропаганда поколение в България не проявява и грам уважение към великия руски народ и държава, не виждам защо трябва пак да ни помагат ...
Руснаците ли запалиха войната в Сирия ? Не ! Запалиха я американските и еврейските тайни служби.
Тогава нека те да плащат и техните съюзници от Еврейския съюз. Тук руснаците нямат нищо общо.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 21 окт 2013 11:46

Alex написа:Аз не съм анти-бежанците,,, напротив, хора са, ако можем, да им помогнем (А мисля, че ако се работи разумно, и те могат да помогнат на България). Обаче като знам какъв калпав народ сме, ти как точно мислиш, че пропускатления режим няма веднага да стане поле на корупционни схеми и т.н.... не са ни виновни бежанците, ние сме си виновни, че сами прецакваме всичко ;)

Да де, ама като дойдат тук да се съобразяват с нравите, обичаите и порядките в нашата държава.А не ,като един гледах по ТВ, да казва имам 2 жени а има графа само за една, променете си формулярите.Ако иска да има 2 жени(луд човек, нормалните хора с една едвам се справят) да отиде там където това е разрешено.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”