barca4ever написа:hajitsu написа:Образованието, което се наблюдава в днешно време, не е това, което беше преди. Критериите много се занижиха, а заедно с тях и умствените възможности на подрастващите. Е, все още има училища, където се учи сериозно, но са малко. Истината е, че са необходими сериозни реформи - от учебните програми до промяна в цялата система. Не забравяйте, че тези неграмотни българи един ден ще управляват милата ни родина. И да - с всяка следваща година учениците стават все по-тъпи! Образованието в България е наистина болната тема, с която съм доста запознат и мога да коментирам - има много аспекти, които могат да бъдат подлагани на дискусия, но не е сега времето.
Дано има повече стойностни учители, които изградят едни отлични бъдещи кадри във всички сфери! Радвам се, че аз самият съм бил образован от такива.
това е напълно вярно. Братовчед ми свърши 2011, аз свършвам 2014 само за 3 години критериите са паднали много 6-ци се пишат за щяло и нещяло. А и приятели в по-малките класове 9-10 клас положение е още по-зле. И друго много от учителите не ги интересува кой кво научил, накрая на срока/годината поне при мен, а аз уча в ПМГ училище което "уж" се води за едно от елитните 6 се пишат почти на всички тук-там остават някоя 5 за цвят.
А и много учители са на принципа "Вие нали ходите на частни учители, те ще ви научат"...[/offtopic]