Взимане на лиценза на друг отбор.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

lider-83
Контакти:

Re: Взимане на лиценза на друг отбор.

Мнениеот lider-83 » 08 юни 2013 18:05

Не те познавам кой си, но вече разбрах най главното за теб !!!!! Оцелял си , запазил си способност да мислиш и разсъждаваш !!!!! Искам и да те попитам " Ти съгласен ли си държавата да бъде ощетена с 5 -6 милиона лева от неплатените данъци на панчаревци ? А дали са съгласни да изгубят парите си кредиторите им, част от които са бивши техни :) "величия" :) с извинение ? Например се канят да пре.Бат Тройчо по този начин !!!!! Аз лично очаквам една голяма розова трагедия в следващите дни, месеци и години !!!! А нали знаете , че те дължат пари и на Митал и на Живаго .......... Там вече говорим за съвсем друг филм, който в началото от комедия, към края става екшън трилър със сцени на ужаси :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Ми и аз това искам да попитам как толкова лесно хора като Митал , Живаго , банки , футболисти,тренъори ще останат с пръс в уста по толкова лесен начин.
И преди и сега Левски значи Свобода

Потребителски аватар
vlado161
Контакти:

Мнениеот vlado161 » 08 юни 2013 18:09

интересна тема,дано някой може да каже как стоят нещата по законово

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 08 юни 2013 18:13

hd29 написа:За последните 20 години има десетки случаи на "взимане на лиценз" в родния ни футбол и поне аз не знам това да се отразило по някакъв начин на историята на клубовете. Сега понеже е замесено името ЦСКА и се правят драми.

Абе, ако родителите ти работят за някоя огромна фирма и шефа им дължи пари на тхя и на много други хора и я фалира и купи лиценза на друга фирма пак ли така ще реагираш... не че точно това не се случва в БГ през последните 25 години, ама... поне не така нагло от хора, които се мислят за величия и че трябва да им се отдава някаква почит или нз си кво...

А на и на Домувчиев кафето за 200 000 лв не се ли облага с данъци?!?!? Все пак дайте да премахнем законите и всичко да си плащаме на ръка по договаряне... :Х :Х :Х

Много ми е интересно какво ще стане с ЦСКА... (и като гледам какви хора се занимават с тях, не мисля, че ще е нещо добро)
[center]Изображение[/center]

xadez
Контакти:

Мнениеот xadez » 08 юни 2013 18:21

Нали за да му отпуснат на Батков 100млн кредити трябва да може да ги обезпечи по някакъв начин тези пари.Задълженията на ЦСКА най-вероятно много голяма част са към фирми свързани с Титан.Имат може би и към НАП които във времето са били разсрочвани и са били изплащани по някакъв график съгласуван между двете страни.Към община и бивши служители също имат някакъв малък процент.Венци Живков е най-потърпевш от цялата работа ,защото е изпълнителен директор на АД-то :) ще търсят него всички.

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 08 юни 2013 18:22

lider-83 написа:Искам да попитам ако е толкова лесно да се вземе лиценза на друг отбор и да се започне на чисто като даже си запазваш титлите , историята и името. ( Градев казва че няма никакъв проблем това да стане ) Не можели примерно Батков да вземе кредити да кажем 100 000 000 лв и да построи стадиона да направи селекция за шампионска лига и после като вземат да си ги търсят да обяви несъстоятелност да фалира да вземем лиценза на някои средняк ( като даде някой лев на собственика ) и така пак си е Левски само че без дългове с нов стадион и тн... Просто ми се вижда много лесно и едва ли адвокатите примерно на Рейнджърс не са се сетили. Или ния сме най умните и най големите тарикати ?
Просто не мисля че е толкова лесно и от Фифа и Уефа ще се зарадват много.

Какъв Рейнджърс, бе, това е Шотландия, не държавата ЧАЛГАРИЯ! Такива глупости има само у нас, защото отборите на всички власти не могат да си позволят да се разпаднат!

warhead
Контакти:

Мнениеот warhead » 08 юни 2013 18:25

Alex написа:
hd29 написа:За последните 20 години има десетки случаи на "взимане на лиценз" в родния ни футбол и поне аз не знам това да се отразило по някакъв начин на историята на клубовете. Сега понеже е замесено името ЦСКА и се правят драми.

Абе, ако родителите ти работят за някоя огромна фирма и шефа им дължи пари на тхя и на много други хора и я фалира и купи лиценза на друга фирма пак ли така ще реагираш... не че точно това не се случва в БГ през последните 25 години, ама... поне не така нагло от хора, които се мислят за величия и че трябва да им се отдава някаква почит или нз си кво...

А на и на Домувчиев кафето за 200 000 лв не се ли облага с данъци?!?!? Все пак дайте да премахнем законите и всичко да си плащаме на ръка по договаряне... :Х :Х :Х

Много ми е интересно какво ще стане с ЦСКА... (и като гледам какви хора се занимават с тях, не мисля, че ще е нещо добро)

Нищо лошо няма да стане с ЦСКА!Системата ни е сбъркана и хората се възползват от това!
Най-лошото,е че съм ги изпитал на собствен гръб такива случаи!Една фирма дължи на моята значителна сума пари,след 6-7месеца си пускам писмата и завеждам дело.Печеля делото и има споразумение за изплащане на задълженията!Спряха да ги плащат на 2-ия месец!След проверка се оказа че фирмата е продадена на 3-и човек,който ако ти дам името му ще ти излезе че притежава около 150-160 фирми ,които дължат нечовешки пари към държавата и който ти дойде на акъла.
Тия където ги съдех си имат чисто нова фирма без грам задължения,с абсолютно същия бизнес!
Оказва се че у нас е много по изгодно да продадеш една фирма на някой ман.ал отколкото да я закриеш да и плащаш задълженията и т.н.
П.С.Така са ни направени законите,......или по точно така са ги направели тези за които гласуваме и се карате по между си тука кой по - хубав кой по-лош!!!

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 08 юни 2013 18:27

Всеки който иска и има основание ще може да съди (бъдещите бивши)собственици на ЦСКА или фирмата която представляват и в се е водила собственик за съответният период в ЦСКА.
Ще дам и друг пример
Хипотетично, съм собственик на верига хранителни магазини, но не съм коректен спрямо служителите и доставчиците, и едните и другите завеждат дела за забавяне на плащанията ми с 6 месеца. В един момент идва друга фирма и желае да закупи от моята тази верига магазини, аз се съгласявам и го правя.
Това, не съм собственик на веригата не спира делата срещу мен, защото те са заведени срещу мен и фирмата която представлявам и тогава е била собственик на магазините.
Логично новият собственик и фирмата му нямат никакво отношение спрямо делата които са заведени веригата, понеже те са заведени за период в който друг е бил собственик. Дори да с запазят част от старите работници, те трябва да подпишат нови догори, които да бъдат с новата фирма, дори и условията да са останали същите .

Turo
Контакти:

Мнениеот Turo » 08 юни 2013 18:29

И на мен това ми е много интересно.Че то при това положение,и аз мога да издържам клуб със заеми,и накрая просто да обявя фалит.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 08 юни 2013 18:31

motg написа:Цветан Василев купи Виваком без да даде 1 лев.

Ти си му светил на сделката ли? Това не е вярно.

lider-83
Контакти:

Мнениеот lider-83 » 08 юни 2013 18:34

milen.hristov написа:Всеки който иска и има основание ще може да съди (бъдещите бивши)собственици на ЦСКА или фирмата която представляват и в се е водила собственик за съответният период в ЦСКА.
Ще дам и друг пример
Хипотетично, съм собственик на верига хранителни магазини, но не съм коректен спрямо служителите и доставчиците, и едните и другите завеждат дела за забавяне на плащанията ми с 6 месеца. В един момент идва друга фирма и желае да закупи от моята тази верига магазини, аз се съгласявам и го правя.
Това, не съм собственик на веригата не спира делата срещу мен, защото те са заведени срещу мен и фирмата която представлявам и тогава е била собственик на магазините.
Логично новият собственик и фирмата му нямат никакво отношение спрямо делата които са заведени веригата, понеже те са заведени за период в който друг е бил собственик. Дори да с запазят част от старите работници, те трябва да подпишат нови догори, които да бъдат с новата фирма, дори и условията да са останали същите .

Искаш да ми кажеш че Титан ще се откаже от ЦСКА и ще продължи да дължи пари ( няма значение колко са ) но не съм чул да са взели колата или апартамента на някой от собствениците или запорирали а всичко е на сметката на ЦСКА те иначе за какво да се сливат да им останат само задълженията ли ?
И преди и сега Левски значи Свобода

Върни се в “Свободна зона”