YANTRA_FOREVER написа:Наистина голяма победа, колкото и да не ми харесва. Вижда се и по поведението на Меркел тази вечер (доста необичайно за нея), че това си е истински триумф. В интерес на истината освен очевидния прогрес на Це Де У, Ес Пе Де също печели повече проценти в сравнение с 2009-та, но изоставането от партията на Фрау сочи провал. А еф Де (Алтернатив фюр Дойчланд) очаквано за по-малко от година свали доста проценти от другите второстепенни, но много важни партии. Ясно е, че германците не искат да издържат еврозоната и смятат еврото за провалена валута. В резултат на това А еф Де все още има шанс да мине бариерата, за разлика от Свободните демократи, които се отдалечават от 5%. Еф Де Пе за мен е силно безлична партия, която се отличи само с това, че бе коалиционния партньор на Це Де У. Логично и губят близо 10% спрямо последните избори. Изненадан съм обаче, че появата на нов участник на сцената се отрази негативно и на стабилни партии като Зелените и Ди Линке. Зелените имат много силни местни структури и популярни сред обществото лидери като Клаудиа Рот и Джем Йоздемир. Според мен обаче негатив са топлите отношения на Клаудиа с ИранЗа левицата беше ясно, че ще е в бундестага, но също загуби малко спрямо предишния си резултат. Може би обаче това не е фатално и ще играят важна роля. Аз харесвам Пиратите, които събират около 2.5%, което е малък, но все пак прогрес
Добре, освен гласовете за АФД, кои други са според теб тези, които 'не искат да издържат Еврозоната' (виждам, че си по-запознат от мен, та затова питам)?