МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Laetitia
Контакти:

Re: МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”

Мнениеот Laetitia » 20 юни 2013 19:17

daydreamer написа:Аз съм твърдо ЗА махането на Моята молитва, Майце си и Тютюн- тези прозиведения имат наглостта да са актуални и днес и да карат децата да се замислят. Не може така.
Разбира се, че не може. Трябва народът да е от овце, стадото се управлява по-лесно. Надигне ли глава някой, става по-трудно.

Изображение
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 20 юни 2013 19:18

Защото са намесени турчолята и тая турска подлога вика Дай да ги махнем :shock: Това ако стане факт, доста бързо ще паднат от власт. ДПС трябва да се забрани със закон.
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 20 юни 2013 19:19

Да махнат като цяло матурите по БЕЛ , защото са елементарни и дете от 5 клас ще се справи с тях. Тва е гавра за умните ученици, защото дори и идиотите получават високи оценка, не ги заслужават или да ги направят по-сложни, както трябва да е или да се махнат. Предполагам, че догодина и "Железния светилник" ще махнат, просто защото както и Тютюн е книга, което ще затрудни повечето зрелостници, защото предпочитат някое стихотворение за по-кратко и ги мързи да четат( поне при повечето е така).
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

vladurban
Контакти:

Мнениеот vladurban » 20 юни 2013 19:21

В ДПС има не един и двама такива но не Очаквах и ВОЛЕН да стане ИБРИКЧИЯ. ДА НИ Е ХАК ЧЕРВЕНО-КАФЯВОТО ПРАВИТЕЛСТВО-КАТО НЯМАМЕ АКЪЛ ЩЕ ДА Е ТАКА.КАТО ЗАПОЧНЕМ ДА УЧИМ ПО ТУРСКИ УЧЕБНИЦИ сигурно пак щевикате,че ЛУДИЯ ЛИДЕРОВ Е ВЕЛИК,;МАЛОУМНИЦИ ЧЕРНОБЛУЗИ!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 20 юни 2013 19:27

Laetitia написа:
daydreamer написа:Аз съм твърдо ЗА махането на Моята молитва, Майце си и Тютюн- тези прозиведения имат наглостта да са актуални и днес и да карат децата да се замислят. Не може така.
Разбира се, че не може. Трябва народът да е от овце, стадото се управлява по-лесно. Надигне ли глава някой, става по-трудно.

Изображение

ДА СЕ МАХНЕ НЕЗАБАВНО И ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ!
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
1875г.
Вън, вън, вън! Не може така да обижда! :mrgreen:
Последна промяна от KategorieC на 20 юни 2013 19:41, променено общо 1 път.
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 20 юни 2013 19:49

neverbackdown написа:Това е пълен АБСУРД

Не е абсурд . Просто СерГЕЙ плаща подкрепата на ДПС !
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Rooster1912
Контакти:

Мнениеот Rooster1912 » 20 юни 2013 19:53

Хооппалянкааа! Я сега да видим дали точно Станишев се отплаща или една друга Тиква от предишното управление се е отплатил за разни "догански" услуги.

Умуват да махат стихове на Ботев от учебниците

Снимка: Дартс Нюз

Промени, готвени от министерство на образованието, предвиждат от учебниците да бъдет изхвърлени половината стихотворение на Христо Ботев, които в момента са задължителни за изучаване.
Според промените остават само 4 стихотворения – “На прощаване”, “До моето първо либе”, “Обесването на Левски” и “Хаджи Димитър”. Липсват “Моята молитва”, “Майце си”, “Борба”. От Вапцаров са останали само “Песен за човека” и “Романтика”, а “Тютюн” е заменен с “Осъдени души”.

Проектът за нови учебни програми се разработва от година и половина и е подписан преди 3 месеца от предишен министър. “ Докато аз съм на поста, творба на Ботев или Вапцаров няма да отпадне от програмата”, отсече новият министър на образованието проф.
Анелия Клисарова.

Информационна aгенция “Дартс Нюз” ©

http://znanie.eu/?p=3135
Последна промяна от Rooster1912 на 20 юни 2013 20:05, променено общо 4 пъти.

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 20 юни 2013 20:00

Докато четях "Тютюн" в училище за известно време бях забравил за всичко- имаше само тази книга. Просто начина по който някой се издига над държавата, купуваше медии, правителства ми напомняше по един грозен начин на действителността. Ето един цитат:

"За него президентът на България си оставаше това, което беше за всички останали: един глупав и мързелив държавен чиновник, когото трябва да сриташ, ако спи. Но за разлика от всички останали господин генералният директор на „Никотиана“ можеше да го срита наистина."

" И президентът каза още много пъти „да, да“. Той беше свикнал да отговаря на Двореца и на богатите си приятели винаги с „да, да“, поради което имаше доста влогове в швейцарските банки и мислеше да напусне вече политиката в знак на протест срещу германофилския курс. Така той щеше да симулира пред обществото нещо подобно на характер и нямаше да изглежда, като бившите президенти, на изхабен и захвърлен от Двореца парцал."

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 20 юни 2013 20:02

daydreamer написа:Докато четях "Тютюн" в училище за известно време бях забравил за всичко- имаше само тази книга. Просто начина по който някой се издига над държавата, купуваше медии, правителства ми напомняше по един грозен начин на действителността. Ето един цитат:

"За него президентът на България си оставаше това, което беше за всички останали: един глупав и мързелив държавен чиновник, когото трябва да сриташ, ако спи. Но за разлика от всички останали господин генералният директор на „Никотиана“ можеше да го срита наистина."

" И президентът каза още много пъти „да, да“. Той беше свикнал да отговаря на Двореца и на богатите си приятели винаги с „да, да“, поради което имаше доста влогове в швейцарските банки и мислеше да напусне вече политиката в знак на протест срещу германофилския курс. Така той щеше да симулира пред обществото нещо подобно на характер и нямаше да изглежда, като бившите президенти, на изхабен и захвърлен от Двореца парцал."

Чел си някакво странно издание, знаеш, че има две такива ;) Едното е преработвано от комунделите! Фактическата грешка е "президент", знаеш защо! ;)
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Върни се в “Свободна зона”