Поредна победа за Ангела Меркел

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Поредна победа за Ангела Меркел

Мнениеот Corwin » 23 сеп 2013 00:11

YANTRA_FOREVER написа:Наистина голяма победа, колкото и да не ми харесва. Вижда се и по поведението на Меркел тази вечер (доста необичайно за нея), че това си е истински триумф. В интерес на истината освен очевидния прогрес на Це Де У, Ес Пе Де също печели повече проценти в сравнение с 2009-та, но изоставането от партията на Фрау сочи провал. А еф Де (Алтернатив фюр Дойчланд) очаквано за по-малко от година свали доста проценти от другите второстепенни, но много важни партии. Ясно е, че германците не искат да издържат еврозоната и смятат еврото за провалена валута. В резултат на това А еф Де все още има шанс да мине бариерата, за разлика от Свободните демократи, които се отдалечават от 5%. Еф Де Пе за мен е силно безлична партия, която се отличи само с това, че бе коалиционния партньор на Це Де У. Логично и губят близо 10% спрямо последните избори. Изненадан съм обаче, че появата на нов участник на сцената се отрази негативно и на стабилни партии като Зелените и Ди Линке. Зелените имат много силни местни структури и популярни сред обществото лидери като Клаудиа Рот и Джем Йоздемир. Според мен обаче негатив са топлите отношения на Клаудиа с Иран ;) За левицата беше ясно, че ще е в бундестага, но също загуби малко спрямо предишния си резултат. Може би обаче това не е фатално и ще играят важна роля. Аз харесвам Пиратите, които събират около 2.5%, което е малък, но все пак прогрес :)

Добре, освен гласовете за АФД, кои други са според теб тези, които 'не искат да издържат Еврозоната' (виждам, че си по-запознат от мен, та затова питам)?

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 23 сеп 2013 00:17

До известна степен всички без Це Де У. Ама нали знаеш, че се удря по слабото място на другия. Там вече има някои тънки разлики в позициите на двете водещи партии, но не мисля че социалдемократите са се обявили твърдо против еврозоната. Имат малко по-вътрешно насочена политика. Нали първо да си оправят техния дълг после другите, но реално само А еф Де имаше сравнително крайна позоция. То си беше и лайтмотива в кампанията им.
п.п. не съм много запознат. най-малко не съм стъпвал в Германия за повече от 3-4 дни и не знам немски :lol: но политическите процеси там са ми интересни. За мен Германия, Австрия, Холандия, Швейцария и Франция са единствените политически зрели страни в света. ;)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 23 сеп 2013 00:26

YANTRA_FOREVER написа:До известна степен всички без Це Де У. Ама нали знаеш, че се удря по слабото място на другия. Там вече има някои тънки разлики в позициите на двете водещи партии, но не мисля че социалдемократите са се обявили твърдо против еврозоната. Имат малко по-вътрешно насочена политика. Нали първо да си оправят техния дълг после другите, но реално само А еф Де имаше сравнително крайна позоция. То си беше и лайтмотива в кампанията им.
п.п. не съм много запознат. най-малко не съм стъпвал в Германия за повече от 3-4 дни и не знам немски :lol: но политическите процеси там са ми интересни. За мен Германия, Австрия, Холандия, Швейцария и Франция са единствените политически зрели страни в света. ;)

Е, в такъв случай и тези, които са 'за' са се увеличили. Или според теб от социалдемократите и зелените просто са се прелели в левите?

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 23 сеп 2013 00:31

Corwin написа:
YANTRA_FOREVER написа:До известна степен всички без Це Де У. Ама нали знаеш, че се удря по слабото място на другия. Там вече има някои тънки разлики в позициите на двете водещи партии, но не мисля че социалдемократите са се обявили твърдо против еврозоната. Имат малко по-вътрешно насочена политика. Нали първо да си оправят техния дълг после другите, но реално само А еф Де имаше сравнително крайна позоция. То си беше и лайтмотива в кампанията им.

Е, в такъв случай и тези, които са 'за' са се увеличили. Или според теб от социалдемократите и зелените просто са се прелели в левите?

Чакай сега социалдемократите не губят подкрепа долкото разбрах. Зелените съвсем малко. А левите (Линке) също губят малко. В общи линии може да се каже, че голямата част от германците не са доволни от това, че Германия дърпа страни като Гърция, но не смятат, че на този етап някой би се справил по-добре от ЦДУ. Дори и новите хора от АФД или пък старите опозиционни сили. Аз поне така го разбирам.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 23 сеп 2013 00:51

YANTRA_FOREVER написа:
Corwin написа:

Чакай сега социалдемократите не губят подкрепа долкото разбрах. Зелените съвсем малко. А левите (Линке) също губят малко. В общи линии може да се каже, че голямата част от германците не са доволни от това, че Германия дърпа страни като Гърция, но не смятат, че на този етап някой би се справил по-добре от ЦДУ. Дори и новите хора от АФД или пък старите опозиционни сили. Аз поне така го разбирам.

Да, тук съм съгласен. Не мисля, че който и да е германски данъкоплатец иска отчаяно да спасява Гърция (аз не бих искал, но пък ми е кеф да ни спонсорират нас).

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 23 сеп 2013 08:30

Corwin написа:Мноо си прост, пич :)

Иначе само в Германия, Франция и Полша е логично да има евроскептици, тъй като само тези страни дават повече, отколкото получават от Съюза в момента.
А Меркел ще вземе още няколко висящи места (примерно 4) и ще си върже точно мнозинството :P

А, ти, си с много промит мозък, пич ! :lol:
Във Великобритания според теб няма евроскептицизъм, така ли ? :mrgreen:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
P!nk fan
Контакти:

Мнениеот P!nk fan » 23 сеп 2013 09:35

Corwin написа:Мноо си прост, пич :)

Иначе само в Германия, Франция и Полша е логично да има евроскептици, тъй като само тези страни дават повече, отколкото получават от Съюза в момента.
А Меркел ще вземе още няколко висящи места (примерно 4) и ще си върже точно мнозинството :P

Чакай бе, къде забравяш Холандия, Австрия и Финландия, където в момента също има осезаем ръст на евроскептицизма? :mrgreen:

viali69 написа:

А, ти, си с много промит мозък, пич ! :lol:
Във Великобритания според теб няма евроскептицизъм, така ли ? :mrgreen:

Правилно, напипал си точната диагноза, седерастите са с промити от евроатлантизъм мозъци. :mrgreen:
Левски, Пинк и България над всичко

[rimg]http://onlinetv-bg.com/wp-content/uploads/2013/05/Levski_sofia_9.jpg[/rimg][rimg]http://prikachi.com/images/967/6587967M.png[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/540038_406813779343591_1624091982_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
P!nk fan
Контакти:

Мнениеот P!nk fan » 23 сеп 2013 09:36

urkoto написа:Към авторчето: и по какъв начин това касае продажната ти червена душица? Или сега инструкциите от другаря Кутев са да се сее евроскептицизъм и носталгия по времената когато кебапчетата били по 7 стотинки :roll: Гнусна червена паплач :|

Бъди жив и здрав и се моли по пет пъти на ден пред портрета на мургавия ти гуру. :mrgreen:
Левски, Пинк и България над всичко

[rimg]http://onlinetv-bg.com/wp-content/uploads/2013/05/Levski_sofia_9.jpg[/rimg][rimg]http://prikachi.com/images/967/6587967M.png[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/540038_406813779343591_1624091982_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 23 сеп 2013 09:53

Тука почне ли да бие управляващата партия с подобни резултати, значи сме се оправили и живеем добре. Последният вот имаше лека наченка, но се иска повече и в двата плана ( най-вече по-добрия живот :mrgreen: ). За целта управляващите в момента се налага да изчезнат от политическата карта на България ( ако може и от географската - ще е супер ) - за да няма объркване - имам предвид турчаците ( ДПС ), некадърните синове и зетьове на комунистически величия ( БСП ) и (Б)Волен
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 23 сеп 2013 13:15

Аматьори,радват се на 42%. Да отидат на курс при Бизнесмена от Кремъл. Той като падане под 70%,се говори за криза в доверието :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”